Cum de a rezolva agresiunea la câini

Cauze de agresiune la câini

Poate fi o experiență înfricoșătoare pentru a fi în jurul unui câine agresiv. Este chiar mai înspăimântător când este un câine care este de obicei docil și prietenos, dar apoi devine brusc agresiv, mârâind, Lunging, sau barându-și dinții. Într-un caz extrem, câinele poate mușca sau ataca dvs. sau un membru al familiei pe care îl cunoaște bine și nu a acționat niciodată înainte.

Ce ar trebui să faceți atunci când câinele dvs. arată aceste semne de comportament ostil? Deoarece agresiunea câinilor poate ieși din mână și duce la răni la câini sau oameni, este foarte important să găsiți cauza, astfel încât să vă puteți ajuta câinele să depășească agresiunea.

De ce câinii arată agresiune?

Știind de ce câinele dvs. acționează agresiv este esențial pentru a vă imagina cel mai bun plan pentru oprirea acestui comportament înspăimântător. Există mai multe cauze potențiale de agresiune la câini.

Boală și rănire

Unele afecțiuni medicale pot determina ca câinii să devină agresivi. Dacă un câine care nu a arătat niciodată vreun semn de agresiune începe brusc mârâind, Snapping sau mușcătură, poate fi cauzată de o boală sau o boală.

Durerea este o cauză deosebit de comună a agresiunii la câini. Ta brusc câine agresiv poate avea o vătămare sau o boală care cauzează disconfort major și stres. Unele cauze posibile ale durerii includ artrită, fracturi osoase, leziuni interne, diverse Tumorile, și lacerații.

Alte boli pot afecta creierul câinelui, ducând la agresiune aparent nerezonabilă. Condiții precum Disfuncția cognitivă și Bolile creierului sau tumorile poate provoca debutul agresiunii. Aceste probleme sunt mult mai probabil să apară la câinii mai în vârstă, dar se pot întâmpla la orice vârstă.

Dacă câinele dvs. prezintă o agresiune bruscă, inexplicabilă, Vorbiți cu medicul veterinar înainte de a încerca să o abordeze ca o problemă de comportament.

Este posibil să fiți tentați să încercați să vă dați medicamente pentru câini pentru a ușura durerea, dar acest lucru nu trebuie să faceți. Dacă câinele dvs. este bolnav, va trebui să știți exact ce este în neregulă cu ea înainte de a începe orice tratament. Nu încercați să luați probleme în mâinile voastre până când știți cu ce aveți de-a face. Doar un medic veterinar poate recomanda ce medicamente sunt potrivite pentru câinele dvs.

Frică

Un câine înfricoșător poate dezvolta cu ușurință un comportament agresiv. Majoritatea câinilor prezintă doar un comportament agresiv dacă simt că sunt în pericol, nu pot scăpa și simt nevoia de a se apăra. De exemplu, acest lucru poate apărea dacă un câine este susținut într-un colț fără nici o cale de ieșire sau dacă crede că o mână ridică peste cap înseamnă că va fi lovit.

Dacă câinele dvs. este un câine de salvare care prezintă un comportament agresiv sau înfricoșător mai mult decât este normal, ar fi putut fi abuzat, neglijat, a experimentat un eveniment traumatic sau nu în mod corespunzător socializat ca un catelus. Orice informație pe care o puteți obține de la organizația în care ați adoptat câinele vă poate ajuta să determinați cea mai bună modalitate de a face față situației.

Uneori, câinii de salvare au nevoie de antrenament cu un instructor care este specializat în predarea câinilor care au fost abuzați sau cei care nu au fost socializați corespunzător. În unele cazuri, este posibil să vă puteți gestiona frica câinelui dvs. cu propria dvs. pregătire și răbdare. Puteți vorbi cu un medic veterinar despre cel mai bun mod de acțiune.

Pentru a evita provocarea acestui tip de comportament agresiv, abordați cu atenție câinii necunoscuți (mai bine, permiteți-i să vă apropie). Tren și socializați câinele dvs. pentru a ajuta la prevenirea fricii pe drum.

Posesivitate

Posesia agresiunii, sau păzitorul resurselor, apare atunci când un câine este posesiv de ceva. Aceasta este adesea alimente, jucării sau un alt obiect de valoare. Un câine care prezintă agresiune de posesie poate mârâia dacă cineva se apropie de castronul său de alimente sau se apropie prea mult când mestecă o jucărie preferată.

Un câine poate, de asemenea, să muște un străin care merge în casa ta, care este teritoriul câinelui.

Gradul de agresiune poate varia de la un câine la altul și între obiecte. De exemplu, câinele dvs. nu ar putea să vă pasă dacă vă așezați și îl animați în timp ce mestecă o jucărie din cauciuc, dar se poate întoarce și se va prinde când faceți același lucru în timp ce mestecă o ureche de porc. Totul depinde de valoarea pe care câinele le atribuie fiecărui obiect sau resursă.

Spectacol de dominanță

Câinii se comportă uneori agresiv ca un afișaj al dominanței. Acest lucru este adesea îndreptat spre alți câini, dar poate să apară și cu oamenii.

Este important să înțelegeți că dominația este a comportament, nu o trăsătură de personalitate. Câinii nu sunt dominanți sau supuși "prin natura". Unii pot avea tendințe față de un comportament sau altul, dar acest lucru este de obicei determinat de circumstanțe.

Câinii care prezintă un comportament dominant simt că trebuie să dovedească că sunt responsabili de o situație. Cârgâind, ciocnirea sau mușcătura are loc atunci când simt că poziția lor este provocată.

Din păcate, oamenii greșesc adesea cauza agresiunii caninei ca comportament legate de dominare atunci când poate exista o altă cauză. În realitate, comportamentul agresiv dominant nu este la fel de comun ca și celelalte cauze ale agresiunii.

Frustrare

Agresiunea că este cauzată de frustrare este adesea menționată ca agresiune redirecționată sau frustrare barieră. Se întâmplă când un câine este frustrat de a nu fi capabil să ajungă la ceva și să-și ia frustrarea într-un alt mod. Acest tip de agresiune este obișnuit la câinii care petrec mult timp legat, restrâns pe o lesa sau în spatele unui gard de lanț.

De exemplu, un câine pe care îl înlănțuiește într-o curte poate petrece o zi întinsă pentru a ajunge la un câine care trăiește de-a lungul străzii sau într-o curte adiacentă. Câinele restrâns, de obicei, latră și mărește mai puternic, pe măsură ce crește frustrarea. Când proprietarul se apropie, câinele își poate redirecționa frustrarea și poate mușca proprietarul.

Aveți grijă să nu interpretați greșit agresiunea câinelui. Întotdeauna exclude o problemă de sănătate sau o frică înainte de a vă presupune că știți motivul comportamentului agresiv al câinelui. În caz contrar, încercările la măsuri de corecție ar putea face problema mai rău.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Mills, Daniel S și colab. Durere și comportament problematic în pisici și câiniAnimale: Un jurnal de acces deschis de la MDPI vol. 10,2 318. 18 februarie. 2020, DOI: 10.3390 / ANI10020318

  2. Frank, Diane. Câinii agresivi: Ce întrebări trebuie să întrebamJurnalul Veterinar Canadian = La revue Veterinaire Canadienne vol. 54,6 (2013): 554-6.

  3. Jacobs, Jacquelyn A et al. Definirea și clarificarea termenilor canine Agresiune posesivă și Paza resurselor: Un studiu al opiniei experțilorFrontiere în știința veterinară vol. 5 115. 11 iunie. 2018, DOI: 10.3389 / FVETS.2018.00115

  4. Kubinyi, Enikő și Lisa J Wallis. Dominanța la câini, așa cum este evaluată de proprietari, corespunde markerilor de dominare valabili din punct de vedere etologicPeerj vol. 7 E6838. 9 mai. 2019, DOI: 10.7717 / Peerj.6838

  5. McPeake, Kevin J și colab. Chestionarul de frustrare canin - Dezvoltarea unui nou instrument psihometric pentru măsurarea frustrării la câinii domestici (Canis familiaris)Frontiere în știința veterinară vol. 6 152. 17 mai. 2019, DOI: 10.3389 / FVETS.2019.00152

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a rezolva agresiunea la câini