Tipuri de agresiune câine: înțelegerea câinilor agresivi

Tipuri de agresiune câine

Agresiunea câinilor este unul dintre cele mai frecvente motive pentru părinții pentru animalele de companie caută ajutor comportamental profesional pentru câinii lor.

Comportamentul agresiv poate fi caracterizat ca un comportament amenințător și / sau dăunător îndreptat spre un alt câine, un om sau un alt animal.

Dar este important să înțelegeți asta Există mai mult la agresiune canină care poate fi evidentă inițial.

De exemplu, mai degrabă decât căutând conflictul, comportamentele agresive pot fi rezultatul dorinței câinelui dvs evita Accelerarea ulterioară a unui conflict. Agresia poate, de asemenea, să stea de la propria ei intern conflict sau un conflict între ea și un alt individ.

Agresiunea câinilor include în mod obișnuit limbajul corpului care afișează amenințarea intenționată, cum ar fi o privire tare, mârâie, lătrat, înfundare, plămâni, snapping sau mușcături.

câine agresiv

Aceste comportamente nu sunt inerent greșite sau rele (contextul este esențial), Dar ei pot fi cu siguranță problematice și este important să solicitați ajutor profesional Pentru a păstra pe toată lumea în siguranță.

Ne vom arunca în chestiunea agresiunii caninei de mai jos, așa că veți avea o mai bună înțelegere a comportamentului câinelui dvs.

Fapte rapide: Înțelegerea agresiunii caninei

  • Există șase semne de agresiune pe care câinii le pot expune. Aceasta include lucruri variind de la lătrat la mușcătura reală.
  • Tu vei avea de obicei nevoie de ajutorul unui antrenor sau a unui comportament certificat pentru a reduce agresiunea câinelui dvs., dar există câteva strategii de management pe care le puteți implementa pe care le veți ajuta să păstrați pe toată lumea în siguranță în interimare.
  • Există 11 tipuri de bază de agresiune canină. Prin identificarea tipului de agresiune a câinelui dvs., dvs. și formatorul dvs. puteți implementa o strategie de tratament adecvată.

Semne de agresiune la câini: Cum puteți spune dacă câinele dvs. este agresiv?

În majoritatea cazurilor de agresiune de câini, afișajele de amenințare sunt conduse emoțional. Adesea, agresiunea este înrădăcinată în frică și / sau anxietate, făcându-l mai degrabă reflexiv decât premeditat sau rău intenționat.

Cele șase moduri în care agresiunea se poate manifesta sunt după cum urmează:

1. Lătrat

Acum, rețineți că lătratul este un comportament total normal pentru câini și, de fapt, majoritatea nu are nimic de-a face cu agresiunea deloc.

Barking singur nu indică agresiunea & # 8212; Doar indică agresiunea atunci când este însoțită de un alt dintre semnele enumerate mai jos.

În plus, câinii au diferite tipuri de scoarțe. Sunt sigur că majoritatea oamenilor pot să discearnă diferența dintre un fel de coajă "excitat - sunteți acasă" la o coajă "I-auzită-a-ciudat-zgomot".

Barking agresiv este folosit ca o amenințare, deci, în general, foarte tare, profundă și alarmantă.

câine lătrat agresiune

2. Mârâind

De cele mai multe ori o mârâie este pur și simplu un avertisment că câinele dvs. este incomod cu situația în care se află sau se confruntă cu.

Mârâind este un mecanism foarte important pe care câinii îl folosesc pentru a comunica. Permițându-vă pooch-ul să se exprime când se simte stresat sau inconfortabil este drept și ar trebui să fie respectat. Growl-ul ne dă o oportunitate de a-și face mai bine situația și să atenueze orice altă escaladare față de agresiune.

Cum ar fi lătrat și # 8212; Mormirea nu este inerent agresivă. Dar când este asociat cu lătratul, înfundarea, lovirea sau mușcarea, este.

3. Snarling

Un snarl este o mârâie în timp ce bate dinții. Uneori, snarlul ar putea fi subtil și # 8212; o declarație guturală scăzută și o ridicare rapidă a buzei. Alteori, ea poartă mai multă greutate și # 8212; o mormăială evidentă și puternică în timp ce își arată setul complet de gnashers.

Ambele sunt avertismente serioase care ar trebui întotdeauna să fie luate în considerare.

De ce face câinele meu

4. Lunging

Lungingul este comun pentru câinii care stau la fața locului din spatele ferestrelor, gardurilor sau când sunt restrânse pe o lesa.

Unii câini care sunt în afara leiului se pot arunca spre declanșatorul lor și apoi se retrag.

Lungingul poate da impresia falsă că pupul tău este curajos când în realitate, poate însemna opusul. Ea încearcă să sperie trăgaciul care o face să se simtă nervos, speriat sau nesigur.

câine agresiune agresivă

5. Snapping

Snapping este o formă de mușcătură care este îndreptată spre o persoană sau un alt animal, dar nu include contactul real al pielii. Este ceva asemănător cu un "avertisment final".

De exemplu, câinele dvs. poate emite o mârâie sau un snarl urmat de un "Air Snap" în direcția generală.

Acest lucru indică faptul că nu este destul de gata să-și folosească ultima stațiune (mușcă), dar vrea să știi că nu este de pe masă.

6. Biting

Micșinarea poate fi la fel de ușoară ca un pic de contact dinți-pe-piele sau poate fi destul de sever, provocând piept și piele spartă. Unii câini pot chiar să-și scutură capul după mușcătura sau refuză să renunțe.

Există o utilizare în mod obișnuit scară Prezentarea severității mușcăturilor de câini. Severitatea mușcăturii, precum și frecvența apariției este importantă pentru evaluarea nivelului de agresiune a unui câine și este nevoie de modul de modificare și management al comportamentului.

Acest Ilustrație de la Dr. Sophia Yin ajută la explicarea scalei de mușcătură.

Imagine din Dorophiayin.COM

Semne de avertizare pre-mușcate

Există multe semne subtile care pot apărea ca un precursor al agresiunii.

Orice câine se poate comporta agresiv în orice moment că devine înfricoșătoare, speriat sau rău. Este la fel de important să se uite la semnele de avertizare mai subtile care apar înainte de a escalada la lătrat, de a plăce și mârâia.

Aceste semnale sunt adesea primele steaguri roșii Când căutați semne de agresiune de catelus sau ce ar putea înflori în comportamente agresive la câinii adulți.

Acestea ar putea include:

  • Un corp rigid și o coadă rapidă de răsturnare (Wag-uri rapide scurte, mai degrabă decât Wag-uri largi relaxate)
  • Lipirea buzelor sau căscându-se
  • Fixarea sau aplatizarea urechilor ei
  • Evitând contactul cu ochii, squinting sau clipește rapid
  • A ridicat hackles
  • Coborârea și îmbrăcămintea ei coada
  • Îngheț, chiar dacă doar momentan
  • Arătând albii ochilor ei
  • Ascunderea / agitarea / fuga departe

Rețineți, totuși, că nu toți câinii care prezintă aceste indicii subtile sunt sau se vor comporta agresiv. Multe dintre aceste semne de avertizare sunt, de asemenea, o indicație de anxietate, frică sau stres.

Tratamentul de agresiune canină

Poți să tratezi singur agresiunea câinelui?

În primul rând, cel mai bun mod de a trata agresivitatea câinelui va depinde de cauza agresiunii. De aceea ar trebui începeți prin discutarea agresiunii cu medicul veterinar și / sau a Consultant de comportament câine certificat (CDBC).

Ele vă pot ajuta să descoperiți cauza rădăcină a comportamentului agresiv al puilor și să abordăm cauza, mai degrabă decât să încercați să tratați simptomele.

Veterinarul dvs. sau un CDBC vă poate adresa la a Comportamentul veterinar certificat de bord În funcție de situație și de severitatea comportamentului agresiv.

Nu recomand să abordați comportamentele agresive pe cont propriu. Un profesionist vă poate ajuta să abordați cauza rădăcinii sau agresiunea puilor dvs. și vă puteți începe pe cursul drept de tratament.

Este important să rețineți că Nu există într-adevăr nici un "vindecare" pentru agresiune și tratamentul poate fi o provocare. Adesea, un profesionist vă poate ajuta să reduceți frecvența sau intensitatea comportamentelor agresive prin practici de instruire și management.

Veterinarul dvs. poate sugera, de asemenea, tratarea agresiunii cu O combinație de medicamente și modificări comportamentale și de mediu că un comportament veterinar certificat de bord sau CDBC vă poate ajuta.

În timp ce caută ajutor profesional este recomandabil, Există unele instrumente de management care vă pot ajuta să vă păstrați pe dvs. și pe alții în jurul câinilor dvs. în siguranță în interimare.

De exemplu, Încercați să evitați declanșatoarele ei cât mai bine puteți. Utilizați leashes, stilouri, lăzi sau porți pentru copii când este necesar să o țină conținut. Și asigurați-vă că tu Întotdeauna supravegheați câinele, în special în jurul copiilor.

Ce faceți dacă câinele dvs. acționează brusc agresiv?

Adesea, știm declanșatoarele câinelui nostru și le putem evita. Mai ales. Dar aceasta este o viață reală, iar viața reală nu este destul de perfectă.

Uneori, veniți la colț și există un alt câine care vă conduce spre lesa. Alteori, mătușa Edna apare la ușa dvs. în mod neașteptat.

Deci, ce faceți dacă Fido devine brusc foarte feisty?

  • Întoarceți-vă. Dacă câinele dvs. devine agresiv în timp ce faceți o plimbare, plecați pur și simplu. Întoarceți-vă, traversați strada, capul acasă sau treceți la un teren mai înalt. Dacă lucrați prea îndeaproape de declanșator, va fi din ce în ce mai greu să vă atrageți atenția Dogggo. Hormonii de stres vor inunda creierul ei și va avea un timp greu să se recupereze de la incident.
  • Redirecţiona. Îți poți atrage atenția? Dacă da, redirecționați-o concentrarea pe altceva. Poate că este mâncare, poate o jucărie, un băț sau atenția ta. Orice poate redirecționa concentrarea de la declanșator și la ceva mai adecvat.
  • Strângeți-o. În funcție de ceea ce a declanșat agresiunea puilor, liniștitor un câine care se simte înfricoșător sau anxios nu este niciodată un lucru rău. Deoarece un câine înfricoșător reacționează la starea ei emoțională, nu vă întări comportamentele agresive prin susținerea și bunătatea. Este important ca ea să se simtă în siguranță și susținută de tine în momente care sunt stresante sau înfricoșătoare.
  • Păstrați toată lumea în siguranță. Dacă aveți nevoie să vă separați pe voi sau pe alții de la puii dvs., faceți acest lucru. Acest lucru ar putea însemna păstrarea câinelui într-o altă cameră, sechestrarea ei în urmă Pet Gates, sau să o limiteze la o canisa.
  • Avocat. Dacă știi că puiul tău nu este dornic de alți câini sau oameni din spațiul ei, nu vă fie frică să le spuneți oamenilor să renunțe! Dacă aveți un timp greu vorbiți în numele ei, încercați a bot. Mufa adesea acționează ca un semnal social pentru ca oamenii să vă dea o dana largă, făcând gestionarea agresiunii ei mai ușoare.
  • Preveni leziunile. Poate că pufos nu este un fan al unchiului Eddie, dar unchiul Eddie se îndreaptă spre casa dvs. pentru o vizită. Fi pregatit! Ați putea folosi un bot (cu condiția să fi luat pașii potriviți în prealabil pentru ao folosi pentru a-l purta) sau ați putea pregăti jucăriile alimentare și puzzle-urile pentru ao menține ocupat într-o altă cameră.
  • Evitați pedeapsa. Pedepsirea unui câine pentru a se comporta agresiv este o modalitate sigură de a face lucrurile mai rău! Înțelegerea și tratarea cauzei principale a agresiunii puilor vă vor ajuta pe termen lung. Pedepsirea în acest moment poate sperie câinii dvs. și poate crește de fapt comportamentul agresiv pe termen lung, Potrivit științei.
  • Evitați manipularea fizică. De aceasta vreau să spun, evitați să vă luați patru subsoluri sau să le apucați de declanșator, cu excepția cazului în care este o urgență. Adesea, acest lucru poate duce la Redirecționarea agresiunii sale pe cea mai apropiată persoană - tu! De asemenea, poate face ca anxietatea câinelui dvs. să fie mai rău în timp.

Fiind preluat înseamnă că are mai multe restricții decât doar lesa și poate exacerba frică a situației "# 8212; La rândul ei, făcându-și reactivitatea și mai rău.

In schimb, încercați să o împuterniciți prin învățarea ei câteva mecanisme de coping mai bune. Un profesionist vă poate ajuta să atingeți aceste obiective prin utilizarea modificării corespunzătoare a comportamentului.

De ce este câinele meu agresiv

Cele 11 cele mai frecvente tipuri de agresiune pentru câini

Mai jos, ne vom scufunda în 10 dintre cele mai frecvente tipuri de câini de agresiune expune. Rețineți că câinele dvs. poate experimenta un singur tip de agresiune, sau ar putea experimenta mai multe în combinație.

1. Agresiune teritorială

Agresiune teritorială este îndreptată spre o persoană sau un alt animal non-uman care intră sau se apropie sau se apropie "teritoriul" puilor.

Acest lucru este de obicei observat în și în jurul casei și în curte sau în vehiculul dvs.

2. Posesia agresiunii

Acest tip de agresiune este, de asemenea, numit uneori Paza resurselor. Acest lucru se întâmplă atunci când un câine se simte amenințat de un alt animal sau o persoană care vine lângă un element valoros, cum ar fi mâncarea sau jucăria ei.

Ea poate deveni din ce în ce mai îngrijorată că elementul ei valoros va fi luat și va acționa defensiv.

Cu cazuri ușoare de protecție a resurselor, este posibil să puteți gestiona pur și simplu comportamentul agresiv al câinelui ridicându-și cu atenție elementele valoroase atunci când nu sunt în uz și nu o deranjează în timp ce mănâncă sau se bucură de resursele ei.

Cu toate acestea, dacă problema este îngrijorătoare sau a dus vreodată la o mușcătură, este recomandabil să lucrați cu un profesionist pentru a vă ajuta cu modificarea comportamentului.

3. Frustrare - agresivitate

Frustrarea poate apărea atunci când puii tăi restricționat pe o lesa sau într-un spațiu închis, ducând la agresiune sau un comportament reactiv, cum ar fi plămânul, lătratul și mârâul.

Când ea devine prea încântată și nu poate acționa asupra impulsurilor ei, ea poate deveni frustrată și prezintă agresiune reactivă.

Uneori, devenind Overstimulate poate avea un efect similar, Chiar și atunci când nu este restricționat. De exemplu, Rover ar putea deveni atât de preluat pentru a merge pentru o plimbare pe care el nips la mâinile tale pe măsură ce încerci să-i duci hamul și să le bați.

De ce este câinele meu agresiv

4. Agresivitate redirecționată

Acest lucru ar putea apărea atunci când încercați să manipulați câinele dvs. care acționează deja agresiv spre un alt câine sau un declanșator, agresivitatea câinelui dvs. fiind redirecționată pe dvs!

De exemplu, puii dvs. ar putea deveni agresiv față de dvs. dacă încercați să o luați în sus sau sparge o luptă de câini.

Se poate întâmpla, de asemenea, când este restricționată și nu poate ajunge la Chihuahua pe cealaltă parte a unui gard sau a pisicii de-a lungul străzii.

Agresia redirecționată este una dintre cele mai comune căi Proprietarii pot fi mușcați de propriul lor câine.

5. Agresiune maternă

Acest lucru se întâmplă atunci când o mamă protejează puii ei.Este important să se ocupe de noi puii pentru a le ajuta să se obișnuiască cu interacțiunea umană, așa că abordarea agresiunii mamei este imperativă pentru socializarea cu succes a puilor ei.

6. Durere / agresiune iritabilă

Durere, disconfort sau senzație de rău pot provoca agresiune la câțiva câini. Acesta este un tip destul de ușor de agresiune de înțeles, așa cum am simțit toți iritabili în timp ce se află sub vreme.

Dacă agresiunea este neobișnuită pentru câinele dvs. și debutul pare brusc sau "din albastru", este mai bine să-i examineze medicul veterinar și să caute probleme medicale subiacente.

Cum de a repara agresiunea câinelui

7. Agresiune de pradă

Acest tip de comportament agresiv apare fără prea multă avertizare atunci când începe lanțul de comportament de pradă. Acest lanț de evenimente începe, în general, cu urmărirea și se termină cu uciderea și, uneori, consumatoare de pradă și este un model instinctiv de comportament.

Cu toate acestea, pentru un câine cu o mașină de înaltă pradă, acest instinct poate deveni periculos atunci când este îndreptat spre copii, câini mici, pisici sau alte animale de companie.

Uneori, un joc nevinovat de Chase poate declanșa un răspuns de pradă, sporind probabilitatea unei mușcături grave.

8. Agresiune social-conflict

Acest tip de agresiune a fost denumită agresiune dominantă. Cu toate acestea, ar fi o descriere mai corectă agresiune care este motivată de conflicte în contextul social între doi câini.

Conflictul social este mult mai aptilat decât agresivitatea dominanței, deoarece se poate referi la orice interacțiune socială sau conflict între orice două sau mai mulți indivizi din mai multe motive.

câine pe agresiune câine

9. Agresiune sexuală

Acest lucru este mai puțin frecvent în câinii spayed sau neterați, dar uneori poate să apară în timpul comportamentului de împerechere atunci când există concurență cu alți bărbați pentru partenerii de sex feminin sau între femele pentru accesul la bărbați.

10. Agresiune legată de boală

Unele boli pot provoca agresiune la câini. Rabies este un exemplu clasic de agresiune legată de boală. Alte boli care pot predispune câinii la agresiune sunt lucruri precum disfuncția cognitivă canină (doggie demență), epilepsie, hipotiroidism, printre altele.

Veterinarul dvs. poate face un panou de sânge complet pentru a exclude boli care ar putea fi cauza principală a comportamentului agresiv al poochului. Unele dintre aceste boli sunt chiar tratate sau ușor de gestionat, rezultând agresiune rezolvată.

11. Frica / agresiunea anxietății

Frica și anxietatea sunt principalele motive pe care câinii se vor comporta agresiv.

In realitate, cel mai Tipurile de agresiune enumerate mai sus au probabil o componentă bazată pe frică sau anxietate, cu excepția agresiunii legate de pradă și de boală.

Frica sau agresiunea de anxietate este adesea interpretată greșit de către cei mai mulți părinți ai puilor, deoarece limbajul organismului ofensiv, cum ar fi lătratul și pulmonarul, arată destul de confruntat și brazen. Cu toate acestea, acest comportament provine adesea de la stres și anxietate.

Poti Reduceți frica câinelui și ajutați-i să câștige încredere prin răbdare, exerciții atente și lucrează cu un antrenor profesionist.

Frica de agresiune

În cazuri rare, agresiunea poate fi idiopatic, Înțeles origine necunoscută.

Nu înseamnă că nu este ceva conducere agresiunea, înseamnă doar că cauza este necunoscută. Și fără a fi capabili să identifice declanșatoarele câinelui sau cauza rădăcinii, se poate simți ca și cum agresiunea se întâmplă din albastru și se poate simți imprevizibilă.

La un moment dat, acest lucru a fost numit sindromul de furie câine sau tulburări de furie câine. Dar acești termeni sunt arhaici, învechit și nu sunt de ajutor. În consecință, în vremurile moderne, pur și simplu ne referim la acest lucru agresiune idiopatică.

***

Comportamentul agresiv, în special dacă agresiunea a escaladat vreodată la o mușcătură, ar trebui să fie abordată de medicul veterinar și de un consultant profesionist de comportament câine.

Se poate simți înfricoșător, dar există multe putem face pentru a înțelege mai bine de ce câinii noștri se comportă așa cum sunt și cum să le ajute cel mai bine.

Aveți un câine care a fost agresiv la un moment dat? Cum te-ai ocupat de situație? Ne-ar plăcea să vă auzim poveștile.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tipuri de agresiune câine: înțelegerea câinilor agresivi