Peterbald cat: profilul rasei

Pisica Peterbald

Pisica Peterbald "ca câine" este un tovarăș de feline loiali și afectuos. Aceste pisici de origine rusesc sunt deosebit de iubitoare și afectuoase și pot fi găsite de obicei în picioare oamenii lor preferați.

Greutate: 7-14 kilograme

Lungime: Mijlocii

Palton: Chel, turmă sau chamois, velor, perie sau drepte

Culorile straturilor: Toate culorile și modelele

Culoarea ochilor: Variat

Speranța de viață: 12 până la 15 ani

Caracteristicile pisicii Peterbald

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaMediu
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria pisicii Peterbald

Ca o rasă de pisică mai nouă, istoria pisicii Peterbald este oarecum limitată. Rasa a fost dezvoltată pentru prima dată în 1994, când un crescător rus numit Olga S. Mironova a traversat o pisică orientală de scurtă durată cu o pisică Don Sphynx. Rasa rezultată, numită ulterior peterbald după ce a crescut rapid în popularitate în ST. Petersburg, Rusia, este astăzi recunoscută de Asociația Fancierilor CAT (CFA) - cu toate acestea, rămâne o rasă de pisică domestică relativ rară sau pedigree.

Peterbaldul de dimensiuni mici și mijlocii păstrează câteva caracteristici unice de la Don Sphyx, inclusiv cantitatea variabilă de păr, labele frontale dexteroase și pielea în mișcare. Rasa elegantă și-a luat tipul de corp lung și lithe și forma capului alungită de la distanța orientală. O caracteristică unică despre Peterbalds este că au degetele de frunte lungi cu WindBing, ceea ce le permite să dețină și să manipuleze jucăriile și alte elemente. Ele au, în general, o personalitate mai prietenoasă, mai socială decât pisicile tipice orientale sau siameze.

Părul Peterbald variază în funcție de tip, de la o catifelată, fuzzy veloare la o pisică complet "nudă", fără păr. Există chiar un tip "ultra-chel" care nici măcar nu are mușchi sau sprâncene (și pielea lor se simte adesea lipicioasă la atingere). Proprietarii potențiali peterbald ar putea fi, de asemenea, interesați să știe că haina una dintre aceste pisici la naștere nu poate să-și reprezinte blana pentru totdeauna - hainele lor se pot schimba semnificativ pe parcursul primilor doi ani de viață, iar textura părului lor poate fi modificată fie , câștigat sau pierdut.

Rasa Peterbald a fost acceptată de Asociația Internațională CAT (TICA) în 1997 și a fost recunoscută pentru statutul de campionat în 2005. Tica a acceptat varietatea de acoperire a pensulei de rasă pentru starea de campionat în mai 2008 - una dintre primele coate de perie Pisicile Peterbald pentru a obține statutul de campionat a fost numit Blue Belle și este o anomalie între pisicile Peterbald, deoarece ea are o culoare gri cu albastru vibrant ochi.

Peterbald pisică îngrijire

Pisica Peterbald este, în general, considerată a fi o rasă de pisică cu întreținere redusă. Din moment ce vin în orice culoare sau model, tipul lor de păr va determina în cele din urmă nivelul de îngrijire pe care îl vor cere. Proprietarii potențiali peterbald probabil vor trebui să vă faceți griji cu privire la vărsarea excesivă, cu toate acestea chiar și soiurile fără păr vor necesita o baie de rutină săptămânală sau ștergeți-jos. Băierea atentă este importantă, astfel încât uleiurile să nu construiască și să provoace iritarea pielii. Aceste pisici vor trebui, de asemenea, să rămână pisici interioare - care nu sunt surprinzător, lipsa părului îi determină să se răcească foarte ușor.

Pisicile Peterbald sunt excepțional de ieșire și Energetic. Ele sunt o rasă inteligentă și independentă care va forma legături puternice cu membrii familiei lor, inclusiv alte pisici (și chiar câini). Aceste pisici energetice sunt de fapt considerate a fi mai degrabă "câine asemănător" prin faptul că sunt afectivi și cuddly, dorește, de asemenea, să fie implicați în activitățile de zi cu zi ale gospodăriei. Ele sunt foarte inteligente și pot învăța trucuri - și, de asemenea, ca câinii, ei tind să-și folosească vocile destul de puțin pentru a comunica cu proprietarii lor. Aceste pisici active și foarte atletice nu iubesc nimic mai mult decât să-și petreacă timpul să se joace cu oamenii lor și sunt întotdeauna dispuși să participe la jocuri sau jucării de puzzle.

Deoarece Peterbald este atât de activ și jucăuș - și dorește interacțiunea cu familia sa - fac animale de companie excelente de familie. Cu toate acestea, timpul de joc cu copii (sau animalele de companie) ar trebui să fie întotdeauna supravegheat, deoarece lipsa de blană a pisicii înseamnă că acestea sunt deosebit de vulnerabile la rănire.

Probleme comune de sănătate

Deoarece multe pisici Peterbald sunt fără păr, arsuri solare, sensibilitate la vreme caldă și rece, iar alte probleme de piele sunt preocupări potențiale. Pielea lor delicată poate fi, de asemenea, ușor rănită, cum ar fi atunci când se joacă cu un însoțitor de pisici sau cu o grosime cu copii. În caz contrar, aceste pisici sunt asociate cu surprinzător puține probleme de sănătate legate de rasă (cu condiția ca acestea să fie îngrijite corespunzător).

Dieta și nutriția

Ca toate rasele, pisica Peterbald poate fi susceptibilă la probleme legate de greutate, cum ar fi obezitatea sau boala cardiacă, astfel încât acestea ar trebui să fie hrănite cu o dietă bogată în proteine, de înaltă calitate și să primească o mulțime de exerciții fizice sub formă de joc cu familiile lor. Vestea bună este că, de asemenea, datorită lipsei de blană, Peterbalds au în mod obișnuit un metabolism mai rapid decât pisicile cu haine pline, ceea ce înseamnă că au apetite sănătoase - metabolismul lor ridicat îi ajută, de asemenea, să se vindece mai repede decât pisicile complet acoperite atunci când vine vorba la răniri sau zgârieturi.

PROS
  • Social

  • Afectuos

  • Prietenos

Contra
  • Foarte sensibil la cald / rece

  • Susceptibile la răniri

  • Necesită baie de baie / ștergere săptămânală

Unde să adoptați sau să cumpărați o pisică peterbaldă

Pisicile Peterbald sunt încă oarecum rare, deci asigurați-vă că verificați adăposturile locale de animale și grupurile de salvare pentru aceste pisici care au nevoie de o casă pentru totdeauna, precum și crescători de reputație. Deoarece nu sunt adesea ușor accesibile, ar putea fi dificil să se găsească un ameliorator pentru un pisoi Peterbald - în plus, pisicile fără păr sunt adesea vândute pentru prețuri mai mari.

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Asigurați-vă că faceți temele la alegerea unei pisici. Discutați cu alți proprietari de pisici Peterbald, crescători de renume și grupuri de salvare pentru a afla mai multe despre această rasă particulară și îngrijirea lor. Există o varietate de CAT rases Și cu o mică cercetare, puteți fi sigur că veți găsi pisica potrivită pentru a aduce acasă.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre alte pisici, luați în considerare aceste rase:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Peterbald cat: profilul rasei