Lhasa apso: profil de rasa de caine

Lhasa Apso mergând în iarbă, profilul lateral

Lhasa Apso este un câine relativ mic, dar destul de robust, cu o haină lungă și dens. Această rasă este cunoscută a fi fericită și jucăușă, dar, de asemenea, independentă și rău. Ei au o istorie de mii de ani ca un câine de protecție mic. Această rasă excelează, de asemenea, ca un câine al urechii auditiv pentru persoanele cu pierdere auz.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Non-sportiv

Înălţime: 10 până la 11 inci la umăr

Greutate: 12 până la 18 kilograme

Coat și culoare: Haina dublă dens poate fi aproape orice culoare, dar sunt cele mai frecvent văzute în negru, alb, aur, gri, cremă sau o combinație a acestora.

Speranța de viață: 12 până la 15 ani

Caracteristicile Lhasa Apso

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
TrainitateMediu
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaÎnalt
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria Lhasa Apso

Lhasa APSO este provenit din Tibet de peste 2.500 de ani în urmă și a evoluat perfect pentru climatul aspru al Himalaya. Numit pentru orașul sacru al Lhasa, aceste creaturi pretinse au fost vegherile interioare ale templelor și palatelor. Cu auzul lor extrem de dezvoltat, ei vor alerta călugării dacă cineva a trecut prin câinii de protecție exteriori. În Tibet, rasa este numită Apso Seng Kye sau "câine lion santinel de coajă."Această istorie lungă ca câine de gardă contribuie la personalitatea modernă a rasei.

Dovezile ADN arată că Lhasa Apso este o linie antică strâns legată de lupul care este strămoșul tuturor câinilor. Lhasa APS O dată ca daruri de către Dalai Lama către nobilii chinezi se crede că au contribuit la liniile de sânge ale câinilor Shih Tzu și Pekingese.

Lhasa APSO a intrat treptat în lumea occidentală la începutul anilor 1900 și a fost recunoscută ca "Lhasa Terrier, 10 inch" de Clubul Kennel din Londra în 1908. Cu toate acestea, cel de-al doilea război mondial a avut un efect de creștere asupra reproducerii. În anii 1930, LHASAS au fost dat ca un cadou de la Dalai Lama la American C. Suydam Cutting, un călător mondial și naturalist. Rasa a fost recunoscută de Clubul American Kennel (AKC) în 1935 ca Terrier Lhasa, dar a fost re-numit Lhasa Apso în 1944. În 1959, rasa a fost mutat de la grupul terrier la grupul non-sportiv.

Lhasa apso îngrijire

Mulți proprietari aleg să-și păstreze părul Lhasa tăiat într-un scurt "haină de catelus."Alții, în special cei din lumea spectacolului, preferă haina naturală lungă și grea. Oricum, un strict îngrijirea Rutina este o necesitate absolută. Părul Lhasa crește constant, astfel că vor fi necesare tunsori. Cei care păstrează stratul scurt va trebui să aibă părul tăiat la fiecare două până la trei săptămâni și să perie părul la fiecare șapte până la 10 zile. Dacă părul este menținut lung, periajul profund este vital la fiecare dată la două zile.

Lhasa este numită a HypoallerGenic câine rasă Datorită modului în care acesta acoperă. În timp ce alergenele care declanșează alergii de câine sunt conținute în celulele pielii (Dander) și Saliva, mai degrabă decât părul în sine, sunt mai probabil să devină în aer în cazul în care un câine acoperă o mulțime de păr ușor. Părul Lhasa este greu și grosier și se deplasează continuu, ceea ce se spune că are ca rezultat mai puține alergeni de câini în aer. În timp ce modul în care indivizii sunt afectați de o alergie la câini pot varia, această rasă poate fi potrivită pentru cei care sunt ușor sau moderat alergici la câini.

Lhasa are o minte proprie și o natură puternică. Din acest motiv, Instruire este o cerință absolută. Cu toate acestea, această rasă este destul de inteligentă și poate învăța bine cu persistența.

În mod corespunzător socializare este, de asemenea, important, astfel încât Lhasa dvs. va fi confortabilă în toate situațiile. Ele sunt în mod natural protectoare și rezervate în jurul oamenilor noi.

Lhasa are un nivel mediu de energie și nu are nevoie de o cantitate extraordinară de exercițiu. Cu toate acestea, zilnic Plimbare și activități distractive cum ar fi Jocuri vă poate ajuta să vă păstrați lhasa stimulată mental și fizic.

Dimensiunea mică a Lhasa face ca această rasă să fie ideală pentru Apartamente și case mici. Ei nu sunt predispuși la anxietate de separare și să facă bine în gospodării unde ați plecat în timpul zilei de lucru. Cu toate acestea, ele pot fi enervante barkeri, deoarece sunt greu la coaja la orice passerby sau în ceea ce privește zgomotul.

Această rasă nu poate fi o primă alegere ideală pentru gospodăriile cu copii, Dar se poate înțelege cu niște copii dacă se ridică cu ei și sunt bine pregătiți și socializați. Ei nu vor pune cu tachinarea sau greșelile. Aceasta este o rasă inteligentă și protectoare care se va obliga îndeaproape cu proprietarul său, dar și un câine jucăuș și răutăcios.

Probleme comune de sănătate

Crescători responsabili se străduiesc să mențină cel mai înalt Standardele de rasă Așa cum a fost stabilit de cluburile de kennel cum ar fi AKC. Câinii crescuți de aceste standarde sunt mai puțin probabil să moștenească condițiile de sănătate. Cu toate acestea, pot apărea unele probleme de sănătate ereditare în rasă. Următoarele sunt câteva condiții pentru a fi conștienți de:

Dieta și nutriția

Lhasa voastră va avea nevoie de două mese pe zi de până la o jumătate de ceașcă de alimente de câine uscate pe masă. Suma va varia în funcție de dimensiunea, vârsta și nivelul de activitate al animalului dvs. de companie și nevoile nutriționale ale unui câine se schimbă în timp. Trebuie să monitorizați greutatea câinelui dvs. și să vă asigurați că el nu a pus în plus, chiar și o lire este o creștere semnificativă a greutății pentru o mică câine - obezitatea va scurta durata de viață a câinelui. Discutați orice dietă necesară se schimbă cu medicul veterinar pentru a obține recomandări pentru un program de hrănire, suma, tipul de alimente și exerciții fizice. Este mai bine să nu lăsați alimente pentru hrănirea liberă sau să vă dați și să vă hrăniți mâncarea umană a câinelui ca un tratament.

10 cele mai bune rase de câine mici pentru spațiu limitat
PROS
  • Inteligent

  • Hipoalergenic

  • Afectuos și jucăuș

Contra
  • Barking poate fi excesiv

  • Nu o primă alegere pentru gospodăriile cu copii mici

  • Necesită îngrijire strictă pentru a menține haina lungă și greu

Unde să adoptați sau să cumpărați un Lhasa APSO

Clubul American Lhasa Apso este un loc minunat pentru a începe căutarea unui câine - extins Lista de crescători Caracteristici Icoane pentru a indica crescătorii cu pui disponibili. Dacă sunteți interesat de o salvare Lhasa, AKC recomandă Lhasaapsorescue.Org.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Ca și în cazul oricărei rase, dacă credeți că Lhasa Apso este câinele drept pentru dvs., asigurați-vă că faceți o mulțime de cercetări înainte de a adopta unul. Discutați cu alți proprietari de la Lhasa, crescători de renume și grupuri de salvare pentru a afla mai multe.

Dacă sunteți interesat de rase similare, explorați argumentele pro și contra ale acestora:

Există o întreagă lume rase de câini acolo. Cu puțină cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă.

Uita-te acum: 12 câini mici care fac ca prietenii de călătorie mare

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Lhasa apso: profil de rasa de caine