Havanese: profil de rasa de caini

Informații despre rasa de câine haosane

Havanisii datează din 1500 de ani cu Cuba și este un câine mic și robust, cu o personalitate jucăușă, afectuoasă. În ansamblu, acești câini inteligenți sunt buni și fac câini de familie mari. Ele sunt foarte instrabile și pot învăța trucuri și pot efectua în competiții de agilitate și ascultare. Acest câine inteligent își va face și propriile jocuri și vă va antrena pentru a le juca cu el. Havanisii pot fi, de asemenea, utilizați ca un câine de terapie care vizitează, mai ales dacă câinele a fost bine socializat pentru a nu fi timid cu străini.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Jucărie

Înălţime: 8.5 până la 11.5 inci

Greutate: 7 până la 13 kilograme

Coat și culori: Rasa poate avea una sau două culori, dar fără a se limita la, negru, argint, alb, cremă, bronz, fawn, aur, salariat, și roșu. Haina sa poate varia drastic de la matasy drept la foarte ondulat cu inelete.

Speranța de viață: 14 până la 16 ani

Caracteristicile havanezului

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
TrainitateÎnalt
InteligențăMediu
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria havanezului

Havanul este câinele național al Cubei, o rasă veche și doar rasa nativă care a fost dezvoltată în Cuba, când strămoșii săi canini au venit în Cuba din Spania la începutul anilor 1500, prin Tenerife în Insulele Canare - Insulele câinilor."Rasa se crede că împărtășește linia cu Bichon. Havanul era un animal iubit de aristocrați cubanezi și mai târziu a devenit popular în rândul europenilor bogați, inclusiv Regina Victoria și Charles Dickens. Acest câine de pură este rar să găsească în Cuba, deoarece insula este depășită cu straturi de rasă mixtă.

Havanul a fost în u.S. De la revoluția cubaneză în 1959, când doar 11 câini au fost lăsați să salveze rasa de la dispariție. A prosperat în u.S. și Europa, iar rasa a fost recunoscută de Clubul American Kennel (AKC) în 1996.

Îngrijirea havaneză

Din cauza tipului său de mătase, rutină îngrijirea este o necesitate absolută pentru rasa de câine havan. Periați-vă orifiniind adesea, cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână (mai des dacă stratul este menținut lung). Dacă nu aveți timp să faceți acest lucru, fiorul nu poate fi câinele pentru dvs. Mulți proprietari havanzi aleg să păstreze un strat mai scurt, caz în care tunsurile pot fi necesare la fiecare câteva săptămâni. Haina lor le protejează de soare și tolerează vremea fierbinte și vreme rece moderat.

În ciuda hainei sale de mătase, hazanii nu au vărsat prea mult. Fiți conștienți că mai puțină vărsare nu înseamnă că câinele este hipoalergenic.

Ca toți câinii, Havanul ar trebui să primească propriu-zis Instruire. Acești câini sunt inteligenți și atenți, deci au tendința de a învăța repede. Instruirea generală va contribui la fericirea generală a câinelui, precum și la propria voastră.

Ca un câine mic moderat activ, Havanul ar trebui să obțină zilnic exercițiu dar nu are nevoie de o mulțime de ea. Cu prizele corespunzătoare pentru energia lor, acești câini sunt mulțumiți să se hrănească pe poala sau să joace în interior. De fapt, ei pot fi minunați pentru oraș și apartament care trăiește.

Dacă vrei o caine mic Cu o deformare relativ ușoară, havanul ar putea fi potrivit pentru tine. Această rasă tinde să facă destul de bine copii și alți câini. Temperamentul prietenos și blând al Havanez face ca această rasă să fie potrivită pentru multe tipuri de case, inclusiv apartamente. Ei pot fi, de asemenea, un câine mare de a avea pentru călătorie și rv care trăiește ca fiind mici și nu coacă mult.

Cu toate acestea, un havanez nu va face bine dacă trebuie să-l lăsați singur pentru perioade lungi de timp. Ei doresc o companie, sunt cunoscuți că au anxietate de separare și pot dezvolta obiceiuri distructive datorită nefericitului și plictisit.

Un dezavantaj este că havanul poate dura mai mult timp în gunoi. Va trebui să fiți consecvenți în această perioadă sau să oferiți o ușă câine, astfel încât câinele are acces la exterior. Mulți dintre ei nu-i place să se umezească, așa că este bine să aveți o zonă acoperită disponibilă. Pe de altă parte, dacă cresc în jurul apei, pot fi înotători buni. În general, Havanul ar trebui să fie un câine interior.

Probleme comune de sănătate

Crescători responsabili se străduiesc să mențină cel mai înalt Standardele de rasă Așa cum a fost stabilit de cluburile de kennel cum ar fi AKC. Câinii crescuți de aceste standarde sunt mai puțin probabil să moștenească condițiile de sănătate. Cu toate acestea, pot apărea unele probleme de sănătate ereditare în rasă.

Următoarele sunt câteva condiții pentru a fi conștienți de:

  • Surditate: Aceasta este adesea o condiție congenitală în havanez.
  • Luxarea patellară: Aceasta este o articulație de genunchi liberă care poate duce la artrită de lamere și genunchi.
  • Displazie de șold: Deși acest lucru este adesea considerat a fi o condiție pentru câinii mari, havanii sunt, de asemenea, predispuși la displazia șoldului. Acest lucru poate provoca durere și lameritate.
  • Distriblasia cotului: Havanezii sunt, de asemenea, predispuși la displazia cotului și poate necesita o intervenție chirurgicală.
  • Hipotiroidismul: Havanul are o rată ridicată de glande tiroide nealive și poate necesita tratament prin viața câinelui.
  • Alergii: Havanisii pot avea alergii de piele la purici, iarbă și polen, făcând ca câinele să se zgârie și să mestece.

Dieta și nutriția

Hrăniți-vă havanele două mese pe zi cu un total de o jumătate la o ceașcă de alimente de câine uscate. Nu lăsați alimentele pentru hrănirea liberă sau puteți descoperi că obezitatea în greutate poate reduce durata de viață a câinelui și poate duce la alte condiții. Discutați orice creștere în greutate cu medicul veterinar și ce tip de program de hrănire, alimente și exercițiu este potrivit pentru câinele dvs.

Evitați să dați oamenilor hrană havanezii voștri. Fiți conștienți de faptul că sunt trucuri și vă pot instrui să le hrăniți câteva din mâncarea dvs. dacă nu sunteți vigilenți. Fiți consistenți și asigurați-vă că toți cei din familia dvs. este la fel de bine.

10 cele mai bune rase de câine mici pentru spațiu limitat
PROS
  • Nu aruncă mult

  • Blând și vesel

  • Se înțelege bine cu copiii și cu alți câini

Contra
  • Durează mai mult pentru gunoi decât alte rase datorită aversiunii sale de a se uda.

  • Suferă anxietate de separare dacă este lăsată singură pentru perioade lungi de timp și poate dezvolta obiceiuri distructive.

  • Are nevoi de îngrijire ridicată a îngrijirii - necesită periaj frecvente dacă stratul este menținut lung sau tunsoare la fiecare câteva săptămâni pentru a menține stratul scurt.

Unde să adopți sau să cumpărați un havanez

Verificați adăpostul local de animale și grupurile de salvare pentru câinii havanezi care au nevoie de case. O serie de grupuri de salvare la nivel național pentru havanes oferă resurse online pentru a găsi un câine, inclusiv:

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Ca și în cazul oricărei rase, dacă credeți că rasa de câine havan este potrivită pentru dvs., asigurați-vă că faceți o mulțime de cercetări înainte de a obține unul. Discutați cu alți proprietari de câini havan, crescători de câini havanezi de reputație și grupuri de salvare a câinilor havanezi pentru a afla mai multe.

Dacă sunteți interesat de rase similare, uitați-vă la acestea pentru a compara argumentele pro și contra:

Există o mare varietate de rase de câini acolo. Cu puțină cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă.

Uita-te acum: 12 câini mici care fac ca prietenii de călătorie mare

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Havanese: profil de rasa de caini