Papagal nutriție 101

Piulița militară de cracare macadă

O dietă dezechilibrată sau incompletă este o problemă comună cu păsări de companie și este o cauză relativ comună a bolii. Există o lipsă de studiu științific asupra nutriției aviare, mai ales că se referă la diferitele specii. În timp ce nutriția noastră aviară este încă în stadiile incipiente, majoritatea experților sunt de acord că o dietă bună pentru papagali începe cu o dietă formulată cu o varietate de alte alimente adăugate ca suplimente. Și Lorikeet au nevoi speciale și sunt discutate mai târziu în acest articol.

Semințe

Pentru majoritatea păsărilor de companie, în special papagali și parakeets, o dietă bazată în principal pe semințe este deficitară în multe substanțe nutritive, inclusiv vitamina A și calciu și este prea mare în grăsimi. Acest lucru nu înseamnă asta semințe nu are un loc în dietele aviare, dar multe păsări vin să le prefere la excluderea altor alegeri sănătoase și pot fi afectate atunci când vine vorba de a încerca o dietă variată. Unele păsări vor alege chiar și câteva favorite dintr-un amestec de semințe, ceea ce reduce în continuare echilibrul nutrițional din dietă. Când vine vorba de nutriția papagalului, luați în considerare semințele să fie oarecum cum ar fi mâncarea junk: păsările le iubesc, dar nu sunt cea mai sănătoasă alegere. Pentru majoritatea speciilor de papagal, semințele ar trebui să fie strict limitate dacă nu sunt complet eliminate din dieta păsărilor dvs. Unele specii, cum ar fi budgiile și cockatiels, sunt consumatori în mod natural și pot tolera un procent mai mare de sămânță în dietă, dar chiar și pentru aceste păsări, semințele ar trebui să facă doar aproximativ 25% din dietă.

Diete formulate

Acum câțiva ani, realizând că mulți Papagalii suferă de deficiențe nutriționale, Companiile au început să producă diete peleted pentru păsările de companie. Acestea sunt fabricate dintr-o varietate de alimente, inclusiv boabe, semințe, legume, fructe, fortificate cu vitamine și minerale și sunt coapte în pelete sau varietate de alte forme extrudate. Acestea oferă o dietă nutritivă echilibrată și împiedică păsările să-și ridice obiectele preferate de alimente și să părăsească restul. Cu toate acestea, multe păsări, în special cele care au început pe o dietă bazată pe sămânță, nu iau cu ușurință pentru a mânca o dietă formulată. De asemenea, dietele formulate, deși bine echilibrate, nu oferă varietatea și stimularea că multe păsări de companie doresc în dietele lor (la urma urmei, mănâncă același lucru după ce ar fi plictisitor pentru oricine). Prin urmare, o dietă peletată trebuie să cuprindă între 50 și 75% din ceea ce mănâncă păsările, iar 25-50% ar trebui să fie legume proaspete și fructe.

Unele branduri bune de diete formulate includ Harrison, Zupreem, Kayee, Pasăre frumoasă și Roudybush. Pe măsură ce aceste diete cresc în acceptare și popularitate, producătorii produc linii formulate pentru anumite specii și, de asemenea, pentru managementul sănătății (e.G. Diete de calorii inferioare pentru gestionarea greutății). Așa cum am menționat mai devreme, aceste diete vin într-o varietate de forme de la bucăți mai mari până la prăjituri și este posibil să aveți nevoie să experimentați pentru a găsi tipul de păsări preferate. Unele păsări, în special cele utilizate pentru o dietă pe bază de semințe, pot fi dificil de comuta la o dietă formulată.

Pe măsură ce ajungem la o mai bună înțelegere a nevoilor nutriționale ale păsărilor, dieta recomandată pentru papagali de companie include o varietate de alimente nutritive proaspăt preparate în plus față de o dietă formulată (peleți) și un mic procent de semințe. Amintiți-vă că cele mai proaspăt pregătite alimente se vor strica ușor și ar trebui scoase din cușcă după câteva ore. Dacă pasărea ta este nu acceptă cu ușurință alimente noi, Încercați să le oferiți mai devreme dimineața sau seara, ori când păsările furajează în mod natural pentru alimente în sălbăticie.

Legume

Legumele proaspete sunt o mare plus față de dieta păsărilor tale. Nu toate legumele sunt la fel de nutritive, deși - legume cum ar fi țelina și salata sunt bogate în fibre și apă, dar altfel nu sunt toate cele care nutritive. Legumele verzi galbene și cu frunze sunt de obicei alegeri excelente. Puteți oferi legume într-o varietate de forme pentru a atrage pasărea pentru a le încerca - în întregime sau tocată, sau gătită și hrănită ușor caldă. Încercați să atârnați legumele din partea cuștii într-un clip, sau oferindu-le în bucăți că păsările mai mari pot ridica cu picioarele lor pentru a gna. Este posibil să trebuiască să fii creativ pentru a le face să încerce lucrurile și scopul este să-ți faci pasărea să mănânce cât mai multe tipuri diferite de legume posibil. Încercați o varietate de legume, cum ar fi:

  • Morcovi (rădăcină și vârfuri)
  • Cartofi dulci
  • Greenii cu frunze, cum ar fi colacile, kale, verde de gunoi, verde de muștar, chard-ul elvețian, verde de sfeclă și verdele de păpădie
  • Pătrunjel
  • Fasole verde
  • Dulci roșii, galbene și verzi ardei verzi
  • Conopidă
  • Broccoli (cap și frunze)
  • Vânătă
  • Snap sau mazăre de zăpadă
  • Suc de fructe
  • Romaină sau verde / salată verde (cantități mici)
  • Porumb (kernel-uri sau pe Cob pentru păsări mai mari)
  • Castravete

Amintiți-vă, nici un avocado!

Fructe

Din nou, doriți să hrăniți o gamă largă, nu doar câteva puține. Multe păsări Dragoste fructe și va supradota astfel fructele la o porțiune destul de mică din dieta generală. Ca și în cazul legumelor, multe dintre fructele mai profund colorate conțin mai multă nutriție și este bine să încercați să hrăniți o varietate de tipuri mai tropicale de fructe papagalii ar putea fi expuși la habitatele lor native. Cu toate acestea, asigurați-vă că nu mănâncă gropi sau semințe de mere, deoarece acestea pot fi toxice. Încercați fructe cum ar fi:

  • Mango
  • Papaya
  • kiwi
  • Boabe
  • Rodii
  • Ananas
  • Cranberries
  • Cantaloupe (fără crustă), alți pepeni
  • Piersici
  • Nectaries
  • Caise
  • Banane
  • Portocales
  • Cireșe
  • Pere
  • Struguri
  • Mere
  • Grapefruit
  • Tangerine

Alte produse alimentare

Păsările pot fi, de asemenea, hrănite o varietate de boabe nutritive, cum ar fi orez brun gătit, quinoa, ovăz, grâu, orz și paste. Pâinea integrală de grâu și cerealele de grâu integral nereușite pot fi, de asemenea, oferite. Legumele gătite, cum ar fi fasole, linte și mazăre, sunt o completare excelentă la dietele lor. Păsările pot fi, de asemenea, oferite cantități mici de carne și păsări de curte și ouă gătite.

Semințe de semințe

Semințele înclinate sunt o sursă excelentă de nutriție pentru păsările de companie și o modalitate excelentă de a suplimenta cu verdele. Semințele proaspăt înclinate sunt o mină de aur nutritivă, deoarece sămânța își mobilizează conținutul nutrițional într-o formă extrem de digerabilă și biodisponibilă, deoarece începe să crească. Semințele înclinate sunt bogate în vitamine și minerale, precum și în enzime și antioxidanți, iar unii consideră că sunt cele mai perfecte alimente ale naturii. În orice caz, ele sunt o modalitate excelentă de a oferi un impuls nutrițional și majoritatea păsărilor le iubesc. Informațiile privind semințele de stropire pot fi găsite în "germinarea pentru păsări mai sănătoase."

Suplimente de vitamine și minerale

Este, de obicei, o idee bună de a oferi o cutie (pentru calciu suplimentar), dar altfel, suplimentele suplimentare de vitamine și minerale nu sunt necesare dacă hrăniți a Dieta bine echilibrată Bazat pe alimente formulate completate cu o varietate de alimente preparate la domiciliu. Suplimentele suplimentare ar trebui să fie date numai cu privire la sfatul medicului veterinar.

Alimente pentru a evita

Stați departe de alimentele cu junk și de orice alimente bogate în grăsimi, sare sau zahăr. Păsările sunt, de asemenea, intolerante la lactoză, astfel încât produsele lactate să fie limitate la cantități mici de brânză tare și iaurt.

Avertizare

Ciocolata, avocado, și rhubarbul sunt toxice pentru păsări. Desigur, nu dați băuturilor care conțin cafeină sau alcool. Evitați carnea prelucrată sau alte alimente bogate în nitrați, nitriți, sulfuri sau glutamatul monosodic (MSG). Ceapa, ar trebui evitată, de asemenea, ar trebui evitați, de asemenea, ar trebui evitate capele de la Lima, Fava și Boabe Marine, gropi de fructe și semințe de mere.

Unii experți și proprietari sunt preocupați de hrănirea arahidelor în cochilie deoarece pot fi contaminate cu ciuperci aspergillus, care pot provoca boli respiratorii, precum și producerea unei toxine (aflatoxină, carcinogen puternic). Dacă hrăniți arahide brute, obțineți arahide de calitate umană de bună calitate și nu alimentați dacă există vreun semn de mucegai. Shat, înfundat (nesalizat, desigur) arahidele sunt bine. Toate alimentele ar trebui să fie inspectate și aruncate dacă există semne de mucegai.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Tulburări nutritive ale păsărilor de companie. Merck Manual veterinar

  2. Cum să vă îngrijiți pasărea de companie. Universitatea din Florida Colegiul de Medicină Veterinară

  3. Conversia dietei de păsări. Universitatea din California, Școala Davis de Medicină Veterinară

  4. Păstrați păsările de companie în siguranță de la toxinele obișnuite de uz casnic. Asociația medicală veterinară din Oregon

  5. Aflattoxicoza. Merck Manual veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Papagal nutriție 101