Știință pe argumente pro și contra de neuterizare sau de spaying câinele dvs

Probabil că te gândești neutering sau spaying câinele tău, dar nu ești atât de sigur dacă aceasta este o idee bună. Știți că nu sunteți singuri în acest sens, deoarece mulți proprietari de animale de companie li se oferă informații conflictuale cu privire la faptul dacă sunt necesare câini de sterilizare și spaying și dacă este bine sau rău pentru sănătatea lor.

Argumente pro și contra de sterilizare sau spaying câinele dvsÎn acest articol, voi arunca o privire la avantajele și dezavantajele câinilor de spionare și neutring pe baza ce spun veterinarii, precum și cea mai recentă cercetare.

Mulți proprietari de câini se gândesc să se gândească la această decizie pentru o vreme și să cerceteze pe bună dreptate Internetul pentru toate tipurile de răspunsuri la întrebările de bun simț:

  • Care sunt argumentele pro și contra ale neuteringului sau de spaying unui câine? 
  • Ar trebui să-mi las câinele ca natură să-l intenționeze să fie?
  • Ce cred că experții câinilor și veterinarii despre acest proces?
  • Toți ceilalți proprietari de câini spay sau neauter câinii lor?
  • Ce trebuie să spună știința despre neutering sau spaying câinele tău?

Fii siguri, acestea sunt toate preocupările valabile ale unui proprietar responsabil de companie și voi încerca să le abordez pe toate utilizând dovezi și opiniile experților în această privință. Spaying sau neutering un câine este a Decizia foarte gravă, și nu ar trebui să o luați ușor.

De asemenea, vă recomandăm să ascultați editorul nostru Samatha "recente episode recente de podcast pe argumentele pro și contra de câini de sterilizare / spaying și modul în care oamenii văd această intervenție chirurgicală importantă (de mai jos).

LEGATE DE: Cum pot duce câinii de leuting la deficiențe cognitive

Argumente pro și contra de sterilizare sau spaying câinele dvs
Ar trebui să o faci?

Știință pe argumente pro și contra de neuterizare sau de spaying câinele dvs

Ce este spargerea și neuterizarea câinilor

Să începem la început să înțelegem ce înseamnă cu adevărat câini de spaying și neutering, ce arată această operație și ceea ce implică pentru dvs. și pentru animalele de companie.

Atât scenerea, cât și spargând se referă la cele mai frecvente metode de Sterilizare de animale, cel mai adesea folosit cu câinii, dar multe alte animale trec și prin acest lucru. Veterinarii numesc de obicei această procedură fie câini de sex feminin, fie caini de fixare.

Se poate argumenta că termenul "# 8220;fixarea& # 8221; Un câine poate fi înșelător sau chiar ironic, deoarece dovezile privind dacă ar trebui sau nu ar trebui să fie făcut nu este concludent. Mai târziu, mai târziu.

Ce este neuterizarea? Neutering este procedura de deformare a câinilor de sex masculin unde sunt eliminate testiculele (sau gonadele). Îndepărtarea efectivă a testiculelor câinelui masculin este numită Castrare.

Ce este spaying? Spaying este o procedură similară de sterilizare pentru câinii de sex feminin. În acest caz, ovarele și uterul câinelui de sex feminin sunt eliminate - numite Ovariohisterectomie.

Chiar dacă termenii de sterilizare și spaying sunt utilizați în medicina veterinară, cel mai adesea termenul "Neuter și # 8221; se va referi la eliminarea organelor reproductive la câine pentru ambele sexe. Colocviar, neuterizarea nu înseamnă neapărat că se aplică numai câinilor de sex masculin.

Cum să vă pregătiți câinele înainte de spaying sau neutering

Înainte de operație, VET dvs. va dori de obicei să confirme că câinele dvs. este sănătos. Câinele dvs. va trebui, de asemenea, de obicei, înainte de intervenția chirurgicală pentru a preveni greața din anestezie. 

Ce să acordați atenție și așteptați după operație

VET dvs. vă va cere să vă restricționați activitatea câinelui dvs. timp de 7 până la 10 zile după operație. Așteptați ca câinele dvs. să nu mănânce cât mai mult în prima zi după operație, dar acest lucru ar trebui să se schimbe rapid. Va trebui să vă aduceți câinele înapoi într-o săptămână sau două astfel încât VET să poată scoate cusăturile și să verifice incizia.

ASCULTA: Podcast on PROS & CONS de câini de sterilizare / spaying

De ce spay sau neutru câinele tău

Cele mai frecvent citate două motive principale pentru spaying sau neutering un câine sunt:

  1. Controlul creșterii populației câinilor;
  2. Eliminați sau micșorați șansa unui câine care dezvoltă anumite tipuri de boli.

Suprapopularea câinilor. În America de Nord, cele mai multe adăposturi de animale, clinicile veterinare și societățile umane recomandă foarte mult (citiți: forță) proprietarii de animale de companie pentru a sparge sau neutrui câinii lor, pentru a preveni alte probleme la o suprapopulare deja imensă a animalelor domestice.

niste Statele chiar solicită prin lege pentru câinii de spay sau neutru înainte de a putea fi adoptată.

Problema este totuși reală. Societatea umană a Statelor Unite citează asta 6 - 8 milioane de animale de companie sunt aduse la adăposturi animale în fiecare an:

Numărul de câini din Statele Unite
Numărul de câini din Statele Unite. Credit: Societate umana

Numerele de animale domestici în SUA sunt în creștere, și la fel și numărul de animale aduse în adăposturi, care clarifică o problemă uriașă pe multe niveluri diferite.

Se efectuează, de asemenea, sterilarea și spațiale pentru multe alte animale, dar câinii sunt cei mai frecvenți beneficiari ai acestei proceduri chirurgicale neplăcute. Proprietarii de câini vor avea, de obicei, puii lor spayed sau sterilați în jurul vârstei 6 luni sau mai devreme.

Sterilarea și spionajul câinilor se fac sub anestezie generala, astfel încât canina dvs. nu va simți un lucru atunci când se efectuează o incizie chirurgicală.

Ce spun știința și experții

CÂINIA CÂINILOR SPAYINGAșa cum am menționat mai sus, majoritatea medicilor veterinari și alți experți, precum și legile de stat, văd neutering sau spaying câinele nu numai ca un lucru bun, ci ca o necesitate. A fost așa de zeci de ani.

in orice caz, cea mai recentă cercetare a apelat la această procedură chirurgicală pe măsură ce apar mai multe dovezi.

Au existat o serie de studii care ies în ultimii cinci ani care arată modul în care catinele și spionajele pot fi extrem de rele pentru sănătatea lor.

Iată o imagine de ansamblu de știință rapidă a ceea ce știm astăzi:

  • Neuterintarea timpurie a câinilor dublează șansa de displazie a șoldului (1)
  • Scăderea timpurie crește tulburările comune la câini de patru ori (2)
  • Câinii de sterilizare triplează riscul de mai multe probleme comune în GSDS (3)
  • Neuteling scade longevitatea în Rottweilers (4)
  • Neutelarea crește o șansă de cancer la câini (5)

Cu această nouă cercetare și mai mult la orizont, veterinarii și oamenii de știință încep să-și reconsidere poziția pe câini de sterilizare și spaying. Cu toate acestea, la fel ca și în cazul cercetării privind profesioniștii de a neutering un câine, dovezile pentru Contra de câini de leuting în general nu sunt încă concludente și necesită o cercetare biologică mai mare.

Un lucru este clar, totuși:

Trebuie să reconsiderăm cu siguranță timp de câini de spaying și neutering. Pe baza tuturor datelor științifice, este clar că neuterizarea timpurie are mai mult decât profesioniștii.

Se pare că spargerea sau neuterizarea câinelui dvs. prea devreme este foarte probabil să provoace tulburări articulare și o obezitate potențial și poate chiar cancer. În plus:

În plus față de câinii care suferă de dureri de tulburări articulare, starea poate, de asemenea, să descalifice câinele ca partener de lucru în munca militară și poliție. Sperăm că aceste constatări oferă orientări bazate pe dovezi pentru a decide vârsta corectă pentru a neuiter un catel pentru a reduce riscul uneia sau mai multor tulburări comune.& # 8221;

Prof. Benjamin Hart De la Școala de Medicină Veterinară UC Davis (sursă)

Cu toate cele de mai sus, nu ar trebui să nu vă grăbiți în spaying sau să vă distrugeți câinele. Cu toate acestea, există avantaje pentru această procedură, dintre care unele se bazează pe cercetarea științifică, în timp ce alții încă nu au suficiente dovezi suficiente.

Din punct de vedere statistic, a fost că există mai mulți profesioniști decât dezavantajul de a face decizia de sterilizare sau de spaying câinele dvs. Chirurgia este încă foarte recomandată de veterinari pentru o varietate de motive diferite, dar acum avem nevoie de mai multe dovezi decât avem în prezent.

Să aruncăm o privire la consensul argumentelor pro și contra de câini de spionare și neutring.

LEGATE DE: 8 legi toți proprietarii de câini ar trebui să fie conștienți de

Spaying câinele dvs .: 3 Pro și 3 Contra
(câini de sex feminin)

Argumente de spaying câine

PRO de spargere câine: Reducerea perioadei de căldură

Spaying câinele dvs. de sex feminin va împiedica perioadele de a fi în căldură.

Atunci când un câine de sex feminin este în căldură, organele genitale se umflă și ea lasă un miros care poate fi urmărit până la o milă și atrage atenția nedorită de la canini de sex masculin.

Femeia ta va avea, de asemenea, mai puțin de dorința de a rătăci și de a căuta un partener, care ar duce adesea la probleme suplimentare de comportament câine, cum ar fi scăparea de acasă și pierderea.

Când este în căldură, un câine de sex feminin poate avea descărcare sângeroasă, care îi va pata haina și mobilierul, propriul pat de câine sau crate de câine. Având un câine în căldură când A trăi într-un apartament poate că nu fi cel mai plăcut lucru.

Prin spargerea femininului tău canin, nu va trebui să vă faceți griji când o părăsiți singuri în curte sau când o luați pentru plimbări. Ea va fi, de asemenea, un câine mult mai curat, mai calm și mai afectuos, potrivit veterinarilor.

2 Pro de spargere câine: Nici o sarcină Doggy

Spaying câinele vă împiedică femeia dvs. de la răscumpărarea.

Creșterea, indiferent dacă este intenționat sau accidentală, poate deveni o sarcină în mare parte financiară și consumatoare de timp pentru proprietarii de câini, care vine și cu riscuri și responsabilități pentru sănătate.

Când vă îngrijiți un câine însărcinată, trebuie să vă așteptați o creștere facturile dvs. de veterinar și consumabile pentru alimente și îngrijire pentru câini. Este deasemenea o mic Risc de deces în timpul nașterii sau imediat după.

Mai mult, orice complicație în timpul perioadei de sarcină a câinelui dvs. poate duce, de asemenea, la facturi de îngrijire mai veterinare și la riscurile de sănătate pentru puii nou-născuți.

Dacă vă decideți să găsiți case pentru noile dvs. pui, care se poate dovedi a fi mult mai greu decât credeți. În mod normal, proprietarii trebuie să păstreze puii cu mama lor până când au vârsta de aproximativ 6 săptămâni și apoi încearcă să găsească o casă pentru ei.

În sensul cel mai de bază, este mult mai puțin costisitor să-ți spui câinele spayed Pentru a preveni sarcina caninină decât ar fi să o facă însărcinată și să ia o gunoi de pui.

PRO de spargere câine: Risc mai mic de cancer

SPAYING câinele dvs. va elimina riscul ca câinele dvs. de sex feminin să dezvolte cancer de uter, cancer de ovare sau tractul de reproducere. Când aceste organe sunt eliminate, veți avea mai puține lucruri de a vă îngrijora în ceea ce privește sănătatea câinelui dvs.

Chiar dacă aceste tipuri de cancer sunt deja foarte puțin frecvente (6) Pentru cainii de sex feminin sa se dezvolte pe tot parcursul vietii lor, multi veterinari sfătuiesc că este încă un motiv foarte valabil pentru a continua cu spionarea câinelui tău și nu doare să fie în siguranță.

În afară de cancerul de mai sus, Spaying reduce riscul ca câinele dvs. de sex feminin să obțină cancer de sân dacă este spayed înainte de a ajunge 2.5 ani. Perioadele mai de căldură pe care le are, cu atât mai mare vor fi riscul ca ea să poată dezvolta cancer de sân.

În cele din urmă, spionarea câinelui tău de sex feminin îi protejează de la obținerea infecțiilor uterine. A fost observat (7) Că unul din patru câini de sex feminin neamuri va contracta o infecție cu uterină. Dacă este lăsată netratată, această boală ar putea să vă omoare foarte bine animalul.

CITIT: 15 sfaturi despre sarcina câinilor și rănirea

Con de spionaj câine: hipotiroidismul și creșterea în greutate

Deoarece sistemul endocrin al câinelui este afectat, unul dintre cele mai cunoscute efecte secundare ale câinelui dvs. este riscul de a Hipotiroidismul. Nivelurile scăzute de tiroide într-o canină de sex feminin vor avea ca rezultat creșterea în greutate și obezitatea dificil de combate chiar și cu o dietă adecvată.

Câinele dvs. poate deveni, de asemenea, letargic, obosit și începe să pierdeți părul. Veterinarii recomandă medicamente speciale pentru a face față hipotiroidismului la câini.

După cum arată studiul discutat mai sus, această condiție poate fi motivul pentru câinele dvs. devenind supraponderal și, în cele din urmă, este posibil să trebuiască să începeți să vă ocupați de obezitatea câinilor.

Foarte des, câinii de sex feminin spayed încep să câștige o greutate la o rată crescută după procedură, cel mai probabil datorită modificărilor metabolismului și structurii hormonale.

Creșterea în greutate și problema obezității câinilor pot fi evitate prin utilizarea unei cantități adecvate de exerciții regulate, înțelegerea alimentelor de câine și alimentația adecvată și oferind altfel feminin canin cu un stil de viață sănătos și fără stres.

2 con de spionaj câine: Cancer și complicații

S-a observat în studiile discutate mai sus, care spulberă câinele dvs. crește riscul de cancere de cantină mortale, inclusiv limfom și Hemangiosarcoma.

Boala hemangiosarcomului afectează în special splina și inima câinelui, care, în mod normal, ar fi fost protejați de organele de reproducere ale femininei caninei.

În plus, dacă intervenția chirurgicală spaying este greșită sau la vârsta greșită, Chiar și mai multe complicații de sănătate pot veni pentru câine. De exemplu, după spionarea câinelui tău, s-ar putea să conduci riscul de creștere a oaselor neuniforme, cancer osos, incontinență urinară, iar această procedură poate afecta, de asemenea, apariția părților sale private.

În cele din urmă, vulvii anormale pot prinde bacteriile și pot provoca dermatită, infecții vaginale, infecții ale tractului urinar, care ar trebui luate în considerare.

CON de spargere câine: sterilizarea și utilizarea anesteziei

În termenul său tehnic, Spaying este procedura chirurgicală a sterilizării. Asta înseamnă că câinele tău nu va putea niciodată să rămână însărcinată și nu se va întoarce cu asta.

Cu toate acestea, având în vedere suprapopularea câinilor astăzi, cu milioane de oameni care se rătăcesc, fără adăpost, care trăiesc în adăposturi sau au fost eutanasiați, majoritatea avocaților de companie văd acest lucru ca un avantaj al unui câine spaying.

Deoarece procedura în sine trebuie făcută folosind anestezie generală, există posibilitatea ca animalul dvs. de companie să reacționeze prost la acest medicament (7).

Unele studii au arătat (8) că aproximativ 1 din 5 câini vor avea complicații după operație sub anestezie generală. Cu toate acestea, majoritatea acestor complicații nu sunt chestiuni grave de sănătate și au o rată foarte scăzută a mortalității.

LEGATE DE: 30 de mituri pe care mulți proprietari de câini încă mai cred

Semnalizarea câinelui dvs .: 3 Pro și 3 Contra
(câini de sex masculin)

Argumente de a vă usca câinele

1PRO de a șterge câinele dvs .: Reducerea "# 8220; Barbat & # 8221; Comportament

Neuterizarea câinelui tău de sex masculin ajută la reducerea dorinței sale de a "marca" teritoriul său.

S-ar putea să fi observat nevoia câinelui tău să-și ridice piciorul și spray-ul. De multe ori un câine va marca chiar în interiorul casei tale. Neuterizarea bărbatului dvs. va ajuta la reducerea obsesiei sale cu acest comportament.

De asemenea, un câine netered va avea a Nivel redus de agresiune și domină comportamentul. Deoarece neuterizarea câinelui dvs. implică eliminarea sursei principale de testosteron, acesta poate ajuta câinele dvs. de sex masculin, potrivit cercetării (9).

Din cauza nivelului inferior al testosteronului și a mai puțină agresiune, canininele neuterate tind să fie mai afectuoase și mai blânde decât cele care nu au fost fixate ".& # 8221; De asemenea, ajută la protejarea bărbatului de la câinii de sex masculin netered, îl văd ca un rival.

Câinele dvs. va fi mai puțin probabil să intre în lupte cu alți câini, cu pachete de canini sau la umbră în cartier, ceea ce vă economisește costul facturilor VET sau durerea de a vă răni pe animalele de companie.

După neuterizarea câinelui tău, vei reducerea dorințelor sale sexuale. El este mai puțin probabil să ascundă alte animale sau obiecte. De asemenea, va ajuta la păstrarea unui câine de la urmărirea unei femei în căldură.

Dacă câinele dvs. nu este neterat, el va putea să simtă o femeie în căldură de la o distanță de până la o milă distanță și poate fi agitată. Dacă se pierde, el va încerca să urmărească mirosul.

Câinii caini sunt mai puțin probabil să aibă dorința de a se plimba, de asemenea. Deoarece sunt mai dulci și nu caută o femeie în căldură, sunt mai calme și stau mai aproape de casă.

PRO de a șterge câinele dvs .: Sănătatea mai bună a prostatei

Experții obișnuiau să creadă pe baza studiilor anterioare, care nu numai că nu se reducă la reducerea comportamentelor nedorite într-un câine, dar ajută și la reducerea problemelor de prostată și îmbunătățirea sănătății testiculare a câinelui.

Problemele de prostată pot apărea la 80% din bărbații netered, pe baza unui studiu (10). Problemele pot include o prostată mărită la câini, chisturi de prostată și infecții de prostată. Dar un alt studiu a arătat această castrare Mai Creșterea progresiei tumorilor (11).

Trecerea de-a lungul, câinii de sex masculin pot uneori să experimenteze cazul bolii pielii cunoscute sub numele de fistula perianală, sau Fistula anală. Această afecțiune urâtă dezvoltă carbunculele în jurul anusului câinelui dvs. și este adesea foarte complicată pentru a trata. Dacă este sterilizat, riscul este foarte redus.

Cancerul testicular poate fi, de asemenea, eliminat prin neutering. Chiar dacă doar 7% dintre bărbații neterednici primesc cancer testicular, având ca câinele dvs. de sex masculin să elimine riscul.

Pro cu neuterizarea câinelui: Controlul reproducerii

În cele din urmă, neuterizarea îți păstrează câinele de reproducere, așa cum am menționat mai sus.

Mulți avocați de animale de companie, veterinari, experți, societăți umane și chiar avocați sunt de acord că este iresponsabil pentru a permite câinelui tău de sex masculin să se reproducă cu câine de sex feminin ciudat din cauza suprapopulării actuale a câinilor, ci și a pisicilor și a altor animale de companie.

De asemenea, nu ați avea nicio idee despre modul în care noii pui sunt tratați sau dacă sunt în siguranță. În timp ce este posibil să nu trebuie să vă umezi nici o responsabilitate a noului gunoi, dacă alegeți să ajutați, există Costul alimentelor pentru animale de companie și facturile de îngrijire veterinară.

Con de a șterge câinele: Hipotiroidismul și creșterea în greutate

În mod similar cu spaying câinele dvs. ca o femeie, câinii de sex masculin netered pot experimenta cazul hipotiroidismului, iar studiile au arătat că neuterizarea va tripla aproape riscul de obezitate, așa cum sa discutat mai sus.

Odată castrate, un sistem endocrin al câinelui masculin începe să funcționeze într-un mod diferit, iar nivelurile hormonale sunt afectate, ceea ce are ca rezultat un nivel mai scăzut de tiroidă, ceea ce rezultă apoi este un câștig foarte rapid în greutate și o obezitate potențial câine.

În timp ce hipotiroidismul poate fi tratat cu medicamente după ce vă consultați cu un veterinar și confirmați că este cu siguranță cazul, creșterea în greutate a câinelui trebuie să fie adresată separat.

Majoritatea proprietarilor de câini vor trebui să înceapă să-și hrănească câinii în mod substanțial mai rar, să le pună pe o dietă de scădere în greutate, să folosească alimente cu calorii reduse și Câine sănătoase tratează. Exercițiul regulat va fi, de asemenea, necesar, precum și monitorizare constantă pentru a vedea cum acest program a afectat animalul dvs. de companie.

CON de a șterge câinele dvs .: demența și problemele osoase

Câinii de caini au riscul de a dezvolta o versiune canină a demenței, care este de fapt numită insuficiență cognitivă geriatrică și este statistic comun în rândul câinilor de cauciuc.

Dacă se întâmplă acest lucru, câinele dvs. va începe să uite lucrurile pe care le-a cunoscut, devenind dezorientat oriunde el este, chiar dacă este casa în care a trăit ani de zile de ani de zile.

Câinii cu demență vor începe de obicei să interacționeze diferit cu oamenii și vor uita complet toate formarea de ascultare pe care au trecut-o. Este similar cu demența umană.

Pentru canini care au fost sterilați la vârsta greșită În viața lor sau dacă procesul a fost făcut prost, studiile arată că există un risc ridicat de displazie de șold, probleme cu ligamentele și chiar potențialul de a dezvolta cancer osos cunoscut sub numele de Osteosarcom, Conform studiilor menționate mai sus.

Motivul pentru toate aceste boli legate de os și asociere se datorează faptului că organele de reproducere ale câinelui masculin sunt responsabile pentru producerea unei cantități suficiente de hormoni și ajutând la dezvoltarea părților corpului.

Con de a șterge câinele: Riscurile anesteziei

Din nou, la fel ca și în cazul câinelui vostru, neuterizarea unei canini de sex masculin înseamnă că animalul dvs. va trebui să treacă prin intervenția chirurgicală care necesită anestezie.

Prin urmare, există o șansă ca canina dvs. de sex masculin să reacționeze prost la anestezie și așa cum a indicat anterior, 1 în 5 câini pot avea alte complicații de sănătate după intervenția chirurgicală sub anestezie generală.

Cu toate acestea, majoritatea acestor complicații nu vor fi foarte grave, cu o rată foarte scăzută a mortalității. Vedeți această secțiune sub & # 8220; Spaying câinele dvs. & # 8221; de mai sus pentru mai mult.

Spay sau grafică de câine neutru

Luați mesajul Acasă

După ce am aruncat o privire la toate argumentele pro și dezavantaj ale câinelui tău, este clar că avem nevoie de mai multe dovezi concludente despre cum să vedem această procedură și dacă este esențial să-ți fixezi câinele.

Cele mai recente studii arată acum că există mult mai multe dezavantaje pentru a vă steriliza câinele decât am crezut anterior. Cu toate acestea, există, de asemenea, avantaje definite și dovedite pentru a vă stabili câinele, făcând o decizie bună în această chestiune foarte complicată și dificil de făcut.

În ansamblu, se pare că este în valoare de a de-sexul dvs. câinele dvs. ca procent de sterilizare depășesc Contra. Dar asta a spus că cel mai important lucru de a ține minte este să Fă-o la momentul potrivit.

Pe baza tuturor dovezilor pe care le avem în prezent, majoritatea câinilor sunt sterilați sau spionați mult prea devreme, iar acest lucru crește riscul unor probleme de sănătate și complicații suplimentare. În ceea ce privește dvs. cu spaying sau neutering un câine în timp ce animalul dvs. de companie este încă un cățeluș tânăr este o modalitate bună de a planifica înainte, dar nu de a vă grăbi în asta.

Întrebări frecvente despre spionarea câinelui tău

Dacă vă aflați încă întrebați ce să faceți, luați în considerare următoarele întrebări și răspunsuri. 

Câinii de sex feminin se schimbă după procedura de spargere?

Este obișnuit ca câinii de sex feminin să aibă un comportament mai consistent după efectuarea procedurii. Acest lucru provine din lipsa modificărilor hormonale asociate cu ciclul lor. 

Ce vârstă ar trebui să facă un câine procedura?

Majoritatea experților sunt de acord că ar trebui să vă spionați câinele la vârsta de patru până la șase luni. În unele situații, veterinarul dvs. poate sugera să faceți acest lucru mai devreme sau mai târziu. 

Cât durează un câine pentru a se recupera de la a fi spayed?

În medie, incizia de la sterilizare sau spaying câinele dvs. ar trebui să se vindece în jur de 10 până la 14 zile. 

Ce se întâmplă când spay un câine de sex feminin?

Spaying un câine de sex feminin înseamnă eliminarea organelor sale de reproducere. Procedura își îndepărtează întotdeauna ovarele și, de obicei, îndepărtează uterul. Neuteringul este termenul folosit pentru a descrie eliminarea organelor reproductive ale unui câine de sex masculin. 

Câinii scapă mai puțin după spaying?

Este obișnuit ca câinii să scadă mai puțin după ce a fost spayed sau sterilizat. Ei pot avea, de asemenea, agresiune redusă și nu se rătăcesc la fel de mult. Acest lucru provine din reducerea activității care este tipică după procedură. 

Există un motiv pentru a vă spulda câinele, altul decât pentru a preveni sarcina? 

Veterinarul dvs. poate sugera, de asemenea, spionarea câinelui dvs. pentru a trata fantoma sau sarcina falsă, cicluri anormale din chisturile ovariene, cancer sau infecții uterine. De asemenea, poate fi parte a tratamentului cu diabet zaharat al câinelui.

Referințe

Faceți clic aici pentru a vedea citările și referințele studiului

Note de subsol, citări de studiu și lectură suplimentară:

  1. Torres de la riva, g., Hart, B. L., Farver, T. B., Oberbauer, A. M., Messam, L. L. M., Willits, N., & Hart, L. A. (2013). Câini de cimitire: Efecte asupra tulburărilor articulare și a cancerelor în retrieverele de aur. PLOS ONE, 8 (2), E55937. http: // Doi.Org / 10.1371 / Jurnal.ponei.0055937
  2. Hart, B. L., Hart, L. A., Thigpen, A. P., & Willits, n. H. (2014). Efectele asupra sănătății pe termen lung ale câinilor de sterilizare: compararea retriverilor labrador cu retrievere de aur. PLOS ONE, 9 (7), E102241. http: // Doi.Org / 10.1371 / Jurnal.ponei.0102241
  3. Hart, B. L., Hart, L. A., Thigpen, A. P. și Willits, N. H. (2016), Neuterintarea câinilor de ciobanesc germani: tulburări articulare asociate, cancerele și incontinența urinară. Vet Med Sci, 2: 191-199. DOI: 10.1002 / VMS3.34
  4. Ape, D. J., Kengeri, S. S., Clever, B., Booth, J. A., Maras, A. H., Schlittler, D. L., & Hayek, m. G. (2009). Explorarea mecanismelor de diferențe sexuale în longevitate: expunerea ovarului pe viață și longevitatea excepțională la câini. Celula de îmbătrânire, 8 (6), 752-755. http: // Doi.Org / 10.1111 / J.1474-9726.2009.00513.X
  5. Zink Mc1, Farhody P, Elser SE, Ruffini LD, Gibbons Ta, Rieger Rh. Evaluarea riscului și vârstei debutului cancerului și tulburărilor comportamentale în Vizslas Gonadectomizate. J am Vet Med Assoc. 2014 Feb 1; 244 (3): 309-19. DOI: 10.2460 / Java.244.3.309.
  6. Patnaik Ak1, Greenlee Pg. Neoplasme ovariene canine: un studiu clinicopatologic de 71 de cazuri, inclusiv histologia a 12 tumori de celule granulosa. VET PATHOL. 1987 noiembrie 24 (6): 509-14.
  7. Pollari, F. L., & Bonnett, b. N. (1996). Evaluarea complicațiilor postoperatorii în urma intervențiilor chirurgicale elective ale câinilor și pisicilor la practicile private utilizând înregistrări de calculatoare. Jurnalul Veterinar Canadian, 37 (11), 672-678.
  8. Pollari Fl1, Bonnett Bn, Bamsey SC, Ah ah, DG Allen. Complicațiile postoperatorii ale intervențiilor chirurgicale elective la câini și pisici determinate prin examinarea înregistrărilor medicale electronice și de hârtie. J am Vet Med Assoc. 1996 iunie 1; 208 (11): 1882-6.
  9. Heidenberger e1, nesoluț J. [Modificări ale comportamentului câinilor după castrare]. TIERARZTL PRAX. 1990 Feb; 18 (1): 69-75.
  10. Bryan Jn1, Keeler Dl, Henry CJ, Bryan Me, Hahn Aw, Caldwell Cw. Un studiu de populație al statutului de sterilizare ca factor de risc pentru cancerul de prostată canin. Prostată. 2007 Aug 1; 67 (11): 1174-81.
  11. Teske E1, Naan EC, Van Dijk Em, Van Garderen E, Schalken Ja. Carcinomul de prostată canin: dovezi epidemiologice privind un risc crescut la câinii castrați. MOL Endocrinol. 2002 Nov 29; 197 (1-2): 251-5.

Citiți următorul: 15 moduri ieftine de a preveni cele mai frecvente probleme de sănătate la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Știință pe argumente pro și contra de neuterizare sau de spaying câinele dvs