Cum de a da câinelui dvs. O tunsoare acasă

câine uitându-se la cameră

Indiferent ce rasă de câine este cel mai bun prieten al tău, îngrijirea este la fel de important pentru câinele tău așa cum este pentru tine. Groomorii profesioniști sunt o modalitate excelentă de a menține haina câinelui curat și bine păstrat, dar ele pot fi scumpe și unele groomers pot rezerva departe în avans. Iată modalitățile pe care le puteți tăia haina unică a câinelui la domiciliu între vizitele la salonul de îngrijire.

Suporturi netede

Câinii acoperiți netedici includ rase precum Beagles, Boxeri, Boston Terriers, Pugs, și Bulldogs. Ei sunt probabil cea mai puțin mare întreținere atunci când vine vorba de îngrijire, dar asta nu înseamnă că îngrijirea nu este esențială pentru ei.

Periați câinele dvs. acoperit cu un a perie cu țepi, Asigurați-vă că vă spălați cu direcția blanului câinelui. În timp ce periajul zilnic nu este în nici un caz o cerință pentru straturile netede, periajul regulat poate păstra acest tip de strat fără murdărie și resturi. Asta-i! Cei mai mulți câini acoperiți nu au nevoie să-și tăiească părul deja scurt.

Coats dublu

Câinii dublați includ o varietate de rase dintr-o varietate de grupuri de rase. Huskies și Malamutes, Labrador și Retrieveri de aur, Păstoriștii germani, Câini de munte Bernese, chiar Corgis și Sheetland Sheepdogs sunt toate rasele duble acoperite. Un strat dublu pe un câine este caracterizat printr-un substrat moale pentru izolarea și un strat superior care respinge apa.

  1. Periați mai întâi tangurile și utilizați instrumente adecvate pentru a peria fiecare strat

    Periați orice încurcături și covorașe cu o perie de slicker, începând cu exterior de pe piele pentru a percei subaccesul. De acolo, utilizați peria de slicker pentru a peria cu așezarea stratului superior. Dacă se întâmplă câinele dvs. dublu acoperit, de asemenea, are o blană lungă, un rake sub acoperire este, de asemenea, un instrument la îndemână pentru a avea în kitul dvs. de acasă. Luați-vă timpul cu periajul, lucrând în secțiuni la un moment dat pentru a vă asigura că nu este pierdut niciun loc pe câinele dvs. Periajul trebuie făcut în mod regulat la semi-regulat cu câini dublu acoperiți.

  2. Tăiat snarls încăpățânat sau covoare problematice

    Dacă câinele dvs. dublu acoperit are blană mai lungă, utilizați fie foarfece cu îngrijire dreaptă, fie foarfece rotunjite de siguranță pentru a tăia orice Snarls încăpățânat. Începeți în pene pe picioarele lor și în jurul zonei de bază a coastei. Aceste zone tind să obțină cea mai murdară. Folosind un pieptene dinte fine, cum ar fi un pieptene de purici, trageți blana de pe piele și prindeți blana.

  3. Faceți un clip sanitar, dacă este necesar

    Dacă câinele dvs. dublu acoperit are o murdărie deosebit de încăpățânată în jurul zonei sale rectale, puteți face ceea ce este uneori numit "clip sanitar". Cu o pereche de mașini de tăiat, se rade în jurul zonei rectale ale câinelui, fiind atenți să nu vă clipiți pielea câinelui. Care lucrează încet pentru a rade covoraș mari și resturile încurcate vă va ajuta, de asemenea, pentru a vă împiedica să vă dați câinelui.

    Avertizare

    Dacă trebuie să dați câinelui dublu acoperit un clip sanitar care este bine, dar niciodată, clipați vreodată un câine dublu acoperit până la piele peste tot. Ambele straturi sunt esențiale pentru câinele dvs. Ajutoarele sub acoperire în izolarea câinelui de la frig și Căldura și stratul superior protejează pielea câinelui de apă și murdărie. Dacă vă întâmplați să luați o pereche de mașini electrice la câinele dvs. dublu acoperit, fiți avertizat că haina lor ar putea să nu crească în același mod.Blana unui câine dublu acoperit, care a fost ras poate crește înapoi neagră sau fuzzy.

Coats lungi

În timp ce unii câini dublu acoperiți pot avea, de asemenea, blană lungă, întreținerea stratului nu este aceeași ca un câine cu blană lungă, dar numai un singur strat. Rasele de câine care se potrivesc acestei categorii includ rase precum Yorkshire Terriers, Havaness, Maltezes, Shih Tzus, și Lhasa Apsos.

Majoritatea proprietarilor de câini cu lungi acoperiți aleg să-și păstreze câinele îngrijit în ceea ce se numește "CUPPY CUT."Aceasta este, în esență, o tăietură de păr închisă pentru câinele dvs. Dacă doriți să vă mențineți haina de câine a câinelui acoperit între vizitele de îngrijire, este posibil să doriți să investiți într-o pereche bună de mașini electrice și piepteni de ghidare. Când vine vorba de lamele Clipper, există numere diferite care denotăm cât de aproape (sau nu închideți) pe piele Clippers va tăia blana. În general, cu cât este mai mare numărul, cu atât mai scurtă blana. Folosind o lamă de tuns în combinație cu o lamă de ghidare rapidă vă permite să vă dați câinelui un strat mai lung decât o lamă singur.

  1. Perie blană out

    Câinii de rasă lungă pot avea fie blană grosieră sau blană netedă. Dacă haina câinelui dvs. este mai grosieră, asigurați-vă că vă periați blănurile cu o perie de pin și o perie netedă a părului.

  2. Începeți rasul

    Pornind de-a lungul spatelui, radeți câinele în mișcare mașinile de la lamele de umăr a câinelui spre coada lui. Începeți încet drumul în jurul părților câinelui și pieptului / buricului, tăiați în aceeași direcție. De acolo, radeți picioarele câinelui cu mașinile de tăiat care se deplasează de la umăr / șold în jos spre laba.

  3. Reglați pentru blană între degetele de la picioare ale câinelui

    Pentru blănurile lungi dintre degetele de la picioare, puteți trage de fapt blănurile între fiecare picior, astfel încât să rămână drept și să-l clipească în acest fel. Acest lucru este mult mai ușor decât încercarea de fapt în legătură între degetele de la picioare și veți fi mult mai puțin probabil să vă clipiți accidental câinele sau să vă dați câinelui.

Bacsis

Dacă câinele dvs. de lungă durată este în mod obișnuit îngrijit în mod regulat, sunetul și simțul unei blade de cuplare de funcționare pot fi ceva care le este familiar. Ceea ce ar putea să nu fie la fel de familiar, totuși, este faptul că sunt acasă și asta ar putea să-i facă mai siguri despre Clippers. Dacă câinele dvs. este nervos sau anxios pentru dvs., împerecherea sunetului și simțului de mașini cu un tratat de mare recompensă poate fi o modalitate excelentă de a vă liniști câinele.

Din păcate, câinii de lungă durată pot avea și blană lungă în jurul botului și a ochilor. Există foarfece rotunde de siguranță pe care groomerul dvs. profesionist îl poate utiliza pentru aceste zone. Dacă câinele dvs. nu este prea teribil de capul timid, puteți folosi un pieptene dinți fine, cum ar fi un pieptene de purici, pentru a trage blana departe de piele și de a-l tăia cu o pereche de foarfece rotunde de siguranță. Dacă câinele dvs. nu stați bine pentru a fi scosorârea prin fața lui, acest lucru ar putea fi un aspect al îngrijirii pe care doriți să le lăsați pentru profesioniști. Dacă este cazul, puteți păstra blănurile în jurul feței câinelui curat cu o TOWELETTE umezită și un pieptene dinți fine.

Sârmă de sârmă

De asemenea, numiți haine sparte, câinii acoperiți cu sârmă includ astfel de rase ca Fox Terriers, Scoțiar Terriers, și Cairn Terriers. De fapt, unele rase pot avea de fapt un soi de sârmă. Acestea includ dachshunds, Pozițiile germane de sârmă, și Jack Russell Terriers.

  1. Perie blană out

    Câinii acoperiți cu sârmă necesită să fie periat cu atât un pieptene de stripare și o perie slicker.

  2. Îndepărtați resturile sau tangurile din păr

    Rasele din WireHair au tendința de a avea o "barbă" în jurul botului lor. Folosind o pereche de foarfece de siguranță rotunde pentru a tăia orice particule de alimente de încurcări din castronul de apă ar putea fi necesare. Cu un pieptene dinți fine, cum ar fi un pieptene de purici, trageți blana departe de câinii tăi și snip cu o pereche de foarfece rotunde de siguranță. Cu toate acestea, ca și în cazul câinilor cu părul lung, doriți să fiți atenți când ați scos în jurul feței câinelui. Dacă câinele dvs. nu se simte confortabil să-și taie barba, să-l curățați cât mai bine, până când vă puteți obține câinele în groomer.

  3. Tăiați părul folosind un tuns electric sau pieptene, apoi radeți picioarele

    Dacă câinele acoperit de sârmă se întâmplă să aibă o haină mai lungă sau dacă haina lui este mată, o puteți fixa cu o pereche de mașini de tuns electric și piepteni de ghidare. Începeți de-a lungul câinelui înapoi, lucrând de la lamele umărului spre coadă. Încet faceți drumul în jurul părților câinelui dvs. și pe piept / burtă. De acolo, își rade picioarele cu mașinile de tăiat, trecând din zona umărului / șoldului spre labe.

  4. Reglați pentru blană între degetele de la picioare ale câinelui

    Dacă are o blană lungă între degetele de la picioare, puteți trage acea blănuri, astfel încât să se țină drept în sus deasupra degetelor de la picioare, apoi să-l prindă. Acest lucru este mult mai ușor pentru dvs. (și mai sigur pentru câinele dvs.) decât să încercați să vă clipiți între degetele de la dedesubt.

Curățată de haine

Curly acoperită Racele de câine includ Pudele, Bichon Frisdes, și Airedale terries.

Păstrarea stratului de pui tăiat scurt poate împiedica încurcarea și maturile. Puteți să vă păstrați buclele îmblânteze și să controleze cu un pieptene dinte fine, cum ar fi un pieptene de purici, pentru a trage blana departe de pielea câinelui tău și apoi o pereche de foarfece de îngrijire dreaptă.

  1. Perie blană out

    Câinele dvs. acoperit curat trebuie să fie periat cu o perie soft, curbată împotriva blana pentru a-și arunca haina.

  2. Păr tăiat

    Dacă încuietori cu înclinare a câinelui acoperit sunt mult prea lungi de la o simplă pereche de foarfece de îngrijire, o pereche de mașini de tuns electric poate fi în ordine. Folosind acest lucru împreună cu o pereche de piepteni de ghidare Snap-on, începeți tăierea câinelui de-a lungul spatelui, deplasându-vă din zona umărului spre coadă. Lucrați încet în jurul corpului câinelui și apoi pe zona pieptului / buricului. De acolo, își radeți picioarele prin tăierea din zona umărului / șoldului spre laba.

  3. Lucrați în jurul feței cu foarfece rotunde de siguranță

    Pentru buclele din jurul feței, utilizați o pereche de foarfece de tip rotund de siguranță pentru a tăia blana. Folosind un pieptene dinți fine, cum ar fi pieptenele de purici, trageți blănurile de pe față înainte de ao snip.

Groomorii profesioniști sunt minunați atunci când câinele dvs. are nevoie de o revizuire cu haina lor sau pentru zonele de reglare fine, cum ar fi în jurul feței și a botului. Dar când nu este o opțiune, există pași simpli pe care îi puteți lua pentru a tăia blana câinelui între vizitele de îngrijire. Întotdeauna practicați siguranța și luați măsuri de precauție atunci când este necesar!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a da câinelui dvs. O tunsoare acasă