Profil de rasă tuxedo cat

Tuxedo Cat stând pe un scaun de răchită

Tuxedo pisici au un model bicolor proeminent. Apelul lor provine din contrastul alb-negru al hainei combinate cu modelul, care amintește de uzura formală pentru bărbați. Orice combinație a modelului alb-negru se califică ca un tuxedo, dar, în general, corpul este negru, iar pieptul și labele sunt albe. Alte pisici bicolor nu sunt numite frecvent pisici tuxedo și pot fi roșii (portocaliu) și alb sau albastru (gri) și alb. Deoarece termenul nu este strict definit, sunteți liber să vă numiți bicolor gri-și-albă pisica un tuxedo dacă expune acest model.

14 pisici adorabile tuxedo și pisoi

Tuxedo este un model de colorare poate apărea în multe rase de pisică diferite. Modelul Bicolor este remarcat în standardele de rasă pentru sportului american, britanic Shorthair, Maine Coon, Manx, Norvegia Cat de Forest, Fald scotian, Turcia Angora și van turcească. Nu este permisă în anumite standarde de rasă.

Modelul Tuxedo este numit după îmbrăcămintea bărbaților umani pentru ocazii oficiale. Nimic nu este atât de dramatic ca să vadă un "tuxie", așa cum este numit afectiv, îmbrăcat în cel mai bun bib și tucker. Unele tuxii purtau, de asemenea, "spații" sau cizme albe. Pisicile Tuxedo sunt cu adevărat domnii modelelor de culori CAT. Pisicile feminine Tuxedo sunt la fel de comune cum nu există un conflict de gen aici.

Alte variante de pe tema Tuxedo includ un nas dungat alb și "mascat tuxedo", cu alb în jurul bărbiei și nas sau sfaturi albe pe nas. O altă variantă numită inflamosi "pisicile" are o mustață albă "."

Privire de ansamblu de rasă

Mărimea: 6 până la 16 kilograme

Coat și culoare: Corpul negru, pieptul alb și labele pot fi albe. Pot exista patch-uri albe pe față. Ele pot fi mai lungi sau scurte, în funcție de rasele lor.

Speranța de viață: Aproximativ 15 ani, dar, eventual, mai mult pentru pisicile de interior

Caracteristicile pisicii tuxedo

Nivelul de afecțiuneVariază
PrietenieVariază
Copil prietenosVariază
Prietenos cu animalele de companieVariază
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
TrainitateMediu
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaÎnalt
Cantitatea de vărsareVariază

Istoria pisicii tuxedo

Pisicile au gene de culoare care pot produce modelul Tuxedo în combinația potrivită. Pisicile Tuxedo au genele să fie negre. Ei au, de asemenea, gena (genele) de spotting alb, care maschează culoarea neagră în unele părți ale corpului. Aceasta face acest lucru prin prevenirea migratoare a melanocitelor producătoare de culori în acele zone. Gena spotting produce diferite clase de spotting alb, de la 1 la 10. Pisicile Tuxedo se încadrează în clasele scăzute de la 1 la 4. Cu cât este mai mic numărul, cu atât mai puțin alb este văzut.

Când această combinație de gene a început să fie exprimată în pisici nu este cunoscută. Se datorează cel puțin egiptenilor, deoarece pisicile Bicolor au fost identificate în mormintele lor.

Pisicile Tuxedo se numesc, de asemenea, Felix pisici după Felix pisica, un personaj creat în epoca de film silențios din anii 1920. Felix a fost prezentat în desene animate, animație și mărfuri asortate. Chiar și astăzi ceasul Felix, cu coada lungă de coadă negre înainte și înapoi, este o colectie preferată de pisici. Deși adevăratul creator sau creatorii este o chestiune de dispută, Pat Sullivan a deținut drepturile la caracterul Felix în timpul vieții sale. Felix este negru, cu excepția unei bărbie albă (și ochi albi foarte mari).

Sylvester Pisica, de melodii Looney, este o altă faimoasă pisică tuxedo. Sylvester are jowls alb, o bibă lungă care se întindea pe burtă, picioarele albe și un vârf alb pe coada lui. El este destul de greu-greu, ceea ce face ca urmărirea lui fără sfârșit a lui Tweety Bird în desene animate destul de amuzante. Sylvester vorbește, de asemenea, cu un Lisp, în timp ce puțin nevinovat Tweety Bird vorbește Baby Talk, "Eu am Tot Am Taw un tat Puddy pe mine."Tweety poate fi adesea văzută ținând un păcătuș în spatele spatelui, gata să lovească înapoi.

"Pisica în pălărie" de dr. Seuss a fost publicat în 1957, cu o pisică tuxedo. Colectibile de la Dr. Caracterul preferat al lui Seuss este mult în cerere. Cartea a fost făcută într-un film de acțiune live din 2003 cu Mike Myers în rolul titlului.

Șosete, cunoscute ca prima pisică în timpul administrației de la Bill Clinton Casa White, a fost o altă faimoasă pisică tuxedo. Dar o pisică chiar mai norocoasă a fost cea numită Sparky, care a moștenit mai mult de 6 milioane de dolari în 1998.

Tuxedo Cat Care

Veți ști dacă o pisică are modelul Tuxedo de la naștere. Pisicile sunt pur și simplu miniaturi ale modelului adult, mai degrabă decât să aibă un model de culoare în schimbare pe măsură ce cresc.

Vă puteți întreba ce să numiți o pisică tuxedo. Unele sugestii includ Charlie Chaplin, cizme, domino, Felix, Mittens, Oreo, Panda, Pepé Le Pew, șosete, spot, Sox, Sylvester, tux și tuxxy.

Va trebui să aveți grijă de o pisică tuxedo, la fel ca și orice altă pisică a rasei sale. Stratul nu necesită un tratament special datorită modelului său de culoare. Periajul pisicii dvs. va ajuta la reducerea maturilor și poate ajuta la prevenirea bilelor de păr. Îndepărtați unghiile pisicii la fiecare două până la trei săptămâni și oferiți un post de zgâriere.

Spay sau neutru animalul dvs. de companie cu cinci luni de vârstă. Păstrați pisica în interior pentru siguranță. Asigurați-vă că rămâneți la curent cu vizitele veterinare și vaccinările pentru a preveni problemele comune și grave.

Dați-vă pisicii o mulțime de șanse de a juca, jucării de urmărire și locuri de siguranță pentru a se retrage. Pisicile ca o mulțime de somn și pisici naps, oferind un pat confortabil și alte locuri în jurul zonei dvs. de zi unde pisica ta poate salva.

Pisicile interioare vor avea nevoie de o cutie de gunoi într-o zonă liniștită. Asigurați-vă că deplasați complet și curățați caseta cel puțin o dată pe săptămână. Folosind gunoiul de aglomerare și scoaterea zilnicilor, pot păstra lucrurile ordonate.

Probleme comune de sănătate

O pisică tuxedo poate fi din multe rase diferite, dintre care unele sunt mai predispuse la anumite boli și condiții. ASPCA enumeră aceste boli comune de pisici, pe măsură ce trebuie să știți pentru orice pisică:

  • Cancer: Cancerul este mai frecvent la pisicile mai vechi. Să fie alertă pentru orice blocare sau schimbări neobișnuite ale pielii. Limfom este un tip comun de cancer la pisici.
  • Diabet: Acest lucru este mai frecvent la pisicile care sunt obezi, masculi si mai in varsta.
  • Virusul de imunodeficiență felină: Acest lucru este răspândit de la pisică la pisică atunci când luptă și suportă mușcături profunde. Cea mai bună prevenire este să vă păstrați pisica în interior și în afara luptelor teritoriale.
  • Virusul leucemiei feline: Acest virus dăunează sistemului imunitar și face ca pisicile să fie mai susceptibile la dezvoltarea cancerului de sânge. Există un vaccin care poate reduce riscul.

Dieta și nutriția

Pisica ta tuxedo ar trebui să fie hrănit aceeași dietă ca orice altă pisică a rasei sale. În timp ce poate fi îmbrăcat cu nesii, pisica ta nu are nevoie să mănânce pe caviar. O dietă alimentară umedă este adesea considerată cea mai bună, dar puteți lăsa alimente uscate pentru pisica dvs. pentru a gusta, de asemenea. Discutați despre nevoile pisicii dvs. cu medicul veterinar, mai ales dacă pisica dvs. are diabet, este obez sau este mai în vârstă. Furnizați apă proaspătă și curată pentru pisica dvs. în orice moment.

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Asigurați-vă că vă cercetați rasa pisicii înainte de a vă decide dacă o pisică tuxedo este potrivită pentru dvs.

Iată câteva modele de haină pentru pisici:

Urmăriți acum: de ce pisicile purr?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profil de rasă tuxedo cat