Agresiunea pisică sau hiperesthesia

Drăguț pisică gri stând pe picioarele posterioare pe iarbă

Sindromul hipererenziei de feline poate provoca o varietate de semne care pot fi comportamentale, neurologice sau dermatologice în pisică, dar este considerată o condiție destul de rară. Pet`s`s poate prezenta semne de primejdie, agresiune, auto-traume și, mai mult, dar aceste semne pot fi, de asemenea, cauzate de numeroase alte boli, astfel încât este important să se excludă alte cauze cu un medic veterinar.

Înțelegerea hiperesthesiei

Hypereresia sindromul tinde să apară la pisici de una până la cinci ani, și pisici de tip oriental (Siamese, Birmene, Himalayans și abisinieni) par să aibă cea mai mare incidență. Trei tipuri de semne pot apărea la pisicile cu sindrom hipererentic.

  • Semne dermatologice: pisicile afectate pot expune "răsturnarea pielii"De-a lungul spatelui și răsfățați-vă în exces îngrijirea care vizează coada proprie și partea inferioară a spatelui. În cazuri extreme, pisica auto-mutilates și atacă coada proprie. Acest lucru poate fi văzut și cu purici, ceea ce face important să aveți animalul dvs. de companie în mod consecvent asupra prevenirii lunare aprobate de VET.
  • Semnele comportamentale: agresiunea inexplicabilă este al doilea model de comportament. Pisicile par prietenoase, și chiar certe pentru atenție, apoi atacă furios atunci când proprietarul încearcă să-i petreci. Poate fi mai severă decât Pui de agresiune În cazul în care pisica tolerează inițial atenția, dar poate să-l taie scurt cu un concediu - singur Bite.
  • Semne neurologice: modelul final raportat de literatura veterinară este a Seizure, Pauză sau urinare involuntară / defecare.

Nu există o cauză clară a acestui sindrom. Unii behaviori cred că stresul declanșează convulsii psihomotorii care determină comportamentele. Alți cercetători cred că sindromul paralel cu atacurile umane de panică și tulburările obsesive / compulsive. Acestea se presupune că se întâmplă ca urmare a personalității individuale a pisicii în combinație cu presiunile mediului, frustrărilor și nivelurilor de stres. Când este suspectat sindromul hipererenziei, este recomandat un prelucrat veterinar.

Oprirea episoadelor

Lucrul cu medicul veterinar pentru a exclude alte cauze ale semnelor dermatologice, comportamentale sau neurologice este importantă. Veterinarul dvs. poate discuta prevenirea corectă a puricii, studiile de dietă alergică alimentară pentru animalele de companie care prezintă semne dermatologice. Ele pot sugera, de asemenea, medicamente anti-criză sau anxietate pentru acele animale de companie cu o componentă puternică comportamentală sau neurologică. Lucrul la crearea unui mediu de stres scăzut la domiciliu poate fi de asemenea util. Prognoza este variabilă pentru această afecțiune și adesea terapia este necesară pe termen lung pentru aceste animale de companie.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Agresiunea pisică sau hiperesthesia