12 Pisici persane uimitoare

Pisica persană maro așezată pe marginea covorului verde

Pisicile persane sunt, probabil, cele mai cunoscute pentru fețele lor plate, ochii mari și haine lungi, luxoase, dar există mult mai mult pentru aceste pisici frumoase decât arată doar. De la originea lor interesantă și oarecum misterioasă la schimbarea genetică care a contribuit la faimosul lor fețe plat înapoi în anii 1950, există multe de învățat (și dragoste) Persanii.

Dacă intenționați să adăugați o pisică persană familiei, dețineți deja o persană sau doriți doar să aflați mai multe despre una dintre cele mai vechi și cele mai faimoase rase, citiți pentru a afla câteva fapte fascinante despre pisicile persane și verificați Out câteva imagini serioase drăguț.

01 din 11

Pisicile persane au o poveste de origine misterioasă

Deși pisicile persane pot fi urmărite în anii 1600, povestea de origine este încă oarecum unui mister.

Este de obicei crezut că pisicile persane au provenit din Mesopotamia, care a fost numită ulterior Persia - explicând numele "persană" pisici. În cele din urmă, această țară a venit să fie ceea ce știm ca Iranul modern. În ciuda acestei credințe pe scară largă, unele cercetări arată că machiajul genetic al persilor este foarte asemănător cu cea a pisicilor care au provenit din Europa de Vest.

Originile adevărate ale pisicilor persane poate rămâne un mister, dar o teorie populară spune că un nobil italian numit Pietro della Valle a adus opt persani acasă în Europa de Vest după ce a învățat despre rasă în timp ce călătoresc prin Iran. Teoriile similare spun că au fost aduse în Europa de marinari (care adesea au adus pisici la bord pentru noroc), comercianți sau călători.

Oricare ar fi povestea de origine, odată ce persanii au sosit în partea de vest a lumii, au devenit rapid unul dintre cele mai iubite rase ale globului.

Continuați la 2 din 11 de mai jos.
  • 02 din 11

    Persii vin într-o gamă de culori și soiuri

    Când vă gândiți la pisicile persane, probabil imaginați persanul iconic cu blană lungă, matasoasă, albă și cu ochii strălucitori, albastri, așezați pe o pernă de mătase roz - sau a fost o vecinătate de sărbătoare?

    În ciuda aparițiilor lor în reclamele de produse alimentare, persanii pot veni într-o gamă largă de culori și soiuri. În plus față de persanii albi sau de argint cu toții știm, aceste pisici frumoase pot avea straturi gri, portocaliu, negru, tri-colorat și chiar calico. Și există doar cât mai multe soiuri de pisici persane, inclusiv Tortoiseshell, calico și tuxedo.

    Continuați până la 3 din 11 de mai jos.
  • 03 din 11

    Persii nu au avut întotdeauna fețe plate

    & # 64-milos.Momente / Instagram "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_19-0-11 "Container de date =" Adevărat "/">

    Persii sunt probabil cel mai bine cunoscuți pentru fețele lor ciudate, dar s-ar putea să fiți surprinși să aflați că persanii nu au avut întotdeauna muzele plate. De fapt, ei nu au dezvoltat această trăsătură unică până când nu a avut loc o mutație genetică într-o gunoi de pisoi în anii 1950.

    Când gunoiul sa născut cu muzele plate, crescătorii persanici au iubit aspectul - și au continuat să-și raze în mod selectiv persanii până când a devenit o trăsătură mai frecventă. Deși fața înghițită-oficial cunoscută sub numele de PEKE-FACE-este standardul modern al rasei, potrivit asociației de crescători de pisici, poate duce la mai multe probleme de sanatate. Nu este neobișnuit ca Persienii să aibă ochi lacrimi, răniți, dificultăți de respirație și probleme respiratorii, și necazurile mănâncă alimentele lor de pisică.

    Este posibil să găsiți persani cu muzică mai lungă,. Cunoscut sub numele de "Păpușă", aceste pisici tradiționale au descoperit cea mai apropiată asemănare cu strămoșii lor iranieni.

    Continuați până la 4 din 11 de mai jos.
  • 04 din 11

    Persii au haine incredibil de groase

    & # 64-poppyoscaram / Instagram "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_19-0-16 "Container de date =" Adevărat "/">

    O altă caracteristică persană distinctivă este hainele lor lungi și luxoase. Compus din două straturi - un substrat mai scurt și un strat de acoperire lung, mătase-persană-persană tind să scape mult.

    Dacă vă gândiți la adoptarea unui persan sau aveți deja o persană și sunteți îngropați în părul pisicilor, aici este sfatul nostru: Investiți într-un vid special conceput pentru a suge părul pisică, a pus niște roluri de scame stratratedice în jurul casei dvs. și Nu mai purta negru.

    Continuați la 5 din 11 de mai jos.
  • 05 din 11

    Persii nu sunt jumperi mari

    & # 64-sqishdelish / Instagram "date-caption =" "date-expand =" 300 "id =" MNTL-SC-Bloc-image_19-0-20 "Container de date =" Adevărat "/">

    Spre deosebire de multe alte pisici, pisicile persane nu sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a savura in aer - sau chiar sa sari de la bucăți de mobilier. De ce? Corpurile lor solide, necunoscute nu sunt cele mai aerodinamice sau agile, astfel încât persanii preferă de obicei să rămână ferm pe uscat.

    Continuați până la 6 din 11 de mai jos.
  • 06 din 11

    Persii nu sunt de fapt Divas

    Datorită aspectului lor plin de farmec, persanii au o reputație ca fiind divas sau o întreținere ridicată. Adevărul este că persanii sunt de fapt una dintre rasele de întreținere mai mici - atâta timp cât păstrați în partea de sus a îngrijirii lor și curățarea părului pisicii.

    E recomandat ca tu baie sau mirele pisica ta persană la fiecare șase săptămâni și asigurați-vă că păstrați blana lungă liberă de murdărie și praf. Unii proprietari persanici le place să-și taie părul pisicilor în ceea ce se numește "tăietură de leu" -or o tunsoare foarte scurtă - dar tăierea blănului în jurul labe și papucii le poate ajuta să le păstreze curat între sesiunile de îngrijire.

    Continuați până la 7 din 11 de mai jos.
  • 07 din 11

    Un persan a câștigat primul spectacol de pisici din lume

    Știați că prima spectacol de pisici din lume a avut loc în 1871? Găzduit la Palatul Crystal din Londra, evenimentul a atras aproape 20.000 de vizitatori - și a pus câteva dintre cele mai exotice pisici ale lumii. Concurenții Kitty au inclus pisici Siamese, pisici Angora, pisici sălbatice scoțiane, Pisicile poliditactilului, și-ai ghicit-o pe pisicile persane.

    La sfârșitul zilei, pisicile persane au luat acasă aurul și au fost numiți "Cel mai bun în spectacol."

    Continuați până la 8 din 11 de mai jos.
  • 08 din 11

    Persii și-au făcut drumul spre America în jurul anului 1900

    Ea a crezut că pisicile persane au sosit pentru prima dată în Statele Unite după 1895. Atunci când Asociația Cat Fanciers formată în 1906, pisicile persane au fost una dintre primele rase înregistrate ale organizației.

    De atunci, persanii au devenit una dintre cele mai populare rase din America. De fapt, potrivit Asociației Cat Fancier, persanii au strâns al patrulea loc în clasamentul celor mai populare rase pentru 2017.

    Continuați până la 9 din 11 de mai jos.
  • 09 din 11

    Royalty, figuri istorice, și celebrități iubesc pisicile persane

    Noi, părinții pisicilor nu sunt singurii care iubesc figurile celebre ale persanilor de-a lungul istoriei și a iubit aceste pisici cu părul lung.

    Unele dintre cele mai cunoscute părinți persanici din lume includ Regina Victoria-Florence Nightingale, care au avut peste 60 de pisici în viața ei - și Marilyn Monroe, a cărui alb persană a fost numită Mitsou.

    Continuați până la 10 din 11 de mai jos.
  • 10 din 11

    Persii au luat ecranul de argint

    Persii au locul lor în istorie și pe ecranul de argint. În plus față de binecunoscutul mascot de sărbătoare fantezie, Archenemy Bloofield James Bond a avut un însoțitor cu păr albastru, cu ochi albastru. Și să nu uităm, domnule. Bigglesworth of Austin puteri faimă. (După un pic de răsucire a complot, versiunea persană a domnului. Bigglesworth a fost înlocuit de un păr fără păr Sphynx Cat Pentru restul filmului.)

    Continuați până la 11 din 11 de mai jos.
  • 11 din 11

    Persii fac parte din cea mai mare pictură de pisici din lume

    & # 64-tiberius_the_himalayan / Instagram "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_19-0-42 "Container de date =" Adevărat "/">

    Vândute pentru o creștere a 820.000 de dolari, cea mai mare pictură de pisici din lume numită Iubitorii soției mele- prezintă atât angorale turcești, cât și pisicile persane. Pictura este un capabil de 6 picioare cu 8.5-picior bucată de artă, asigurând titlul celui mai mare pictură a pisicilor din lume.

    Există o serie de alte picturi celebre care au pisici persane, dar nici unul nu sunt la fel de mari.

  • Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    1. O`Neill, Dan G și colab. Pisici persane în primă opinie Îngrijire veterinară în Marea Britanie: Demografie, mortalitate și tulburăriRapoarte științifice vol. 9,1 12952. 17 septembrie. 2019, DOI: 10.1038 / s41598-019-49317-4

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » 12 Pisici persane uimitoare