Studiu: frica și agresiunea câinilor pot fi genetice

Noi cercetări arată că unele tipuri de frică și agresiune la câini sunt genetice și pot fi împărțite în frică de familia și frica de cei necunoscuți.

Câinele dvs. este anxios sau înfricoșător, până la punctul de a arăta agresiune față de câini sau oameni? Dacă aveți un câine cu această problemă comportamentală și nu sunteți sigur unde vă greșiți, vă puteți opri îngrijorarea. Știința ar fi putut găsi un răspuns - la genele câinilor.

Acest studiu, publicat în BMC Genetics, arată că câinii sunt predispuși genetic pentru a demonstra frica și agresiunea. Printre câinii înfricoșători și agresivi, indivizii sunt fie programați genetic să se teamă de câini și oameni familiari, fie programați să se teamă de câini și oameni nefamiliari.

Această cercetare a fost efectuată de cercetători la Spitalul pentru copii la nivel național.

Anxietatea este comună, dar înțeleasă greșit

Din toate bolile mintale raportate în Statele Unite, tulburările de anxietate sunt cele mai frecvente. În timp ce știința are o înțelegere fermă a biochimiei din spatele anxietății, este cunoscut în prezent despre cauzele genetice pentru aceasta.

Cercetătorii au căutat să găsească gene specifice legate de frică și agresiune și au avut succes în efortul lor. Oamenii de știință au identificat aproximativ 12 gene la câinii asociați cu aceste comportamente și mentalități.

Aceste constatări au o semnificație nu numai pentru problemele comportamentale canine, ci vor contribui probabil pozitiv la studiul și tratamentul problemelor de anxietate umană, de asemenea.

De ce cauzele genetice pentru anxietate sunt importante

Canina Frica și agresiunea pot fi geneticeAceste constatări vor duce la o mai bună opțiune de tratament, pentru câini și oameni deopotrivă.

Carlos Alvarez, PhD, este cercetătorul principal în centrul geneticelor moleculare și umane din cadrul Institutului de Cercetare la Spitalul Național pentru Copiii. Potrivit lui Alvarez, cele mai puternice accente ale cercetătorilor se referă la genele legate de agresiunea și frica de câini și de oameni nefamiliari. Aceste gene sunt asociate cu alte gene situate la o cale neuronală extrem de semnificativă din creier numită amigdala la Axa hipotalamică-hipofizică-suprarenală.

Există atât implicații pozitive pe termen scurt, cât și pe termen lung pentru aceste constatări. În viitorul apropiat, medicina veterinară poate efectua testarea genetică pentru anumite tipuri de frică și agresiune și elaborează un tratament mai eficient pentru pacienții cu canin înainte de a merge înainte.

Pe termen lung, adulții și copiii cu anxietate pot fi, de asemenea, oferite tratamente orientate genetic, ceea ce vor însemna și tratamente mai eficiente pentru anxietate la om.

LEGATE DE: 15 fapte despre teamă de agresiune la câini

Direcționarea tratamentelor pentru o eficiență mai bună

De o notă importantă este că aceste temeri și comportamente pot apărea în orice câine.

Variantele de risc nu sunt specifice de rasă; Ele sunt comune între rasele de câini. Acest lucru este extrem de benefic pentru profesioniștii din domeniul medical, deoarece oferă patul de testare ideal pentru dezvoltarea de noi terapii care vizează aceste modele biochimice specifice.

Determinarea circuitelor neuronale afectate de aceste gene vor conduce, sperăm, oamenii de știință să creeze medicamente care încurajează comportamente pozitive și să suprime comportamentele negative. Și medicii pot evita tratamentul din greșeală de tratament pentru simptome pe care nu le au, ceea ce poate duce la efecte secundare negative.

Odată ce aceste medicamente noi sunt dezvoltate, ele pot fi imediat testate pe pacienții cu canini (cu consimțământul proprietarului). Dacă aceste tratamente se dovedesc eficiente la câini, cercetătorii pot începe apoi aplicarea acestor tratamente către oameni afectați de condiții similare.

Știind ce căi sunt afectate în ce mod ar putea oferi, de asemenea, medicii cu biomarkeri, care pot fi apoi utilizați pentru a identifica cel mai probabil acei pacienți să răspundă pozitiv la noile tratamente.

Un viitor mai strălucitor înainte pentru câinii înfricoșători

Potrivit Dr. Alvarez, acesta este doar începutul acestui proiect. El afirmă că el și echipa sa vor continua să identifice genele asociate cu comportamente înfricoșătoare și agresive la câini și vor extinde rasele studiate pentru a oferi mai multă validare a rezultatelor.

Dacă credeți că câinele dvs. poate fi înfricoșător, agresiv sau anxios, vă rugăm să consultați medicul veterinar. Medicamentele ar putea fi o opțiune excelentă, mai ales dacă aveți nevoie pentru a preveni mușcăturile. Găsirea unui medicament poate însemna că câinii de decizie ajung să trăiască o viață fericită și sănătoasă, în loc să fie eutanizată pentru temeri și comportamente care nu sunt vina lor.

Această cercetare ar trebui să ofere mai multă înțelegere a ceea ce poate provoca câinele dvs. să acționeze în moduri care nu pot fi ideale. Dacă v-ați epuizat resursele de antrenament și oferiți un mediu confortabil pentru câinii dvs., este posibil ca animalul dvs. să fi fost născut pregătit să se teamă de oameni și de alți câini.

Citiți următorul: Cum colierele de feromoni reduc frica și anxietatea la câini

Referinţă:

  1. Isain Zapata, James a. Serpell, carlos e. Alvarez. Maparea genetică a fricii și agresiunii caninei. BMC Genomics, 2016; 17 (1) DOI: 10.1186 / s12864-016-2936-3
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Studiu: frica și agresiunea câinilor pot fi genetice