Cum de a rezolva agresiunea între pisicile de uz casnic

Caturile agresive ale casei

În timp ce poate fi supărător și frustrant, luptele dintre pisicile care trăiesc în aceeași gospodărie este o problemă că, în multe cazuri, poate fi prevenită și rezolvată cu ajutorul unui comportament de pisică profesională și veterinar. Cat Comportament este complexă și există o varietate de motive pentru care se poate produce agresiune.

Înțelegerea agresiunii de pisică sau a hiperesthesiei

De ce pisicile de uz casnic primesc agresive?

Agresiune nu este un diagnostic - face parte din comportamentul de felin normal și este puternic influențat de istoria socială timpurie și de expunerea la oameni și la alte animale, sexul, contextul social, manipularea, personalitatea și multe alte variabile. Agresia dintre pisicile cohabitante poate veni in mai multe forme cu cauze diferite. Frica, anxietatea, problemele medicale, introducerea inadecvată a unei noi pisici și lipsa resurselor pot contribui la agresiunea inter-pisică în cadrul unei gospodării.

Lipsa de socializare

Socializare este procesul de pregătire a unei pisici pentru a se bucura de interacțiuni și a fi confortabil cu alte animale, oameni, locuri și activități. În mod ideal, socializarea ar trebui să înceapă în timpul "perioadei sensibile", care este între 2 și 7 săptămâni de vârstă pentru pisoi.

Multe pisici nu primesc o socializare adecvată și datorită acestui fapt, problemele sunt mai susceptibile de a apărea atunci când unul sau mai mulți adulți care nu au fost socializați la propria lor specie sunt implicați. Deoarece aceste pisici nu au experiențe adecvate, ei nu înțeleg Comunicarea de felină normală și eticheta și sunt susceptibile de a avea răspunsuri intense și inadecvate la vederea unei alte pisici. Ei pot fugi și se pot ascunde în frică sau pot ataca în încercarea de a conduce cealaltă pisică departe de spațiul lor personal.

În timpul socializării adecvate, animalul ar trebui să dezvolte un comportament social adecvat față de propria lor specie și pe alții cu care au fost socializați în mod corespunzător. Acest lucru va influența pozitiv comportamentul social exprimat mai târziu în viață.

Introducerea unei noi pisici

Introducerea corectă a noii dvs. pisici cu pisicile dvs. existente este esențială, deoarece introducerea adesea se bazează pe baza relației lor. Dacă pisica curentă a trăit cu alte pisici și a fost întotdeauna prietenoasă, poate fi foarte tentantă să lăsați noua pisică în același spațiu ca pisica curentă. S-ar putea să presupuneți că vor funcționa, cu toate acestea, pisicile nu l-au lovit întotdeauna pe calea cea bună și o întâlnire inițială negativă poate stabili o bază săracă pentru relația lor.

Introducerea cat-to-pisică ar trebui făcută încet, iar cu nevoile fiecărei pisici ținute în minte. Este greu de rezistat nevoii de a avea pisicile să se întâlnească imediat, astfel încât să poată începe o prietenie minunată - totuși, dacă tu Lăsați noua pisică să se piardă în casă O serie de lucruri se pot întâmpla cu consecințe mai puțin decât stelare.

Pisica voastră existentă poate simți că teritoriul lor a fost invadat dacă noul venit este doar lăsat să exporeze. Acest lucru ar putea duce la pisica dvs. stabilită să se simtă nesigure în casa lor și, la rândul său, ceea ce duce la schimbări de comportament sau ar putea fi agresiv (ofensator) față de noua pisică. Care nu ajută niciuna dintre ele!

Din perspectiva noii pisici, nu este sigur de locul în care este. Fiecare miros și sunet nu este familiar și o posibilă amenințare se ascunde în jurul fiecărui colț. Daca ai a adoptat noua ta pisica, Probabil a experimentat un număr controlat de sunete și mirosuri. Poate fi folosit și pentru a trăi într-un spațiu mic și în timp ce doriți să experimenteze "libertatea", grăbimându-se că poate să-l lase să se simtă foarte copleșit și stresat.

Concurență pentru resurse

În gospodăriile cu mai multe pisici, nu este neobișnuit ca una sau mai multe pisici să împiedice accesul la resurse importante, cum ar fi alimentele, apa și cutiile de gunoi. Este important să se furnizeze mai multe și separate resurse cheie de mediu care includ cutii de gunoi, Apa, alimente, spații de ascundere, locuri la bord, Zone de odihnă / dormit, zone de joacă, zone de zgâriere și jucării. Acest lucru ajută la scăderea tensiunii sociale și a concurenței, scade motivațiile teritoriale, scade stresul și teama și oferă alegeri care toate ajută la prevenirea agresiunii între pisici.

Ultimul lucru pe care pisicile doresc sa faca este lupta. În schimb, pisicile preferă să fugă sau să se evite reciproc, deoarece luptele pot duce la un prejudiciu. Dar dacă aceste opțiuni nu sunt disponibile, agresiunea este ultima opțiune. În gospodăriile cu mai multe pisici, pisicile nu sunt adesea legate, dar trebuie să-și împărtășească resursele și să aibă oportunități limitate de a ascunde sau de a evita situațiile de conflict potențial.

Probleme medicale

Dacă observați că pisica dvs. are schimbări bruște în comportamentul lor față de o altă pisică din casă, pisica dvs. ar trebui să fie examinată și să aibă diagnosticare pentru a exclude problemele medicale care stau la baza. Pisicile în durere pot, de asemenea, să aibă, de asemenea, episoade de agresiune. O pisică poate începe să crească sau să se hiscă când alte animale de companie din gospodărie se apropie și au o iritabilitate globală. Alte condiții medicale, cum ar fi hipertiroidism, Boala dentară, Osteoartrita, și Disfuncția cognitivă poate provoca, de asemenea, o iritabilitate sporită și agresiune între pisici.

Lipsa de puncte de desfacere de pradă

Pisicile au comportamente și nevoi naturale și trebuie să aibă oportunități de a exprima aceste comportamente. Este important să oferiți pisicii dvs. cu prizele de prăjituri care includ o varietate de jucării, play-uri programate cu pisici separat o dată la două ori pe zi, și jucării de alimente puzzle.

Cum să tratați agresiunea între pisici

Agresiunea se referă la o mare varietate de comportamente complexe care apar din diferite motive în diferite circumstanțe. Intervenția timpurie este cel mai bine contactați comportamentul medicului veterinar și credentialed profesional pentru a ajuta cât de curând observați tensiunea și / sau agresiunea între pisici.

  • Identificați orice declanșator care vă deranjează pisicile (e.G. Vizualizarea pisicilor în aer liber, zgomote puternice) și modifică mediul astfel încât să fie minimizați / eliminați.
  • Creați un mediu felic îmbogățit care permite coping natural .Strategii. Aceasta include mai multe Cresterea de perse de odihnă cu o singură pisică De-a lungul mediului, cutiile de gunoi multiple (numărul de cutii de gunoi ar trebui să fie egal cu numărul de pisici plus unul) în diferite locații de-a lungul casei, mai multe stații de hrănire și udare, mai multe posturi de zgârieturi / pad etc.
  • Asigurați-vă că pisicile au o mulțime de puncte de vânzare corespunzătoare pentru joc și îmbogățire.
  • Păstrați pisicile separate atunci când nu sunt supravegheate sau dacă agresiunea este ușoară până la severă sau le păstrați separat în orice moment pentru a evita continuarea asociațiilor negative unul cu celălalt.
  • Reintroduceți treptat pisicile care utilizează contracondiționarea și desensibilizarea și vizionarea îndeaproape pentru semne de stres și anxietate.
  • Aflați și monitorizați limba corpului și la prima vedere a agresiunii, urmăririi sau agresiunii, ar trebui să redirecționați pozitiv pisica agresorului cu o jucărie sau să vă tratați departe de cealaltă pisică.
  • Evitați pedeapsa. Aceasta include strigarea, pulverizarea cu apă, zgomote puternice (cutii de agitare de bani, batere) lovind, etc. Pedeapsa poate învăța pisica să nu-i placă cealaltă pisică mai mult prin asocierea pedepsei cu cealaltă pisică și poate provoca frică și anxietate escaladă și poate sparge legătura umană-animal.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a rezolva agresiunea între pisicile de uz casnic