Poți să radeți o pisică?

Pisicile, în general, nu au o cerință naturală pentru tăiere sau ras. Deși anumite rase de câine au părul care întotdeauna crește și are nevoie de tăiere regulată, părul unei pisici nu este același. Atâta timp cât vă periați pisica în mod regulat pentru a îndepărta părul liber și pentru a împiedica formarea încurcăturii și covorașului, stratul de pisică poate fi de obicei lăsat singur.

Chiar și pisicile cu haine lungi, groase nu trebuie să fie ras în timpul verii pentru a se răci. Un strat de pisică ajută în mod natural să reglementeze temperatura corpului pisicii în funcție de faptul că este fierbinte sau rece. Când este periat în mod corespunzător, aerul poate circula prin părul pisicii până la piele, ajutând la menținerea pisicii răcoroase în timpul verii. O blănuri de pisică, de asemenea, în afara lunilor mai calde (veți vedea o creștere a vărsării în jurul primăvarării) și în jos în lunile cooler.

Chiar dacă o pisică nu trebuie să fie rasă sau tăiată, cu siguranță vă puteți tăia sau rade haina pisicii dacă doriți așa. Spre deosebire de ceea ce ați auzit, rasul unei pisici nu este crudă, atâta timp cât este făcută de un profesionist, iar pisica nu este supărată în mod inutil sau subliniat de proces.

Motive pentru a tăia haina unei pisici

Poți să rade o pisică

O tăietură de leu este o ornamentală populară pentru pisici. Corpul este ras scurt, dar părul este lăsat mai lung pe cap, picioare și coadă.

Proprietarii de pisici ar putea dori să-și rade pisicile din mai multe motive. Să examinăm fiecare dintre ele:

  • Matting: Dacă pisica are o haină lungă care este legată de piele, rasul pisicii este într-adevăr singura soluție. Uneori, pisicile mai mari sau pisicile care sunt supraponderale s-ar putea să aibă probleme în îngrijirea lor. Alteori, proprietarii de animale de companie se pot lupta cu periajul frecvent și suficient de bine pentru a preveni formarea covorașilor. Dacă o pisică este în mod constant matime, păstrarea părului de păr ras scurt poate fi de ajutor.
  • Hairballs: Pisicile care suferă de bile de păr frecvente sau severe ar putea beneficia de a fi ras. Cu cât părul mai puțin este pe pisică, cu atât mai puțin părul va ajunge în tractul digestiv al pisicii, unde poate provoca haos.
  • Paraziți sau probleme cutanate: Dacă vă luptați cu o infestare proastă de purici, se poate face ca Pisica să poată vedea dacă Fleas Reapar. Dacă pisicile au nevoie de băi sau medicamente speciale aplicate pe piele pentru a trata acarienii, ringurile, infecțiile sau alte probleme ale pielii, rasul pisicii poate face tratamentele mai ușor de administrat și mai eficient.
  • Vărsare: Unele proprietari de pisici care sunt hrăniți cu părul de pisică în toată casa ar putea dori să-și radă pisica pentru a tăia cât de mult părul se termină pe mobilierul și hainele lor. Periajul frecvent poate fi, de asemenea, tăiat pe părul de vărsare. Rasing pisica ta într-un clip de leu nu va elimina vărsarea cu totul, dar ar putea ajuta la reducerea sumei.

Cum de a elimina covorașele?

Pisica cu strat mat

Unele pisici se dezvoltă straturi încurcate sau mată, necesitând îndepărtarea covorașilor prin ras sau utilizarea unui pieptene de demarat.

Când o pisică nu este periat în mod regulat, părul se poate încurca. În timp, încurcăturile strânge și formează covoare. Pisicile lungi ca persanii au nevoie de periaj sau piept frecvent pentru a preveni covorașii. Covoarele nu sunt doar necorespunzătoare, sunt dureroase pentru pisică. Pe măsură ce părul se strânge, se trage pe piele. De-a lungul timpului, pisicile pot dezvolta răni sub covorașe, care pot deveni infectate.

Este important să periați sau să piepați părul până la piele. De prea multe ori proprietarii de pisici perie numai stratul superior de păr (numit firele de gardă), în timp ce covoarele se află în subsol. Pentru a peria corect, concentrați-vă pe o zonă a stratului de pisică la un moment dat. Periați ușor în aceeași direcție de creștere a părului până când nu mai puteți vedea sau simți orice încurcături. Odată ce o zonă este periat și netedă, treceți la următorul.

Nu uitați să periați partea din față și din spate a picioarelor și sub burtă și axoare. Pentru pisici puternic acoperite, este posibil să aveți nevoie să ridicați părul puțin la un moment dat pentru a putea vedea pe piele. Pisicile cu părul lung sau straturile groase pot avea nevoie de pieptene, precum și periajul.

Dacă pisica ta are câteva covorașe mici, puteți încerca să le eliminați singur. Folosind o pensulă, pieptene sau chiar degetele, dezactivați ușor și separați părul puțin la un moment dat până când mat este plecat. Nu fi surprins dacă pisica dvs. protestează acest proces. Demattingul este incomod. Chiar dacă încercați să fiți atenți, veți trage în mod inevitabil părul și pielea pisicii în timp ce încercați să lucrați la covor. Mergeți încet și luați pauze frecvente dacă este necesar.

Covorașele mari sau blănurile foarte strâns legate de obicei trebuie să fie tăiate cu foarfece sau ras cu mașini de tăiat. În cazurile în care o pisică este legată de tot corpul, un ras complet este mai uman pentru pisică. Nu încercați să tăiați sau să vă distrugeți. Pielea pisicii este extrem de subțire și delicată. Mulți proprietari de pisici au tăiat accidental pielea pisicii lor în timp ce încearcă îngrijirea la domiciliu și au ajuns în clinica de urgență. Covorașele mari ar trebui să fie frecvente doar de un groomer profesionist sau medic veterinar.

Cum să vă tăiați în siguranță sau să vă radeți pisica?

Poți să radeți o pisică

Ras o pisică este ceva care ar trebui lăsat la groomers profesionist, care sunt instruiți să facă acest lucru în siguranță.

Pisicile de tăiere sau de ras nu este o chestiune simplă. În primul rând, pisicile rar încă și cu răbdare, permițându-vă să vă tăiați sau să vă radeți părul. Unele pisici pot deveni chiar agresive atunci când încercați să le îngrijiți. În al doilea rând, deoarece pisicile au piele foarte subțire, este prea ușor pentru o persoană neinstrită să taie accidental sau să rupă pielea. Lamele de tăiere sunt foarte ascuțite și se încălzesc atunci când sunt utilizate, ceea ce poate arde pielea sau pot da pisica rău razor ars. Foarfece nu ar trebui niciodată folosite pentru a tăia zonele mari ale corpului unei pisici, deși îngrijitorul profesionist de pisică îi pot folosi pentru a tăia în jurul capului și față.

Pentru numele siguranței, nu încercați să vă radeți singur pisica. Întotdeauna aduceți pisica dvs. într-un groomer profesionist sau medicul veterinar dacă doriți ca pisica dvs. să fie demarată, rasă sau tăiată. Groomerul dvs. vă poate sfătui despre un program de îngrijire, astfel încât pisica dvs. nu devin din nou mată.

Cum să radeți o reducere a leului?

Un groomer profesionist vă poate oferi pisicii o tăietură de leu sau o decupare de leu, rasind corpul pisicii în timp ce părăsi capul, Ruff (Mane) și Coada Fluffy. Picioarele sunt în general tăiate la jumătatea drumului, lăsând puful pe jumătatea inferioară și labele.

Există unele coborâri la o tăietură de leu. Deoarece părul este ras tot drumul până la piele, există mai mult risc de tăiere sau rănire a pielii în timp ce încercați această clipă. În plus, părul mai lung protejează corpul pisicii de arsuri solare și zgârieturi și păstrează pisica caldă. Pisicile în aer liber nu ar trebui să fie ras într-o tăietură de leu și în timpul iernii, pisicile de interior într-o ornament de leu ar putea avea nevoie de un pulover să se țină cald.

O alternativă la linia de leu este ceva ce este numit în mod diferit de ursuleț de pluș, ornamente pijama, tăietură de pieptene sau ornamente de pluș. Folosind un atașament de pieptene peste lama de tuns, groomerul închide părul, lăsând aproximativ 1/2 inch la 1 inch de păr. Cu acest clip, părul este semnificativ mai scurt, dar nu ras tot drumul până la piele. Un ursuleț de pluș sau pijama Trim este o opțiune excelentă deoarece oferă multe dintre beneficiile unei haine mai scurte, lăsând suficient de păr pentru a proteja corpul pisicii și pentru a oferi căldură. Cu toate acestea, această ornament nu se poate face pe o pisică mată. Pisicile cu păr foarte mat ar trebui să fie ras tot drumul până la piele ca și cu un clemă de leu.

Poți să radeți o pisică

O tăietură de ursuleț de pluș sau clemă pijama scurtează stratul fără a-l tăia la piele.

O altă alternativă la un rave complet sau ornament este un ras simplu de burtă. O rasă de burtă lasă cea mai mare haină a pisicii. Îndepărtarea părului de la partea inferioară a pisicii poate fi utilă pentru prevenirea covorașului, deoarece unele pisici nu le place să aibă periculosul de burtă.

Îngrijirea pentru sănătate și confort

Deși majoritatea pisicilor nu trebuie cu adevărat să fie ras sau tăiate, făcând acest lucru uneori cea mai bună alegere atât pentru pisica, cât și pentru proprietarul pisicii. Împărțirea pisicii nu înseamnă că nu mai trebuie să o spălați. Pe măsură ce părul crește înapoi, poate deveni din nou mat, dacă nu vă spălați suficient. Este important să rețineți că rasul unei pisici, în special în mod regulat, poate modifica textura și culoarea părului. De asemenea, dacă o pisică are anumite probleme de sănătate, părul ar putea să nu crească complet după ce a fost ras.

întrebări frecvente

Este crud să radeți o pisică?

Deși rasul unei pisici nu este de obicei necesară, nu este crudă când se face în siguranță de către un profesionist și atâta timp cât pisica nu este prea supărată sau subliniată de proces. În unele cazuri, rasul nu este recomandat. Nu vă radeți pisica dacă temperamentul ei face procesul periculos. Pisicile care devin agresive de procesul de îngrijire ar putea să se miște atât de mult încât riscă să fie tăiate.

Ei ar putea, de asemenea, să rănească profesioniștii grooming. Pisicile care sunt prea stresate de creșterea riscului de supraîncălzire sau de suferințele de dificultăți de respirație. Nu este, de asemenea, uman să supuneți o pisică la stres nejustificat dacă nu este o chestiune de sănătate. Dacă pisica dvs. este sever mată, dar rezistă îngrijirii, medicul veterinar ar putea recomanda un rave sub sedare la clinica veterinară.

Ce se întâmplă când radeți o pisică?

Pentru a rade o pisică, un groomer profesionist de companie utilizează mașini electrice pentru a forța părul până la piele, lăsând doar un mic piersic fuzz în spatele. De obicei, întregul corp nu este ras. Cel mai adesea, pisicile sunt date ca clip de leu (un corp ras, dar lăsând capul, ruful și pufosul de coadă). Pisicile pot obține, de asemenea, un clip de ursuleț de pluș sau un clip de pijama, care clipește părul mai scurt, dar nu tot drumul până la piele. Deși părul pisicii se va întoarce, rasul poate schimba textura sau aspectul stratului, inclusiv culoarea.

Puteți rade o pisică cu mașini de tuns umane?

Proprietarii de animale de companie nu ar trebui să încerce să-și rade pisica acasă cu mașini de tuns umane sau chiar mașini de casă făcute pentru animale de companie. Pisicile nu acceptă de obicei bărbierit, iar pielea lor este foarte subțire și ar putea fi tăiată accidental. În mod similar, nu încercați niciodată să tăiați haina pisicii dvs. folosind foarfece. Riscul de vătămare a pisicii sau dvs. este prea mare. Întotdeauna aduceți pisica dvs. într-un groomer profesionist sau medic veterinar pentru bărbierit sau tăiat.

Cum rade în siguranță o pisică?

Deși pisicile nu sunt cunoscute pentru dorința lor de a sta liniștit și de a rămâne calm în timp ce sunt ras, groomers profesioniști au formarea și abilitățile necesare pentru a realiza această sarcină în condiții de siguranță. Ei sunt calificați la restrângerea pisicii și manipularea ușoară a pisicii în timp ce sunt prudente în jurul zonelor sensibile. Veterinarii și tehnicienii veterinari pot, de asemenea, să radă în siguranță o pisică. Nu este recomandat ca proprietarii de animale de companie să încerce să-și rade propria pisică datorită riscului de rănire a pisicii sau proprietarului de companie sau ambelor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Poți să radeți o pisică?