Ce fel de pisică ar trebui să ajung?

două pisici diferite

Așa că te gândești serios la obținerea primei pisici și esti sigur Vrei o pisică în viața ta. Este posibil să aveți niște noțiuni preconcepute pe care doriți o anumită rasă de pisică sau că doriți un pisoi în loc de un pisicent adult. Dar, înainte de această decizie importantă, faceți o temă. Ca și viața în sine, sunt mulți factori implicați Alegerea unei pisici, unele dintre ele nu ați fi luat în considerare niciodată. Iată ajutorul de care aveți nevoie în luarea acestei decizii. Pe de altă parte, vă puteți găsi destul de norocos pentru a fi ales de pisica viitorului dvs.

Barbat vs. Femeie

Personalitate-înțelept, Nu există foarte mult Diferența dintre sexe, atâta timp cât acestea sunt sterile. Pisicile care nu au fost neterate sunt numite întregi. Pisicile de sex masculin care sunt întregi vor lupta pentru teritoriu dacă în aer liber, iar în interior vor pulveriza liberal mirosul puternic pe pereți și perdele pentru a-și marca teritoriul. Femeile întregi vor pulveriza, de asemenea, ocazional. Mai rău, ei se vor face singuri și tu mizerabil de fiecare dată când merg în sezon (căldură) cu giratorii de corpuri puternice și bizari.

Pe de altă parte, odată spulbed, personalitățile lor se vor îmbunătăți. Pisicile de sex masculin pot fi iubitoare și loiale. Alți oameni jura pe pisici de sex feminin ca Felicity "Purrsonificat."Veți dori să căutați mai întâi personalitate, atunci dacă găsiți mai multe pisoi frumoase, îngustați-o la sex, dacă asta este important pentru dvs.

Pisica pedigreed vs. Corcitură

S-ar putea să fi fost deja la un magazin de animale de companie (raiul interzic!) sau un spectacol de pisică, unde te-ai îndrăgostit de o anumită rasă. Un factor important cu pisicile "purebred" este că, cu excepția cazului în care crescătorii au ani de experiență cu genetică și își alege cu grijă stocul de reproducere cu fundalul pedigree complet al pisicilor, trăsăturile nedorite se vor strecora în rasă. Unele rase au probleme inerente din acest motiv, e.G. Persii cu boală de rinichi polichistică (PKD) sau probleme nazale din cauza nasului lor mai devreme. Crediții de reputație își vor descrie pisicile și vor oferi garanții împotriva problemelor fizice cunoscute în rasa lor.

"Moggies", care este termenul englez pentru Pisici de rasă mixtă internă, sunt de origine necunoscută. Moggie pe care îl adoptați de la un adăpost sau o organizație de salvare va fi cel mai probabil un adevărat orfan. Deoarece sănătatea și istoria genetică sunt necunoscute, este important pentru adăpost pisică să fie testat împotriva anumitor boli și de a primi imunizări, de preferință înainte de a aduce o casă.

Pisica adult vs. Pisoi

La un adăpost. Pisicile pot fi atrăgătoare, dar rețineți că pisicile cultivate sunt adesea mai "ușor de utilizat", și va fi bucuros să găsească o casă nouă. Aceste pisici provin adesea dintr-un cadru de familie fericit și au fost renunțați din cauza bolii unui proprietar, divorț, moarte etc. Beneficiile pentru dvs. în adoptarea unei pisici mai mari sunt multe:

  • Pisicile mai vechi (altele decât feratele) sunt de obicei instruite într-o cutie de gunoi.
  • Pisicile sunt rambunptioase și pline de viață. Gospodăria ta nu va mai fi niciodată pașnică cu un pisoi nebun care rulează în jur. Dacă "seninătatea" este stilul tău de viață, vei fi mai bine cu o pisică mai mare.
  • Pisicile cultivate pot fi deja neterate și au avut fotografiile lor.
  • Pisicile mai mari pot face tranziția la o nouă casă mai ușoară decât pisoii și adesea sunt mult mai recunoscători. Beneficiul pentru pisica mai mare este că majoritatea acestor pisici nu vor găsi case, deoarece oamenii gravitează în mod natural către pisoi.

O considerație finală este vârsta ta. Dacă aveți 65 de ani sau mai mult, este întotdeauna posibil ca să nu vă oferiți pisica, deci o pisică mai mare ar fi o alegere excelentă. S-ar putea chiar să doriți să adoptați a Nevoile speciale Cat, unul care este orb, surd, amputea sau altfel "a dezactivat."Aceste pisici fac tovarăși minunați și compensează restricțiile lor cu o bogăție de iubire și devoțiune pentru salvatorul lor uman.

Dacă sunteți mai tânăr, cu copii de vârstă școlară, o pisică care are 1 sau 2 ani ar fi o alegere excelentă, iar pisica poate crește cu copiii dvs.

Una sau mai multe pisici?

S-ar putea să nu fiți nici măcar de ideea de a adopta mai mult de o pisică, dar nu este neobișnuită ca cineva să meargă la un adăpost pentru a adopta o pisică și să vină acasă cu două. S-ar putea să vă îndrăgostiți de o pisică frumoasă, personalizabilă, doar pentru a afla că are un litru sau "cel mai bun prieten" și poate fi adoptat numai ca parte a unei perechi. Răspunsul meu la acel scenariu este că dacă aveți Spațiu în casa ta și inima ta și resursele de a avea grijă de mai mult de unul, vei fi recompensat cu mult mai mult de două ori mai mare decât de bucurie. Acest lucru este deosebit de adevărat atunci când obțineți un pisoi. Pisicile sunt o mulțime de distracție, dar din mai multe motive, Doi pisoi sunt mai buni decât unul, în multe cazuri.

Uita-te acum: Dacă pisica ta ar putea scrie text, ar spune asta

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce fel de pisică ar trebui să ajung?