Malteză: profil de rasă de câine

Malteză

Maltezul este un câine mic, rafinat și plin de bucurie, cu părul alb lung, moale, alb. Această rasă de câine este inteligentă și compactă, făcându-l un câine puțin portabil portabil. Maltezul este un câine fermecător care face bine în gospodăriile care doresc un câine de companie mic.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Jucărie

Înălţime: 8 până la 10 inci

Greutate: 4 până la 7 kilograme

Coat și culoare: Alb, cu un strat lung și matasos cu un singur strat, fără un subțire

Speranța de viață: 12 până la 15 ani

Caracteristicile malteze

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiScăzut
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria maltezului

Maltezele pot fi urmărite înapoi peste 28 de secole și este o rasă veche a insulei Malta în Marea Mediterană. Această rasă de câine poate fi găsită pe ceramica greacă antică și a fost menționată de filosoful Aristotel. Sa cunoscut ca fiind un partener prețios de redevență de-a lungul anilor. Spre deosebire de multe rase mici, malteza nu a fost crescuta de la dimensiuni mai mari - a fost mereu foarte mult caine mic.

Maltezia a rămas o rasă de câine de distincție - foarte apreciată și destul de căutată. Această rasă a devenit populară printre doamnele de clasă superioară din Anglia în anii 1300. Încercările de a rambursa maltezele mai mici în secolele 17 și 18 au dus la câini mici dimensiunea veverițelor, dar acest efort aproape le-a șters. Ei au fost transversali cu alți câini mici pentru a revigora rasa și acest lucru a dus la dezvoltarea mai multor rase legate.

Spre sfârșitul anilor 1800, malteza a fost introdusă în u.S. și a fost recunoscut oficial de Clubul American Kennel în 1888. Rasa a rămas relativ populară până în prezent.

Îngrijirea malteză

Stratul moale al maltezului crește continuu. Mulți proprietari aleg să păstreze părul tăiat scurt și este nevoie de o calitate ondulată și pufoasă - alții păstrează stratul lung și curge. Din cauza acestui tip de strat, rutină îngrijirea este o necesitate absolută. Maltezele ar trebui să fie periat de două până la trei ori pe săptămână (până la o dată pe zi dacă stratul este menținut lung). Tunsoarele pot fi necesare la fiecare câteva săptămâni.

Maltezele sunt predispuse la a arăta colorarea lacrimală sub ochi. Există produse disponibile la magazinele de companie pentru a vă ajuta să eliminați aceste pete. Acele arcuri drăguțe sau topknoturi pe care le vedeți pe o malteză servesc scopului de a păstra părul din ochii câinelui pentru a preveni iritarea. De asemenea, puteți observa că nasul maltezului devine bolnav în timpul verii la negru și se estompează atunci când nu primesc expunerea la soare, care este cunoscută sub numele de nas de iarnă.

Această rasă are nevoie de o atenție deosebită pentru igiena dentară pentru a preveni problemele dinților și gingiilor. Este posibil să aveți nevoie să vă periați dinții câinelui dvs. zilnic sau la minimum de două până la trei ori pe săptămână pentru a vă asigura că gura să rămână sănătoasă.

Considerat a fi a HypoallerGenic câine rasă, Poate fi potrivit pentru cei care sunt ușor sau moderat alergici la câini. Acest termen "hipoalergenic" este contestat de specialiști de alergie, deoarece alergiile sunt provocate de proteine ​​în saliva câinilor și mai degrabă decât blana. Dar, ca un câine mic care aruncă puțin, o malteză poate elibera mai puțin de acești alergeni.

Ca toți câinii, maltezi are nevoie de Instruire și socializare Pentru a fi fericit și bine ajustat. Aveți grijă să nu treceți cu vederea aceste lucruri doar pentru că maltezul este un câine mic. Rasa este inteligentă și, prin urmare, un cursant rapid. Unii simt că maltezul are o lovitură încăpățânată și poate fi puțin pe partea vocală.

Maltezi au un nivel moderat de energie și nevoie exercițiu. Zilnic Plimbare și activități distractive cum ar fi Jocuri vă poate ajuta să vă păstrați stimularea mentalică malteză și fizică. Rasa nu tolerează extreme de căldură sau de bine. Mai ales în vreme rece, malteza nu are un substrat și ar trebui să oferiți un pulover dacă luați câinele în aer liber pentru o plimbare.

Cu mai mult de 2000 de ani ca o rasă de câine la Lap, vă puteți aștepta ca o malteză să aibă o atenție constantă a omului și poate prezenta anxietate de separare dacă este lăsată singură pentru perioade lungi de timp. Ele pot lătra continuu sau devin distructive. Din acest motiv, ele sunt cele mai bune în gospodăriile în care veți fi acasă pe tot parcursul zilei sau vă puteți păstra câinele cu dvs. când sunteți departe de casă.

Ca un câine delicat mic, maltezul nu este recomandat pentru o gospodărie cu copii mici datorită riscului de rănire a câinelui. Ele pot fi o alegere potrivită pentru familiile cu mai multă în vârstă copii. O malteză poate deveni, de asemenea, prea protectivă a proprietarului său și poate deveni defensivă în jurul copiilor și a altor animale, arătând lătrat și mușcături.

Malteză poate fi dificil de gâscă, dar este, de asemenea, posibil ca antrenamentul de hârtie sau de gunoi să-i antrenezi, astfel încât să nu aveți nevoie să le luați în afara.

Probleme comune de sănătate

Crescători responsabili se străduiesc să mențină cel mai înalt Standardele de rasă Așa cum a fost stabilit de către Cluburi de kennel cum ar fi AKC. Câinii crescuți de aceste standarde sunt mai puțin probabil să moștenească condițiile de sănătate. Cu toate acestea, pot apărea unele probleme de sănătate ereditare în rasă. Următoarele sunt câteva condiții pentru a fi conștienți de:

Dieta și nutriția

Hrăniți-vă două mese malteze pe zi pentru un total de 1/4 până la 1/2 cană de mâncare uscată. În timp ce acest lucru pare a fi o sumă mică, nu au nevoie de mult. Ele pot fi consumatoare pretențioase și au sisteme digestive sensibile. Ele pot fi destul de convingătoare în a vă oferi biți de mâncare umană, dar trebuie să fiți consecvenți în evitarea acestui lucru. În caz contrar, puteți vedea creșterea în greutate și chiar mai mult comportament alimentar.

Asigurați-vă că oferiți apă proaspătă și curată pentru câinele dvs. Dacă observați orice creștere în greutate, discutați acest lucru cu medicul veterinar pentru a obține o recomandare pentru un program de hrănire, cantitatea de alimente, tipul de alimente pentru câini și nevoile de exerciții fizice.

10 cele mai bune rase de câine mici pentru spațiu limitat
PROS
  • Potențial tolerabil pentru persoanele care suferă de alergie ușoară până la moderată

  • Poate fi capabil să se trezească cu trenul de hârtie sau de gunoi

  • Câine mare și însoțitor

Contra
  • Necesită acoperire continuă și îngrijire dentară

  • Are o lovitură încăpățânată și poate obține Yippy sau defensive

  • Nu tolerează bine vremea rece

Unde să cumpere sau să adopte o malteză

Ca și în cazul oricărei rase, dacă credeți că maltezul este câinele potrivit pentru dvs., asigurați-vă că faceți o mulțime de cercetări înainte de a adopta unul. Discutați cu alți proprietari maltezi, crescători de renume și grupuri de salvare pentru a afla mai multe. Unele resurse utile includ:

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de rase similare cu maltez, căutați aceste:

Una dintre acestea ar putea fi o alegere excelentă pentru dvs. sau ați putea dori să cercetați multe diferite rase de câini pentru a găsi unul potrivit.

Uita-te acum: 12 câini mici care fac ca prietenii de călătorie mare

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Malteză: profil de rasă de câine