Lilac-crowned parrot amazon (finsch`s amazon): profilul speciilor de păsări

Lilac-încoronat Amazon

În general, parrots Amazon poate fi solicitantă, păsări agresive, dar nu este cazul cu speciile Amazon încoronate Lilac. Este un amazon mai mic, care este relativ blând cu maniere liniștite. Multe moduri, este un animal de companie mai bun decât speciile mai showy, deși nu este la fel de vorbăreț. Pentru o Membru al familiei Amazon, Culorile sale sunt mai dezgustate, dar este încă frumoasă și face o pasăre magnifică pentru cei experimentați în îngrijirea Parrot.

Prezentare speciala

Nume comune: Lilac-încoronat Parrot Amazon, Parrot Finsch

Nume stiintific: Amazona Finschi

Dimensiunea adulților: Pe partea mică pentru papagali Amazon, ajung la aproximativ 13 inci

Speranța de viață: În captivitate, 60 de ani

Origine și istorie

Parrotul Amazonului de la Lilac este nativ din coasta Pacificului din Mexic. Habitul său preferat este pădurea umedă de pin sau stejar până la o altitudine de aproximativ 6.000 de picioare. Este numit Parrot Finsch după naturalistul german și explorator Otto Finsch.

Populațiile sălbatice refuză din cauza pierderii habitatelor și a capturilor ilegale pentru comerțul cu animale de companie. Există mai puțin de 10.000 de păsări rămase în sălbăticie. Fock-urile de păsări sălbatice există în California, atât în ​​județul Orange, cât și în Munții San Gabriel. În 2014, Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii a adăugat speciile la lista pe cale de dispariție.

Temperament

Liliac-încoronat papagalii Amazon sunt păsări curioase și active prin natura lor. Ca toți papagali - și parroturile Amazon, în special - aceste păsări au nevoie de o mulțime de stimulare mentală pentru a le menține sănătoși și fericiți.

Lilac-încoronat papagalii Amazon formează legături puternice cu proprietarii lor și trebuie să aibă o multitudine de interacțiune socială zilnică în scopul de a prospera.

La fel ca mulți papagali, amazoanele încoronate de Lilac pot trece printr-o hormonală Bluffing sau faza de mușcătură, deoarece acestea ajung la maturitate sexuală. Această perioadă aparent agresivă poate dura câteva săptămâni sau câțiva ani. Această perioadă temporară poate fi stresantă pentru manipulatori, motiv pentru care această specie perechează cel mai bine cu proprietarii aviani experimentați.

Amazonul încoronat Lilac este mai supus decât alte Amazoane, deci este, în general, la fel de tare. O specie inteligentă, poate învăța să vorbească. Poate, de asemenea, să apeleze cu voce tare ca o alarmă atunci când percepe pericolul sau îl vede pe străini care se apropie.

Vorbire și vocalizări

Deși nu sunt renumite pentru abilitățile lor de vorbire, papagalii amazoni încoronați Lilac pot învăța un vocabular impresionant de cuvinte și fraze. Pe măsură ce pasărea aude sunete repetitive și petrece timp în jurul tău, va ridica câteva cuvinte. Ei au apeluri naturale puternice, dar acestea nu sunt adesea auzite.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Lilac-încoronat Culorile și marcajele papagalului Amazon

Lilac-încoronat Papagalii Amazon sunt predominant o culoare verde strălucitoare, cu o flacără roșie pe frunte, care tranziște la un plasture irizat de liliac pe spatele capetelor și gâturilor lor. Ei au indicii de roșu și albastru în pene de zbor, ciocuri de culoare corn și picioare albăstate de carne.

Această specie seamănă foarte mult cu papagalul Amazonului Roșu, dar coroana este mai puțin vibrați-lilac-lilac mai degrabă decât roșu strălucitor și are o coadă puțin mai lungă.

Masculii și femeile din această specie sunt identice în culori și marcaje. Pentru a determina sexul, pasărea ar avea nevoie de sex genetic sau chirurgical.

Îngrijirea papagalului Amazon Crowned Lilac

Păstrat ca animale de companie din anii 1800, liliac-încoronat Papagalii Amazon fac tovarăși iubiți pentru proprietarii de păsări cu experiență. Frumusețea, farmecul și inteligența lor le-au ajutat să rămână printre cele mai populare specii de papagal Amazon.

Ca toate papagalii Amazon, această specie necesită a Cagen spațios (40 de centimetri cu 30 de centimetri cu 60 de centimetri) care îi conferă încă o locație. Activitatea fizică reduce riscul de obezitate. Cască ar trebui să fie echipată cu un joacă la partea de sus și cel puțin un alt playpen în casă pentru excursii zilnice, în afara cuștii.

Toate papagalii Amazonului prosperă pe interacțiunea socială și au nevoie de ea în doze sănătoase pentru a rămâne sănătoși și fericiți. Amazoanele încoronate liliac trăiesc în turme mici în sălbăticie. În captivitate, depinde de tine și familia ta să devină acel turmă. Un papagal neglijat crește singuratic și va expune modele de comportament distructiv și depresie. Lăsați deoparte câteva ore în fiecare zi pentru interacțiunea unu-la-o singură Timp de îmbinare cu pasărea ta.

Ca și alte Amazonii, încoronarea liliacului se bucură de apă și are nevoie de un duș cel puțin o dată pe săptămână. Alternativ, dacă îi dați un castron cu apă, se va spăla probabil.

Ca majoritatea altor papagali, dacă adoptați un Amazon încoronat Lilac, se așteaptă să aibă grijă de o creatură care are intelectul și IQ-ul emoțional al unui copil uman. Aceste păsări pot trăi mai mult de 60 de ani dacă sunt îngrijite în mod corespunzător, astfel încât să adopte unul nu este un angajament de a fi luat ușor.

5 Fapte rapide despre Papagalii Amazon

Probleme comune de sănătate

Amazonul de la Lilac-Crowned este predispus la obezitate - să acorde o atenție deosebită sumei și tipurilor de alimente oferite zilnic.

Alte condiții care pot afecta papagalii amazoni încoronați Lilac includ:

  • Polomavirus, o boală virală care poate provoca anorexie, letargie, pierdere în greutate și moarte
  • Chlamydiosis, o infecție bacteriană cu simptome, inclusiv apetitul scăzut, pene puftate și descărcare nazală
  • Deficitul de vitamina A, un rezultat al nutrienților inadecvați în dieta sa

Dieta și nutriția

În sălbăticie, amazonul liliac-încoronat consumă flori, semințe, fructe copac, fructe de padure, frunze noi și culturi de cereale și fructe.

La fel ca toate papagalii Amazon, Amazoanele încoronate Lilac fac cel mai bine pe o dietă peletată de înaltă calitate, suplimentată cu amestec de semințe și porții zilnice de proaspete Fructe și legume de siguranță. O dietă proaspătă și variată vă va ajuta să vă asigurați că pasărea dvs. menține o nutriție de top și sănătate.

Peletele special formulate sunt o hrană ideală și ar trebui să reprezinte aproximativ 75 până la 80% din dieta păsărilor. Fructele, legumele și verdele trebuie să țină cont de aproximativ 20-25% din dieta zilnică. Semințele și nuci sunt alimente bogate în grăsimi pe care le puteți oferi ca fiind ocazionale. Începeți prin a vă oferi pasăre 3/4 ceasca de parrot pe peleți și o ceașcă de 1/4 de fructe și legume zilnic, apoi ajustați în funcție de apetitul său.

Semințe vs. Pelete: Ce să vă hrăniți pasărea

Exercițiu

Amazon Papagalii sunt predispuși la creșterea excesivă a greutății, astfel încât acestea trebuie să fie permise camerei de exercitare în fiecare zi. Ar trebui să vă puteți da minimum 3 până la 4 ore de joc supravegheat în afara cuștii sale pe zi. Acest lucru va permite păsării să ardă excesul de calorii, să-și întindă mușchii și să-i ajute să devină o stimulare mentală esențială.

Asigurați-vă că oferiți o varietate de jucării din lemn pentru ca pasărea să mestece, precum și jucării și jucăriile robuste pentru a le prinde. Fără aceste obiecte, mobilierul dvs. poate deveni vulnerabil la înclinația naturală a păsării de a mesteca.

PROS
  • Social și prietenos

  • Inteligent, poate învăța să vorbească și să facă trucuri

  • Cel mai mic și mai ciudat din Amazoane

Contra
  • Dificil să se reproducă în captivitate, păsările de vânzare pot fi capturate ilegal de păsări negre

  • Necesită cel puțin 3 până la 4 ore de timp supravegheat out-de-cușcă

Unde să adoptați sau să cumpărați un parrot de amazon liliac

Pasărea nu se grăbește bine în captivitate, deci este un pariu sigur că păsările contrabandă (capturate ilegal) circulă prin comerțul cu animale de companie. Considerați că pasărea pe care o căutați poate fi achiziționată ilegal. Unii crescători pot avea succes de reproducere, deci faceți o privire atentă la acei crescători înainte de a decide să cumpere. Prețul mediu al unui Amazon încoronat Lilac este de 1.800 $.

Resurse online unde puteți găsi Amazoane încoronate Lilac includ:

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Iată câteva alte specii de papagal Amazon pe care ați putea dori să le verificați atunci când vă luați decizia pe un animal de companie:

Altfel, aruncați o privire la toate celelalte Profiluri de specii de parrot mari.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Lilac-crowned parrot amazon (finsch`s amazon): profilul speciilor de păsări