Oamenii de știință au găsit hormoni care cauzează agresiune la câini

Biologii de la Universitatea din Arizona au progresat recent în înțelegerea comportamentului câinilor prin descoperirea rolului unii hormoni în agresiune canină.

În fiecare an, au apărut mii de mușcături de câini, lăsând proprietarii de câini și oamenii de știință care doresc să înțeleagă mai bine unele dintre motivele din spatele acestui comportament.

Înțelegerea în care vine din punct de vedere, ne poate ajuta să-l evităm în viitor. Acest lucru poate ajuta la prevenirea leziunilor și a persoanelor fără adăpost pentru câine.

În studierea comportamentului agresiv canin, oamenii de știință de la Universitatea din Arizona au descoperit că doi hormoni pot juca un rol foarte important în raționamentul biologic din spatele comportamentului de mușcătură: oxitocină și vasopresină.

De ce câțiva câini pot avea tratamentul lor luat sau să meargă pe o lesa fără emitere, dar alții se ciocnesc atunci când în aceste situații?

Deși numeroasele studii anterioare au analizat rolul de serotonină și testosteron în agresiunea caninei, conducerea de cercetare Evan Maclean declară că studiul său indică faptul că acești hormoni pot fi doar o parte din ecuație.

Constatările lui Maclean au fost recent publicate în Jurnal Frontiere în psihologie.

O privire în alte direcții

Dacă există modalități de intervenție și afectează procesele biologice care produc agresiune, care ar putea avea un avantaj imens atât pentru oameni, cât și pentru câini.& # 8221;

Maclean a devenit inițial interesat să se uite mai atent la oxitocină și vasopresină din cauza semnificației lor crescute în cercetarea făcută în domeniul comportamentului social.

Acești hormoni, poreclați hormonii "Yin și Yang", sunt strâns legați, deși sunt opuse - oxitocina este de obicei responsabilă pentru sentimentele iubirii, în timp ce vasopresina în mod obișnuit responsabilă de agresiune.

La om, oxitocina poate fi găsită cu ușurință în părinții noi sau când îmbrățișăm un iubit. Persoanele cu probleme de furie cronice tind să aibă niveluri ridicate de vasopresină.

Detalii despre studiu

Câinii de diferite vârste, sexe și rase au fost recrutați pentru acest studiu, toți cei care au fost raportați de proprietarii lor ca lupte cu agresiunea leșiei.

Pentru fiecare câine agresiv recrutat, cercetătorii au găsit, de asemenea, un câine neagresiv cu caracteristici similare pentru studiul comparativ.

Studiu similar: Frica și agresiunea câinilor pot fi genetice

Câinii au fost ținute pe leashes de către proprietarii lor au fost prezentate cu diferite zgomote de zi cu zi și obiecte însoțitoare - o geantă de gunoi, o cutie de carton și o minge de yoga. De asemenea, au fost prezentate cu o înregistrare a unui lătrat de câine, însoțită de un câine de model.

Nivelurile hormonale ale fiecărui câine și răspunsurile globale au fost măsurate înainte și după fiecare interacțiune.

Niciunul dintre câini nu a reacționat agresiv spre sac, cutia sau mingea. Dar multe dintre câinii agresivi de leșie au avut reacții adverse la câinele modelului. Reacțiile lor au inclus plămânii, lătratul și mârâul.

Acești câini reactivi au prezentat niveluri mai ridicate de vasopresină în sistemele lor.

Partea interesantă despre oxitocină a fost că a fost observată probabil pentru a suprima agresiunea. Câinii de asistență, care sunt în mod special crescuți pentru a fi neagresivi, au niveluri mai ridicate de oxitocină în sistemele lor.

Acest lucru sugerează că câinii cu mai mulți oxitocină sunt pur și simplu câini mai frumoși și mai calzi.

Face progrese

Câine agresivPână în prezent, soluțiile medicale actuale pentru agresiune la câini se rotesc în jurul hormonilor serotoninei și testosteronului. Testosteronul este de obicei observat la scăderea la neutering, atât de mulți oameni aleg această opțiune. În plus, câinii agresivi tind să fie prescrisi SSRI (inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei) - o formă comună de antidepresiv care mărește nivelurile serotoninei care sunt pompate în sistem de către creier.

Înarmat cu aceste informații noi despre oxitocină și vasopresină, cercetările viitoare pot fi în măsură să ia în considerare metode alternative și mai bune de intervenție care adaptează semnificația și prezența acestor hormoni în canini agresivi.

Nu ar fi departe. Potrivit lui Maclean, oamenii folosesc deja aceste două substanțe chimice ca terapeutice. Reglarea oxitocinei a fost utilizată pentru a contribui la îmbunătățirea condițiilor precum schizofrenia, autismul și PTSD.

Există, de asemenea, efectuate studii clinice care iau în considerare dând oxitocină ca medicament pentru a ajuta la îmbunătățirea răspunsurilor comportamentale.

Deci, este natural să credem că metodele viitoare pot include includerea acestor hormoni în medicamente pentru o utilizare benefică la animale agresive.

De ce câțiva câini au niveluri mai ridicate de vasopresină, experiența de viață poate fi un factor, a spus Maclean.

MAI MULT: Știința din spatele agresiunii la câini

De ce diferiții câini au nivele diferite?

Deci, de ce câțiva câini au mai mult sau mai puțin un hormon decât un alt câine are?

Maclean provoacă că educația poate avea multe de-a face cu ea. Experiențele de viață pot schimba modul în care funcționează hormoni, atât la oameni, cât și la animalele non-umane.

Mulți proprietari raportează de fapt debutul agresiunii câinilor lor ca fiind doar după un incident traumatic, cum ar fi atacat de un alt câine. Acesta este un răspuns foarte asemănător ca PTSD.

Pentru cei care vă faceți griji că medicamentele inexistente ar putea fi singura lor speranță, Maclean ne reamintește că există opțiuni actuale și mai holistice deja disponibile persoanelor ale căror câini se luptă cu agresiune.

O opțiune este de a ajuta la interacțiunile dvs. de câine prietenos pentru câini. Acest lucru poate crește nivelul de oxitocină al câinelui și poate scădea nivelul său de vasopresină.

O caracteristică bonus este aceea că câinii de câini și având interacțiuni pozitive cu ele crește și nivelul de oxitocină la om - o situație câștigătoare!

Dacă câinele dvs. se confruntă cu probleme cu agresiune, consultați un expert de comportament canin, care poate să poată arunca o lumină asupra posibilelor declanșatoare, precum și soluții.

Referință de revista:

  1. Evan L. Maclean, Laurence R. Gesquiere, margaret e. Gruen, Barbara L. Sherman, W. Lance Martin, C. Sue Carter. Oxitocină endogenă, vasopresină și agresiune la câinii domestici. Frontiere în psihologie, 2017; 8 DOI: 10.3389 / FPSYG.2017.01613

Citiți următorul: Oamenii de știință înțeleg acum cum funcționează rabia în creierul câinelui

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Oamenii de știință au găsit hormoni care cauzează agresiune la câini