Blue-fronted amazon parrot: profilul speciilor de păsări

Turcoaz-fronted amazon papagal perching pe sucursală

Albastru-frontal papagalii Amazon sunt printre cele mai bune păsări păstrat ca animale de companie. Au coloranți strălucitoare și fiecare pasăre are modele de pene distincte pentru a merge împreună cu personalitatea sa extrovertită. Cunoscute sub numele de comedi și spectacole cu pene, sunt o pasăre distractivă. Ei se bucură într-adevăr să petreacă timpul cu turma lor umană, motiv pentru care fac animale excelente. Această pasăre este o papagalitate mai mare, deci va trebui să o oferiți cu o mulțime de cameră și timpul dedicat.

Prezentare speciala

Nume comune: Blue-fronted Amazon Parrot, turcoaz-fronted Amazon Parrot

Nume stiintific: Amazona Aesiva

Dimensiunea adulților: 15 și 17 inci lungi, cântărind între 14 și 15 uncii

Speranța de viață: Pot trăi la 80 sau 100 de ani - cel mai frecvent va trăi 40 de ani sau de ani

Origine și istorie

Botanistul suedez Carl Linnaeus a fost primul care a înregistrat papagalul Amazon albastru în înregistrările zoologice în 1758. Speciile are o gamă largă de habitat. Populațiile sălbatice pot fi găsite în Bolivia, Brazilia, Paraguay și Argentina de Nord, extinzând spre sud până la Buenos Aires.

Cel puțin o populație ferată este cunoscută ca fiind lângă Stuttgart, Germania. Această turmă este probabil ca rezultatul papagalilor de companie care scapă și formând un grup care a crescut în timp.

Amazonul albastru-frontal, de obicei, locuiește din păduri și păduri. Ei trăiesc în turme mari și tind să formeze o legătură puternică cu partenerul lor. Ca majoritatea papagalilor, ele cuibăresc în cavitățile copacilor în care femeia îndeplinește îndatoririle de incubație și îngrijirea tinerilor.

Temperament

Amazoanele active și comice, albastru-frontate sunt artiști naturali. Îi place să fie în jurul lor proprietarii lor și o vor lovi cu atenție. Când bine-Socializat, Acești papagali se vor bucura de compania întregii familii, deși tind să aleagă un favorit.

În timp ce în general, non-agresiv și prietenos cu alte păsări, unii indivizi vor încerca să-și protejeze păzitorii atunci când percep pericolul. Această specie poate "bomba de scufundare" o amenințare percepută prin răsturnarea pe ea. În timpul perioadelor de reproducere sau în zonare, bărbații pot deveni teritoriali.

În general, proprietarii tind să descrie această specie ca fiind foarte socială, independentă și ușor-merge. Această pasăre tinde să fie mai caldă decât alte Amazoni și se poate păstra ocupate de ceva timp. Care nu înseamnă că este nevoie de mai puțină atenție. Amazonul albastru-frontal dorește să facă parte din acțiune - vă va spune cu voce tare când se simte lăsat afară. Prolifici și cântăreți, vocalizați adesea și pot fi foarte tare când vor să fie.

Vorbire și vocalizări

În timp ce amazoanele albastre-frontale sunt excelente, ele sunt chiar mai bune strigăte. Vă puteți aștepta la un apel de trezire dimineața și unul din nou la apusul soarelui. Acest apel de 10 minute, de două ori pe zi este un recurs din instinctul lor pentru a marca timpul zilei pentru flockatele lor. Pentru persoanele care trăiesc în clasamente apropiate, cum ar fi clădirile de apartamente, aceste păsări pot fi puțin prea puternice și vă deranjează vecinii.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Albastru-fronted Amazon culori și marcaje

Culoarea primară a acestui papagal este verde de var. Descrierea lor "albastră" vine dintr-o blot de albastru sau turcoaz găsit chiar deasupra ciocului. Deși aceasta este marca comercială a speciei, creșterea a creat o gamă largă de marcaje pe capetele păsărilor. Aceste marcaje facilitează distincția unui papagal individual de la turmă.

Unele păsări nu au albastru pe cap, în timp ce alții au un cap care este aproape în întregime turcoaz. Galbenul înconjoară în mod obișnuit albastru și se întinde peste și sub cap înainte de a da drumul spre pene verzi strălucitoare ale corpului. S-ar putea să găsiți chiar și păsări cu patch-uri albe.

În general, albastru-frontat are atingeri de roșu strălucitor pe umeri și pene de zbor, care pot avea, de asemenea, o nuanță violet atunci când în zbor. Acest lucru variază, de asemenea, pe individ, iar unele au doar umeri verzi, în special papagali sălbatici găsiți în nord-vest Argentina.

În captivitate, există câteva mutații de culoare cum ar fi amazoanele de scorțișoară albastru-frontate, care au pene maronii galbene, mai degrabă decât verde. Variația Lutino are de obicei pene albe în care, în general, vă așteptați la galben. Există, de asemenea, o mutație albastră care a produs o pasăre complet albastră cu patch-uri de galben.

De obicei, ciocurile sunt negre, iar picioarele sunt gri. Este o specie monomorfă, astfel încât bărbații și femelele arată la fel. Singura modalitate de a cunoaște sexul păsării dvs. este prin ADN sau sexul chirurgical.

Îngrijirea unui Amazon albastru-frontal

Aceste păsări sunt foarte inteligente și sociale și au nevoie de interacțiune umană regulată. Nu adoptați un an Amazon Parrot Dacă nu aveți destul timp să petreceți cu ea.

Cu cât mai multe activități din jurul casei puteți include papagalul dvs., cu atât va fi mai fericit. Indiferent dacă vă uitați la televizor, curățați-vă sau mâncați cina, albastru-frontat va dori să facă parte din acțiune. Un stand portabil de joc pe care îl puteți deplasa de la cameră la cameră face o zonă de exerciții bune. Pasărea voastră vă va amuza cu anticurile sale acrobatice.

Minimul recomandat Dimensiunea cuștii Pentru o pasăre activă ca un amazon albastru-frontal este un cub de 3 picioare, deși mai mare este mai bun. Dacă nu puteți obține o cușcă considerabilă, încercați să compensați, permițându-i timpul extra în cușcă în fiecare zi.

5 Fapte rapide despre Papagalii Amazon

Probleme comune de sănătate

Unele infecții bacteriene pot provoca probleme respiratorii pentru amazoane, precum și o boală fungică fatală (aspergiloză) și deficiențe nutritive.

Principalele bacterii care sunt problematice pentru Amazoane includ e. coli, citrobacter, staph și strep. Bacteriile se pot răspândi prin apă, semințe, alimente vechi, zone umede, cuști umede sau pete cu praf.

Amazoanele albastru-frontate sunt predispuse la obezitate și hipotiroidism. Un stil de viață activ cu un regim regulat de exerciții fizice poate contribui la reducerea riscului de a obține aceste condiții.

Dieta și nutriția

În furajele Amazoane sălbatice, albastru-frontate pe fructe și fructe de padure, muguri de frunze și flori, precum și semințe și nuci. Este, de asemenea, crezut că mănâncă unele proteine. Ca toți papagali, amazoanele albastre au nevoie de a Dieta variată care imită alimentele lor naturale.

O dietă sănătoasă ar trebui să fie formată din pelete de înaltă calitate, un amestec de semințe de calitate și porții zilnice de siguranță proaspete, păsări Fructe și legume.

Avertizare

Nu vă alimentați Avocado-urile Amazon și ciocolată, deoarece sunt toxice pentru păsări

Peletele special formulate sunt o hrană ideală și ar trebui să reprezinte în mod ideal aproximativ 75-80% din dieta păsărilor. Fructele, legumele și verdele trebuie să țină cont de aproximativ 20-25% din dieta zilnică. Semințele și nuci sunt alimente bogate în grăsimi pe care le puteți oferi ca fiind ocazionale. Începeți prin oferirea păsării dvs. 1 ceașcă de amestec de papagal pe bază de peleți și o ceașcă de fructe și legume de 1/2, apoi ajustați în funcție de apetitul lor.

În esență, mulți alimente care sunt considerate sănătoase sunt bine să hrănească acești papagali în mod moderat, inclusiv pui.

Semințe vs. Pelete: Ce să vă hrăniți pasărea

Exercițiu

Toate amazoanele sunt papagali activi, iar frontatorul albastru trebuie lăsat la minim 3 până la 4 ore pe zi în afara cuștii. Această activitate îi permite să joace și să-și întindă aripile și să facă parte din familie.

Aceste păsări iubesc să urce și să mestece, astfel încât proprietarii de papagali Amazon ar trebui să ofere animalele lor de companie cu o mulțime de jucării, inclusiv scările și frânghiile să leagă. Păstrați câteva jucării suplimentare de mestecat gata să înlocuiască orice care devine prea uzat. Nu lăsați pasărea să nu mai fugi de jocuri pentru a se distra, mai ales dacă nu sunteți în jur.

Timpul de baie este o bucurie specială a Amazonului albastru-frontal. Furnizați un castron de apă pentru stropirea în jurul conținutului inimii sale. Unele păsări le place să fie sprind cu apă, în timp ce alții pot să ceară o baie în chiuvetă. Urmați conducerea păsărilor dvs. și utilizați-o ca o altă oportunitate de legare dincolo de discurs și truc instruire.

PROS
  • Social și prietenos

  • Inteligent, poate învăța să vorbească și să facă trucuri

Contra
  • Poate fi tare, nu este potrivit pentru apartamente

  • Necesită cel puțin 3 până la 4 ore de timp supravegheat out-de-cușcă

Unde să adoptați sau să cumpărați un Amazon albastru-frontal

În timp ce puteți găsi, de obicei, amazoane la magazinele de animale exotice, este cel mai bine să treceți printr-un crescător de păsări. Ei vor putea verifica originile noului dvs. Pet și sănătatea lui, care este esențială pentru orice pasăre exotică. Contactați crescătorii locali de păsări din zona dvs. și întrebați dacă le puteți vizita și petreceți timp cu păsările lor. Văzând un papagal al Amazonului albastru în mediul său de origine vă va oferi destul de puțin o perspectivă asupra a ceea ce este ca să trăiți cu unul. Cu cât puteți vizita mai mult cu el înainte de a le aduce acasă, cu atât mai bine.

Unele resurse online în care puteți găsi Amazoane albastru-frontate includ:

Prețurile variază de la 500 până la 3.000 de dolari, în funcție de vârsta, tăierea mâinilor și reputația de crescător.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă un amazon albastru-frontal sună ca o potrivire bună, puteți fi interesat de specii similare, verificați:

Altfel, aruncați o privire la toate celelalte Profiluri de specii de parrot mari.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Huang, J. și J. Mayer. Aspergiloza aviara: Ce veterinar trebuie sa stiti. Practica veterinară de astăzi

  2. Hoppes, S. Bolile bacteriene ale păsărilor de companie. Merck Manual de veterinar

  3. Van Zeeland, Y. Diagnosticarea bolii endocrine în papagali. Vet Times

  4. Elementele potențial periculoase pentru animalul dvs. de companie. Administrarea SUA pentru alimente și droguri

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Blue-fronted amazon parrot: profilul speciilor de păsări