Paza alimentare de alimente & agresiune alimentară la câini

Paza alimentare si agresiune alimentara la caini

Cu 20% din toți câinii care prezintă semne de agresiune alimentară, Nu este o surpriză faptul că proprietarii de la peste tot au nevoie de ajutor pentru a controla și a preveni Paza alimentare la caini. Nu numai că poate fi dificil să vă hrăniți câinele, cu posibilele NIPS și mușcăturile care vin drumul. Dar poate fi, de asemenea, foarte periculos pentru copii sau alte animale de companie.

Agresiune alimentară la câini este tratabil și vom trece prin motivul pentru care se poate întâmpla și cum să îl împiedicați. Este nevoie de răbdare și considerații individuale pentru a vă ajuta câinele, dar este posibil, așa că nu vă îngrijiți.

Ce este agresiunea alimentară la câini?

Agresiunea alimentară la câini poate fi definită ca natura agresivă sau posesivitatea atunci când un câine este în jur alimente. Acest lucru provine de la agresiune teritorială și de protecție excesivă despre alimente. Dar de unde provine de la? Ei bine, unii argumentează că există un Evolutiv care vine de la lupi gri. Dupa o vânătoare, Fiecare lup ar trebui să-și obțină propria secțiune de carne din pradă și să pună acest lucru, așa că nu este luată. Prin urmare, toți au dezvoltat această natură protectoare și agresivă asupra alimentelor lor. Acest lucru ar fi putut fi trecut în timp pentru câinii noștri domestici și natura lor.

Deci, care este îngrijorarea cu agresiunea alimentară dacă este naturală? Mulți proprietari cred că ar trebui să renunțe la mâncarea câinelui și să alerge și să fie bine. Prima problemă este probabilitatea de a fi înnebunit sau mușcat. Chiar și coborând un castron sau de a vărsa alimente în poate fi o oportunitate pentru ca câinele dvs. să se simtă ca și cum mâncarea lor este intervenită. Acest lucru, la rândul său, poate duce la câinele dvs. încercând să vă muște. Dacă aveți un câine mic și trăiți singur, este posibil să nu fie o problemă prea mare. Cu toate acestea, dacă aveți alte animale la domiciliu alături de acest câine sau copii, aceasta poate fi o îngrijorare severă.

Acest lucru poate afecta, de asemenea, oaspeții care vin în rundă, mai ales dacă agresiunea alimentară a câinelui vă poate viza mâncarea. Ar putea însemna că un câine ia mâncarea de pe masă și apoi mârâind la tine pentru că a încercat să o elimine din gură. Acest lucru poate duce la o situație periculoasă a câinelui dvs. care încearcă să înghită alimentele pe care nu ar trebui să le mănânce sau pe cineva să fie mușcat.

Ce cauzează agresiunea alimentară la câini

Există patru cauze principale ale agresiunii alimentare la câinii pe care am rezumat mai jos.

Învățat comportamentul

Orice câine poate învăța alimentele de la altul, indiferent dacă sunt un cățeluș sau dintr-un adăpost. Proprietarii crede adesea că noi puii nu vor fi alimente agresive deoarece au fost ridicate într-o gospodărie blândă, necompetitivă. Cu toate acestea, ei pot deveni în continuare posesivi asupra mâncării lor. Dacă aveau o mamă care a demonstrat agresiunea alimentară, atunci ei înșiși pot face acest lucru. Acest lucru pentru că Catelul tău ar fi putut să-l învețe de la mama lor și, prin urmare, imită-o. De asemenea, poate fi cazul în care predați sau induceți acest comportament. Fie că este vorba de a permite mârâul sau mușcarea atunci când plasați masă pentru că sunt mici, sau le-au numit drăguț și le-au mângâiat când această minge mică de puf îi ridică puțină hackles, poate fi datorată pentru dvs.

Pe de altă parte, câinii din situații mai competitive au mai multe șanse să afișeze acest comportament. Cei care au venit din adăposturile ocupate sau casele supraaglomerate ar fi trebuit să fie agresive pentru a se asigura că mâncarea lor nu a fost furată.

Trauma

Poate fi Abuzul fizic, strigând sau pur și simplu neglijarea care a provocat ca acest comportament negativ să provină. Un motiv comun se datorează unui câine care suferă de malnurări și a fi disperată să mănânce orice fel de mâncare pe care o pot obține. Acest lucru îi va face foarte controlând asupra alimentelor furnizate, deoarece nu știu dacă vor mai obține. Dar neglijarea alimentelor nu este singurul abuz de a induce acest comportament.

Dacă câinele dvs. a fost prin abuz fizic sau verbal, ei vor deveni adesea mai agresivi și defensiv în toate domeniile personalității lor. Nivelul lor de încredere, în general, cât și cu oamenii este în mod specific minimizat și, prin urmare, nu doresc să interacționeze cu ceea ce consideră ca al lor. Aceasta înseamnă că își pot păstra mesele, jucăriile, tratează și chiar paturile. Astfel încât o experiență traumatică sau mulți pot induce paza alimentelor la câini, motiv pentru care este o problemă atât de comună în câini din adăposturi.

Competiție

Uneori sentimentul de vulnerabilitate sau gândul unui alt fură alimentele câinelui tău poate fi suficient pentru a instala agresiune în acel moment. Aceasta este, de obicei, o reacție situațională, dar poate fi datorată membrilor dintr-o gospodărie, de asemenea. Pentru a elabora, dacă dețineți doi câini și unul adesea încearcă să fure alimentele celuilalt, este cel mai probabil să ducă la tensiune și chiar o mușcătură. Pe de altă parte, Dacă aveți o gospodărie cu mai mulți câini, câinele dvs. poate simți întotdeauna pe gardă. Acest lucru se datorează faptului că ei se pot simți întotdeauna vulnerabili la un alt câine care își iau mâncarea și, prin urmare, să fie pe defensivă.

Cu mai multe animale de companie în gospodărie, poate crea ideea concurenței în mintea animalului tău. Cu acest concept, ei vor dezvolta o apărare doar în caz. Deci, chiar dacă tu ești tu sau altcineva care interacționează cu mâncarea sau castronul, ei ar putea avea în continuare această apărare.

Cauza agresiunii alimentare
Concurența poate provoca agresiune alimentară la câini.

Dispoziția genetică

Unele rase și indivizi sunt mai dispuse genetic să se comporte în acest fel. Acest lucru poate fi din cauza având mai agresiv, defensive sau chiar trăsături anxioase a trecut genetic. Cu aceste trăsături deja proeminente, câinele dvs. este mai probabil să dezvolte hrănirea alimentelor din cauza lor, dar cum?

Un câine agresiv este mai înclinat să fizic mai repede, ceea ce înseamnă că, dacă un câine încearcă să-și ia mâncarea, ei ar putea să-și piardă rapid un câine mai tolerabil. Câinii anxioși sunt, de asemenea, probabil să dezvolte paza alimentelor, deoarece se pot simți vulnerabili atunci când mănâncă și, prin urmare, simt că trebuie să se protejeze pe ei înșiși și pe mâncarea lor.

Unii câini au fost selectiv crescute Pentru a avea aceste trăsături specifice pentru rolurile de lucru anterioare sau actuale. Alți indivizi vor avea aceste trăsături de la părinți, eventual au crescut accidental de către ameliorator. Indiferent de originea lor, mulți indivizi sunt afectați de trăsături care pur și simplu le face mai multe șanse de gardă alimentară.

Câinele dvs. arată semne de agresiune alimentară

Nivelul agresiunii alimentare Câinele dvs. afișează influențe Cum se referă la acesta și cât de repede trebuie să-l tratați.

Blând - Câinele tău poate fi mârâind sau barcă dinții la tine când te apropii de alimente sau castron. Nu veți fi atacați cu cazuri ușoare, dar ele vor afișa un comportament pentru a însemna să stați departe.

Moderat - S-ar putea să-ți găsești câinele tău, pe alții, sau pe oricine aproape de mâncare. Ei pot, de asemenea, să se scurgă la cei care se apropie prea mult pentru a încerca să-i descurajeze. Un câine care a câștigat un rănire directă, dar amenință și ar putea să rănească pe cineva accidental.

Serios - Acest lucru ar putea fi o mușcătură ușoară pentru câinele cu câinele dvs., chiar și pe alții departe și atacându-i dacă nu rulează destul de repede. Acest caz are nevoie de ajutor imediat de la un profesionist, deoarece consecințele pot fi

Precauții pentru evitarea păzită de alimente la câini

Dacă câinele dvs. are un caz moderat până la sever de agresiune alimentară, este cel mai bine să consultați imediat un expert comportamental de câine. Mai ales dacă aveți alte animale sau copii în casă, această situație trebuie să fie tratată cât mai curând posibil. Evaluarea și Instruire nu pot fi finalizate într-o zi, deci există unele măsuri de precauție pe care le puteți lua.

Luați castronul plin de mâncare de mâncare și puneți-l într-o cameră fără animale sau oameni în. Treceți în afara camerei și lăsați câinele să intre, închizând ușa din spatele lor. Dați-le câteva minute și deschideți ușa, permițându-le să plece. Apoi îndepărtați castronul odată ce au făcut acest lucru. Aceasta este doar o măsură de precauție pentru a face față siguranței dvs. și a altora, nu este o soluție la această problemă. Lăsând agresiunea alimentară este o modalitate sigură de a vedea treptat se înrăutățește.

Care se ocupă de agresiunea alimentară la câini

Dacă aveți un caz ușor de agresiune alimentară, aici sunt pașii recomandați pentru a ajuta la minimizarea și oprirea acestui comportament.

Pasul 1 - Rămâneți la câțiva metri distanță când câinele dvs. mănâncă

Doriți să vă asigurați că vă dați suficient spațiu suficient pentru a vă simți confortabil și sigur. Cu toate acestea, de asemenea, stați ferm și spuneți câinelui dvs. că nu plecați din cauza mârâului lor. Asigurați-vă că dvs. sau oricine altcineva nu sunteți în pericol și asigurați-vă că contactați a behaviorist Dacă agresiunea pare să crească.

Pasul 2 - Vino mai aproape și aruncați un tratament și faceți înapoi

Armare pozitivă este o modalitate de a se antrena și relaxa un câine. Vă arătați că puștii că sunteți acolo nu-și amenință mâncarea și poate însemna că ei primesc mai mult!

Pasul 3 - Stați lângă castron și aruncați un tratament, apoi mergeți departe

După mai multe sesiuni pe care doriți să le furnizați Armare pozitivă Din nou, dar un pic mai aproape de data asta. Asigurați-vă că ați observat comportamentul câinelui dvs. și nu dați nici o șansă de a fi mușcați. Încerci doar să subliniezi că scopul tău nu este să-ți iei mâncarea. Deci, luați pașii mai aproape de castron în etape dacă este necesar.

Pasul 4 - Hrăniți tratamentul de la mâna dvs. și plecați

Asigurați-vă că faceți acest pas numai când câinele dvs. se comportă fără semn de agresiune. Croucați-vă la nivelul lor în timpul mesei și oferiți-le un tratament pe palma mâinii dvs. Orice semne de agresiune trebuie să vă întoarceți un pas.

Pasul 5 - Atingeți castronul cu o singură ofertă de ofertă cu alții

Aceasta va începe să creeze o asociație că atunci când atingeți vasul alimentar, se întâmplă lucruri bune! Faceți-vă atât de ușor și întotdeauna luând notă de comportamentul câinelui dvs.

Pasul 6 - Puneți un tratament în interiorul castronului

Ridicați castronul câinelui, puneți un tratament în interior, apoi plasați-l pentru câinele dvs. Acest lucru începe să întărească câinele că interacțiunea cuiva cu castronul lor este un lucru pozitiv și înseamnă recompense. Acesta este ultimul pas al procesului și semnele câinelui dvs. de agresiune alimentară ar trebui să plece!

Notează

Asigurați-vă că repetați acești pași cu fiecare membru al familiei. În caz contrar, ele pot face ca asocierea cu o singură persoană. În plus, rețineți că există unele lucruri pe care nu ar trebui să le faceți niciodată atunci când încercați să opriți paza alimentelor. Acestea includ:

  • Nu țipa
  • Nu pedepsiți

Aceste acțiuni își vor face mai rău alimentele și pot să vă sperie câinele și să vă slăbească relația cu ei.

Prevenirea agresiunii alimentelor câinelui devreme

Încercați să obțineți câinele obișnuit să se antreneze și să le hrănească cu mâna mai devreme. Dacă aveți un catelus, asigurați-vă că faceți acest lucru din ziua în care le obțineți. Formarea și asociațiile bune cu hrănire le vor ajuta când îmbătrânesc. Dacă dețineți un câine de adăpost, asigurați-vă că discutați agresiunea lor alimentară cu adăpostul, dacă este posibil și să vedeți dacă este o problemă existentă. Luați lucrurile încet și asigurați-vă că ați hrănit mâna când puteți dacă sunteți îngrijorat.

Prevenirea timpurie a agresiunii alimentelor pentru câini
Antrenează câinele dvs. devreme pentru a scăpa de agresiunea alimentară.

Agresiune alimentară la câini - întrebări frecvente

Iată întrebările cele mai căutate referitoare la agresiunea alimentară la câini.

Cum opriți agresiunea alimentară la câini?

Dacă agresiunea alimentară este ușoară, este vorba de întărirea treptată a prezenței și interacțiunii cu mâncarea și vasul alimentar. Dacă este moderată până la severă, trebuie să apelați un comportaist pentru ajutor.

Pentru a trata alimentele câinelui dvs. de protecție la domiciliu, va trebui să treptat, obțineți-le obișnuiți cu o prezență atunci când mănâncă să înceapă. Încercați acest lucru treptat și asigurați-vă că nu sunteți prea aproape inițial. YoCan se apropie treptat cu fiecare masă. Asigurați-vă că câinele dvs. nu este prea reactiv, deoarece nu vrem să îi speriem sau să le facem agresivi. Acest lucru progresează să vă hrănească câinele de la mâna dvs., atingând castronul și apoi mutați castronul. Dar consultați pașii de mai sus pentru un ghid clar.

De ce a început câinele meu de protecție alimentară?

Notă dacă a existat o schimbare în gospodărie, cum ar fi un nou membru al familiei sau un alt animal de companie a încercat să fure alimente. Dacă nu, câinele dvs. se poate simți mai vulnerabil și anxios, care poate necesita mai multe cercetări cu privire la motivul pentru care.

Nu există niciun motiv pentru care un câine poate începe să se simtă anxios. Chiar și o schimbare de rutină ar putea determina acest lucru, ceea ce poate duce la paza alimentelor. Deci, pentru a vă asigura că v-ați gândit la toate cauzele pentru comportament, uitați-vă la orice schimbări în viața, rutina, viața voastră și chiar schimbări în interiorul lor. Ar putea fi bolnavi, în durere sau pot avea schimbări hormonale?

Cum îmi opresc câinele de la mârâie când mănâncă?

Acesta este un semn al păzitorului alimentelor. Prin urmare, pentru ao opri, Trebuie să opriți agresiunea alimentară ca un întreg. Care va necesita răbdare și armătură graduală pozitivă. Cheia este la Nu vă pedepsiți niciodată câinele pentru mârâie. Ei nu fac acest lucru pentru a mânia sau nu vă ascultă, există o cauză și care trebuie să fie reglementată. Pe măsură ce câinele dvs. devine mai confortabil cu dvs. interacționând cu mâncarea lor și de a fi în jurul lor, mănâncă, ei vor înceta să mărească.

De ce câinele meu își păstrează mâncarea, dar nu o mănâncă?

Poate că anxietatea îți provoacă câinele să-l păzească, dar făcându-ți câinele să nu se simtă destul de bine pentru a mânca. Unele afecțiuni medicale pot determina ca câinele dvs. să aibă și un apetit scăzut, astfel încât să doriți să consultați medicul veterinar.

Ar trebui să-mi petrec câinele în timp ce mănâncă?

Evitați mângâierea câinelui în timp ce mâncați. Permiteți-i să aibă propriul lor spațiu în timp ce mănâncă și să se simtă confortabil și sigur, în timp ce face acest lucru. Mulți proprietari consideră că câinii care mănâncă în timp ce mănâncă își pot ajuta paza alimentelor, dar uneori pot face lucrurile mai rău. Pe măsură ce spațiul câinelui dvs. nu este respectat, ei pot începe să arate agresiune pentru a încerca să împiedice mângâierea.

Paza alimentelor la câini este tratabilă și ușor de gestionat. Asigurați-vă că consultați un profesionist dacă aveți îngrijorări. Dacă vă tratați câinele la domiciliu, asigurați-vă că luați fiecare pas încet și nu vă grăbiți nimic. Orice semne de agresiune și ar trebui să vă întoarceți un pas.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Paza alimentare de alimente & agresiune alimentară la câini