Amazon parrot: profilul speciilor de păsări

Papagalul stând pe o ramură și să privească înainte

Un parrot Amazon este o clasificare a mai multe tipuri diferite de papagali care inițiază inițial de la Amazon. Există mai mult de 30 de specii diferite de uimitoare - 10 tipuri sunt comune ca animale de companie. Aceste păsări exotice medii-cu dimensiuni mari pot trăi până la 50 de ani. Ei necesită o atenție consistentă, exerciții și formare, mai ales dacă doriți o pasăre mai puțin zgomotoasă, blândă. Mai multe specii sunt de asemenea destul de bune și mimes.

Prezentare speciala

Nume comune: Amazoane dublu cu capul galben, Amazoane de galben, Amazoane galbene, Amazoane albastru-frontate, Amazoane de aripi din Orange, Amazoane Green-Beached, Amazoane Panama, Amazoane alb-frontate (Amazoane Spectacole), Amazoane Mely, Amazoane Red Lored, și Amazoanele încoronate Lilac

Nume stiintific: Amazona

Dimensiunea adulților: Amazoanele sunt papagali de dimensiuni medii și mari. În funcție de specie, ele măsoară aproximativ 10 până la 20 de centimetri în lungime de la cioc la coadă.

Speranța de viață: Cu o bună grijă, majoritatea speciilor Amazonului trăiesc 50 de ani sau mai mult.

Origine și istorie

Habitul lor natural poate varia din America de Sud în Mexic și în Caraibe. În sălbăticie, habitatele naturale ale lui Amazon Parrot includ savannas, palmier, pădure de curățare și pădure tropicală.

Pentru că mulți au fost pictați din sălbăticie, unele specii au dispărut. Majoritatea speciilor de Amazon rămase sunt amenințate de dispariția datorată comerțului cu animale de companie. Un tratat internațional la Convenția privind comerțul internațional cu specii de faună și floră sălbatică pe cale de dispariție a făcut captarea papagalilor sălbatici pentru comerțul cu animale de companie ilegal. Dacă vă gândiți să obțineți un amazon, asigurați-vă că lucrați cu un crescător de parrot certificat, salvare sau agenție de adopție.

Temperament

Amazoanele sunt păsări strălucitoare și jucătoare care iubesc fiind centrul atenției. Au nevoie de o mulțime de afecțiune și timp cu proprietarii lor. Ele sunt curioase, atletice și par să se bucure de distracția proprietarilor lor cu Antics Clownish. Papoapele Amazon Hand-Fed, de obicei, fac animale de companie iubitoare, afectuoase.

Amazon Parrots sunt oarecum moody odată ce ajung la maturitate sexuală și pot deveni destul de agresivi dacă nu sunt instruiți și manipulați corect. Unii papagali de sex masculin pot afișa un comportament "macho" prin strângerea în jur, clipește penele lor sau făcând puncte de identificare cu elevii lor.

Acest adolescent, hormonal-alimentat Bluffing Etapa este tipică în toate amazoanele. Etapa începe pe măsură ce se apropie de maturitatea sexuală (vârsta de 4 luni până la 1 an). În timp ce faza trece, uneori poate dura până la doi ani. În timpul etapei bluff, amazoanele pot mușca și arăta alte comportamente agresive. Este mai evident la bărbați, iar unele păsări acționează mai mult decât altele. Din acest motiv, poate doriți să luați în considerare o papagal de sex feminin. În general, un amazon tânăr sau adolescent nu este cea mai bună pasăre pentru familiile cu copii.

Un papagal Amazon utilizează limbajul corpului pentru a-și indica starea de spirit. De exemplu, un parrot excitat Amazon ar putea să indice că nu dorește să fie manipulat și eșecul de a recunoaște acest lucru poate duce la o mușcătură.

Vorbire și vocalizări

Albastru-frontal, dublu-galben, și amazoanele de culoare galbenă sunt considerate cele mai bune față de familia Amazonului. Poate vorbi cu claritate și chiar înțelege contextul. În general, majoritatea speciilor Amazon pot învăța să vorbească, majoritatea speciilor sunt mormăi sau vor amesteca cuvintele.

În ceea ce privește alte vocalizări, amazoanele pot fi destul de zgomotoase și puternice. Amazoanele sunt, de asemenea, mici țipări și screezi, deși nu la fel de tare ca cockatoși sau macaw-uri. Aceste vocalizări puternice sunt modul în care păsările au comunicat cu turma, de obicei indicând pericolul, furia, entuziasmul sau chemarea atenției.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Amazon papagal culori și marcaje

Majoritatea papagalilor Amazon au un corp verde. În funcție de specia exactă, ei au colorări de pene distincte pe cap și pe frunte. Aceste culori pot varia de la roșu, liliac, galben, violet, albastru și mai mult. Alții afișează diverse culori pe umeri, pene de coadă și ciocuri.

În general, parrots Amazon sunt monomorfe, ceea ce înseamnă că nu poți să-i spui bărbaților și femeilor în afară, uitându-se la ei. Unii papagali ai Amazonului sunt dimorfi sau distincte fizic între bărbatul și femelele în moduri subtile. Amazonul Amazon alb-frontal și albastru-frontal au o colorare ușoară a penajului lor. Pentru a determina cu precizie sexul, pasărea dvs. ar necesita o procedură de sex de sex chirurgical sau un test de ADN - acesta din urmă este mai ieftin și mai puțin invaziv.

Îngrijirea papagalilor Amazon

Toate speciile de papagalii Amazon sunt de lungă durată, deoarece majoritatea păsărilor mari sunt. Vă puteți aștepta la un amazon sănătos să trăiască în jur de 50 de ani sau chiar mai mult, cu o bună nutriție și îngrijire, deci planificați în consecință.

Un papagal Amazon are nevoie de a Cagen spațios. Incluse în cușcă ar trebui să fie jucării și leagăne, se întind în interiorul cuștii, precum și o sală de gimnastică / joacă copac, alpinism, sau scări la scară. Acest echipament va încuraja mișcarea și exercitarea. Dimensiunea minimă a cuștii trebuie să fie de 24 de centimetri cu 36 de centimetri și 48 de centimetri înălțime cu spațierea barului de 3/4 până la 1 inch. O zonă de zbor gratuit sau sigură este ideală.

Pe lângă achiziționarea inițială a păsării, cuștii și alimentelor, cea mai mare parte a cheltuielilor dvs. rămase va fi pentru jucării pentru papagalul dvs. de companie. Fiind foarte jucăuș, Amazoanele au nevoie de o mulțime de jucării robuste. Planificați să treceți prin o mulțime de jucării pe parcursul vieții pasăre. Gandeste-te Bird toy Siguranță Când alegeți jucăriile. Amazoanele în special ca să mestece jucării și să dețină jucării cu picioarele lor.

Majoritatea papagalilor Amazon iubesc să se scalde. Băierea regulată ajută la menținerea penelor păsării în formă bună. Aceste păsări se bucură să se alăture proprietarului lor în duș, obținându-se o baie de pulverizare cu o sticlă de pulverizare sau sărind într-un vas de apă și apă de stropire în jurul valorii de apă.

Cele 10 cele mai populare specii de papagal Amazon

Probleme comune de sănătate

Amazoanele sunt relativ sănătoase, păsări de lungă durată, dar sunt susceptibile la următoarele condiții:

  • Comportamentul cu pene, de obicei un rezultat al neglijării sau lipsei de stimulare mentală / fizică
  • Psittacoza, numită și febră papagal, o infecție cauzată de bacterii Chlamydia
  • Obiceiurile alimentare și obezitatea slabă, care sunt ușor de evitat cu o dietă sănătoasă, echilibrată și un exercițiu zilnic regulat

Dieta și nutriția

Amazon Parrots mănâncă o varietate de semințe, nuci, fructe, fructe de padure și vegetație în sălbăticie. Ca un animal de companie, Amazonul dvs. ar trebui să mănânce un aliment echilibrat, formulat peletat și fructe și legume proaspete. Furajați aproximativ 1/3 până la 1/2 ceasca de alimente pelete și 1/3 până la 1/2 ceasca de fructe și legume proaspete zilnic. Puteți oferi mai mult sau mai puțin alimente, în funcție de dimensiunea păsărilor dvs., nivelul activității și creșterii în greutate.

Semințele și piulițele sunt prea mari în grăsimi pentru Amazoni. Le puteți da ca tratamente, dar ar trebui să facă nu mai mult de 10% din întreaga lor dietă. Pentru a vă menține păsările sănătoase, asigurați-vă că vă oferiți dreptul Cerințe nutritive zilnic. Întotdeauna curățați bolurile de apă în fiecare zi și oferiți apă proaspătă.

Semințe vs. Pelete: Ce să vă hrăniți pasărea

Exercițiu

O iubire a alimentelor și a abilităților sale la cerșetorie rezultă adesea la papagali de companie supraponderali. Un amazon are nevoie de cel puțin 3 ore de timp zilnic în afara cuscarului pentru a arde excesul de calorii și își întind mușchii. Așteptați-vă pasărea pentru a-și obține exerciții de la o cușcă bine stocată și o gimnastică interesantă - acestea ar trebui să încurajeze mișcarea și activitatea.

Ele sunt creaturi foarte inteligente și au nevoie, de asemenea, de exerciții fizice mentale. Jucăriile de puzzle sunt esențiale pentru stimularea mintală a papagalului. Dacă pasărea se simte neglijată, aceasta poate recurge la comportamente nedorite cum ar fi pene, sau scârțâit excesiv.

PROS
  • Social, afectuos, loial

  • Inteligent, majoritatea pot fi instruiți să vorbească

  • Pasăre de lungă durată

Contra
  • Poate deveni tare când vrea

  • Poate avea o perioadă de mușcătură, agresivă în timpul adolescenței sale - care nu sunt recomandate pentru familiile cu copii mici

Unde să adoptați sau să cumpărați un Parrot Amazon

Deoarece aceste păsări au o durată lungă de viață, mulți proprietari nu pot continua să aibă grijă de ei și, în unele cazuri, papagalii își pot depăși proprietarii. Înainte de a ajunge la a Crescător de reputație, S-ar putea să doriți să vă uitați la centrele de salvare și de adopție care se specializează în reistribuirea papagalilor. Unele surse online în care puteți găsi Papagalii Amazon includ:

Asigurați-vă că pasărea pe care doriți să o luați acasă este alertă, activă și expune toate Semne ale unei păsări sănătoase, cum ar fi ochii strălucitori, pene curate și o recoltă completă. Acestea ar trebui să vă ofere informații despre păsările părinte, precum și să vă oferiți o mulțime de informații despre rutina zilnică curentă a păsărilor, dieta și răspundeți la toate întrebările dvs. fără ezitare.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre alte specii de păsări, consultați alte grupuri de păsări comune:

În caz contrar, verificați tot celălalt Profiluri mari de specii de păsări.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Amazon parrot: profilul speciilor de păsări