Sunt câteva rase de câine mai agresive decât altele?

Sunt câteva rase de câine mai agresive decât altele?

Stereotipurile există în mass-media și prin ipoteze care unele rase de câine mai agresive decât altele, Dar există vreun adevăr în spatele acestor afirmații? Sau sunt aceste norme sociale care influențează percepția noastră asupra diferitelor rase de câini? Mulți oameni pun aceste întrebări adesea, dar rareori veți găsi un răspuns direct și ne-părtinit.

În plus, dacă există Mai multe rase de câine agresive Asta înseamnă că sunt întotdeauna mai periculoși? Sau poate agresivitatea lor să fie ușor combinată? Vom explora și vom răspunde cu sinceritate toate aceste întrebări și fără părtinire, astfel încât să puteți învăța faptele.

Dog mușcă riscul și prevenirea: Revizuirea literaturii de către AVMA

Asociația medicală veterinară americană (AVMA) a publicat a Revizuire de literatura Titl și # 8220; Riscul și prevenirea mușcării câinelui: Rolul de rasă și # 8221;. Ei concluzionează că există unele rase care sunt mai reprezentate în incidente de musculare raportate. Acestea includ:

Scriitorii reflectă, evident, asupra faptului că aceste numere pot indica faptul că acestea sunt rase mai agresive și au o posibilă tendință mai mare de a mușca. Cu toate acestea, ei discută, de asemenea, că numerele crescute pot fi legate de popularitatea raselor utilizate în eșantionul lor, spre deosebire de natura lor. De exemplu, au menționat că cele mai înalte numere de atac din Canada au fost cauzate de Huskies siberiană Datorită popularității lor în regiune.

În plus, menționează că tratamentul proprietarului din cauza percepției publice ar fi putut influența rata de mușcătură. Multe tipuri de tauri de pit sunt achiziționate pentru utilizarea luptelor de câine din cauza percepției Medias, prin urmare, există o probabilitate sporită ca proprietarii lor să fie mușcați deoarece încurajează agresiunea câinelui. Ei au remarcat, de fapt, că evaluările comportamentale împreună cu proprietarul umplut în chestionare au găsit cele mai agresive rase de câine pentru a fi mici la câinii de dimensiuni medii. Ei concluzionează că aceste mușcături pot fi mai frecvente, dar nu sunt raportate ori de câte ori, deoarece provoacă răniri minore.

Există o legătură între agresiunea câinilor și rasa?

Agresiunea câinilor poate fi legată de tipul de rasă, dar este, de asemenea, legată de mulți alți factori. Agresiunea este influențată de mediu și genetic Factori. Unele rase de câine au fost crescute în mod special pentru a avea un instinct agresiv mai puternic pentru luptă, pază sau vânătoare. Alte rase pot avea agresiune în mod neașteptat selectiv crescute în genetica lor. Acest lucru poate apărea atunci când doi indivizi sunt împerecheați pentru o trăsătură dorită, cum ar fi blana lungă, și amândoi se întâmplă să fie agresivi. Acest lucru face ca descendenții să aibă instincte mai agresive. Această intrare biologică este ceea ce poate duce la o rasă mai agresivă sau chiar o persoană.

Influența mediului provoacă, de asemenea, un câine să se comporte agresiv. Acest lucru ar fi avut o influență trecută asupra agresiunii câinilor într-o rasă, cum ar fi utilizarea de lucru sau mediul. Proprietarii câinilor de șobolan îi vor încuraja să atace animalele mici și fie să muste ferm sau să-i omoare. Acești indivizi dezvoltă apoi mai multă agresiune în natură care pot provoca descendenții lor să aibă și niveluri de agresiune sporite, de asemenea. Cu toate acestea, indivizii pot avea, de asemenea, agresiunea lor minimizată prin influența mediului, cum ar fi formarea și răbdarea. În concluzie, crearea unei rase este influențată de natură și de îngrijire. Acest lucru duce la nivelurile de agresiune înnăscute.

Agresiune de rasă mică
Câinii mai mici se confruntă adesea cu sindromul de câine puțin.

Percepția agresivă a raselor

Percepția unor rase agresive a influențat numerele de achiziție în multe țări diferite. De la potențialii proprietari, evitând cumpărarea unor rase pentru luptătorii câinilor care îi caută. Chiar și adăposturile de câine pot avea un număr mai mare de rase considerate mai agresive și se pot lupta pentru a le redirecționa. De la un tip de taur de pit într-o rasă mare ca un ciobanesc german.

Prima rasă care vine în minte este un câine de tip pit taur. Acestea au fost considerate ilegale în unele țări datorită agresiunii lor percepute înalte. Cu toate acestea, doar pentru că un câine este un tip de taur de pit, nu le clasifică ca să fie un câine agresiv. Fiecare câine are capacitatea de a fi un câine mare pentru proprietarul potrivit. De la nivelurile de agresiune ale părinților lor la modul în care au fost ridicate și instruite. Unii câini necesită mai multă răbdare și formare pentru a atinge aceste obiective, iar unele rase pot necesita la fel. Că, totuși, nu ar trebui să însemne că sunt respinse. Odată ce unele rase au considerat o formă agresivă de legături de familie cu oameni decât cei care nu sunt considerați așa. Prin urmare, este posibil să lipsiți pe un câine minunat și iubitor când adevărul este, Fiecare câine necesită răbdare și formare, Doar în diferite domenii.

Câini care sunt predispuși la agresiune

Potrivit revizuirii literaturii AVMA, următoarele două tipuri de câini sunt predispuse să fie mai agresivi.

Rase mai mici

AVMA a constatat că rasele mai mici sunt mult mai probabil să muște decât rasele mai mari. Cu toate acestea, dacă este cazul, vă puteți întreba de ce acest lucru nu este întotdeauna corect reprezentat în mass-media. Este datorită daunelor potențiale, un câine mare poate provoca, spre deosebire de o rasă mică. Dacă un câine cu o maxilară puternică alege să vă muște, puteți primi deficiențe potențiale de modificare a vieții. Pe de altă parte, un mic câine ar putea să te muște și nici măcar nu sparge pielea, în funcție de rasă. Adesea, portretizarea mass-media a agresiunii câinilor nu este legată de personalitatea lor, ci capacitățile lor de a face rău.

Vă puteți întreba de ce rasele de câine mai mici pot fi mai agresive decât rasele mai mari. Ignorarea diferențelor individuale de reproducere de la creșterea selectivă, câinii mai mici se confruntă adesea cu sindromul câinelui mic. Cercetătorii clasifică acest lucru ca un comportament expus în rasele de câini mai mici unde ele prezintă mai multă agresiune mai rapidă atunci când se simt vulnerabile. Acest lucru se datorează faptului că încearcă să se prezinte ca fiind mai amenințați să se protejeze. Acest lucru a oferit mai mici rase tendințe mai agresive și le-a determinat să bată adesea mai întâi și latră mai târziu. Deci, cu câini mici, fii atent cu degetele tale. Ei pot fi câini foarte iubiți și blânzi, dar micul sindrom de câine este foarte comun și poate fi ceva care necesită instruire.

Câini care sunt mai familiarizați

Acest lucru poate fi surprinzător, dar a fost, de asemenea, descoperit că câinii care sunt familiarizați cu dvs. sunt mult mai probabil să vă muscați decât câinii pe care nu v-ați întâlnit niciodată. Mulți proprietari presupun că ar fi invers. Motivul pentru care câinii familiari arată mai multă agresiune față de proprietarii lor decât câinii noi se datorează faptului că au stabilit deja limite cu dvs. Prin urmare, dacă simt că limitele lor sunt încrucișate, sunt mult mai probabil să simtă nevoia de a arăta limite ferme. În plus, proprietarii vor petrece mai mult timp cu câinii lor, eventual agravându-i pentru o perioadă lungă de timp fără să știe.

Câinii vor arăta în mod regulat semne de avertizare că oamenii interpretează greșit. De la câinele dvs. care afișează ochii de balenă la & # 8216 "Proprietarii de zâmbet nu își dau seama că sunt câinii noștri spunându-ne că sunt nefericiți și au nevoie de spațiu. Continuarea interacțiunii poate duce rapid la o lovitură de câine, motiv pentru care câinii dvs. sunt mai predispuși să vă muște decât câini ciudați din cauza interacțiunii crescute. Check out Câine de agresiune la câini care indică semne ușoare de supărare majore. Înțelegerea acestor comportamente poate preveni sau minimiza șansele de a fi mușcați de un câine.

Trăsături de personalitate ale câinelui

Cu toată influența factorilor de genetică și de mediu, este încă important să știți că personalitatea câinelui dvs. poate fi unul dintre cei mai mari factori cu privire la nivelul de agresiune. Personalitatea este influențată de genetică și factori de mediu, Cu toate acestea, fiecare catelus poate acționa foarte diferit. Acest lucru se datorează diferitelor gene în combinație care creează fiecare catelus și propriile diferențe de mediu. Deși unii factori care influențează genetica sunt încă necunoscuți.

Unele pui pot fi născute cu o personalitate cu mai multă agresiune, totuși, poate crește din trăsături diferite. Câini care sunt mai timizi și sunt mai susceptibile de a se prinde la proprietarii lor sau la alte animale atunci când sunt copleșiți. Poate pentru că nu sunt bine socializați atunci când sunt tineri. Pe de altă parte, un câine care este prea excitat ar putea provoca o situație care poate duce la agresiune. De exemplu, dacă un câine sări peste cineva și când îi împing pe fața lor, ei pot deveni agresivi și mușcați. Deci, deși agresiunea poate fi o trăsătură într-o personalitate a câinelui de la sine, este de obicei derivată din alții.

trăsături de personalitate ale câinelui
Personalitatea este influențată de genetică și factori de mediu.

Sunt câteva rase de câine mai agresive decât altele - întrebări frecvente

Am cercetat toate trăsăturile și agresiunea pentru câini, astfel încât să putem răspunde în continuare în orice alte întrebări pe care le puteți avea.

Sunt orice rase de câine în mod natural agresiv?

Unele rase de câine au o agresiune mai instinctuală decât alte rase. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că oamenii ar trebui să condamne pe fiecare câine din acea rasă să fie agresiv. Nici nu înseamnă că această rasă nu poate fi un animal de companie minunat. Când crescătorii cresc în mod selectiv câini pentru un scop, cum ar fi lupta câinelui, ei vor poseda trăsăturile dorințelor crescătorului lor. În acest caz, câinii crescuți pentru luptă vor avea o agresiune sporită.

in orice caz, Agresiunea sporită poate apărea, de asemenea, în mod natural și indirect cu reproducerea. Crescătorii ar fi putut încerca să creeze în mod selectiv doi câini pentru o anumită trăsătură, cum ar fi urechile pliate, acești indivizi ar fi putut fi, de asemenea, agresivi. Deși acest lucru nu a fost trăitul dorit, ea a devenit încă proeminentă în gunoi. Prin urmare, unele rase au câștigat agresiune naturală prin reproducere fără scop intenționat.

Face niște rase de câine mai mult decât altele?

Așa cum a fost încheiat de revizuirea literaturii de la AVMA, câini mai mici, iar cei care sunt familiarizați vor mușca adesea mai mult.

Câinii mai mici sunt mai probabil să muște din cauza sindromului câinelui mic, un răspuns comportamental la sentimentul vulnerabil. Funcționează ca o apărare fizică împotriva răului posibil. Întrucât câinii familiari sunt mai probabil să muște din cauza indicii sociale specifice pentru câini și interacțiunile mai mult timp între ele. Oamenii adesea interpretează greșit indiciile sociale ale câinelui de stres și frică. Un zâmbet de la un câine prezintă stres extrem, spre deosebire de interpretarea noastră a unui zâmbet care indică bucuria. După timp, agresivitatea câinelui va crește din cauza indicii sociale ignorate.

Ce rasă de câine mușcă cel mai des?

A studiu Publicat în 2019 a constatat că Rase de câine mixte biți cel mai adesea în America. Cu toate acestea, fiecare zonă diferă pe baza popularității raselor de câine, alături de ceea ce câinii de lucru sunt cei mai frecvent necesari. De exemplu, într-o stare în care agricultura este comună, există o probabilitate de Collele de frontieră având un procent mai mare de mușcătură în această regiune. Practic, nu există nici o rasă de câine, ar trebui să fii precaut pentru că fiecare rasă de câine are argumentele și contra. Mai mult, fiecare câine are potențialul de a fi bine pregătit și nu agresiv.

rasa de mușcături de câine cel mai des
Nu există o rasă de câine că ar trebui să fii precaut pentru că fiecare rasă de câini are argumentele și contra.

Este agresiunea câinilor genetică?

Dog agresiunea este parțial genetic și parțial de mediu. Agresiunea este o trăsătură care poate fi trecută de la părinte la catelus. De asemenea, poate fi amplificat când ambii părinți au agresiune. După generații, agresiunea se poate multiplica dacă împerecherea este întotdeauna între doi părinți agresivi. Cu toate acestea, este important să ne amintim că mediul nu numai că influențează un nivel de agresiune al unui câine, indiferent dacă este să crească sau să o scadă, dar mai mult decât genetica. Behavioriștii sunt în general de acord că câinii vor forma o trăsătură prin influență genetică de 40% și o influență de mediu de 60%.

În concluzie, unele rase de câine sunt mai agresive decât altele. Cu toate acestea, fiecare câine este propriul lor individ, nu vă puteți asuma agresiunea lor și nu le scrieți pentru rasa lor. Fiecare câine are capacitatea de a fi un animal de companie minunat. Amintiți-vă să le instruiți, să le prezentați treptat la noii stimuli și să fiți conștienți de scara de agresiune a câinelui.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sunt câteva rase de câine mai agresive decât altele?