Buldog dog: profilul rasei

buldog într-o grămadă de frunze

Cu fața sumbră a mărcii sale, umeri largi și mersul de rulare îndrăzneață, buldogul ar putea fi unul dintre Cele mai recunoscute rase din lume. Deși veți vedea adesea această rasă menționată ca "buldog engleză", o referire la țara sa de origine, numele oficial este pur și simplu buldog.

Buldogii sunt extrem de populari în Anglia și America de Nord. În ciuda faptului că fruntea brazdă și scowl-ul îngrozitor, buldogii sunt tovarăși amiabili și dulci. Grozav Câini de familie, Ei se înțeleg cu adulții și copiii deopotrivă. Buldogii coexistă de obicei pașnic cu alte animale de companie, deși câțiva câini de același sex s-ar putea să nu se înțeleagă. Datorită construcției lor extreme faciale, buldogs snort, snuffle, grunt, sforăie, slobber și drool. Ei pot, de asemenea trece o mulțime de gaz- un produs secundar de înghițire a aerului în timpul respirației. La iubitorii de buldog, aceasta face parte din farmecul rasei.

Buldogii trăiesc fericit în case mari sau Apartamente. Principala lor preocupare este că sunt în interior cu familia. Ele sunt demnite, dar amuzante, curajoase, dar ușor, și tenace, dar dulce-buldog-ul este pur și simplu ca nici o altă rasă.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Non-sportiv (AKC)

Înălţime: 14 până la 15 inci la umăr

Greutate: 40 la 50 de lire sterline

Palton: Drepte, scurte, fine-texturate, netede și lucioase

Culoare: Roșu, alb, fawn sau cadow (maro pal) sau orice combinație a acestor culori, cu sau fără astfel de modele și marcaje ca brindle, piebald, bifarea, măști negre sau basculante negre

Speranța de viață: 8 până la 10 ani

Caracteristicile buldogului

Nivelul de afecțiuneMediu
PrietenieMediu
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiScăzut
JucăușăScăzut
Nivel de energieScăzut
TrainitateScăzut
InteligențăMediu
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria buldogului

În Anglia din secolul al XIII-lea, buldogul a fost folosit ca un câine de luptă într-un sport groaznic, cunoscut sub numele de Baur Baiting. În această perioadă, buldogii au privit și au acționat foarte diferit decât astăzi. În special, au fost mult mai bogați animale de companie adecvate în cel puțin. După ce sporturile de sânge, cum ar fi bătăi de taur, au fost în afara legii în Anglia, buldogii au ieșit dintr-un loc de muncă, dar unii iubitori de buldog au căutat să salveze rasa. Cu o creștere judicioasă, buldogul a fost tus în jos în animalul lent, ambalat, dulce și iubitor pe care îl cunoaștem și iubim astăzi.

Buldog Care

Buldogii sunt uneori etichetați ca leneş, Și este adevărat că buldogii sunt una dintre cele mai sedate rase, dar unele se bucură de activități mai viguroase decât minciuna pe canapea. Buldogii cum ar fi plimbări zilnice și unii care doresc o exercițiu mai viguros, cum ar fi Fetch off-leash sau Romping la Parcul de câine. Unii buldogi Superstar chiar excelează la sporturi competitive pentru câini, cum ar fi ascultarea și agilitatea.

Buldogii pot fi dificil de antrenat, deoarece rasa poate fi cu siguranță încăpățânată, dar trebuie doar să te uiți la unul dintre celebrul Skateboarding sau surfing buldogi pentru a vedea că sunt cu siguranță capabile să învețe. Trebuie doar să găsiți motivația potrivită. Metode de armare pozitive cum ar fi Curs de antrenament de clicker lucrează cel mai bine. Utilizați tratate gustoase și păstrați sesiunile scurte pentru a menține atenția Bulldog.

Stratul scurt de buldog este ușor de îngrijit. Sărbători scurte de două sau trei ori pe săptămână vor scăpa de orice fire de păr și să părăsească haina și să se simtă minunat. Ridurile profunde necesită o îngrijire specială - curățați-le folosind un tampon de bumbac sau un bumbac cu bumbac înmuiat în peroxid de hidrogen și să urmeze o aplicare a amidonului de porumb pentru a le menține uscat. Curățați urechile o dată pe săptămână, cu o curățare a urechii pentru animale de companie și tăiați unghiile săptămânale, de asemenea. Baieți buldog lunar sau când se murdărește.

Probleme comune de sănătate

Nu este un secret - Buldogul nu este cea mai sănătoasă rasă. Unele probleme comune de sănătate observate în buldogi includ:

  • Probleme de respirație (stenicte nares, palat moale alungit)
  • Tulburări oculare (keratoconjunctivita sicca, entropie, ectropion, ochi de cires, distichiasis)
  • Ventilul septal defect
  • Tulburări ortopedice (displazie de șold canin, luxarea umărului, displazia cotului, luxarea patellar)
  • Coada internalizată

Buldogul este, de asemenea, extrem de susceptibil la încălzire. Luați măsuri de precauție suplimentare cu buldogul dvs. pentru a evita supraîncălzirea în zilele calde: nu exercitați un buldog în aer liber în căldură și rămâneți în interior cu aer condiționat dacă este posibil. Utilizați fani, umbră și plăcuțe de răcire și asigurați acces la apă potabilă rece.

Datorită multitudinii de probleme de sănătate care apar în mod obișnuit în rasă, facturile VET pot fi destul de mari pe parcursul vieții unui buldog, o considerație serioasă atunci când se decide să devină proprietarul buldogului.

Dieta și nutriția

Buldogii iubesc să mănânce. Dragostea lor de mâncare poate provoca unii să mănânce mai mult decât ar trebui și să pună prea multă greutate, ceea ce adaugă stres la articulațiile lor. Lucrați cu medicul veterinar pentru a determina cât de mult ar trebui să mănânce zilnic și să alimentați mesele măsurate la orele programate. Lăsând alimentele în timp (hrănirea liberă) sau ocularea sumelor în loc de a utiliza o ceașcă de măsurare se poate împacheta pe lire sterline.

Mulți buldogi prezintă, de asemenea, posesivitatea extremă a alimentelor lor. Numită paza resurselor, aceasta este o problemă serioasă care poate deveni periculoasă dacă nu este controlată. Discutați cu medicul veterinar sau profesional de câini cu privire la modalitățile de prevenire sau reducere a păsărilor de resurse în buldog. În plus, alimentați întotdeauna buldogul dvs. singur. Nu permiteți altor animale de companie sau oameni - în special copiii - să vă apropiați de buldog în timp ce mănâncă.

10 imagini drăguțe ale buldogului iubitor și protejat
PROS
  • Plin de personalitate

  • Pot trăi în orice dimensiune locuință, de la un apartament mic la o casă mare

  • Capabil de abilități de agilitate distractive, cum ar fi skateboarding

Contra
  • Predispuse la probleme de sănătate, cum ar fi problemele de respirație, tulburările oculare și problemele ortopedice

  • Drools, snorturi și trece o mulțime de gaz

  • Teritorial despre mâncarea lor

Unde să adoptați sau să cumpărați un buldog

Buldogii sunt unici prin faptul că ei aproape întotdeauna dă naștere prin secțiunea cezariană datorită construcției corpurilor lor. Aceasta înseamnă că Puppies Bulldog pot fi scumpe. Mulți buldogi adulți sunt disponibili pentru adoptare prin diverse grupuri de salvare și adopție. Dacă aveți inima pusă pe un catelus, cel mai bun mod de a localiza un crescător de buldog este să contactați Bulldog Club of America, care este Clubul Național pentru rasă. Clubul menține o listă de referință a crescătorului și, de asemenea, un program de referință de salvare.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Înainte de a vă decide asupra unui buldog, asigurați-vă că faceți o mulțime de cercetări. Discutați cu alți proprietari de buldog, crescători de renume și grupuri de salvare pentru a afla mai multe.

Dacă sunteți interesat de rase similare, uitați-vă la acestea pentru a compara argumentele pro și contra.

Există o întreagă lume a potențialului rase de câini acolo - cu o mică cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Buldog dog: profilul rasei