Cum să opriți agresiunea conflictelor în puii

Cum să opriți agresiunea în puii

Agresivitatea conflictelor, numită anterior Dominanța agresiune, poate fi un comportament înfricoșător și dificil pentru proprietarii de câini de a gestiona. Se întâmplă la puii și adesea implică un test de câine limitele cine-dvs. sau catelus - este responsabil de alimente, tratamente, mobilier sau jucării. În timp ce poate fi o provocare, dacă puteți înțelege cauza, există pași pe care îi puteți lua pentru a corecta comportamentul înainte de a ieși din mână.

Ce este agresiunea conflictelor în puii?

Proprietarii de câini pot presupune că orice tip de mârâind este o problemă de agresiune dominantă. Cu toate acestea, există multe tipuri de agresiune câine, și sunt clasificate de cauze. Agresiunea conflictelor este unul dintre cele mai frecvente tipuri care afectează primii proprietari de catelus și se poate datora unei neînțelegeri Comunicarea caninei.

Agresivitatea conflictelor include alimentele și jucăriile sau alte obiecte. Apare de obicei când câinele crede "locul" în familie este amenințat, determinând-o să încerce să pună oamenii înapoi în linie. Acest tip de agresiune se înrăutățește foarte repede dacă pedepsiți catelul.

Hormoni

Testosteronul face ca câinii să reacționeze mai intens, mai repede și pentru o perioadă mai lungă de timp. În timpul adolescenței, puii de sex masculin au un nivel mult mai mare de testosteron decât ei odată ce ajung la vârsta adultă. Neutering Masculii își pot răci jeturile.

Câinii de sex feminin pot acționa cu agresiune de conflict. Când acest lucru se întâmplă cu puii, consultați un comportaist veterinar înainte de a avea loc fix. Conflictul-agresiv câinii intacte de sex feminin tind să se înrăutățească dacă sunt spionat, Deci, luați în considerare toate opțiunile dvs.

Interpretare greșită

Behavioriști speculează că o afișare instinctivă pentru prima dată a agresiunii de conflict poate apărea din frică sau dezacorduri care au loc în timpul jocului care iese din control. De asemenea, se poate întâmpla când un câine se simte amenințat în apropierea bolului alimentar.

De exemplu, când snarls aruncă o amenințare, catelul învață să folosească agresiunea ca o modalitate de a evita sau de a preveni repetarea experienței supărătoare. Pupul poate deveni primul care a agresat (încercați să sperie persoana care ar putea "fura mâncarea") atunci când se confruntă cu declanșatoare similare.

Agresiune idiopatică

Idiopatică înseamnă că o cauză a agresiunii nu poate fi identificată. Acest tip de agresiune este caracterizat de cainele care se transformă de la fericit la amenințare într-o bătălie de inimă. Este posibil să prezinte semne clare de depunere, dar totuși atacă cu agresiune excesivă, care iese din sincronizare cu situația.

Agresia idiopatică afectează cel mai adesea câini tineri care sunt de la 1 până la 3 ani și este frecvent greșit diagnosticată ca agresiune dominantă. Unii behaviori cred că agresiunea idiopatică seamănă mai mult cu agresiunea legată de statut, dar că adesea este prost Socializat agresorul neînțelegeri de comunicare și atacuri canine necorespunzător.

În astfel de cazuri, proprietarii de animale de companie trebuie să fie vigilenți și să supravegheze întotdeauna câinele. Gestionați-l cu Muzzle, dacă este necesar, și învățați câinele să "meargă la culcare" într-o cutie sau altă zonă de expirare sigură. Terapia medicamentoasă de la un comportaist veterinar poate beneficia și câinele.

Declanșatoare comune

Există câteva acțiuni comune pe care le puteți lua în mod inadecvat, care ar putea declanșa agresiunea conflictelor în catelul dvs., de asemenea:

  • Poate fi declanșat de ceva la fel de simplu ca alegerea câinelui în sus sau de restrângere, cum ar fi tăierea unghiilor.
  • Ajungând peste catelul lângă un obiect "deținut", ca un jucărie sau un castron alimentar, poate declanșa această tendință la unele pui.
  • În timp ce este bine pentru majoritatea puilor pentru a împărtăși canapeaua sau patul cu dvs., pooch-ul agresiv de conflict devine posesiv de mobilier, eliberează-o și refuză să coboare când i-au spus. Posesivitatea mobilierului afectează numai membrii familiei că câinele se simte mai puțin responsabil. Care pot fi membrii familiei cu voce mai moale sau copii mici, dar nu o persoană cu o voce profundă și groasă. Dormind în pat cu tine ridică sentimentul de stare al puilor. Este mai probabil să se gândească la sine și șeful dvs. și să vă provocați cu mârâie când nu vă place cererea dvs.
  • Alți factori de predispuneri includ lipsa de Instruire, jucând jocuri de remorcare de război cu câinele și lipsa de exercițiu. Astfel de câini trăiesc adesea cu adolescenți în casă, au o istorie a unei tulburări a pielii (poate disconfortul agravează un temperament scurt) sau a suferit o boală gravă în primele 16 săptămâni de viață (și, probabil, au fost bipi ca rezultat și permis scăpați cu prea mult). Acești câini pot provoca autoritatea tinerilor oameni ca câinii adulți hărțuiți puii adolescenți.

Semne de agresiune de conflict în puii

Puii și în special câinii adolescenți sub vârsta de un an sunt cel mai probabil să fie raportate pentru agresiunea conflictelor. Nouăzeci la sută dintre câinii agresivi de conflict sunt bărbați care se dezvoltă comportamente problematice În momentul în care acestea ajung la vârsta de 18 până la 36 de luni, ceea ce corespunde scadenței sociale canine. Agresiunea de conflict feminină tinde adesea să se dezvolte în timpul puppyhood.

Puii care prezintă agresiunea de conflict adesea acționează supus în alte situații. Ei rămân prietenoși sau prezintă deferență față de alți câini. Veți dori să urmăriți catelul " limbajul trupului pentru indicii. Puii agresivi de conflict își păstrează urechile și cozile în timpul atacului (imita semnalele supuse) și tremura după aceea. Proprietarii le pot descrie ca acționează vinovat sau remușcător.

Cum să opriți agresiunea conflictelor

În timp ce cazurile de agresiune câine sunt cele mai bine tratate de profesioniști, puteți ameliora unele dintre problemele dvs. Dacă puii dvs. are excelent Inhibarea mușcăturii, Puteți începe să lucrați la această problemă la domiciliu.

  • Identificați și evitați declanșatoarele pentru a preveni confruntările. Dacă câinele protejează jucăriile, scoateți-le din mediul general, astfel încât catelul nu are nimic de protejat.
  • Nu provocați puiul și nu pedepsiți.
  • Evitați toate interacțiunile casual și atingerea.
  • Cereți puii să "câștige" lucruri bune cu un comportament bun. Creați interacțiuni pe baza solicitării dvs. (e.G., "Sta!") Și plata (câinele se află), care câștigă recompensa dorită (trata / atenția / lauda verbală). Câinele ar trebui să ajungă nimic Dacă nu o câștigă răspunzând într-un mod pozitiv la comanda dvs.
  • Când catelul dvs. reacționează în jurul mobilierului, faceți-o în afara limitelor. Preveniți accesul la zonele problematice prin plasarea alergătorilor de covoare de plastic Clear Nub-Side Up deasupra canapelelor sau paturilor - sau pur și simplu închide ușa dormitorului.
  • Utilizați cuvinte fericite sau fraze pentru a schimba starea de spirit a catelusului. De exemplu, dacă câinele se culcă sau posturizează, întreabă: "Vrei să mergi la o plimbare?"Și urmăriți schimbarea dispoziției sale. Este greu ca câinii să fie fericiți și agresivi în același timp.
  • Limitează o problemă cu o singură cameră, un stilou de exerciții sau o cutie pentru a-și controla mai bine mișcările și accesul la zonele de declanșare.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: tot ce trebuie să știți despre cățeluși

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să opriți agresiunea conflictelor în puii