15 Fapte despre teamă de agresiune la câini

In timp ce unele rase sunt mai agresive decât altele, există anumite instincte în toate caninii. Deci, chiar dacă majoritatea câinilor sunt afectuați și iubiți la oameni, teama de agresiune la câini poate provoca chiar și cei mai buni pui devin ostili.

Câinii procesează informații, situații și experiențe diferite de oameni, ceea ce le poate face imprevizibile. Bazat pe Nivelurile hormonale, Câinii pot forma diferite personaje și personalități, ceea ce le pot face mai mult sau mai puțin susceptibile pentru a arăta agresivitatea fricii.

Care este agresivitatea fricii la câini?

În ultimul deceniu, oamenii de știință au studiat activ agresiune la câini. Este una dintre cele mai bine cercetate zone ale comportamentului canin și are mai multe subseturi. Teama de agresiune la câini este unul dintre mai multe tipuri de agresiune observată în populația canină.

La suprafață, agresiunea la câini are câteva afișaje primare: lătrat, mârâie, spectacol de dinți și mușcături. Există cauze diferite fie pentru tipul de agresiune canină, toate care au propria lor clasificare atașată comportamentului.

Comportamentul agresiv la câini pot fi rezumate cu aceste tipuri principale:

  • Dominanța agresiune
  • Teamă de agresiune
  • Agresiune alimentară (paza resurselor)
  • Agresiune teritorială / protectoare
  • Agresiune de pradă
  • Agresiune posesivă
  • Joacă agresiune
  • Agresiune maternă

Aceste Tipurile de agresiune se pot suprapune unde se va aplica mai mult decât un singur termen. De exemplu, agresiunea maternă poate fi văzută ca un tip de agresiune de frică. În acest articol, vom acoperi în mod specific ceea ce constituie frică agresiune la câini.

15 fapte despre teamă de agresiune la câini

15 fapte despre câine teamă de agresiune

Înțelegerea câinelui Frica de agresiune

Datorită diferitelor clasificări ale agresiunii canine, poate fi confuză să se facă distincția între toate. in orice caz, Înțelegerea diferențelor este esențială Pentru a putea repara eficient acest comportament problematic.

Frica de agresiune și # 8221; este un tip de agresiune canină care este expuse în mod specific Când câinele se simte amenințat. Este ușor să presupunem că pentru a evita acest comportament, ar trebui să nu amenințați pur și simplu câinele; Cu toate acestea, acest lucru nu este exact cazul (sau nu întotdeauna).

În primul rând, este important să rețineți tipul unui câine. Unele rase sunt predispus genetic să fie mai agresivi. Cererea populară de la iubitorii de animale de companie, care este totul despre proprietarul "# 8221; poate fi falsă în anumite cazuri. Studiile arată acea Genetica juca un rol important în agresiunea câinilor și, mai exact, Când câinele este mai probabil să fie agresiv (oameni, alți câini).

În al doilea rând, înțelegerea unor aspecte ale agresiunii de frică la câini vor fi cruciale pentru a face față acestei situații indiferent de rasa. Cu toate acestea, în calitate de cercetător, Diane Frank notează Acest articol, agresivitatea câinilor a fost studiată de mult timp, dar avem încă doar anumite fapte, și rămâne mult un mister. Studii ca Maparea genetică Ajutați-ne să abordăm mai bine acest comportament de problemă.

În cele din urmă, un câine se poate simți frică din diferite motive, dintre care multe pot fi necunoscute. Astfel, este important pentru proprietarii de animale de companie pentru a ajunge să cunoască câinii lor mai bine să poată aborda în mod eficient comportamentul agresiv. Următoarele fapte despre teamă de agresiune la câini sunt menite să vă ajute să înțelegeți animalul dvs. mai intim și să vă asigurați o relație sigură.

1. Examinați trecutul

Aruncați o privire și luați în considerare trecutul câinelui și unde vine animalul.

Frica de agresiune poate fi văzută cel mai adesea la câinii care au fost victime ale maltratării. Dacă ați adoptat un câine de salvare, aflați despre istoria lor. Știți unde și cum a crescut și cum le-au tratat proprietarii lui anteriori.

Dacă ați luat câinele de pe stradă, cereți-vă medicului dumneavoastră să examineze nu numai fizicul său, ci și comportamentul său.

Nu ar trebui să lovești singur câinele. Pedeapsa ar putea părea o modalitate ușoară de a face un câine ascultător față de noii proprietari, dar este a fost dovedită că face de fapt opusul. în plus, studiile arată că interacțiunile pozitive (spre deosebire de negative) sunt eficiente la reducerea agresiunii de frică.

2. Descurajați cu atenție un astfel de comportament

Totul este distractiv și jocuri, dar câinele dvs. ar putea să nu îl vadă ca atare.

Unii proprietari de câini încurajează comportamentul agresiv la câini. Ei o văd ca ceva distractiv, ca un joc. Indiferent de tipul de agresiune, nu ar trebui să fie niciodată încurajată. Câinii nu cred ca noi - ceea ce pare a fi un joc pentru tine, se simte foarte real pentru câine.

Încercați să vă uitați la situații diferite din punctul de vedere al câinelui. Întrebați-vă: "Care este senzația mea de câine chiar acum?& # 8221; Dogul meu este lăsat din bucurie, pentru că ne jucăm sau se simte cu adevărat frică și mă învăț în mod neintenționat să fie agresiv când este speriat?"

Nu vă distrați în detrimentul de a încuraja agresivitatea fricii în câinele dvs.

3. Atenție

Frica de agresiune la câini este unul dintre cele mai periculoase tipuri de agresiuni.

Conform studiilor menționate mai sus, agresivitatea fricii la câini poate duce la cele mai violente izbucniri ale unui câine, și este adesea mai greu de întăritor. Când lucrați pentru a face față oricărui tip de câine agresiv, ar trebui să vă apropiați de acest lucru cu grija.

Mulți câini trebuie să fie puse în jos pentru că au fost instilați cu prea multă frică. Asta nu ar trebui să vină ca o surpriză fie - frica este una dintre cele mai de bază emoții din toate creaturile vii.

Când instinctul "lupta sau zborul" este declanșat și nu există nicăieri pentru ca câinele să alerge sau să se ascundă, agresiunea este inevitabilă. În plus, câinii sunt prădători naturali. Este foarte ușor ca ei să meargă direct la "lupta" în loc de "zbor", în funcție de modul în care au fost crescuți.

4. Înțelegerea cauzei

Câinii sunt inteligenți, dar percepția lor nu este aceeași cu cea a noastră.

Nu contează dacă pericolul simțurile câinelui este real sau nu - adesea nu pot face diferența. Unele dintre cele mai bune sfaturi pe care le-au dat veterinarii este să învețe să se gândească ca animalul dvs. de companie, pentru că nu va învăța să se gândească ca tine. Ce ar putea părea trivial pentru tine, ar putea simți ca apocalipsa la câinele tău.

Câinii nu scutură la poștă, pentru că sunt rău și doresc să-l sperie ca o glumă. Ei coacă, sari și prezintă agresiune deoarece nu înțeleg întotdeauna pe deplin situația.

Înțelegerea câinelui tău și ce îl face să reacționeze așa cum face el este imperativ pentru relația ta cu el. De aceea este, de asemenea, important să faceți o cercetare adecvată înainte de a adopta un câine - unii rasele încăpățânate va necesita mai mult proprietar de pacient, iar dacă nu sunteți dvs., poate încerca să alegeți o altă rasă care să se antreneze mai ușor.

5. Domesticire

Timpul lor cu noi a schimbat ce pot fi canini și ceea ce sunt acum.

Câini - ca specie, prin timp - au învățat să recunoască anumite comportamente ca fiind periculoase. Chiar dacă un câine nu a văzut niciodată un cuțit în viața lui, dacă vede pe cineva care se apropie încet cu un cuțit în mână, ar putea evoca o reacție foarte puternică a fricii.

Câinii și pisicile sunt foarte diferite de alte animale în această privință. Mulți oameni atestă faptul că câinii lor se tem de arma de foc. Unii veterinari speculează că micul unei arme sunt la fel de înrădăcinate în psihicul colectiv al câinilor ca vederea unui cuțit.

Alții spun că este sunetul de clic al armei - atingerea metalului pe metal. Indiferent, câinii au fost cu noi Aproximativ 33.000 de ani și au format o mulțime de frică înrădăcinată în acel moment.

6. Utilizați distragerea și redirecționarea

Să fie atenți la calmarea unui câine în jos și aveți o strategie de abordare a acestui lucru.

Încercând să vă liniștească câinele când este frică, uneori are efectul opus. Ea impune ideea că câinele ar trebui să fi frică. Dacă, de exemplu, câinele dvs. este frică de o furtună, nu încercați să-l înghițiți sau va fi frică de furtuni pentru tot restul vieții sale.

In schimb, Este recomandat pentru a distrage Fido jucând cu el sau dându-i un tratament. Între timp, continuă să-l mângâie și să vorbească cu el calm. Arătați-vă câinelui că totul este în regulă prin ignorând obiectul fricii câinelui, nu prin recunoașterea acestuia.

Același lucru este același lucru pentru teama unui câine de oameni - dacă țineți pooch-ul înapoi sau dacă îl ascundeți într-o cameră când aveți oaspeți, veți întări ideea că "oamenii necunoscuți sunt răi".

În schimb, încercați să vă socializați câinele și să permiteți oaspeților dvs. să-i dea tratați. Aplicați ideea că nu este nimic de frică. Există, de asemenea, câteva metode dovedite științific calmează un câine pe care le puteți utiliza ca alternative la cele de mai sus.

7. Citiți limba corpului câinelui

Există diverse indicii vizuale pentru teamă de agresiune la câinii care vă vor ajuta.

Frica de agresiune la câini vine cu sugestii destul de diferite în comparație cu celelalte tipuri de agresiune. Intregul limbajul trupului a câinelui este diferit.

Cu agresiune dominantă, pentru cazuri, poziția caninei este dreaptă și mândră. Cu agresivitatea fricii, câinele vostru va fi tensionat, coada îi va fi adesea între picioare, iar urechile lui se vor întoarce și vor scădea.

Dacă vedeți că poziția câinelui dvs. arată așa, înseamnă că este frică. Dacă câinele pare să fie în această poziție adesea, chiar și atunci când este acasă cu tine, acest indiciu spre o frică cronică. Trebuie să vă dați seama ce declanșează răspunsul de frică cât mai curând posibil.

8. Câinii nu sunt oameni

Întotdeauna amintiți-vă că câinii înfricoșători reacționează diferit de interacțiunea umană.

Animale care sunt atât de frică că sunt aproape de punctul de a afișa fratele agresiunea la câinii nu-i place să fie atinsă.

Papții pot fi un număr deosebit de mare - nu pentru un câine înfricoșător. De fapt, mulți câini nu-i place să fie atins pe labele în general.

Spre deosebire de pisici, câinii sunt foarte atenți la picioarele lor și pot fi ușor iritați când le atingeți. Chiar dacă un câine este în general în regulă cu tine, jucați cu labele, dacă îi este frică de ceva, el nu va reacționa bine. Periajul și îngrijirea părului poate fi, de asemenea, o problemă pentru un câine înfricoșător.

9. Poate fi greu de spus

În funcție de câine, semnele de teamă de agresiune la câini pot fi mai puțin vizibile.

Există și alte semne de teamă continuă în câinele dvs. Câinii care sunt în mod constant frică de multe ori respiră foarte mult. Dacă animalul dvs. de companie respiră prea mult chiar și atunci când este în picioare, acest lucru ar putea însemna că se teme cu adevărat.

Căutați respirația puternică cu o gură închisă - respirații grele cu o gură deschisă nu sunt un semn de frică.

O bătăi rapide a inimii poate, de asemenea, să semnaleze niveluri ridicate de stres. Desigur, poate fi, de asemenea, un semn al unei probleme de sănătate, dar stresul și frica sunt foarte probabil, de asemenea. Urinarea frecventă poate fi și un semn. La urma urmei, oamenii nu sunt singurii cu un control al vezicii urinare, când ne este frică.

10. Ține-ți mâna departe

Un câine înfricoșător este frică de mâinile umane și de mișcările lor bruște.

Frica unui câine de mâini umane poate fi a Sign Surefire de maltratare în trecut. Dacă un câine a văzut prea multă violență de la o mână umană, el poate deveni atât de frică încât reacționează agresiv chiar și la gesturi simple, non-tratațe.

Uneori, când un câine nu a fost bătut de nimeni, vederea unei mâini umane în apropiere poate provoca o reacție puternică și agresivă dacă câinele este frică.

Câinii sunt în jurul oamenilor practic de la naștere, și ei înțeleg perfect că facem totul cu "labele din față". Deci, dacă câinele dvs. acționează din frică, aveți grijă de o reacție spre mâini.

11. Nici o pedeapsă

Pedepsirea câinelui dvs. va duce, de obicei, la o frică și mai multă agresiune.

Punerea câinelui tău într-un spațiu închis și întunecat este unul dintre cele mai grave lucruri pe care le poți face. Câinele se vede ca parte a pachetului dvs. Unul dintre cele mai grave lucruri care se pot întâmpla unui membru al oricărui pachet trebuie lăsat în urmă, pentru a fi aruncat.

Chiar dacă o veți "accepta înapoi în pachet" după un timp, daunele vor fi deja făcute. Fido va ști acum că a fost aruncat și se va teme că același lucru se poate întâmpla din nou.

Câinele se va simți abandonat de tine și că frică va rămâne chiar și atunci când sunteți împreună mai târziu. Poate duce la teamă de agresiune la câini, iar câinele tău nu va mai avea încredere în tine.

12. Așteptați surprize

Comportamentul imprevizibil este un semn comun de frică la câini.

Proprietarii de câini de obicei își cunosc animalele destul de bine după un timp. Știm cum le place să joace, cum reacționează la mâncare, oaspeților, să iasă. Uneori, simțim că le cunoaștem complet.

Cu toate acestea, din când în când un câine vă poate surprinde nu numai făcând ceva interesant și nou, ci prin acționarea într-un mod complet imprevizibil și ciudat.

Câinele poate reacționa la alimente cu indiferență, dormiți într-un loc nou, ciudat sau nu pare încântat de lucrurile sale preferate. Un astfel de comportament poate fi un semn al unei teamă recentă de ceva și ar trebui să încercați și să vă dați seama ce îi provoacă. Dacă face ca câinele să acționeze ciudat, atunci poate duce, de asemenea, la agresiunea neașteptată de frică la câini.

13. Câini de îngrijire medicală

Agresiunea maternă este unul dintre principalele tipuri de agresiune de frică la câini.

Dacă un câine de sex feminin este însărcinată sau a dat naștere recent, Așteptați-o să vă fie frică de multe lucruri, de obicei, este bine. Acest lucru nu ar trebui să vină ca o surpriză foarte mare. Este instinct pur și simplu. La urma urmei, femeile se comportă diferit atunci când sunt însărcinate sau tocmai au dat naștere, de asemenea - toți hormoni și este destul de bine.

Este ușor ca oamenii să se încânte prea încântați în jurul câinelui în situația unei nașteri. La urma urmei, puii sunt atât de drăguți! Încercați să vă amintiți, totuși, că mama este obosită, anxioasă și foarte frică pentru gunoiul ei. Nu face nimic care ar putea să o sperie în jurul puilor ei. Copiii, în special, pot declanșa un câine de sex feminin care tocmai a dat naștere foarte ușor.

14. Socializare

Socializarea câinelui dvs. din ce în ce mai des pentru a evita problemele de agresiune de teamă.

Dacă aveți adesea oaspeți la domiciliu sau dacă câinele dvs. se joacă adesea cu alți oameni din afara, acest lucru îl va învăța repede că alți oameni nu trebuie să se teamă.

Dacă un câine este folosit pentru a trăi singur cu tine, el va fi instinctiv dubios și frică de toți ceilalți. Este mai ales adevărat în timp ce câinele crește.

Doar câteva luni, fără oaspeți la domiciliu să poată duce la o viață de comportament antisocial de la animalul dvs. de companie.

15. Utilizați contra-reflexes

Singura modalitate de a "vindeca" o teamă de câine este să le re-educați prin crearea de contra-reflexe.

Acest lucru este cel mai bine lăsat profesioniștilor. Căutați ajutor de la un expert profesionist de comportament canin. Un bun antrenor de câini poate literalmente "repara" problema de agresiune a câinelui tău.

Cu toate acestea, uneori chiar și un antrenor de câini experimentați ar putea să nu vă poată ajuta câinele dacă este prea înfricoșător deja și problema a fost încurajată de mult timp.

Cel mai tânăr câine este și cu cât recunoașteți mai repede problema, cu atât sunt mai bune șansele de reabilitare. Dacă așteptați prea mult, agresivitatea fricii la câini poate deveni foarte bine ireversibilă. Consultați un antrenor profesionist de câine cât mai curând posibil dacă observați semne de agresiune la câinele dvs.

Citiți următorul: 4 câini mai înfricoșători conform statisticilor

Doriți să împărtășiți acest lucru?

15 sfaturi privind agresiunea fricii la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 15 Fapte despre teamă de agresiune la câini