Cum să opriți agresiunea bruscă într-un câine

Câine furios blocare agresiv și apărând teritoriul său

Dacă câinele dvs. adult a fost cu dvs. pentru o vreme, puteți să-și prezice de obicei comportamentul în diferite tipuri de situații. Dar, în general, vă puteți baza pe personalitatea și temperamentul câinelui dvs. pentru a rămâne la fel peste traseul lung. Asta poate fi un astfel de șoc pentru a vedea că tovarășul tău ușor devin brusc iritabil, începe să se prăbușească la oameni sau obiecte sau chiar să acționeze în mod vicios.

Brusc agresiune În câinele dvs. poate fi înfricoșător și în afara punerii. Cheia de a face față acestei schimbări comportamentale este de a încerca mai întâi să determine cauza. În același timp, este important să vă păstrați câinele, precum și prietenii voștri, familia, alte animale de companie, în siguranță, căutând imediat ajutorul veterinarului dvs.

Între timp, manipulați câinele într-un mod atent, neagresiv și luați măsuri pentru a-și gestiona agresiunea până când vă puteți afla ce caută și găsiți în mod ideal o soluție sigură și funcțională.

Motive de top pentru care câinii devin agresivi

De ce câinii devin dintr-o dată agresivi?

Dog agresiunea față de oameni poate implica o varietate de comportamente, cum ar fi lătratul, pulminarea, spânzurarea, mârâia, snapping, nipping și mușcături. Câinii pot avea, de asemenea, "agresiune de leșie", care se întâmplă atunci când sunt pe plimbări și pot include locuințele, tragerea și lătratul, mai ales la alți câini.

Nu este normal când un câine fericit și iubitor prezintă brusc un comportament agresiv pentru nici un motiv evident. Dacă faceți o privire mai atentă, întotdeauna înscrierea ajutorului veterinarului dvs., puteți să vă dați seama Cauza schimbării comportamentului câinelui.

  • Frică poate provoca schimbări bruște comportamentale și temperament, cum ar fi agresiunea. Dacă agresiunea este temporară, ar putea fi că câinele dvs. pur și simplu reacționează la o amenințare percepută. Cu toate acestea, este încă important să dai seama de ce câinele tău a reacționat așa cum a făcut dacă nu a făcut-o în trecut. Nu vrei să fii prins de gardă sau să-ți pui câinele într-o situație care ar putea duce la un alt concurs de agresiune.
  • Multe comune probleme de sanatate poate afecta, de asemenea, personalitatea câinelui dvs. și unii pot fi serioși. Acest lucru este deosebit de obișnuit ca și dvs câinele devine un senior și începe să se dezvolte bolile legate de vârstă. În unele cazuri, agresivitatea bruscă într-un câine mai în vârstă poate fi legată de disfuncția cognitivă canină sau demenţă.
  • Dacă agresiunea câinelui dvs. este însoțită de alte simptome, cum ar fi căderea părului, creșterea în greutate sau letargie, ar putea fi un semn de hipotiroidism. Dacă este însoțită de convulsii sau schimbări rapide de dispoziție, ar putea fi din convulsii. Leziunile cerebrale la anumite zone ale creierului de la tumori, probleme de tiroidiene și traume pot avea ca rezultat și probleme de agresiune.
  • Un infecție a urechii ar putea fi vinovatul dacă câinele dvs. devine brusc agresiv în prezența zgomotului puternic.
  • Dacă mănâncă face ca câinele tău să fie grumpy, a Problema dentară poate fi cauza.
  • O prejudiciu ar putea fi sursa agresiunii bruște a câinelui dacă pare să fie în durere. Pentru a explora această posibilitate, începeți cu un examen fizic cursory. Căutați umflături, tăieturi, tampoane sfâșiate, cube de insecte sau pete delicate. Orice lucru care arată din obișnuit ar putea să vă rănească câinele și să provoace agresiune.
  • Verificați interiorul gurii câinelui dacă vă simțiți în siguranță, pentru a vedea dacă un obiect străin poate provoca agresiunea. Ar putea fi o perspectivă descurajantă dacă câinele se simte rapid, dar problema ar putea fi ceva la fel de simplu ca o bucată de mâncare, jucărie sau baston prins în dinții câinelui tău. Dacă câinele dvs. vă amenință în vreun fel, totuși, lăsați examenul oral până la medicul veterinar.
  • Ia notă de orice și toate celelalte simptome, cum ar fi vărsături, diaree, Pierderea apetitului și letargiei și scrieți aceste informații în jos, astfel încât să le puteți împărtăși cu medicul veterinar.
Câinele dvs. are agresiune de posesie?

Pasii urmatori

Indiferent dacă sunteți în stare să determinați cauza agresiunii bruște a câinelui, este important să o duceți la medicul veterinar cât mai curând posibil. Dacă câinele a suferit o schimbare de personalitate, acest lucru este serios și trebuie să aflați ce este greșit.

  • VET va discuta istoricul medical și comportamental al câinelui și va efectua o Examinarea fizică completă. Scopul este de a exclude mai întâi rănile și alte probleme medicale. Testele de sânge și urină pot fi necesare pentru a evalua numărul de celule sanguine ale câinelui și funcția de organe. De asemenea, pot fi necesare radiografii pentru a localiza sursa problemei.
  • Dacă VET dvs. nu este în măsură să găsească o problemă medicală, solicitați asistența unui certificat Canine Behaviorist. Un profesionist de comportament animal vă poate ajuta să lucrați cu câinele dvs. folosind tehnici cum ar fi modificarea comportamentului, condiționarea și desensibilizarea și vă poate ajuta, de asemenea, să decideți dacă riscul de a trăi cu câinele dvs. este prea mare și eutanasia este justificată.
  • În timp ce lucrați printr-o problemă de agresiune cu câinele dvs., este mai bine să limitați expunerea la străini, alți câini sau copii mici. Un regulă fără vizitator și nu este cel mai bun. De asemenea, nu lăsați câinele dvs. nesupravegheați și păstrați-l pe o leșie în orice moment în timp ce sunteți pe plimbări, într-un parc sau oriunde altundeva. Nu merită să riscați o mușcătură de câini sau o speranță potențială de la câinele dvs. în timp ce determinați unde vine agresiunea bruscă.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să opriți agresiunea bruscă într-un câine