Îngrijirea câinilor: tipuri de haine de blană de câine

Periajul unei frisuri Bichon

Indiferent dacă adoptați un catelus pur, o rasă de "designer" sau mutt ușa următoare, Primul lucru pe care îl veți observa este tipul, culoarea și modelul coadă al catelului. Acest strat de blană se poate schimba pe măsură ce câinele se maturizează, deci este o idee bună să știți ce să vă așteptați când câinele crește în sus. Tipul de acoperire variază între rase și influențează cantitatea de vărsare a blănurilor și îngrijirea îngrijire necesară.

Coat Tipuri de blănuri

Tipurile specifice de haine necesită diferite niveluri de îngrijire a blănurilor. Există cinci tipuri de acoperire de bază:

Coat neted: Pantofii netede necesită cea mai mică cantitate de îngrijire, dar haina de blană a câinelui nu poate fi neglijată. Părul se află aproape de corp, cum ar fi Dachshund, și trebuie să fie scăldată și periat în mod regulat, deși nu la fel de mult ca și alte tipuri de blănuri. Dacă câinele dvs. cu blândețe netedă aruncă o mulțime, utilizați un șampon de dezamagire pentru a stopa problema.

Când periați câinele, utilizați o perie de păr mai întâi împotriva așezării părului, apoi repetați-o cu capul părului. O perie de pin poate ajuta la îndepărtarea bradului din pielea câinelui și păstrați strălucirea blană. După ce puștiul a fost scăldat, folosind atât șamponul, cât și balsamul pentru a păstra acea haină frumos și strălucitor, prosop-l-ar uscat și lăsați părul uscat.

Coat dublu: Câinii cu un strat dublu, cum ar fi Newfoundlands, au un substrat moale care asigură izolație și un strat superior care respinge apa și scuturile de la murdărie. Din cauza acestui haină dublă, care poate fi cu părul scurt sau lung, au nevoie de un pic mai mult îngrijire decât câinii cu alte tipuri de blană.

În primul rând, utilizați o perie de tip slicker sau pini atunci când porniți cu subsolul pe câinii cu păr dublu cu părul scurt. Periați afară din piele și apoi periați cu vârful blănurii pe stratul superior. Cu câini cu părul lung, luați-vă timpul de spălare a secțiunilor din haina câinelui. S-ar putea să vă gândiți să folosiți o rake sub acoperire pentru a obține cu adevărat aceste tangles.

Începeți prin perierea spre exterior de pe piele pentru a distruge firele de păr slăbite. În continuare, utilizați un pieptene larg dințate pentru a face același lucru cu subsolul. S-ar putea să existe niște noduri, așa că utilizați un desengler pentru a scăpa de ele. Finisați prin perierea stratului superior și apoi scăldați cu șampon și condiții.

Haina lunga: Blană mai lungă pe câini, cum ar fi Păstoriștii germani cere pieptănarea sau periajul pe aproape o bază zilnică, în special în timpul sezonului de vărsare. Coaturile lungi pot fi grosiere sau matasoase, dar pentru oricare dintre ele, utilizați un șampon de desenare atunci când vă îmbăiați câinele pentru a evita orice durere.

Coaturile lungi și grosiere au un substrat moale care trebuie să fie periat cu o perie de pin și o perie netedă de păr. Câini cu părul matasos, cum ar fi seturile și spanielurile, nu au subaccesari, dar există încă un risc de încurcare în părul fin.

În timpul unei băi, utilizați balsamul pentru a adăuga rezistență și a străluci la blana câinelui. Dacă este posibil, uscați blana câinelui cu un uscător de păr după scăldat și apoi faceți o altă perie de haină.

Coat de sârmă: Un număr de terrii, precum și wolfhounds irlandez, au haine wiry care sunt susceptibile la încurcări. Coaturile de sârmă, cunoscute și sub numele de haine sparte, necesită atât un pieptene de stripare și o perie slicker când se îngrijește.

Utilizați pieptenele de stripare pentru a subțiri blana, alergând ușor de-a lungul câinelui înapoi, folosind un desengler pentru a scoate covorașele, dacă este necesar. Urmăriți subțierea prin perierea de blană din piele cu peria de slicker. Luați în considerare aducerea unui câine de acoperire wirt pentru îngrijirea profesională, deoarece nu este o sarcină ușoară de a stăpâni.

Curățată: Câini acoperiți cu corali, cum ar fi pădurile sau frisurile Bichon, au bucle groase, moi care se odihnesc aproape de corp. Păstrați buclele tăiate, în timp ce cresc repede și pot deveni încurcate.

Atunci când periați, utilizați o perie soft, curbată, cu o perie slicker curbată împotriva așezării blănurilor pentru a face stratul pufos. În timpul scălderii, utilizați doar șamponul, deoarece balsamul poate greva în jos și face mai greu să clipi. După o baie, primul prosop-uscat și apoi uscați blana, apoi urmați-l cu periajul stratului de pe piele.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Îngrijirea câinilor: tipuri de haine de blană de câine