Jack russell terrier: profil de rasa de caini

Un terrier Jack Russell care rulează într-un parc

Sfânt și solid ar putea fi două dintre cele mai apt descrieri pentru micul, dar puternic, Jack Russell Terrier. Acești câini stau doar despre un picior înalți, dar ambalați o mulțime de personalitate și aventură.

JRT, după cum se face referire, este atât un câine de vânătoare agil, cât și un tovarăș de familie iubitor de familie. Dar nu fiți păcăliți de dimensiunea mică, acești câini au rezistență la rezistență și voință, deci pot fi o provocare pentru proprietarii de câini novice.

Există o anumită confuzie cu privire la diferența dintre Jack Russell Terrier și parsonul Russell Terrier. Cele două rase împărtășesc originile similare, dar s-au divertisment în ultimii ani - în primul rând datorită disputelor privind recunoașterea AKC și standardele de reproducere. Jack Russell Terrier sunt înregistrați de JRTCA (Clubul de Terriel din America Jack Russell) și trebuie doar să se conformeze unui standard de rasă de lucru.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Terrier

Înălţime: 10 până la 15 inci

Greutate: 13 până la 17 kilograme

Palton: Strat scurt care poate fi neted sau dur

Culoarea stratului: Alb cu marcaje negre, bronze sau maro

Speranța de viață: 13 până la 18 ani

Caracteristicile lui Jack Russell Terrier

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaÎnalt
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria lui Jack Russell Terrier

Jack Russell Terrier a provenit din Anglia la mijlocul anilor 1800 ca răspuns la o nevoie pentru o vulpe mic, dar feisty caine de vanatoare. În timp ce Foxhounds a câștigat multă popularitate în rândul gentriei Angliei pentru vânătoare de cai și hound, un pastor pe nume John Russell a văzut nevoia unui mic terrier care ar putea urmări vulpea în pământ. Ca rezultat, a început un program selectiv de reproducere destinat dezvoltării unui vânător liniștit, dar mic.

Există puțină documentație istorică a programelor de reproducere ale lui Russell - se pare că a fost un vânător avid care căuta să creeze un tovarăș de vânătoare de vulpe fără previziune pentru a vedea că el urma să devină inițiatorul unei rase complet nou. Concluzia cea mai probabilă este că JRT-ul îi datorează existența lor de reproducere selectivă a teritorilor albi (acum dispărută) și foxhounds englezesc. Câinii care rezultă au fost inițial denumiți pur și simplu "Fox Terriers", termenul folosit pentru orice câini de vânătoare de vulpe din zi.

Jack Russell Terrier a câștigat rapid în popularitate, cu ușurință, cu ușurință numele de la tatăl fondator al rasei însuși. Câinii mici, dar agili au fost crescuți cu viteza - puteau să țină pasul cu caii pe Chase. Au fost, de asemenea, construite cu tenacitate a mărcii de marcă. Acești câini au avut succes în vulpi de vânătoare, ratonii, lemnul de lemn și alte mici jocuri. Au găsit mai ales o nișă când sunt folosite împreună cu foxhounds mai mari. În timp ce câinii mai mari de vânătoare ar putea să urmărească o vulpe până când se retrase în den, JRT mai mici ar putea spăla vulpea din ascunzătoarea lui și Chase ar putea continua.

Un câine de vânătoare de buzunar, de asemenea, nu a fost neobișnuit să vezi vânătorii care sună un JRT într-o șașcă pentru acoperirea distanțelor lungi. Cu atât de mult de oferit într-un pachet mic, nu este o surpriză faptul că terrierii lui Jack Russell a devenit curând o rasă proprie. În timp, JRT a fost adus în Statele Unite. În timp ce istoria exactă este neclară, se pare că rasa a fost cunoscută în anii 1930.

O comunitate devotată și loială a proprietarilor JRT a apărut, iar Clubul Jack Russell Terrier din America a fost format în 1976. Organizația a fost înființată pentru a promova și a proteja rasa și continuă să mențină registrul oficial al rasei. JRTCA se concentrează pe păstrarea patrimoniului de lucru al rasei și este poziționată puternic împotriva AKC sau a oricărei alte înregistrări ale clubului de kennel.

Cu toate acestea, nu toți entuziaștii din rasă au împărtășit abordarea JRTCA. Un segment de proprietari ai JRT a fost în favoarea recunoașterii AKC. În 1997, AKC a recunoscut o nouă rasă cunoscută sub numele de Parson Russel Terrier. Jack Russell Terrier care au îndeplinit un set specific de criterii pentru noul standard de rasă au devenit eligibile pentru înregistrare la AKC. Un alt derivat al JRT, cu atât mai mic Russell Terrier, a câștigat, de asemenea, recunoașterea AKC în 2012.

Jack Russell Terrier Purists stand de JRCTA și standardul și registrul de rasă. Clubul găzduiește concursuri pe tot parcursul anului pentru a oferi entuziaștilor de rasă posibilitatea de a evidenția punctele forte ale terrierilor și de a câștiga recunoașterea din comunitatea de rasă. Studiile includ conformații, go-to-teren, trailing și localizare, curse, agilitate și ascultare.

Alephalpha / Wikipedia Commons / CC de SA "Data-Caption =" Carlisle Tack, un Terrier Fox timpuriu deținut de John Russell la sfârșitul anilor 1800."DATA-EXPAND =" 300 "ID =" MNTL-SC-BACK-Image_-0-25 "Container de date =" Adevărat "/">

Jack Russell Terrier Care

Dacă vă gândiți la adăugarea unui Jack Russell Terrier la familia dvs., fiți pregătiți să cheltuiți energia necesară pentru a păstra acest pui fericit și echilibrat. Jack Russell Terrier Puppies sunt aproape prea drăguțe pentru cuvinte, dar acești câini cresc într-un câine activ și atletic care necesită un angajament major în ceea ce privește exercițiile fizice, stimularea mentală și instruirea.

Jack Russell Terrier este extrem de inteligent. Ei învață cu ușurință trucuri, dar pot fi, de asemenea, destul de obraznice. Este imperativ să insuflați ordinea corectă a pachetului în mintea câinelui dvs. de la o vârstă fragedă și să stabiliți granițe clare în interiorul casei. Cu toate acestea, o manieră grea și o manieră excesivă nu va aduce cele mai bune în acest câine prietenos. În schimb, utilizați sesiuni de antrenament scurte, frecvente pentru a angaja mintea activă a JRT și armarea pozitivă pentru a instrui câinele dvs. pentru a lucra alături de dvs. - nu împotriva dvs.

Nici o discuție despre îngrijirea unui Jack Russell Terrier nu ar fi completă fără un sfat puternic în ceea ce privește exercițiul. Acești câini pot fi mici, dar au nevoile majore de exerciții. Nu confunda JRT cu câinele dvs. mediu. În timp ce fac câini de familie mari care iubesc compania umană, au fost crescuți să vâneze. Un câine care are doar 10 până la 15 inci înălțime, dar a fost crescut pentru a alerga cu caii vă va oferi o idee despre tipul de ieșire de activitate pe care acești canini doresc.

Planificați să vă dați JRT câteva plimbări substanțiale pe zi. În plus, este aproape imperativ să aveți o curte pentru a vă lăsa micul terorist să alerge și să-și întindă picioarele. Vorbind despre întinderea picioarelor, JRT are o impresionantă verticală - această rasă poate sări până la 5 picioare înălțime. Deci, asigurați-vă că orice incintă are o înălțime suficientă pentru a preveni scăparea. De asemenea, țineți cont de faptul că acești câini au o reputație de a fi nuoriți săpători, așa că asigurați-vă că nu permiteți săpături escapade să se transforme într-o mare scăpare mare.

Terrierul Jack Russell excelează la lucrările de agilitate și studiile go-to-la sol. Acestea din urmă sunt studiile temporizate care testează viteza și agilitatea acestei rase de lucru, deoarece completează un curs de tunel. Munca de ascultare poate fi, de asemenea, o mare provocare pentru mintea și inima JRT.

Alergătorii care caută un tovarăș de jogging vor fi surprinși să găsească că Jack Russell Terrier de buzunar face un partener capabil.

În timp ce terrierii Jack Russell fac adesea animale de companie de familie, este important ca ei să fie învățați ascultarea corectă și că copiii sunt învățați limite adecvate. Acești câini sunt însă jucăuși și iubitoare de distracție, făcându-i un mare partener pentru familii active. Cu toate acestea, unitatea lor puternică de pradă poate fi problematică în gospodăriile cu alte animale mici, inclusiv pisicile. De asemenea, pot fi agresivi. Este important să vă socializați JRT devreme și de multe ori pentru un animal de companie bine echilibrat.

Îngrijirea este destul de simplă cu un Terrier Jack Russell. Coat scurt este ușor de combat pentru a îndepărta părul liber și o baie ocazională va menține murdăria și dezactivarea sub control. Haina unui terrier de la Jack Russel poate fi netedă sau dură, care este înfățișată. Un al treilea strat este denumit "rupt" și este o combinație de patch-uri netede și brute de blană. Ca toți câinii, acordați atenție regulată tăierii unghiilor și curățării urechii pentru a păstra acest câine fericit și sănătos.

Probleme comune de sănătate

Jack Russell Terrier este o rasă sănătoasă și sănătoasă. El nu este afectat de probleme abundente de sănătate și adesea trăiește o viață lungă - până la 18 ani sau mai mult. Cu toate acestea, există câteva condiții de sănătate pentru a rămâne conștienți de. Majoritatea condițiilor de sănătate pe care JRT-ul este cunoscut pentru dezvoltarea de probleme de ochi sau probleme comune, mobilitate și ataxie.

Este recomandat să căutați un crescător care să poată oferi clearance-uri CERF pentru ochii unui câine și pentru clearance-ul pentru genunchii câinelui. Desigur, este întotdeauna cel mai bine să înțelegeți fundalul genetic al unui câine și să întrebați despre sănătatea părinților catelului. Dacă este posibil, întâlniți unul sau ambii părinți ai gunoiului.

Dieta și nutriția

Jacks sunt câini activi care au nevoie de o dietă de calitate pentru a combate cele mai recente și cele mai mari aventuri. Ca toți câinii, vor beneficia de un regiment de masă bine echilibrat și corect proporțional. Ei pot fi cerșetori persistenți și nu uitați de capacitatea lor incredibilă de a sări și de a glisa o gustare din contoare, mese și multe altele. Este important să țineți un ochi apropiat asupra greutății lui JRT, deoarece un câine supraponderal este în pericol pentru numeroase probleme de sănătate.

10 cele mai bune rase de câine energic pentru persoanele active
PROS
  • Foarte inteligent

  • Stamina surprinzătoare pentru un câine mic

  • Relativ sănătoasă, cu o durată lungă de viață

Contra
  • Acționarea puternică de pradă

  • Predispus la lătratul excesiv

  • Necesită exerciții zilnice viguroase

Unde să adoptați sau să cumpărați un Terrier Jack Russell

Dacă intenționați să adăugați un JRT familiei dvs., luați în considerare deschiderea casei dvs. la o salvare. Mulți dintre acești câini dulci, dar prăjiți își găsesc calea în salvatori din cauza proprietarilor de câini dezinformați sau sub-educați.

Dacă vă decideți să alegeți un cățeluș de la un crescător, asigurați-vă că găsiți un crescător de reputație cu standarde înalte pentru sănătatea și bunăstarea caninilor lor. JRTCA este o sursă care vă poate ajuta să identificați crescătorii angajați și de calitate.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Cred că aveți ceea ce este nevoie pentru a face o parte a lui JRT din viața voastră? Dacă o faci, vei fi recompensat cu un tovarăș și inteligent de companie de ani de zile. Jack Russell Terrier este mult mai iubit pentru personalitatea sa și abilitățile impresionante laws.

S-ar putea să fiți interesați și de aceste rase:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Jack russell terrier: profil de rasa de caini