Cum să oprești agresiunea posesivă la câini

Jack Russell Terrier în curte într-o zi însorită în cultivarea umbrației și protejarea unui bin de bile de tenis

Canină agresiune este o problemă serioasă pentru proprietarii de câini și un motiv comun că câinii sunt denumiți specialiști de comportament animal de companie. Când un câine se comportă agresiv față de oameni sau alte animale care abordează obiecte apreciate, comportamentul este descris ca Posesia agresiunii. Dacă determinați că aceasta este cauza dvs Agresivitatea câinelui, Este posibil să vă puteți modifica comportamentul animalului.

Ce este agresiunea de posesie la câini?

Agresiunea de posesie canină este, de asemenea, uneori menționată ca agresiune alimentară sau Paza resurselor. Dacă câinele dvs. are această problemă, acesta poate mârâi, snap sau mușca pentru a proteja o resursă, cum ar fi mâncarea, jucăriile, paturile sau alte obiecte, de la un alt câine sau persoană. Acesta este modul de a spune câinele: "Înapoi off! Aceasta este a mea!"

Rețineți că ceea ce câinele dvs. consideră un obiect demnă de posedare poate să nu fie ceva ce credeți că are o valoare. De exemplu, câțiva câini sunt la fel de susceptibili de a fi snarl și snap peste un țesut pescuit din gunoi poate ca o jucărie preferată.

Semne

Pentru a determina dacă câinele dvs. afișează agresiunea posesiei, urmăriți-o îndeaproape pentru semne de comportament agresiv în anumite situații:

  • Mârâind atunci când o persoană sau un alt animal se apropie de castronul alimentar
  • Mârâind, snosping sau mușcă când cineva încearcă să ia o jucărie sau o oase
  • Luptând cu alți câini peste diverse posesiuni sau oameni favorizați
  • Arătând semne fizice că ar putea mușca când se apropie de ceva de valoare sau de odihnă într-un loc râvnit

Diferiți câini pot afișa diferite grade de agresiune. Unii câini arată doar agresiune în legătură cu un obiect specific și nimic altceva. De exemplu, un câine nu poate să-și pasă dacă oamenii sau alte animale se apropie în timp ce se joacă cu o jucărie. Dar același câine poate să se învârte sau să moară dacă este abordată în timp ce este mestecat pe o ureche de porc.

Alți câini prezintă agresiune practic tot ce găsesc în jurul casei, inclusiv jucăriile copiilor, pantofii sau îmbrăcămintea și alte obiecte aleatorii.

Diferiți câini afișează agresiunea diferită, de asemenea. Unii câini nu fac niciodată mai mult decât curling o buză sau o mormăire ușoară. Alți câini pot să-și piardă pe cineva care se apropie în timp ce mănâncă.

Este, de asemenea, posibil ca agresiunea să se escaladeze în timp. Un câine poate începe cu o mârâie mică peste castronul său alimentar, dar dacă avertismentele sale sunt ignorate, acesta poate recurge la mușcături pentru a-și proteja lucrurile.

De ce câțiva câini afișează agresiunea posesiei?

Agresia de posesie la câini este un comportament natural care provine din instinct pentru a reacționa la o amenințare percepută. Deși este util, comportamentul necesar în sălbăticie, nu are loc în casa dvs. și trebuie să fie gestionat înainte de a se dezvolta într-o problemă serioasă. Motivele pentru paza resurselor pot include:

  • Comportament dobândit: Unele pui învață comportamentul de păzire a resurselor de la mamele lor sau de la littermatele lor. Chiar și pupurile cu doar câteva săptămâni au fost observate mârâind peste bolurile alimentare.
  • Sosirea unui rival: Un singur câine din gospodăria dvs. nu poate arăta niciodată semne de agresiune de posesie. Dar dacă adoptați un alt câine, Squabbles peste jucării, Bowls sau Teritoriile sau Teritoriile se pot izbucni brusc.
  • Sindromul câinelui adăpost: Nu este neobișnuit ca câinii care petrec mult timp într-un adăpost de animale pentru a dezvolta o problemă cu agresiunea posesiei. Acest lucru poate fi pentru că ei văd ceilalți câini de adăpost ca concurență pentru resurse limitate.

Cum să oprești agresiunea de posesie

Dacă semnul dvs. de câine este mârâit, asigurați-vă că sunteți care se ocupă de mârâie în mod corespunzător. Cel mai rău lucru pe care îl puteți face este să forțați câinele să renunțe la elementul pe care îl protejează. Ai putea fi rănit și câinele tău va învăța nimic. În schimb, învățați câinele dvs. să aveți încredere în voi în jurul comorilor sale. Este mai bine să găsiți o modalitate de a vă convinge câinele că renunțarea la elementul înseamnă ceva bun se va întâmpla.

Oferă o recompensă specială

În loc să luați obiectul prețurilor câinelui, încercați să introduceți ceva ce câinele dvs. poate găsi și mai valoros, ca un tratament special sau o jucărie nouă. Dacă câinele dvs. țineți elementul, el păzește, puteți folosi "picătură" pentru a obține câinele dvs. pentru a renunța la element. Asigurați-vă că aveți o recompensă valoroasă.

După ce câinele dvs. nu mai păzește și primește cealaltă recompensă, îl puteți lăsa să aibă articolul pe care îl păstra înapoi. Repetați exercițiul de multe ori, de fiecare dată când câinele dvs. este paza resurselor. De-a lungul timpului, animalul dvs. de companie va afla că nu este nevoie să-i protejați posesiunile.

Încercați un proces de condiționare multiplă

Unii instructori recomandă un proces cu mai multe etape care condiționează un câine pentru a trece de bună voie de la o resursă. Acest lucru poate funcționa bine cu mesele. Puneți mai multe boluri de câine în jurul unei încăperi mari. Puneți o mâncare slabă într-un castron. În timp ce câinele dvs. mănâncă, adăugați un aliment mai dorit unui alt castron care se află la distanță. Nu vă apropiați suficient pentru a evoca un răspuns agresiv - doar ca câinele dvs. să vadă că oferiți o alternativă valoroasă. Continuați să adăugați alimente mai valoroase la boluri suplimentare, dar opriți dacă câinele dvs. arată agresiune.

Păstrați articole foarte de dorit departe de câinele dvs

În etapele inițiale ale tratamentului, este mai bine să păstrați obiecte foarte de dorit departe de câinele dvs. sau doar administrat în circumstanțe închise, controlate, cum ar fi în cutia lor. Asigurați-vă că aceste elemente sunt păstrate departe de animalul dvs. de companie astfel încât să nu le poată fura când nu căutați. Începeți exercițiile de modificare comportamentală, cum ar fi cele descrise mai sus, cu elemente care sunt păzite mai puțin greu, apoi lucrați până la elementele care sunt mai valoroase pentru câinele dvs.

Consultați un antrenor profesionist

Dacă câinele dvs. încearcă să muște, trebuie să fii foarte atent. Dacă nu vedeți îmbunătățiri pe cont propriu sau dacă agresiunea câinelui dvs. se înrăutățește, luați în considerare obținerea de ajutor de la o antrenor de câini sau comportamentist Pentru a corecta comportamentul câinelui.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să oprești agresiunea posesivă la câini