Ragamuffin: profil de rasă de pisică

O clipă de o pisică de ragamuffină

Cel mai bine cunoscut pentru corpurile lor mari, lungi și straturi super-pluș, pisicile Ragamuffin sunt pisicile adevărate care iubesc să fie cuddled de proprietarii lor. Deseori denumiți "ca catelusii", pisicile Ragamuffin sunt inteligente, prietenoase și super-personabile. În plus, multe ragamuffine învață să iubească noi trucuri și să joace jocuri, cum ar fi aduc. Unii chiar învață să iubească mersul pe o lesa!

Pisicile Ragamuffin sunt, de asemenea, foarte adaptabile, ceea ce înseamnă că pot prospera într-o varietate de tipuri de case - de la apartamente, la gospodării mai mari cu o singură familie - și fac tovarăși excelenți pentru o familie cu copii mai tineri sau alte animale de companie.

Este adevărat că Ragamuffinii sunt extrem de calme, pisici de docile, dar naturile lor personalizabile înseamnă că se pot plictisi fără suficientă atenție și divertisment. Dacă aduceți o pisică de ragamuffină în casa dvs., vă puteți aștepta să vă dedicați câteva ore pe zi pentru a juca și cuddle-time.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: Masculii cântăresc de obicei între 12 și 20 de lire sterline, în timp ce femelele greutate între 8 și 15 lire sterline.

Lungime: Până la 33 de centimetri lungime

Palton: Lung și matasos

Culoarea stratului: Alb, negru, albastru, roșu, lavandă, scorțișoară, castan, platină și ciocolată

Culoarea ochilor: Chihlimbar, albastru, verde, aur, cu ochii ciudați

Speranța de viață: Până la 18 ani

Caracteristicile ragamuffinei

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Kid-prietenieÎnalt
Pet-prietenieÎnalt
Nevoi de exercițiiModerat
JucăușăModerat
Nivel de energieModerat
InteligențăModerată până la mare
Tendința de a vocalizaModerat
Cantitatea de vărsareModerată până la mare

Istoria ragamuffinei

Ca și vărul său apropiat, Papusa de carpa, Pisicile Ragamuffin au o istorie destul de scurtă ca o rasă distinctă. După ce Ragdoll a fost produs pentru prima dată de Ann Baker în anii 1960, un grup de crescători au dorit să sporească varietatea în culorile și modelele de corpuri ale pisicilor și dimensiunile corpului. În plus, au vrut să adauge mai multe variații genetice la gunoi - o piscină genetică mai largă poate oferi o protecție împotriva condițiilor ereditare sau genetice de sănătate. Ann Baker a controlat strict reproducerea Ragdolls - și nu a vrut să adauge variații la rasa ei - astfel încât acești crescători să-și creeze propria rasă distinctivă.

Acești crescători au încrucișat pisicile Ragdoll cu persani, himalayani și pisicile domestice, cu părul lung, pentru a crește dimensiunea pisicilor lor și pentru a crea atribute fizice care ar diferenția ragamuffinele de la Ragdolls. Deși numele "Ragamuffin" a fost inițial o glumă făcută de unul dintre crescătorii originali, a rămas când registrul oficial de rasă nu a putut fi schimbat. În plus, este un omagiu pentru pisicile de ragdoll, care le-au inspirat mai întâi.

Astăzi, Ragamuffins sunt o rasă oficială recunoscută de Asociația Feline United, American Cat Fanciers Asociația și Federația Cat Fanciers. Nu a fost până în 2011 că Ragamuffinii au fost recunoscuți oficial de Asociația Cat Fanciers.

Ragamuffin Care

Spre deosebire de multe pisici cu straturi lungi, matasoase, hainele Ragamuffins sunt relativ reduse. Deoarece sunt rezistente la încurcătură, vă puteți aștepta să vă periați sau să vă piepați ragamuffina o dată sau de două ori pe săptămână pentru a elimina orice încurcături minore sau covorașe și îndepărtați construirea părului mort. Ce mai, Ragamuffinii nu sunt predispuși la vărsarea excesivă.

Asigurați-vă că ați verificat urechile Ragamuffin în fiecare săptămână și eliminați ușor orice murdărie sau resturi cu o cârpă umezită sau o minge de bumbac. Dacă urechile dvs. Ragamuffin sunt excesiv de murdare, roșii, inflamate sau miroși rău, faceți o întâlnire cu medicul veterinar imediat. Evitați utilizarea tampoanelor de bumbac, deoarece acestea pot deteriora structurile delicate ale urechii interioare.

Dacă ragamuffinul dvs. are o descărcare în jurul ochilor, scoateți-o cu o cârpă moale și umezită. Utilizați diferite părți ale cârpei pentru fiecare ochi pentru a evita o infecție potențial răspândită.

Ca orice rasă de pisici, Ragamuffins poate dezvolta boală parodontală fără igienă dentară adecvată. Dacă nu puteți să vă spălați zilnic dinții pisicilor, să încercați cel puțin o dată pe săptămână. Tartar Control tratează poate fi administrat în mod moderat, dar nu ar trebui să fie singura metodă de igienă dentară pentru pisica ta.

După cum sa menționat anterior, Ragamuffinii sunt extrem de jucăuși și o atenție deosebită de la proprietarii lor, dar se pot plictisi dacă nu sunt stimulate în mod corespunzător. Este important să dedicați timpul în fiecare zi pentru a vă juca cu ragamuffinul dvs. Îl poți păstra pe el sau să se angajeze și să se distreze cu o mulțime de Jucarii de pisici, jocuri și chiar preluați. Deoarece ragamuffinii au astfel de personalități jucăuș, ceva la fel de simplu ca o minge poate să o țină distractivă timp de ore.

Deoarece Ragamuffins au, de asemenea, o personalitate fără teamă, este vital nu lăsați-o afară.

Probleme comune de sănătate

Deși variația genetică oferă o anumită protecție împotriva problemelor de sănătate moștenite, ragamuffinele pot fi susceptibile în anumite condiții. Nu fiecare ragamuffină va dezvolta aceste condiții, dar este important să știți că semnele ar trebui să apară în pisica voastră.

Unele probleme de sănătate care sunt frecvente în Ragamuffins includ:

  • Boala de rinichi cu chisturi multiple (PKD): PKD este dezvoltarea chisturilor multiple pe rinichii pisicii. Nu este imediat amenințătoare de viață, ci ar trebui tratată cât mai curând posibil pentru a preveni dezvoltarea de noi chisturi și pentru a reduce riscul infecțiilor bacteriene periculoase.
  • Cardiomiopatie hipertropica (HCM): Acest tip de boală cardiacă este extrem de frecventă la pisici și se caracterizează prin îngroșarea mușchiului inimii. Pisicile cu HCM sunt de obicei îndepărtate din liniile de reproducere, dar nu există nicio garanție împotriva lui.

Dacă sunteți preocupat de aceste și alte condiții de sănătate din Ragamuffin, discutați cu medicul veterinar. Ei vor putea oferi sfaturi despre păstrarea pisicii dvs. cât mai sănătoasă, așa că el sau ea poate trăi o viață lungă și fericită.

Dieta și nutriția

Ca orice pisică, este important să evitați să depășiți ragamuffinul dvs., sunt pisici mari, dar nu ar trebui să fie grăsime. Nevoile dietetice ale Ragamuffin vor depinde de vârsta, sexul și nivelul de activitate, dar, în general, el sau ea ar trebui să mănânce o servire de alimente de pisici de înaltă calitate în fiecare zi. Dacă doriți să adăugați o anumită variație la dietă, puteți amesteca niște alimente umede în mese de câteva ori pe săptămână.

Dacă aveți întrebări despre cât de mult să vă hrăniți ragamuffina sau să simțiți că el sau ea câștigând prea multă greutate, Discutați cu medicul veterinar despre dieta potrivită pentru animalul dvs. de companie.

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Înainte de a aduce orice animal de companie în casa dvs., este important să vă faceți cercetările și să vă asigurați că familia și programul pot găzdui îngrijirea zilnică de animale de companie. Pisicile Ragamuffin sunt destul de scăzute, dar au nevoie de timp de joc și atenție zilnică.

Dacă sunteți interesat de rase similare cu ragamuffin, verificați:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ragamuffin: profil de rasă de pisică