Știința din spatele agresiunii la câini

Unul dintre cele mai frecvente motive comportamentale proprietari își ia câinii la medicul veterinar sau Chiar și înapoi la adăpost este agresiunea. Având în vedere daunele la proprietatea și pericolul pentru persoanele care agresiune la câini poate prezenta, nu este surprinzător faptul că proprietarii caută adesea ajutor cu această problemă.

Ieri, am scris despre Câini populare de luptă, unde agresiunea caninei este un bun. Astăzi, am vrut să scot mai adânc în știința din spatele agresiunii la câini, să aruncăm o privire asupra cauzelor sale și care sunt consecințele unui câine agresiv.

Lipsa de pregătire adecvată este motivul pentru care eutanizăm câinii

Sa estimat că aproximativ 4.3 milioane de oameni sunt mușcați de câini in fiecare an (1) și 2 milioane de câini sunt eutanasiați (2) în adăposturile animalelor anual.

Știința din spatele agresiunii la câiniPotrivit cercetării, agresiunea câinilor este unul dintre principalele motive pentru un număr atât de mare și de ce mulți proprietari de animale de companie sunt forțați să renunțe la câini.

Un studiu privind acest subiect (3) a concluzionat că cea mai bună modalitate de a evita animalele eutanice este de a încuraja proprietarii de animale de companie să ia câini pentru a asculta cursurile de formare și vizitele regulate de VET.

Potrivit experților, agresivitatea câinilor este cea mai urgentă Chestiunea comportamentală Proprietarii de animale de companie și medicul veterinarii trebuie să se ocupe de (4), din motive evidente.

Când vine vorba de problemele comportamentale ale câinelui, pentru a minimiza riscurile asociate unui câine agresiv, este extrem de important ca proprietarii să înțeleagă exact ce înseamnă agresivitatea la câini, cauzele sale și modalitățile de a evita și de a modifica comportamentul agresiv.

Acesta este scopul acestui articol - pentru a vă oferi o Aspect bazat pe dovezi la agresiunea caninei și oferă proprietarilor de animale de companie o privire mai profundă la această problemă comportamentală comună.

Vom discuta cele patru tipuri principale de agresiune la câini și declanșatoarele pentru fiecare dintre ele. Cu toate acestea, în timp ce aceste informații sunt benefice pentru a ține minte, trebuie să căutați ajutorul unui antrenor profesionist de câini atunci când se ocupă de agresiune la câini. Dacă această problemă nu este manipulată în mod corespunzător, comportamentul ar putea deveni mai sever (5).

Mai mult, dacă nu sunteți bine pregătiți să vă ocupați de agresiunea câinelui, riscați și vă răniți și câinele. Căutați un antrenor care să se specializeze în lucrul cu câinii agresivi și să găsească unul care se ocupă de tipul de agresiune specific pentru animalele de companie, dacă este posibil.

CITIT: 15 fapte despre teamă de agresiune la câini

Știința din spatele agresiunii la câini

Știință în spatele agresiunii la câini

Cele patru tipuri de agresiune la câini

Înainte de a se dezvolta posibilele cauze ale agresiunii la câini, trebuie să revizuim mai întâi cele patru tipuri de agresiuni pe care câinii expun cel mai adesea și așa cum sunt definite de știință (6).

Cele patru tipuri cunoscute de agresiune canine sunt:

  • Agresiunea îndreptată spre proprietar
  • Agresiune față de copii
  • Agresiune îndreptată spre străini
  • Agresiune față de alți câini

Un câine poate prezenta unul dintre aceste tipuri de agresiuni sau o combinație a celor patru (6).

Lipsa de pregătire adecvată este motivul pentru care eutanizăm câinii

Deși personal, un proprietar poate fi cel mai preocupat de agresiune îndreptată spre sine, într-un fel, cele mai periculoase forme de agresiune canină sunt direcționate străin și îndrumate pentru copii.

Agresiunea câinilor îndreptată mai stranger (7) este periculos, deoarece comportamentul străinului este imposibil de prezis și pot merge până la datul proprietarului pentru orice daune suportate.

Agresiunea câinilor direcționați pentru copii este deosebit de periculoasă (8), deoarece copiii se comportă erratic și sunt mai mici și mai slabi decât adulții sau câinii. Prin urmare, ele sunt mai susceptibile de a fi grav rănite ca urmare a comportamentului agresiv de câine.

RECOMANDAT: Cum să antrenezi un câine să se comporte în jurul copiilor

Unele rase sunt mai agresive decât altele

În timp ce agresiunea este comună la toți câinii într-o măsură, unele rase sunt mai mult predispus a fi extrem de agresiv prin natura naturii (9, 10). De exemplu, rasa rară a câinelui Jindo este cunoscută a fi agresivă față de străini, deoarece este în genele lor (11). Același lucru a fost observat cu Shiba Inu (12) și mai multe alte rase de câine.

Experții au observat că rasele mai agresive de câine sunt cele mai apropiate de lupi în machiajul lor genetic. De exemplu, câinele Jindo menționat mai sus și Shiba inu sunt unul dintre Cei mai încăpățânați câini care sunt greu de antrenat și totul se apropie de ei fiind mai apropiați de un lup decât majoritatea câinilor moderni (1213, 14).

Acest lucru înseamnă că trebuie să știți foarte bine câinele dvs. pentru a evita problemele comportamentale care merg neobservate până când este prea târziu. Cea mai bună modalitate de a afla despre piscina genetică a câinelui dvs. și strămoșul este prin Testele ADN de câine care devin foarte populare.

Câinii reactivi sunt mai probabil să fie agresivi

Reactivitatea la stimuli sau reacția fizică a câinelui la mișcările bruște sau sunetele din casă, a fost corelată pozitiv (415, 16) cu toate cele patru tipuri de agresiune la câini.

Cu alte cuvinte, câinii care reacționează puternic la stimulii bruște sunt mai probabil să prezinte un comportament agresiv față de majoritatea oamenilor și câinilor în care vin în contact, așa cum a fost observate în multe cazuri.

Știință în spatele agresiunii la câiniAstfel, dacă observați câinele dvs. este destul de jaluzit când telefonul sună sau când vă mișcați brusc, ar trebui să fiți conștienți că este mai probabil să se comporte agresiv.

Pentru ao pune în continuare în context, dacă vă plimbați câinele și știți că este jumpy, fiți atenți când este aproape de străini, alți câini și în special copiii. Este de la sine înțeles că este, de asemenea, o idee bună să se consulte cu un antrenor profesionist de câini despre acest lucru.

Acest lucru este deosebit de important Când vine vorba de copii. Copiii tind în mod natural să se miște repede, imprevizibil și să fie zgomotos. Un câine care are o reactivitate ridicată la stimuli poate reprezenta o amenințare reală pentru copii. Prin urmare, pentru a fi în siguranță, proprietarii cu câini foarte reactivi ar trebui să păstreze o distanță sigură între câini și copii și în special copiii necunoscuți.

Proprietarii cu câini extrem de reactivi pot, de asemenea, să-și antreneze câinii să fie mai puțin reactivi la stimuli, expunându-i intenționat la sunete și mișcări bruște într-un mediu sigur, unde câinele poate învăța că acești stimuli nu prezintă pericol și, prin urmare, nu justifică agresiunea.

UITA-TE LA ASTA: Cum să înveți copiii să se comporte în jurul câinilor

Cum fac ca câinii nesociri să facă animale de companie agresive

Există un motiv pentru care veterinarii și formatorii subliniază importanța Socializarea câinilor, mai ales la vârsta de vârstă fragedă. Socializarea corectă poate preveni sau reduce multe probleme comportamentale grave la câini, una dintre ele fiind toate tipurile de agresiune canină.

Studiile au observat că sociabilitatea cu oamenii sau cât de confortabil un câine interacționează cu oamenii, se corelează negativ cu agresivitate direcționată și direcționată a copilului (15, 17). Aceasta înseamnă că câinele mai puțin confortabil interacționează cu oamenii, mai probabil el trebuie să se comporte agresiv față de străini și copii.

Aceasta prezintă o problemă reală, deoarece, după cum sa menționat anterior, agresiunea direcționată și direcționată a copilului are potențialul de a provoca cele mai multe probleme. Într-o anumită măsură, comportamentul agresiv este un mecanism de apărare instinctuală pentru un câine, deci nu este surprinzător faptul că câinii care nu sunt incomod cu oamenii s-ar comporta agresiv față de străini și copii.

Dacă observați că câinele dvs. este incomod cu oamenii, ar fi inteligent să păstrați o distanță sigură între el și străini și copii - cel puțin până când vă puteți pregăti să fie mai confortabil cu oamenii. Expunerea ușoară a câinelui dvs. către oameni noi într-un mediu sigur și controlat poate să-l ajute în cele din urmă să devină mai sociabil cu oamenii.

De ce un câine în durere este întotdeauna mai probabil să muște

De ce un câine în durere este întotdeauna mai probabil să mușteÎn afară de stimuli și genetică, un alt motiv comun și cel mai previzibil de agresiune la câini este atunci când ei Experimentați durerea (18).

Când câinii sunt în durere, sunt mai probabil să se comporte agresiv, mai ales față de copii (19). În mod specific, câinii în durere sunt mai probabil să Bite copii.

Există și unele dovezi care iritabilitate contribuie la comportamentul agresiv al câinelui, iar afecțiunile medicale, bolile și durerile au fost legate de iritabilitate la câini (20, 21), care în cele din urmă crește o șansă de un câine care prezintă un comportament agresiv.

După cum sa menționat mai devreme, mușcăturile de câine sunt deosebit de trădătoare pentru copii, deoarece sunt mai mici și mai slabe decât adulții. Pentru a fi în siguranță, dacă știți că câinele dvs. este în durere deja sau există un mare probabil pentru a provoca dureri unui câine, țineți-l departe de copii.

Chiar dacă câinele dvs. nu este în prezent în durere, fiți conștienți de faptul că unii copii nu sunt obișnuiți să fie în jurul câinilor și pot lovi în mod eronat un câine sau pot provoca dureri de câine. Asigurați-vă că sunteți conștient de toate sfaturile de siguranță pentru Interacțiunea dintre câini și copii, și că îți arăți copiilor tăi cum să interacționezi cu câinele tău fără să-l rănească.

Paza resurselor poate provoca agresiune

După cum sa menționat mai devreme, un anumit comportament agresiv la câini este instinctual care este afectat de genele lor și este cel mai frecvent în Câini ca câini și câinii strâns legați de lupi.

Acest lucru este valabil mai ales atunci când un câine se comportă agresiv pentru a-și păstra resursele. Așa cum a fost explorat în articol Paza resurselor câinelui, O canină nu are un limbaj pentru a comunica pe cineva care deține o anumită bucată de mâncare sau jucărie de câine, prin urmare, agresiunea este una dintre singurele sale modalități de a-și proteja lucrurile.

De fapt, a fost găsit (4) că câinii care păstrează resursele lor sunt mai susceptibile de a mușca copiii și din nou - în special copiii care nu sunt familiarizați câinelui.

Pentru a evita acest lucru, când copiii vor fi lângă câinele vostru, asigurați-vă că vă faceți timp pentru a vă explica acelor copii că nu ar trebui să încerce să ia mâncare sau jucării câinelui.

LEGATE DE: Câine repellent sprays pentru corectarea comportamentului

Cum să se ocupe de agresiune la câini

Copilul jucând cu câine de catelusAgresiunea canină nu este încă pe deplin înțeleasă de către știința sau formatorii de câini, dar există câteva moduri propuse care s-au dovedit a scădea agresiunea la câini.

Primul pas este să înțelegeți propria agresiune a lui Canine și cauzele lui.

De exemplu, studiile au observat că Câini de sex masculin sunt mult mai probabil să muște din cauza agresiunii (22), cu cercetarea care arată că în 75% din cazurile de mușcături de câine, este întotdeauna câinele de sex masculin.

În general, pentru a evita copiii, străinii și alte animale de companie mușcate de câini, experții recomandă să evite cu totul rase de câine specifice și să se asigure că câinele trece prin antrenament de ascultare, care pare soluția cea mai eficientă (23, 24).

O altă modalitate de a reduce agresiunea la câini și șansele de mușcături prin spargere și neuterizarea lor, Potrivit unor studii (22). Cu toate acestea, nu toate tipurile de agresiune pot fi eliminate cu această procedură, deoarece există unele dovezi (25) că și câinii neterați vor prezenta paza resurselor și agresiunea teritorială.

Dacă aveți copii și vă gândiți la adoptarea unui câine, alegeți printre Copilul de câine prietenos pentru copii. Asigurați-vă că copiii dvs. știu Cum să se comporte în jurul câinilor, de asemenea.

În cele din urmă, după cum am menționat mai sus, socializarea este foarte importantă și găsirea unor cauze de agresiune în Câinele dvs. specific (E.G. stimuli în mediul înconjurător, cauze de durere, copii nesupoși etc.). Acestea sunt instrumente eficiente în tratarea comportamentului agresiv al câinelui.

Luați mesajul Acasă

Deși agresiunea la câini poate fi văzută ca un mecanism de apărare, acesta poate duce la deteriorarea proprietății sau a pericolului pentru oameni și în special a copiilor. Prin urmare, proprietarii de câini trebuie să fie conștienți de cauze specifice ale agresiunii caninei și să le elimine, dacă este posibil.

În timp ce agresiunea la câini nu este pe deplin înțeleasă, există o mulțime de dovezi care indică cauze potențiale, de durere, stimuli și lipsa socializării unor câini și sexul masculin fiind mai predispus genetic la comportamentul agresiv.

Dacă câinele dvs. este foarte reactiv la stimuli sau inconfortabil cu oamenii, experții recomandă să vă angajați câinele în formarea de ascultare și să-l antrenați să fie mai confortabil cu alte animale și oameni și copii în special.

Referințe

Faceți clic aici pentru a vedea citările și referințele studiului

Note de subsol, citări de studiu și lectură suplimentară:

  1. Gilchrist J1, Sacuri JJ, White D, KresNow MJ. Câine de mușcături: încă o problemă? ANL Prev. 2008 Oct; 14 (5): 296-301. DOI: 10.1136 / IP.2007.016220.
  2. Turner, P., Berry, J., & MacDonald, S. (2012). Adăposturi animale și bunăstarea animalelor: ridicarea barului. Jurnalul Veterinar Canadian, 53 (8), 893-896.
  3. Patronek GJ1, Glickman LT, Beck Am, McCabe GP, Ecker C. Factorii de risc pentru retragerea câinilor la un adăpost pentru animale. J am Vet Med Assoc. 1996 Aug 1; 209 (3): 572-81.
  4. Bamberger M1, Houpt Ka. Factorii de semnalizare, comorbiditatea și tendințele în comportamentul diagnosticelor la câini: 1.644 de cazuri (1991-2001). J am Vet Med Assoc. 2006 Nov 15; 229 (10): 1591-601.
  5. Frank, D. (2013). Câinii agresivi: Ce întrebări trebuie să întrebam? Jurnalul Veterinar Canadian, 54 (6), 554-556.
  6. Kaneko F1, Arata S, Takeuchi Y, Mori Y. Analiza asociațiilor între trăsăturile comportamentale și patru tipuri de agresiune în Shiba inu. J Vet Med Sci. 2013 Oct; 75 (10): 1297-301. EPUB 2013 mai 30 mai.
  7. Houpt K. A. 2006. Terminologie Think Tank: Terminologia comportamentului agresiv. J. Veterinar. Comportamentul. 1: 39-41. DOI: 10.1016 / J.Jveb.2006.04.006
  8. De Kaster T1, Lamoureux J, Kahn a. Epidemiologia mușcăturilor de câine: o experiență belgiană a comportamentului canin și a problemelor legate de sănătatea publică. Vet J. 2006 Nov; 172 (3): 482-7. EPUB 2005 Iul 1.
  9. Duffy D. L., HSU Y., Serpell J. A. 2008. Diferențele de rasă în agresiunea caninei. Appl. Anim. Comportamentul. Sci.114: 441-460. DOI: 10.1016 / J.Applanim.2008.04.006
  10. Kim, Y.-M., Kim, S.-A., Lee, S.-M., Choi, Y.-J., Kim, B.-J., & Shin, n.-S. (2010). Probleme de comportament canine și efectul lor asupra renunțării câinelui Jindo. Jurnalul de Științe Veterinare, 11 (4), 345-350. http: // Doi.Org / 10.4142 / JVS.2010.11.4.345
  11. KIM YK1, Lee SS, Oh si, Kim Js, Suh Eh, Oupt Ka, Lee HC, Lee HJ, Yeon SC. Reactivitatea comportamentală a câinilor Jindo Socializat la o vârstă fragedă, comparativ cu câinii non-socializați. J Vet Med Sci. 2010 aprilie 72 (4): 405-10. EPUB 2009 Dec 9.
  12. Takeuchi Y1, Mori Y. O comparație a profilurilor comportamentale ale câinilor de rasă de rasă în Japonia la profilurile celor din Statele Unite și Regatul Unit. J Vet Med Sci. 2006 august; 68 (8): 789-96.
  13. Parker HG1, Kim Lv, Sutter NB, Carlson S, Lorentzen TD, Malek TB, Johnson GS, Defrance HB, Ostrander EA, Kruglyak L. Structura genetică a câinei domestice purebred. Ştiinţă. 2004 mai 214 (5674): 1160-4.
  14. Takeuchi Y1, Kaneko F, ​​Hashizume C, Masuda K, Ogata N, Maki T, Inoue-Murayama M, Hart Bl, Mori Y. Analiza asociației dintre trăsăturile comportamentale canine și polimorfismele genetice în rasa Shiba Inu. Anim Genet. 2009 octombrie; 40 (5): 616-22. DOI: 10.1111 / J.1365-2052.2009.01888.X. EPUB 2009 Apr 20.
  15. Kaneko, F., Arata, S., Takeuchi, Y., & Mori, y. (2013). Analiza asociațiilor între trăsăturile comportamentale și patru tipuri de agresiune în Shiba inu. Jurnalul de Științe Medicale Veterinare, 75 (10), 1297-1301. http: // Doi.Org / 10.1292 / JVMS.13-0082
  16. Podberscek A. L., Serpell J. A. 1997. Influențele mediului asupra exprimării comportamentului agresiv în limbile englezești de cocker. Appl. Anim. Comportamentul. Sci. 52: 215-227. DOI: 10.1016 / s0168-1591 (96) 01124-0
  17. Svartberg K. 2005. O comparație a comportamentului în încercare și în viața de zi cu zi: dovada a trei trăsături consistente de personalitate legate de îndrăzneală la câini. Appl. Anim. Comportamentul. Sci. 91: 103-128. DOI: 10.1016 / J.Applanim.2004.08.030
  18. Tomás Tabere, Marta Amat, Valentina M. Mariotti, Susana Le Brech, Xavier Manteca. Agresiune asemănătoare durerii la câini: 12 cazuri clinice. Jurnalul de Comportament Veterinar: Aplicații clinice și Cercetare, 2012; 7 (2): 99 DOI: 10.1016 / J.Jveb.2011.08.002
  19. Reisner, I. R., Shofer, F. S., & Nance, m. L. (2007). Evaluarea comportamentală a agresiunii caninei direcționate pentru copii. Prevenirea prejudiciului, 13 (5), 348-351. http: // Doi.Org / 10.1136 / IP.2007.015396
  20. Pryor P. Cazul de comportament al animalelor a lunii. Un Cocker Spaniel englezesc a fost examinat din cauza mârâit și a intrat la oameni și câini. J am Vet Med Assoc. 2003 Oct 1; 223 (7): 954-6.
  21. General Kl. Diferențele medicale cu posibile manifestări comportamentale. VET CLIN CLIN AM MICAL MICAL. 2003 martie; 33 (2): 213-29.
  22. Gershman Ka1, Sacuri JJ, Wright JC. Ce câini mușcă? Un studiu de caz-control al factorilor de risc. Pediatrie. 1994 iunie 93 (6 pt 1): 913-7.
  23. Bandow, J. H. (1996). Va crește legislația specifică reducerea mușcăturilor de câine? Jurnalul Veterinar Canadian, 37 (8), 478-481.
  24. Presutti RJ. Prevenirea și tratamentul mușcăturilor de câine. Sunt medicul de familie. 2001 Apr 15; 63 (8): 1567-72.
  25. Reisner ir1, houpt ka, shofer fs. Studiul național al agresiunii direcționate ale proprietarului în limba engleză Springer Spaniels. J am Vet Med Assoc. 15 noiembrie 2005; 227 (10): 1594-603.

Citiți următorul: 10 trucuri de antrenament de câine psihologic

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Știința din spatele agresiunii la câini