Panama amazon parrot (panama galben amazon): profilul speciilor de păsări

Galben-încoronat Amazon (cunoscut și ca papagalul galben-încoronat) la Jurong Bird Park, Singapore

Panama Amazon foarte apreciat este o subspecii relativ rară de Amazon galben-frontal cunoscut pentru personalitatea sa jucăușă, non-agresivă. Este un animal de companie prietenos care iubește interacțiunea cu oamenii. Acest papagal verde de dimensiuni medii poate fi un vorbitor prodigios atunci când este instruit cu sârguință.

Prezentare speciala

Nume comune: Panama Amazon, Panama Galben-Head Amazon Parrot, Galben-Front Amazon Parrot

Nume stiintific: Amazona Ochrocephala Panamensis, Amazona Panamenisis

Dimensiunea adulților: 12 și 13 inci, cântărind aproximativ 13 uncii

Speranța de viață: 40 până la 60 de ani

Origine și istorie

Gama naturală a Panama Amazon Parrot se extinde de la Columbia de Nord în vestul Panama, inclusiv Insulele Pearl și Coiba. Ca și alte specii de papagal Amazon, locuiește în principal în pădurile tropicale.

O descoperire exotică în comerțul cu animale de companie, Convenția privind comerțul internațional de specii pe cale de dispariție enumeră pe Panama Amazon ca o specie pe cale de dispariție. Deși capcana este în afara legii, pierderea habitatului și capcana ilegală a redus semnificativ populațiile sălbatice ale acestei păsări.

Temperament

Panama Amazoane sunt păsări sociale, distractive care au devenit din ce în ce mai populare ca animale de companie în ultimii ani. Inteligența lor înaltă, împreună cu natura lor jucăușă, le face bine potrivite ca animale de companie pentru familii și gospodării active. Sunt vorbitori foarte talentați care pot obține zgomot atunci când starea de spirit lovește.

Natura lor socială îi ajută să-i facă pe tovarăși blânde și afectuoasă. Deși aceasta este o pasăre iubitoare, aceasta este, de asemenea, o specie foarte activă, astfel încât această pasăre are nevoie de un proprietar care să poată ține pasul cu el. Trebuie să aibă un spațiu sigur de a urca și de a juca în afara cuștii în fiecare zi.

La fel ca toate papagalii Amazon, Panama Amazons poate trece printr-o etapă agresivă temporară în timpul adolescenței sale. Această pasăre are nevoie de îndrumarea unui handler de parrot cu experiență pentru a naviga prin această perioadă provocatoare.

Vorbire și vocalizări

Pretins pentru o mare capacitate de vorbire, este un cursant rapid care poate imita cu ușurință sunete și devin un vorbitor excelent. Ca majoritatea amazonilor, ei tind să devină foarte zgomotos timp de aproximativ 10 minute la răsărit și din nou la apusul soarelui. Acest instinct de ceas de alarmă a fost purtat de zilele sale care trăiesc în sălbăticie ca un cronometru aviar.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Panama Amazon Parrot Culorile și marcajele

Panama Amazoane sunt în mare parte verzi, cu un plasture triunghiular galben strălucitor pe fruntea lor. Ei au un loc de roșu pe vârfurile aripilor lor, picioarele colorate de carne și ciocurile de culoare. Ochiul este portocaliu, înconjurat de un inel alb neatins.

Marcajele lor determină adesea oamenii să le confundă cu popularul Galbenul Amazon Parrot. Diferențele sunt subtile. Panama Amazon este un pic mai mic, o nuanță mai închisă de verde și nu are loc pe partea superioară a ciocului pe partea superioară a ciocului pe care o are.

Îngrijirea papagalului Panama Amazon

Această pasăre, deși nu este mare, are nevoie de o cușcă spațioasă. O incintă adecvată are o amprentă de 2 picioare cu 3 picioare în picioare 2 1/2 până la 5 picioare înălțime. Un joacă pe partea de sus a cuștii, inclusiv o brățară suspendată, va încuraja exercițiile fizice. Amazon Parrots, inclusiv Panama, pot tolera o gamă largă de temperaturi, dar trebuie să rămână în afara curenților.

Amazon papagalii prosperă pe interacțiunea socială și au nevoie de ea să rămână sănătoși și fericiți. Păsările neglijate se încadrează adesea în modele de comportament distructiv și depresie, care se poate manifesta în diferite probleme fizice și emoționale.

Este necesar să se retragă deoparte în fiecare zi pentru interacțiunea unu-la-o singură zi cu pasărea - aceasta stabilește și menține o legătură sănătoasă. Pentru proprietarii nu pot oferi o mulțime de interacțiuni zilnice, ați putea dori să obțineți o altă pasăre pentru a păstra compania.

În timp ce hrăniți-l pe Amazon Paprots, de obicei, fac animale de companie iubitoare, afectuoase, mulți trec prin Bluffing, o etapă agresivă, de mușcătură, deoarece abordează maturitatea sexuală (la vârsta de 4 până la 5 ani) că unii proprietari nu se pot descurca. În timp ce faza trece, poate dura două săptămâni sau doi ani. Proprietarii potențiali ar trebui să-și amintească că, dacă adoptă un Panama Amazon, ei fac un angajament pe tot parcursul vieții. Aceste păsări pot trăi mai mult de 60 de ani dacă sunt îngrijite în mod corespunzător, astfel încât păstrarea nu este o decizie care trebuie luată cu ușurință.

Ca o pasăre tropicală, ea își relaționează dușurile sau băile frecvente. Timpul de baie poate fi o oportunitate de interacțiune bună cu pasărea dvs. și unii proprietari iau pasărea în dușul de baie cu ei în fiecare dimineață. Mai frecvent, vă puteți duș de mai multe ori pe săptămână, folosind un pulverizator de chiuvetă - aceasta este o experiență plăcută pentru Panama Amazon Parrot.

5 Fapte rapide despre Papagalii Amazon

Probleme comune de sănătate

Panama Amazon este o pasăre remarcabil de sănătoasă, atunci când este îngrijită în mod adecvat, dar poate dezvolta și probleme comune de sănătate găsite în alte parrots Amazon.

Păsările sunt predispuse la bolile fungice, cum ar fi aspergiloza. Pentru a împiedica această boală să vă afecteze pasărea, îndepărtați orice șanțuri vechi de lemn sau alte materiale care pot apăra mucegaiul. De asemenea, Amazoanele sunt susceptibile la infecții bacteriene. Simptomele includ excremente febale și probleme respiratorii, cum ar fi dificultatea respirației. Aceste infecții pot fi tratabile - totuși, aspergiloza este adesea fatală.

Dacă pasărea nu primește o dietă echilibrată sau mănâncă destul de fructe și legume, pasărea dvs. poate obține o deficit de vitamină A, sindromul ficatului gras sau tumorile grase canceroase.

Dieta și nutriția

În sălbăticie, Panama Amazon mănâncă fructe de padure, alte fructe, plante, semințe și nuci. Ca toți papagali Amazon, Panama Amazoane fac cel mai bine pe o dietă peletată de înaltă calitate suplimentată cu amestec de semințe și porții zilnice de proaspete Fructe și legume de siguranță. O dietă proaspătă și variată vă va ajuta să vă asigurați că pasărea dvs. menține o nutriție de top.

Peletele special formulate sunt o hrană ideală și ar trebui să reprezinte în mod ideal aproximativ 75-80% din dieta păsărilor. Fructele, legumele și verdele trebuie să țină cont de aproximativ 20-25% din dieta zilnică. Semințele și nuci sunt alimente bogate în grăsimi pe care le puteți oferi ca fiind ocazionale. Începeți prin acordarea păsărilor dvs. de 3/4 ceașcă de amestec de papagal pe bază de peleți și o ceașcă de fructe și legume 1/2, apoi ajustați în funcție de apetitul lor.

Panama Amazoane se bucură de mâncare cu familia. Puteți împărtăși o gamă largă de alimente umane nutritive cu pasărea, deși nu lăsați-o prea mult. Ca și în cazul tuturor papagalilor, avocado și ciocolată sunt toxice pentru aceste păsări.

5 alimente bogate în vitamine vă puteți hrăni păsările

Exercițiu

Amazon Parrots sunt predispuși la creșterea excesivă în greutate, așa că asigurați-vă că este exercițiu în fiecare zi. Dacă doriți ca un Panama Amazon, așteptați să dați pasăre un minim de 3 până la 4 ore în afara cuștii sale pe zi. Acest timp de exercitare dedicat va permite păsării să ardă excesul de calorii, să-și întindă aripile și mușchii, precum și să o furnizeze cu o stimulare mentală esențială.

Aceste păsări sunt chewers grele care vor avea nevoie de o mulțime de jucării pentru a mesteca și apuca cu picioarele lor. Oferiți frânghii și scări distractive care ar putea interesa păsările să sară și să urce.

PROS
  • Social, prietenos, îi place să se manipuleze

  • Inteligent, poate învăța să vorbească și să facă trucuri

Contra
  • Poate fi zgomotos, nu este potrivit pentru apartamente

  • Necesită cel puțin 3 până la 4 ore de timp supravegheat out-de-cușcă

Unde să adoptați sau să cumpărați un papagal Panama Amazon

Comerțul și vânzarea acestor păsări sălbatice sunt interzise. Asigurați-vă că ați cumpărat o pasăre care este certificată captivată. Prețul variază de la 800 la 2.500 $ pentru copii sau adulți care au nevoie de o nouă casă. Unele surse online unde puteți găsi Panama Amazon Parrot includ:

Dacă mergeți pe traseul de crescător, asigurați-vă că Breeder este reputabilă. Întrebați cât timp au fost reproduceți și vizitați facilitatea lor. Asigurați-vă că pasărea pe care doriți să o luați acasă este alertă, activă și expune toate Semne ale unei păsări sănătoase, cum ar fi ochii strălucitori, pene curate și culturi complete.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă un Panama Amazon pare ca o potrivire bună, puteți fi interesat de specii similare, verificați:

În caz contrar, aruncați o privire la unele păsări similare în Profiluri de specii de parrot mari.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Panama amazon parrot (panama galben amazon): profilul speciilor de păsări