Mely amazon parrot: profilul speciilor de păsări

Mely Amazon Parrots

Cunoscută de mulți ca gigantul blând al papagalilor Amazon, Mely Amazon este o pasăre docilă, ușor de tren, care poate fi un animal excelent. Aceste păsări frumoase, mari pot să nu aibă culorile strălucitoare ale altor papagali, dar personalitatea lor iubitoare și prietenoasă se compun pentru asta. Acestea sunt alegerea potrivită pentru proprietarii de păsări care doresc un papagal mare, dar ar prefera unul cu o atitudine laadă.

Prezentare speciala

Nume comune: Melaly Amazon, Parrot Mealy, papagal de culoare albastră

Nume stiintific: Amazona Farinosa

Dimensiunea adulților: 15 până la 17 inci în lungime, cântărind 1 până la 2 kilograme, uneori mai mult

Speranța de viață: Pot trăi la 60 până la 70 de ani

Origine și istorie

Melaly Amazon este nativ din America Centrală și America de Sud. Gama lor se extinde din sudul Mexicului în părți din Bolivia, Brazilia, Peru și Columbia. Păsările numesc pădurile și pădurile tropicale ale acestor zone acasă. Deși, în calitate de fermieri care încalcă habitatul lor, ravage câmpurile de fermă ca o sursă ușoară de alimente. Agricultorii consideră că amazoanele sunt dăunători.

Acest papagal trăiește în turme mari care pot ajunge peste 100 de păsări, deși perechi de împerechere vor zbura pentru a găsi o cavitate de copac pentru a cuibă în sezonul de reproducere.

Temperament

Amazoanele Mealy sunt cunoscute a fi cele mai blânde și docile ale papagalismului Amazon. Ele sunt afectuoase atunci când sunt păstrate ca animale de companie și formează legături puternice cu proprietarii lor. Acest comportament provine din instinctul lor pentru a crea o împerechere monogamă și de viață cu partenerul lor.

În mod similar, ei iubesc să interacționeze cu turma lor umană. Mulți proprietari spun că pasărea se va plimba pur și simplu în jurul caută pe cineva care le poate da atenție. Când găsesc acest membru al familiei, ei vor aștepta cu răbdare să fie luați sau jucați cu.

Papagalii Amazon au nevoie de interacțiune socială pentru a rămâne sănătoși și fericiți. Păsările neglijate pot dezvolta modele de comportament distructiv și depresie, care se poate manifesta în diferite probleme fizice și emoționale. Aceste probleme includ mușcătura și pene.

În general, ei nu sunt o pasăre agresivă. Ele sunt numite "Amazoane non-nippy", deoarece nu se ciocnesc de obicei sau musca. Ei tind să se înțeleagă și cu alte păsări. Cu toate acestea, mulți merg printr-o hormonală Bluffing Etapa în timpul adolescenței. Bluffingul poate provoca tendințe agresive pe care unii proprietari nu le pot ocupa. În timp ce faza trece, uneori poate dura până la doi ani. Din acest motiv, ele sunt cele mai potrivite pentru proprietarii de păsări cu experiență.

Vorbire și vocalizări

Aceste păsări sunt excelente și pot ridica un vocabular diverse. Este destul de comic să le ascultați repetați fraze folosind diferite inflexiuni de fiecare dată.

Când vine vorba de vocalizări, Amazoanele Mely sunt mari, așa că strigătele lor pot fi asursează și poartă o distanță lungă. Cu toate acestea, ei nu vor striga la fel de mult ca niște papagali feistri.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

MEALY Amazon papagal culori și marcaje

Amazoanele Mely sunt în mare parte verzi, cu nuanțe mai întunecate spre partea de sus a corpului, schimbându-se la o verde mai ușoară verde spre coadă. Ele sunt distincte de alte papagali din cauza unui model gri-verde de-a lungul gâtului și spatelui. Se pare că pasărea a fost murdară cu făină, care este modul în care primește numele "mealic".

Alt nume comun al speciei, papagal încoronat albastru, se datorează unui plasture albastru care se află pe coroana sa. Pe unele păsări, acest lucru poate fi mai mult o culoare purpurie, iar unii au un patch de galben pe frunte.

Aceste păsări au, de asemenea, izbucniri de roșu și albastru pe marginea penelor lor și a picioarelor colorate de carne. Ciocurile lor variază de la corn sau galben-colorat până la gri închis și au un inel alb fără pene în jurul ochilor.

Îngrijirea papagalilor cu Amazon Mealy

În general, dacă înveți personalitatea păsărilor și lucrați la formarea unei legături solide, un Amazon Melaly poate deveni un animal de companie bine pregătit. Doar asigurați-vă că vă puteți angaja pe deplin la nevoile sale și vă puteți permite costurile asociate cu păstrarea unui papagal mare.

Deoarece această specie este mare, această pasăre va avea nevoie de o cușcă în mod substanțial. La minim, pasărea dvs. ar trebui să aibă o cușcă care este de 3 metri lățime și lungă și de cel puțin 5 sau 6 picioare înălțime. Amazon Papagalii sunt predispuși la creșterea excesivă a greutății, astfel încât acestea trebuie să fie permise camerei de exercitare în fiecare zi.

Coborârea de rutină sau scufundarea cu capul de duș este vitală pentru menținerea unui penaj bun și a pielii. Permiteți păsărilor să se usuce într-o cameră caldă sau la soare sau să se usuce ușor pasărea cu un uscător de suflare caldă.

Nu tăiați pene de aripă excesiv ca amazoanele mealice grele care se încadrează adesea și se rănesc. Puteți tăia pene primare de zbor până la punctul în care pasărea se poate aluneca la podea.

Proprietarii de amazoni ai Amazonului trebuie să renunțe la o perioadă de timp în fiecare zi pentru o interacțiune unică cu pasărea lor. Nu numai că ajută pasărea să rămână îmblânzită, dar stabilește și menține o legătură sănătoasă. În mare parte, pasărea vrea doar să fie aproape de tine. Această clinginess face formarea ușoară - ei iubesc să stea pe umeri, astfel încât să poată face parte din acțiune.

Cele 10 cele mai populare specii de papagal Amazon

Probleme comune de sănătate

Amazoanele sunt relativ sănătoase, păsări de lungă durată, dar sunt susceptibile la unele boli și tulburări:

  • Picking-ul de pene, care poate duce la infecții cutanate și la baldă
  • Psittacoză, De asemenea, numit Febra Parrotului, o boală cauzată de bacteriile Chlamydia
  • Obiceiurile alimentare sărace și obezitatea
  • Infecții bacteriene și fungice

Dieta și nutriția

Ca toate papagalii Amazon, Amazoanele Mely fac cel mai bine pe o dietă peletă de înaltă calitate, suplimentată cu porții zilnice de proaspete Fructe și legume de siguranță. Furajați aproximativ 1/3 până la 1/2 ceasca de alimente pelete și 1/3 până la 1/2 ceasca de fructe și legume proaspete zilnic. O dietă brută și variată vă va ajuta să vă asigurați că păsările dvs. menține o nutriție de top.

Dați semințe și nuci ca un tratat ocazional. Deși sunt preferate de păsări, ele sunt încărcate cu grăsime și pot duce la obezitate dacă pasărea dvs. devine un consumator preluat și doar dorește semințe.

Nu hrăniți niciodată avocado, ciocolată, rhubarb, alcool sau boabe de cafea - aceste alimente sunt toxice pentru pasărea ta.

Introducerea de alimente noi la păsările de companie preluate

Exercițiu

Ar trebui să puteți oferi un minim de trei până la patru ore de timp supravegheat, în afara cuștii pe zi. Această activitate va permite păsării să ardă excesul de calorii și să-și întindă mușchii deasupra oferirii de stimulare mentală esențială.

Cască a păsărilor ar trebui, de asemenea, să permită încăperii de a se deplasa și să exploreze cu scări, o bacul și alte elemente atrăgătoare. Furnizarea de jucării în condiții de siguranță de păsări va păstra pasărea ocupată în timp ce în interior. Rotiți jucăriile pentru a preveni plictiseala și, deoarece ei îi place să mestece lucrurile, oferă pasării o altă dată decât mobilierul dvs. pentru a avea grijă de acel instinct.

PROS
  • Social, afectuos, loial

  • Inteligent, mare vorbitor și poate efectua trucuri

  • Cel puțin pe speciile Amazonului

Contra
  • Poate deveni tare când vrea

  • Unul dintre cele mai mari amazoane și necesită o cușcă mare

  • Are nevoie de cel puțin 3 până la 4 ore de socializare, exerciții zilnic

Unde să adoptați sau să cumpărați un Amazon Melaly

Dacă credeți că un Amazon Mely ar putea fi păsările potrivite pentru dvs., contactați local crescători Pentru a vedea dacă puteți programa o vizită pentru a-și întâlni păsările. Observând comportamentul Amazoanelor Mely în mediul lor de origine vă va ajuta să decideți dacă această specie este sau nu alegerea potrivită pentru stilul dvs. de viață.

Înainte de a cumpăra un Amazon Melaly dintr-un magazin de păsări sau ameliorator, verificați adăposturile de animale și organizațiile de salvare. Ele pot costa de la 1.000 de dolari la 2.000 de dolari de la un crescător. Resursele online vă pot îndrepta în direcția corectă de crescători sau salvați:

Dacă cumpărați printr-un crescător, asigurați-vă că intervievați amelioratorul, uitați-vă la sănătatea generală a păsărilor lor, verificați condițiile lor de viață și discutați cu clienții din trecut. Semne pe care trebuie să le evitați crescătorul să includă condiții de viață înghesuite, păsări inactive și crescători care evită întrebările dvs. sau nu par să aibă multe informații despre păsările lor.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

În caz contrar, verificați tot celălalt Profilurile speciilor Amazon Parrot.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Mely amazon parrot: profilul speciilor de păsări