Papagalul amazonului galben: profilul speciilor de păsări

Parrot galben-nappat (Amazona Auropalliata), Costa Rica

Papagalii Amazon galben sunt creaturi inteligente care fac animale de companie excelente pentru proprietarii care doresc să formeze a mare legătură cu pasărea lor. Abilitățile lor de vorbire remarcabile le fac una dintre cele mai populare specii de papagal Amazon. Cu toate acestea, ei nu sunt cea mai bună pasăre pentru familiile cu copii, deoarece se știe că trece printr-o perioadă de agresiune ușoară în timp ce se apropie de adolescență.

Prezentare speciala

Nume comune: Papagal de nisip galben, amazon de aur

Nume stiintific: Amazona Ocolcephala Auropalliata

Dimensiunea adulților: 12 până la 15 inci, cântărind aproximativ 1 kilogram

Speranța de viață: 50 până la 60 de ani sau mai mult cu îngrijirea adecvată - unii ajung la vârsta de 70 de ani și chiar 90 de ani

Origine și istorie

Uneori considerate un subspecii de papagal Amazon Galben, aceste păsări sunt originare din partea Pacificului din America Centrală și America de Sud de Nord. Ele trăiesc în primul rând în sudul Mexicului și în nord-vestul Costa Rica.

Există două subspecii bine-cunoscute ale Amazonului galben. Honduras galben-naped Amazon (Amazona ochrochala parvipes) Locuiește în Honduras, Insulele Bay și părți din Nicaragua. Roatán Galben-Naped Amazon (Amazona Ocolcephala Caribae) este, de asemenea, indiferent de nordul Honduras, precum și de insula Roatán.

La fel ca mulți papagali de companie exotici, această specie este pusă în pericol în sălbăticie. Ele sunt amenințate din cauza despăduririi și a capturilor ilegale.

Temperament

Amazoanele galbene sunt păsări strălucitoare, comice care iubesc să fie centrul atenției. Ele tind să formeze legături extrem de strânse cu proprietarii lor.

Papoapele Amazon Hand-Fed, de obicei, fac animale de companie iubitoare, afectuoase. Ca mulți Amazoane, Cu toate acestea, amazoanele galbene trec printr-o hormonală Bluffing Etapa pe măsură ce se apropie de maturitatea sexuală (vârsta de 4 luni până la 1 an). În timp ce faza trece, uneori poate dura până la doi ani.

În timpul etapei lor de bluff, amazoanele galbene pot mușca și arăta alte comportamente agresive. Este mai evident în bărbați, iar unele păsări acționează mai mult decât altele. Din acest motiv, poate doriți să luați în considerare o papagal de sex feminin. În general, un amazon tânăr sau adolescent nu este cea mai bună pasăre pentru familiile cu copii.

Vorbire și vocalizări

Acești papagali nu pot să scapi la fel de mult ca unii, dar vor obține foarte tare ocazional. Ei sunt, totuși, vorbitori excelenți și cântăreți. Puteți instrui aceste păsări pentru a dezvolta un vocabular destul de amplu de cuvinte vorbite cu o claritate asemănătoare omului, dar fii atent la ceea ce spui. Ei sunt, de asemenea, cunoscuți pentru ridicarea (și amintirea neîncetată) a unor fraze pe care le preferați să uite.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Culorile și marcajele de papagal amazon galben

Amazoanele galbene sunt în cea mai mare parte o culoare verde strălucitoare. Numele lor provine dintr-o flacără de galben pe capela inferioară de-a lungul spatelui gâtului. Un alt patch galben apare adesea pe frunte și coroană și au tăieturi de roșu în pene ale aripilor lor. Aceste păsări au gri până la ciocuri negre și picioare.

Există o mutație de culoare uimitoare a acestei păsări. Pene de corp principal apar ca un verde-albastru cu turcoaz mai întunecat pe aripi și un loc alb pe capă. Ele sunt rare și au comanda un preț ridicat în lumea păsărilor.

Bărbații și femelele arată exact la fel. Pentru a spune cele două sexe în afară, pasărea dvs. ar necesita testarea genetică sau o procedură de sex de sex chirurgical. Testele ADN sunt cel mai puțin invaziv și pot fi achiziționate online, ieftin.

Îngrijirea unui papagal de amazon galben

Papagalii Amazon de la galben sunt cel mai potriviți pentru proprietarii de păsări cu experiență. Ei necesită o mare atenție și va trebui să renunți la o perioadă în fiecare zi pentru interacțiunea unu-la-o singură zi cu pasărea ta. Această socializare este esențială pentru stabilirea și menținerea unei obligațiuni sănătoase.

Aceste păsări se dezvoltă pe interacțiunea socială și au nevoie de ea să rămână sănătoși și fericiți. Păsările neglijate pot cădea în modele de comportament distructiv și depresie. Depresia sau anxietatea pot duce la probleme fizice și emoționale, inclusiv peneul care aruncă și mușcă oamenii.

Din aceste motive, ar trebui să întrebați despre istoria oricărei păsări mature pe care doriți să o adoptați. Obiceiurile proaste, trauma trecută și formarea inadecvată pot avea ca rezultat un papagal că și cei mai buni behatiști de păsări vor avea dificultăți în reabilitarea.

Proprietarii potențiali ar trebui să-și amintească că, dacă adoptă un amazon galben, ei iau îngrijirea unei creaturi care este la fel de inteligentă și emoțională ca un copil uman. Datorită vieții lor foarte lungi, îngrijirea pentru unul nu este un angajament de a fi luat ușor.

Asigurați-vă că oferiți o cușcă potrivită acestei păsări - cel puțin 3 picioare. Pasărea poate părea mică, dar are nevoie încă de loc să se miște și să se joace. Păstrați pasărea ocupată în timp ce nu sunteți disponibil prin echivocarea cuștilor cu scări, percepe și jucării interactive.

8 cele mai bune papagali de companie mai mari de companie

Probleme comune de sănătate

Amazoanele sunt relativ sănătoase, păsări de lungă durată, dar sunt susceptibile la următoarele:

  • Picking-ul de pene, de obicei un rezultat al neglijării sau lipsei de stimulare mentală / fizică
  • Psittacoza, numită și febră papagal, o infecție cauzată de bacterii Chlamydia
  • Obiceiurile alimentare sărace și obezitatea, care pot fi prevenite cu o dietă sănătoasă, echilibrată și un exercițiu zilnic regulat

Dieta și nutriția

Amazon Parrots mănâncă o varietate de semințe, nuci, fructe, fructe de padure și vegetație în sălbăticie.

Ca toate papagalii Amazon, amazoanele galbene sunt predispuse la obezitate în captivitate. Obezitatea nu poate doar să ia ani de zile de pe o viață a păsărilor, ci și să ducă la tumori și alte probleme grave de sănătate. Oferiți-vă pasăre o dietă sănătoasă, limitați alimentele bogate în grăsimi, cum ar fi semințele și piulițele, dați exercițiul zilnic de păsări. O activitate stimulantă mentală pentru pasărea dvs. se ascunde ocazional, ceea ce imită instinctul păsării de a fura pentru alimentele sale.

Amazoanele galbene fac cel mai bine pe o dietă peletată de înaltă calitate suplimentată cu amestec de semințe. Porții zilnice de proaspete Fructe și legume de siguranță va asigura, de asemenea, că pasărea dvs. obține echilibrul potrivit al vitaminelor și nutrienților. Furajați aproximativ 1/3 până la 1/2 ceasca de alimente pelete și 1/3 până la 1/2 ceasca de fructe și legume proaspete zilnic. O dietă brută și variată vă va ajuta să vă asigurați că păsările dvs. menține o nutriție de top.

Semințe vs. Pelete: Ce să vă hrăniți pasărea

Exercițiu

Un Amazon cu nisip galben are nevoie de cel puțin 3 ore de timp zilnic în afara cuscarului pentru a arde excesul de calorii și pentru a-și întinde mușchii. Această activitate ajută la prevenirea creșterii în greutate și oferă, de asemenea, stimularea mentală a păsărilor.

Deoarece aceste păsări sunt inteligente și predispuse la plictiseala, veți dori să oferiți o mulțime de activități pentru a vă menține păsările angajate. Puteți preda un trucuri Amazon cu amanet galben sau oferindu-i jucării puzzle pentru a-și menține creierul activ. Oferiți-i jucării care se joacă pe instinctul de mestecat al papagalului și ajută-l să ardă o anumită energie în timp ce esteă.

PROS
  • Social, afectuos, loial

  • Inteligent, un mare mimic și vorbitor

Contra
  • Poate deveni tare când vrea

  • Poate avea o perioadă de mușcătură, agresivă în timpul adolescenței sale - care nu sunt recomandate pentru familiile cu copii mici

Unde să adoptați sau să cumpărați un papagal de amazon galben

Înainte de a cumpăra un amazon dublu de culoare galbenă dintr-un magazin de păsări sau ameliorator, verificați adăposturile de animale și organizațiile de salvare. Ele pot costa de la 2.000 de dolari la 3.000 de dolari de la un crescător. Resursele online vă pot îndrepta în direcția corectă de crescători sau salvați:

Dacă cumpărați printr-un crescător, asigurați-vă că intervievați amelioratorul, uitați-vă la sănătatea generală a păsărilor lor, verificați condițiile lor de viață și discutați cu clienții din trecut. Semne pe care trebuie să le evitați crescătorul să includă condiții de viață înghesuite, păsări inactive și crescători care evită întrebările dvs. sau nu par să aibă multe informații despre păsările lor.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

În caz contrar, verificați tot celălalt Profilurile speciilor Amazon Parrot.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Papagalul amazonului galben: profilul speciilor de păsări