Cât timp trăiesc papagali și alte păsări?

Albastru-frontat Amazon (Amazona Aesiva), numit, de asemenea, Amazon turcoaz-frontal și papagalul albastru-frontal, este o specie din America de Sud din Amazon Parrot și unul dintre cele mai frecvente papagali amazoni au fost păstrate în captivitate ca un PET sau un papagal însoțitor

Papagalii cuprind un grup de păsări care cuprinde 279 de specii diferite. Ele variază de la păsările mici care se pot potrivi în palma mâinii dvs. la păsări mari dimensiunea unei pisici și a lor durata de viata sunt la fel de variabile.

Păsările de companie pot trăi destul de mult timp. Proprietarii potențiali trebuie să fie conștienți de longevitatea păsărilor lor, astfel încât acestea să poată fi pregătite să ofere îngrijiri adecvate pentru ei atâta timp cât trăiesc.

Durata medie de viață a papagalilor

Papagalii sunt speciali în rândul păsărilor de companie, deoarece multe specii au potențialul de a fi cu dvs. pentru întreaga dvs. viață. De asemenea, ei își depășesc adesea proprietarii. Papagalii trăiesc de obicei mai mult în captivitate decât în ​​sălbăticie, deoarece sunt mai puțin probabil să întâlnească prădători și boli în timp ce trăiesc într-o casă. Că, totuși, nu înseamnă că acestea sunt scutite de boli și de durată scurtă de viață.

Ca regulă generală, cu atât este mai mare pasărea, cu atât este mai lungă durata așteptată. Enumerate mai jos sunt câteva durate estimate pentru papagali comuni și altele păsări de companie. Acestea sunt, desigur, pe baza unei păsări sănătoase ținute în condiții ideale. În realitate, există o gamă largă de vârstă pe care păsările de companie le-ar putea ajunge și cu siguranță, unii vor trăi mai mult (sau mai scurți de timp) decât vârstele enumerate.

Papagali gri africani

40 până la 60 de ani sau mai mult

Amazon Parrots

25 până la 75 de ani

Budgerigarele (Parakeets)

5 până la 18 ani

Cafenele

Până la 50 de ani

Canarii

10 ani

Cockatiels

10 până la 15 ani

Cockatoși

20 până la 60 de ani, în funcție de specie

Conseu

10 până la 30 de ani, în funcție de specie

Doves

20 de ani sau mai mult (în sălbăticie este de numai aproximativ 1 1/2 ani)

Eclectus parrots

30 până la 50 de ani sau mai mult

Lipsa

De obicei 5 până la 9 ani, dar poate fi mai lungă dacă este găzduită într-un aviar

Lorikeets (Lories)

10 până la 30 de ani

Lovebirds

10 până la 15 ani

Macaws

30 până la 50 de ani sau mai mult, în funcție de specie

Porumbei

15 ani (în sălbăticie este de numai 5 ani)

Papagalii senegali

Până la 50 de ani (în sălbăticie este de numai 25 de ani)
Pionus papagali25 de ani

Factorii de viață de la Parrot

Factorii cei mai obișnuiți care afectează viața papagalului sunt nutriția, îngrijirea veterinară și sănătatea mintală.

Papagalul dvs. va prospera dacă le oferiți o incintă sigură și curată, cu o mulțime de spațiu pentru a urca și a-și răspândi aripile. Ei ar trebui să obțină, de asemenea, o mulțime de lumină naturală a soarelui sau iluminare cu spectru complet (mai degrabă decât lumină artificială singură), deoarece le va permite să proceseze mai bine nutrienți și să stabilească un ciclu de zi / noapte adecvat pentru bunăstarea lor mentală.

Unele păsări ar trebui, de asemenea, adăpostite cu alte păsări, deoarece sunt o specie turmă. Oamenii nu pot lua locul unei alte păsări, indiferent cât de greu încercăm.

Dacă achiziționați o pasăre de companie, asigurați-vă că alegeți unul dintr-un crescător de încredere. Acestea ar trebui să vă poată oferi informații despre sănătate despre părinții păsărilor, deoarece genetica este, de asemenea, un factor în longevitate.

Acordarea papagalului dvs. o dietă adecvată va ajuta, de asemenea, să o mențină sănătoasă și să împiedice boala. O dietă bine rotunjită include pelete, boabe, semințe, nuci și fructe și legume proaspete. Un echilibru de vitamine, proteine, grăsimi și minerale (cum ar fi calciul din surse, cum ar fi ouă fierte), este esențială pentru menținerea unei sănătăți și a unei longevități a păsărilor.

Oferind o pasăre o dietă care constă în principal din semințele de floarea-soarelui (care iubesc păsările) este unul dintre cele mai grave lucruri pe care le puteți face. Acestea conțin niveluri ridicate de grăsimi și foarte puțini nutrienți.

Papagali vechi

În timp ce mulți papagali individuali au trăit un timp considerabil de lungă durată, un cuplu a devenit foarte bine cunoscut pentru anii lor extinși.

  • Alex este probabil cel mai faimos papagal. El este cunoscut pentru lucrarea sa în experimentul lingvistic avian (care este numele lui)). A fost cumpărat de la un magazin de animale de companie de către dr. Pepperburg și a trăit să aibă 31 de ani. O carte a fost scrisă despre el și de cercetarea în care a participat. Sa crezut că a avut nivelul emoțional de doi ani când a murit.
  • Cookie Cockatoo a fost un titular de înregistrare mondial Guinness ca cel mai lung papagal de viață pentru un timp. El a murit în 2016 la vârsta de 83 de ani și a trăit aproape toată viața la grădina zoologică Brookfield după ce a fost expediată de la un grădină zoologică australiană la aproximativ un an de vârstă.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât timp trăiesc papagali și alte păsări?