Sunt pisici calico mereu de sex feminin?

Calea Calico

Deși majoritatea oamenilor știu că marea majoritate a pisicilor calico sunt de sex feminin, ei nu știu întotdeauna că Calico se referă la un model de culoare, nu la o rasă de pisică. Să luăm o privire mai profundă la ceea ce este exact o pisică calico, care pot avea culori calico și de ce nu există mai multe pisici masculine calico.

Ce este o pisică calico?

CALICO CATS sunt alegeri populare pentru iubitorii de pisici din cauza straturilor lor superbe. Dar, spre deosebire de o pisică siameză sau persană, calico nu este o rasă de felină. Un calico poate fi un corp persan, maine, manx sau mai multe rase. Pentru ca o pisică să fie etichetată Calico, haina ei trebuie să conțină trei culori-negru, alb și portocaliu. Aceste trei culori apar pe stratul în patch-uri, adesea cu alb în cea mai mare concentrație. Pisicile Calico sunt numite pentru culoarea stratului care seamănă cu cârpa Calico, care a fost odată importate din Anglia în India.

Pisicile calico sunt adesea confundate pisicile de țestoasă, și termenii pot fi utilizați interschimbabil în unele regiuni. Tortoiseshells diferă de calicos în faptul că culorile sunt amestecate sau amestecate, fără alb, în ​​timp ce Calicos are patch-uri distincte cu o cantitate mare de alb. Calicos poate avea, de asemenea, straturi diluate, cu fawn, cremă, ciocolată și patch-uri gri, mai degrabă decât alb strălucitor, portocaliu și negru tradițional.

Ce rase de pisici pot fi calico?

De când am stabilit că Calico este un model de culoare, nu o rasă, înseamnă că orice pisică poate fi calico? Multe rase poate produce pisici calico, dar nu toate. Dacă inima ta este pusă pe deținerea uneia dintre aceste frumuseți tricolorate, aici sunt unele dintre cele mai populare rase care au Calico Coloring:

  • persană
  • Maine Coon
  • Norvegia Cat de Forest
  • Turcia Angora
  • Manx
  • Exotic
  • Selkirk Rex
  • American Bobtail
  • American Wirehair
  • Curl american
  • American Longhair
  • American Shorthair
  • Bobtail japonez
  • Cornish Rex
  • Devon Rex
  • Sphynx

De ce sunt atât de multe pisici calico?

Este un fapt că 99.9% din total CALICO CATS sunt de sex feminin din cauza machiajului cromozomal unic care determină variațiile de culoare ale straturilor lor. Amintiți-vă pătratele Punnett din clasa de biologie de liceu? Nici noi, dar vom descurca exact cum pisicile Calico își obțin colorarea.

Cromozomii sexuali (x și y) determină dacă o pisică va fi bărbat sau femeie. Fiecare pisică are o pereche de cromozomi sexuali cu posibilele combinații de XX (Femeie) și Xy (mascul). Cromozomul X are, de asemenea, gena de codare pentru culorile negre și portocalii într-un strat de calico.

Pisicile de calico feminine au două cromozomi X și, prin urmare, au două cromozomi cu cod de culoare. Numai dacă pisica primește un x x și un cod negru x și un cod negru x, va fi Calico, exprimând atât culoarea neagră și portocalie.

De exemplu, o pisică primește un cromozom X de la mama ei care codifică blana neagră și un cromozom X de la tatăl ei că codurile pentru blana de portocale. În timp ce durează doar un cromozom x pentru a face blana o anumită culoare, femelele sunt speciale cu două cromozomi X. În timpul dezvoltării, un cromozom X va suprascrie celălalt, permițând fie negru, fie portocalii să fie culoarea dominantă. Această evoluție specială a culorilor are loc în fiecare celulă individuală, închizând un cromozom x, permițând în același timp celuilalt să fie activ. Cu diferite cromozomi X Dominant X, culorile unei pisici vor varia, de asemenea,, ceea ce oferă pisicilor calico culorile portocalii și negre.

Dar, de unde provin patch-urile albe? Pentru a face lucrurile și mai complicate, pisicile Calico trebuie, de asemenea, să moștenească o genă care nu are legătură cu cromozomii X și Y care codurile pentru blană albă.

Deoarece pisicile de sex masculin au un cromozom x cu cod pentru negru sau portocaliu și un cromozom Y fără gene de culoare, nu pot fi din punct de vedere tehnic calico. Ei vor exprima doar negru, fie portocaliu, dar nu atât.

Cum apar pisicile calico masculine?

Există o excepție de la regula Calico numai pentru femei: o anomalie genetică numită sindromul Klinefelter. La om, sindromul Klinefelter apare atunci când un bărbat moștenește un cromozom suplimentar X de la tatăl său, fie la mamă, făcându-și machiajul genetic XXY.

Despre unul din fiecare 3000 de pisici Calico se naște un bărbat, adică mai puțin de 0.1 la sută șanse de o pisică calico care se naște un bărbat. Aceste pisici de unicorn sunt aproape întotdeauna sterile, astfel încât acestea nu pot fi folosite pentru a reproduce mai multe modele de calico.

Din păcate, deoarece pisicile de calico masculine sunt născute din cauza unei anomalii genetice, ele sunt adesea mult mai puțin sănătoase decât omologii lor de sex feminin. Calicosul masculin au adesea conținut de minerale osoase reduse, sporind riscul pentru problemele de dezvoltare a oaselor sparte - cognitive și mentale, ceea ce poate duce la probleme de comportament și creșterea grăsimilor corporale, ceea ce poate provoca dureri articulare, boli de inimă și diabet zaharat. Este posibil ca Calicos mascul să trăiască vieți lungi și sănătoase, dar aceste pisicile speciale necesită îngrijitori dedicați.

Dacă sunteți în căutarea de a primi un Kitty Calico în viața voastră, șansele vor fi o femeie. Dar, puteți obține noroc și găsiți o pisică unicorn - un calico masculin. Indiferent de culoarea prietenului tău, sunteți sigur că vă bucurați de noua companie a pisicilor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sunt pisici calico mereu de sex feminin?