Recapitul de duminică: socializarea catelusilor

Sfaturi de câine de sus - Socializarea PuppiesDuminica sunt în mod tradițional o zi de relaxare, petrecând timp cu familia și participarea la unele dintre activitățile dvs. preferate. Unul dintre lucrurile mele preferate de făcut în duminică după-amieze este prindeți o lectură. Din moment ce lucrez pentru un site dedicat educării părinților de companie despre toate lucrurile câine, este destul de evident că am o dragoste pentru canini și bucurați-vă să învățați despre ei cât de mult pot.

Sunt pasionat de educarea, cititorii mei, despre lucrurile pe care le găsesc importante despre canini și aș dori, de asemenea, să aflu mai multe despre lucrurile pe care le găsiți importante.

Cu cât știm mai mult, cu atât mai bine ne putem îngriji de tovarășii noștri iubiți și nu este ceea ce vrem cu toții? Această nouă coloană de recaptare duminică va fi doar că - o recapitulare a unor articole pe care le-am citit în cursul săptămânii pe care le-am găsit suficient de important să împărtășesc cu dvs.

În această săptămână am decis să citesc Importanța socializării unui catel. De prea multe ori îmi iau fetele (doi boxeri numiți Maddie și Chloe) pentru o plimbare pe un traseu public sau la parcul de câine și întâlnim un câine care în mod clar nu este foarte bine socializat. Unii dintre ei sunt atât de hiperactivi și hiper că ei s-au salvat peste toate fetele mele, iar unii rămânem departe pentru că ei cu siguranță nu par foarte prietenoși.

Când întâlnesc câini ca acesta, nu pot să mă gândesc la impactul pe care îl are socializarea corectă (sau lipsa acestuia în acest caz) asupra unui câine și calitatea vieții lor. Câinii care sunt bine socializați pot călători cu proprietarii lor și sunt fericiți practic oriunde merg. Acești câini se bucură să se joace cu alți câini, copii și adulți. În opinia mea, calitatea vieții lor este de top-notch în lumea câinelui.

Câinii care nu sunt bine socializați sunt speriați dacă își părăsesc casa. Acesta este singurul loc sigur pe care îl cunosc și nu se bucură de plecare. Ei nu se bucură să se joace cu alte animale sau să exploreze noi teritorii cu proprietarul lor.

Cred că este responsabilitatea proprietarului câinelui de a-și socializa animalele de companie într-un efort de a le oferi cea mai bună calitate a vieții. De aceea am petrecut săptămâna aceasta să citească importanța socializării câinilor și ce experți în domeniu cred că este cel mai bun mod de a face acest lucru. Voi evidenția câteva dintre cele mai bune articole pe care le-am găsit pentru tine.

Importanța socializării catelusilor

Cred că ASPCA este o mare resursă pentru proprietarii de câini, iubitorii de câini și oricine caută să afle mai multe despre specia caninei. Dacă caut informații despre o problemă comună sau o întrebare specifică pe care o am, de obicei, verifică întotdeauna ceea ce spune ASPCA despre asta. După cum am bănuit, au avut câteva informații minunate despre socializarea catepurilor.

Pagina lor Socializarea câinelui tău Are câteva informații minunate despre elementele de bază ale momentului de a începe formarea de socializare și câteva idei pentru cum să mergeți. De asemenea, am găsit informații în articolul lor despre amenințarea bolii, în timp ce socializează puii, deoarece nu și-au avut vaccinările.

  • Majoritatea puiilor tineri nu sunt pe deplin protejați împotriva bolilor pe care le-am vaccinat până când au avut toate fotografiile lor. Acest lucru se datorează în principal faptului că anticorpii pe care îi primesc de la mama lor pot interfera cu capacitatea vaccinului de a avea efect complet. Chiar dacă sistemele imune ale căței se dezvoltă încă în timpul primelor luni, dacă așteptăm până când un cățel are toate fotografiile sale înainte de socializarea lui, ne dorim șansa de a face acest lucru. El va fi pur și simplu prea bătrân. Vestea bună este că, dacă luați măsuri de precauție în timp ce vă socializați catelul, riscul de infecție este destul de mic în comparație cu riscul mult mai mare al câinelui dvs. Dezvoltarea unor probleme grave de comportament cu frică și agresiune mai târziu în viață.

O mulțime de proprietari de câini nu-și dau seama că ar trebui să înceapă socializarea puiilor lor la o vârstă fragedă. Știu că nu m-am gândit niciodată să-mi socialz fetele înainte de a avea toate fotografiile lor. Norocos pentru mine, vin dintr-o familie iubitoare de câine și toată lumea a vrut să-mi vadă fetele când i-am adus pentru prima oară acasă. Să nu mai vorbim de toată familia mea, de asemenea, câini și toți au venit să viziteze și. Cred că ai putea spune că fetele mele erau bine socializate la accident.

Dr. Sophia Yin este bine cunoscută în domeniul veterinar. Are un site excelent și a scris multe cărți minunate despre totul, de la manipularea câinilor problematici la cum să înceapă o afacere de companie. Am citit an Articol pe blogul ei În această săptămână, care intră într-adevăr în detaliu despre toate lucrurile mici, cum ar fi lăsați experiența câinilor să meargă pe suprafețe diferite, pe care nu le-ați gândi normal ar avea prea multe de-a face cu socializarea animalelor de companie.

  • Probabil că toată lumea cunoaște un câine care se teme de mers pe jos pe capacele de gheață din metal pe stradă sau grătare pe trotuar. Sau câini care nu vor trece pe iarba umedă să meargă să meargă. Prin expunerea de pui la suprafețe diferite atunci când sunt tineri, putem scădea foarte mult probabilitatea ca ei să se teamă de mersul pe o varietate de suprafețe mai târziu în viață. Această expunere la diferite suprafețe este ceva care poate fi ușor pornit de către ameliorator - mai ales că simțul atingerii este bine dezvoltat, chiar și la naștere.

Dr. Yin a scris, de asemenea, un articol excelent pentru Rețeaua de sănătate pentru animale de companie Despre socializare anul trecut. Acest lucru vorbește mai mult despre cercetarea specifică care a fost făcută în domeniul socializării canine.

  • Puii socializați începând cu vârsta de 5 săptămâni au fost semnificativ mai atrași de oameni decât puii care au început socializarea la vârsta de 2, 3 și 9 săptămâni de vârstă. Scorurile scăzute pentru puii de 2 și 3 săptămâni se datorează abilităților lor imature; Cu toate acestea, scorurile mici din vechii de 9 săptămâni au avut loc deoarece aceste pui au avut tendința de a evita manipulatorul. Erau înfricoșători! Din fericire, până la sfârșitul săptămânii de socializare, cu excepția celor de doi săptămâni au fost atrași în mod egal de manipulator.

Îmi plac articolele care stau cercetări specifice pentru a-și susține faptele. Nu pentru că nu am încredere în autor, mai ales cu acreditările dr. Yin, dar chiar îmi place să învăț fundalul cercetării. Uneori, citirea cercetării poate fi dură, totuși, pentru că este un jargon științific care poate fi greu de descifrat.

Jules Nye este un antrenor de câini profesioniști certificați - cunoștințe evaluate (CPDT-KA) de către Consiliul de Certificare pentru formatori profesioniști de câini (CCPDT) și scrie pentru ea Petexpertise uneori. Îmi place cu adevărat coloanele ei pentru că se descompun jargonul în informații că părinții de companie ca mine pot înțelege.

  • Există un punct de vedere extremist de la unii medicii veterinari care să consilieze cățelușii nu ar trebui să meargă, să se întâlnească sau să interacționeze cu nimeni, nimic, oriunde, până când catelul a avut toate vaccinările sale (care este de aproximativ patru luni.) S-ar putea să vă puneți cățelușul într-o bule de plastic. Aceasta este cam egală cu un copil de 12 ani. Dacă ați trăit în "un bubble din plastic" până când ați fost 12, cât de funcțional din punct de vedere social ați fi? Nu ai. Această metodă este detrimentară pentru sănătatea mintală a câinelui!

Pe partea flip, există un punct de vedere extremist de la unii behaviori profesioniști care recomandă ca puii să meargă, să se întâlnească sau să interacționeze cu oricine, orice, oriunde. Această expunere, în timp ce un animal social extrem de bine ajustat este și fără sens. Există boli și boluri în lume care pot ucide puii sau le pot face foarte bolnavi. Și dacă aveți un catelus bolnav, atunci nu îl puteți socializa oricum. Această metodă este în detrimentul sănătății fizice a câinelui!

Majoritatea site-urilor web o rupe destul de bine, cum ar fi Parteneriatul pentru bunăstarea animalelor (Paw). Coloana lor pe socializarea catelului este bine scrisa, deși lungi. Este plin de informații minunate despre totul, de la directorii socializării la cele mai bune modalități de a vă socializa câinele.

Ei intră într-adevăr în detaliu despre motivele socializarea este atât de importantă și ce înseamnă pentru câinele tău. Câinii sunt animale de ambalaj; Nu sunt obișnuiți să fie singuri.

  • Câinii depind de proprietarii lor să fie lideri, să-i învețe comportamentul adecvat și să gestioneze situațiile - nu doar când câinii sunt pui, dar pe tot parcursul vieții lor. În plus, câinii depind de ordinea pachetului pentru un sentiment de securitate. Proprietarul ar trebui să fie liderul alfa - înțeles, nu bully. Țineți minte că, dacă un câine nu poate conta pe proprietarul său de conducere, el nu este probabil să asculte când proprietarul încearcă să-și dea atenție atenția.

Rutina și consistența au ca rezultat câini mai fericiți, mai calme și mai buni din punct de vedere social. Fii consistent; NO & # 8221; ar trebui să însemne întotdeauna nu. Și fii corect; Nu vă puteți aștepta ca câinele să vă înțeleagă dacă nu luați timp să vă antrenați și să-l educați. Dogii de câine îi ajută pe câini și ei înșiși prin lustruirea abilităților lor de părinți canine. Când un câine este încrezător în proprietar și când un câine este bine socializat, el poate rămâne calm în situații potențial amenințătoare în public și în casă.

Multe articole s-au strecurat peste subiectul ajutoarelor de formare care pot fi folosite pentru a vă socializa animalul de companie, dar Karen Pryor Clicker Training Articol pe care l-am citit a vorbit despre unele dintre instrumentele care ar putea beneficia de părinții de companie care doresc să-și socializeze câinii și pot avea nevoie de un mic ajutor.

Știu ce gândești, desigur că a vorbit despre instrumentele de instruire, este un site de instruire Clicker, & # 8221; Dar lucrul pe care-l place cu adevărat este că ei nu încearcă să-și împingă ajutoarele de formare pe tine. Nu mă înțelege greșit, există părți ale site-ului care cu siguranță încearcă să vă convingă să cumpere produsele lor, dar Aidan Bindoff, autorul articolelor, discută despre formarea care trebuie să însoțească socializarea caninei și toate jucăriile, Instrumente care vă pot ajuta să reușiți. El lasă convingerea la alte pagini de pe site.

  • Câinii învață în două moduri - învață prin asociere (Condiții clasice) și învață prin consecinţă (condiționarea operantă). Condiționarea clasică are loc atunci când a stimul este asociat cu ceva care provoacă ceea ce behaviștii numesc un răspuns necondiționat.& # 8221; Când socializați un cățeluș, împerecheați ceva în mediul înconjurător cu ceva ce câinele se bucură deja este condiționarea clasică. De exemplu, un tratament de hrană ar putea să urmeze adesea când un pup se întâlnește cu copii, permiind astfel ceva bun (mâncare) cu ceva în mediul înconjurător (copii). Operant Condiționarea are loc atunci când un puști învață să facă ceva pentru a obține ceva ce vrea. Un exemplu ar putea fi descoperit că un tratament de hrană urmează adesea atunci când pupul se așează și îi permite copiilor să-l petreci. Aici, alimentele sunt date ca o consecință a ședinței și permițând copiilor animalelor de companie. 

Singura întrebare pe care am lăsat-o după ce am citit prin toate aceste articole a fost, și # 8220; există un astfel de lucru ca prea mult socializare?& # 8221; Nu m-am împiedicat încă răspunsul, așa că am decis să caut să aflu afară și am venit de fapt un articol minunat scris pentru Câine zilnic zilnic Dr. Ian Dunbar. Am salvat din greșeală cele mai bune pentru ultimul.

Acest articol este clar, concis și bine scris. Mi-a răspuns la toate întrebările mele și apoi unii. Dacă aș fi dat peste asta la asta la început, probabil că n-aș fi citit atât de multe articole! Și da, mi-a răspuns și întrebarea inițială.

  • Puii sunt foarte puțin probabil să fie periculos de stresați de "prea mult" socializare și manipulare. Dimpotrivă, este o lipsă de socializare timpurie care condamnă multe pui la o calitate mizerabilă a vieții. Anxietatea față de oameni este dureroasă pentru câini, mai ales când este forțată să se confrunte cu oamenii în fiecare zi. De asemenea, trăind cu un câine anxios sau înfricoșător, nu este prea distractiv pentru proprietarii lor, care nu se pot bucura de mers pe jos de câini și chiar trebuie să pună câinele într-o cameră diferită atunci când oamenii vizitează.

Scopul meu cu această coloană este de a ajuta la educarea cititorilor despre orice și totul câine. De la produsele de companie la rutine de îngrijire și totul între ele, voi evidenția câteva articole în fiecare săptămână despre subiecte fierbinți și probleme importante legate de tovarășii noștri canini. Sperăm că veți avea timp să verificați câteva dintre ele sau dacă sunteți ca mine, este posibil să fiți obligați să le citiți pe toți.

Voi încerca să mă concentrez pe un nou subiect în fiecare săptămână sau poate două subiecte strâns legate, dar mi-ar plăcea să vă aduc și contribuția. Dacă există un subiect legat de câine pe care doriți să-l auziți, vă rugăm să vă împărtășiți ideile dvs. în comentariile din oricare dintre articolele mele de recapitare duminică și voi fi bucuroasă să vă iau sugestiile. De asemenea, dacă ați făcut niște cercetări pe cont propriu și ați găsit o citire grozavă care ar trebui să fie împărtășită cu proprietarii de câini, vă rugăm să nu ezitați să postați un link în comentariile de mai jos, de asemenea.

Lectura placuta!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Recapitul de duminică: socializarea catelusilor