Birman: profilul rasei de pisica

Birman Cat

Birmanul este o pisică socială, iubitoare, care vrea să fie membru implicat al familiei. Copil și animalele prietenoase, Birmanul iubește compania și atenția și se potrivește bine cu toate diferitele tipuri de familii.

Birmanul are o privire distinct - haina lui ascuțită vine în șase culori și două modele, dar el ar trebui să aibă întotdeauna patru picioare albe și ochi albaștri. Haina lungă este o lungime unică, ceea ce înseamnă că nu crește continuu. De asemenea, nu se potrivește cu ușurință, deci periajul de două ori pe săptămână este suficient pentru a menține blana pufoasă a Birmanului. Ca și vărul său Siamese, Birmanul este o pisică vorbită cu o voce mai moale, care frecvent chirps și conversi cu poporul său.

Privire de ansamblu de rasă

Mărimea: Birmanul este un mediu natural pentru o pisică mare, atât cu bărbați, cât și cu femele, cu o medie de 10 până la 12 kilograme la vârsta adultă.

Palton: Lung și matasos

Culoarea stratului: Birmanul este o pisică ascuțită, iar CFA recunoaște sigiliul, albastru, roșu, ciocolată, cremă și culori tortie. Punctele standard și de model de lynx sunt recunoscute.

Culoarea ochilor: Albastru inchis

Speranța de viață: 13 până la 15 ani

Caracteristicile pisicii Birman

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu-înalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaMediu-înalt
VărsareMediu

Istoria pisicii Birman

Originea pisicii Birman nu este bine cunoscută, cu o mare parte din istoria sa legată de legendele culturale. Povestea lui Birman a fost scrisă de Vivienne Smith, autorul "Birman Cat - pisica sacră a Birmane" și vine de la Site-ul CFA. Iată un fragment:

"Aproape de el a plâns Sinh, draga lui Oracle, o pisică albă a cărui ochi erau galbeni de la reflexia mușchilor de aur ai stăpânului său și de corpul de aur al zeiței cu ochii ceresc - Sinh, pisica de a sfătui, ale căror urechi, nas, coadă și extremități ale picioarelor sale erau întunecate ca culoarea pământului, semnul patei și impuritatea tuturor lucrurilor care atinge sau pot atinge pământul."

În mod realist, Birmanul a apărut probabil după ce a fost transportat de la Birmania în Franța, unde au fost crescuți cu alte pisici (adesea siameses) pentru a produce biruzul, mânturile cu atenuate pe care le avem astăzi.

Birman Cat Care

Haina de la Birman este o lungime cu o singură lungime, ceea ce face ușor să se mențină chiar și pentru o pisică de lungă durată. De două ori pe săptămână, de obicei, este suficientă pentru a păstra haina de la Birman. Deoarece Birmanul poate fi predispus la creșterea în greutate, el ar trebui să fie exercitat zilnic. Birmanul este o pisică sănătoasă, cu o mare personalitate, iar obținerea unui pisoi de la un crescător de reputație poate asigura că veți obține o pisică cât mai aproape de standardul Birmanului posibil.

Probleme comune de sănătate

Birmanul nu are probleme de sănătate majore legate de rasă. Ca toate pisicile, Birmanul ar trebui să aibă examene fizice regulate la veterinar. Ține pasul cu îngrijiri dentare obișnuite pentru a ajuta la prevenirea bolilor orale cum ar fi gingivita și boala dentară și să monitorizeze greutatea Birmanului dvs. pentru a preveni obezitate.

Dieta și nutriția

Birmanul este o pisică naturală care poate deveni cu ușurință supraponderală. Ca toate pisicile, dinții și tractul urinar din Birman pot fi afectați de dietă. Discutați cu medicul veterinar despre ce alimente sunt cele mai bune pentru pisicile dvs., deoarece toate pisicile sunt diferite.

Personalitatea pisicii Birman

Birmanul este o pisică de familie socială, prietenoasă, care se poate înțelege cu copiii și alte animale de companie. Ocazional teritorial, Birmanul poate fi mai puțin probabil să lase pisicile de vecinătate rătăcitoare să stea pe teritoriul său. Personalitatea iubitoare de distracție din Birman îl face o explozie de jucat, iar jocul zilnic poate ajuta la prevenirea creșterii excesive în greutate.

Arătând pisica dvs. Birman

Afișarea frumosului Birman este tentant pentru orice proprietar al rasei - ochii lui albastri irezistibili și mătase, haina pufoasă, sunt un pachet izbitoare de a privi. Oricine caută să-și arate birmanul ar trebui să examineze pisica lor pentru caracteristicile standard de rasă.

Birmanii ar trebui să aibă întotdeauna labe albe cu gloved - această caracteristică este de 20 de puncte în inel. Birmanii standard de rasă ar trebui să aibă ochi albaștri rotunzi, obrajii compleți și un nas roman. Stratul ar trebui să fie matasos și păstrat la lungimea sa naturală.

Judecătorul CFA va penaliza formele capului Siamese și persane, precum și pisicile cu structură osoasă mai delicată. Birmanii ar trebui să fie Stocky și lung, cu o structură feței puternice.

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Interesați de învățarea altor pisici pură? Dacă vă place birmanul, verificați aceste rase:

În caz contrar, verificați toate acestea CAT rasa profiluri.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Birman: profilul rasei de pisica