Airedale terrier: profil de rasă de câine

Un terrier airedale care rulează pe iarbă

Terrierul Airedale, de asemenea, adesea denumit "regele teritorilor", este o rasă puternică, ascuțită, adaptabilă și energică, care este plină de caracter. Personalitatea lor puternică înseamnă că acestea nu pot fi cea mai bună alegere pentru proprietarul câinelui novice.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Terrier

Înălţime: 23 până la 24 de centimetri (bărbat), femeia este puțin mai mică

Greutate: 40 la 65 de lire sterline

Palton: Tare, wiry, densă, dreaptă, scurtă, cu un subțire mai moale

Culoarea stratului: Capul și urechile sunt bronz, iar corpul este un amestec de bronz și negru sau întuneric

Speranța de viață: 11 până la 13 ani

Caracteristicile terrierului Airedale

Nivelul de afecțiuneMediu
PrietenieMediu
Copil prietenos Mediu
Prietenos cu animalele de companie Mediu
Nevoi de exerciții Înalt
Jucăușă Înalt
Nivel de energie Înalt
TrainitateMediu
Inteligență Înalt
Tendința de a bloca Înalt
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria terrierului Airedale

Cel mai mare dintre toți terrierii, rasa își primește numele de la Valea Aire din Yorkshire, Anglia de Nord, unde a fost dezvoltată pentru prima oară ca o versatilă all-rounder.

În mijlocul secolului al XIX-lea, când revoluția industrială a fost în plină expansiune, acești câini au fost crescuți de lucrătorii din fabrică de clasă muncitoare și de agricultorii din zonă.

Sunt un amestec de o serie de rase, inclusiv otterhound și, acum dispărut, negru și bronz terrier. Ei pot avea, de asemenea, urme de Bedlington și terrier irlandez, printre altele, de asemenea.

Cunoscut pentru versatilitatea lor, ei au fost adesea angajați pentru a vâna pe șobolani asemănători cu șobolani din fabrici și ferme și ar ajuta la turma și ar proteja animalele și ar putea chiar să lucreze la arma pe pământ și în apă.

În primele zile, acestea ar fi adesea folosite în competițiile de vânătoare de șobolani organizate de-a lungul malurilor râului Aire.

Primele Adederele au sosit în America de Nord în anii 1880, unde abilitățile lor ca partener de vânătoare multifuncționale au fost mult apreciate. Ei au fost recunoscuți de AKC în 1888.

Bravia și inteligența Airedale au fost utilizate în timpul primului război mondial, și adesea au acționat ca lookout-uri, câini de protecție, rataturi, transportatori de aprovizionare și mesageri.

Un Airedale numit Jack a fost acordat postumular Crucea Victoria pentru Valor, după ce a reușit să ofere un mesaj crucial pentru întăriri, în ciuda faptului că a fost rănit grav de șrapnel.

Ei au servit, de asemenea, ca câini de poliție, înainte ca ei să fie înlocuiți cu ciobanul german mai dornic.

De-a lungul anilor, au existat mulți entuziaști de înaltă profil Airedale, inclusiv președinții Theodore Roosevelt și Harren Harding, și John Wayne.

Airedale terrier îngrijire

Această rasă frumoasă este adesea citată ca fiind cea mai inteligentă dintre toți terrii. Inteligența lor, combinată cu dungi independente, înseamnă că au pungi de caracter, dar pot fi, de asemenea, o provocare. Ei nu vor fi neapărat să fie Cea mai bună alegere pentru un proprietar de câini novice.

Ei vor beneficia de a trăi într-o gospodărie care are timpul și energia pentru a le oferi suficiente exerciții pentru a-și satisface natura atletic și înaltă.

Dacă nu primesc suficientă stimulare, ei vor căuta modalități de a se ține distractiv. Împreună cu o mulțime de exerciții fizice, ar beneficia de o mulțime de alte îmbogățiri în jurul casei.

Asigurați-vă că aveți o mulțime de jucării interactive și dure de mestecare Și că veți avea timp să faceți sesiuni de antrenament scurte, distractive și alte jocuri de tren de creier vor reduce foarte mult șansa oricărui comportament distructiv sau sălbatic.

Dacă căutați un lapdog, Airedale nu este pentru dvs. Sunt extrem de loiali familiei lor și pot fi foarte afectuoase, dar vor fi în termenii lor. Ei nu sunt niște snuggleri naturali.

Natura lor jucăușă, uneori clovnă, înseamnă că de multe ori se ocupă bine cu copiii din gospodărie. Din cauza dimensiunii și a bomboanei lor, ele pot fi mai potrivite pentru o gospodărie cu copii mai mari și cei care au fost învățați cum să fie Respectul spațiului câinelui.

În timp ce Airedales sunt de obicei foarte afectuoase cu propria lor familie, ele pot fi înlăturate cu străinii, iar instinctele lor de protecție pot ieși dacă sunt provocate. Dacă nu sunt păstrate sub control, ele pot deveni Barkers prolific și vă va alerta întotdeauna la o prezență de apropiere de străini.

Cu introduceri atente, Ele pot forma legături puternice cu alți câini din gospodărie, dar nu se bucură întotdeauna de compania altor canini, în special a celor din același sex.

Socializarea timpurie și continuă poate fi de ajutor, dar aceștia nu sunt adesea câini care îi vor iubi pe Romp cu alte chums cu patru picioare într-un Parcul de câine.

Proprietarii lor vor trebui să aibă o bună înțelegere a comportamentului câinilor și a antrenamentului sau vor fi pregătiți să învețe. Ele pot fi încăpățânate și foarte puternice și pot, de asemenea, să-și testeze răbdarea proprietarului cu anticurile lor.

Nu veți putea forța un Airedale să facă ceva ce nu doresc, și pot începe să încerce să vă provoace dacă le împingeți prea departe. Este mult mai bine să îi încurajezi să facă alegeri bune folosind Metode de instruire bazate pe recompensă.

Dacă sunteți în stare să canalizați Adederelele Inteligența Fierce, Atleticismul natural și Spiritul Exuberant în mod corespunzător, pot excela Dog sport sau canicrosss. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a le menține îmbogățită și de a consolida legătura dintre voi amândoi.

Airedales, ca mulți teritori, dragoste să sapă. Dacă aveți o grădină curată, bine-manicarată, poate doriți lucrează la instruire și să ofere îmbogățiri suplimentare în acest spațiu. O groapă desemnată poate fi utilă.

Ca și în cazul multor teritoriului, Airedales poate avea o unitate de înaltă pradă. Va trebui să muncești din greu pentru a obține a Rock-solid Recall, și este posibil să trebuiască să le păstrați pe leash în zonele în care există o mulțime de faunei sălbatice.

Adedereles nu au un regim de îngrijire mare de întreținere. Nu sunt nici niște crăciuni prolifice, cât și o perie săptămânală din haina lor tare și wiry, spartă este de obicei suficientă pentru a ridica orice fire de păr și păstrați-o într-o stare sănătoasă.

Mulți proprietari aidale au o mână de haină de câine de câteva ori pe an pentru a împiedica să devină prea groasă și să se uite neplăcut.

Probleme comune de sănătate

Terrierii Airedale sunt în general considerați ca fiind robuste și sănătoși, dar, ca și în cazul oricărei rase, ele pot fi predispuse la anumite condiții de sănătate moștenite.

În timp ce obțineți un catelus de la un crescător de renume care efectuează teste de sănătate, va reduce riscul unor astfel de condiții cunoscute în curs de dezvoltare, nu există garanții.

Unele dintre condițiile în care merită să fiți conștienți de includerea:

Displazie de șold: Comună printre multe rase, aceasta se referă la poziționarea anormală a uneia sau a ambelor îmbinări de șold. Poate provoca probleme de durere și mobilitate și, în cazuri severe, chirurgia poate fi necesară pentru a ajuta la corectarea problemei.

Hipotiroidismul: Aceasta se referă la subperformarea tiroidei și acest lucru poate încetini metabolismul. Simptomele includ creșterea în greutate, căderea părului, afecțiunile și problemele pielii și letargia. Odată diagnosticat, starea poate fi de obicei gestionată cu succes prin utilizarea medicamentelor tiroide specifice.

Boala de inima: Se crede că Airedales ar putea fi la un risc mai mare decât media de a dezvolta murmuri de inimă sau boala de inimă cardiomiopatie dilatată. Băierii buni vor avea un examen cardiac efectuat asupra potențialilor părinți.

Alergii: Airedales poate fi mai predispus la dezvoltarea alergiilor de mediu sau alimentare, cel mai frecvent pe cei care afectează pielea. Adesea, un proces de eliminare va fi obligat să încerce să identifice cauza, iar medicamentele și tehnicile de management pot fi necesare pentru a împiedica arderea alergiilor.

Dieta și nutriția

Terrierii Airedale, cu cuferele lor adânci, sunt mai predispuse la dezvoltarea Torsiune gastrică, denumită în mod obișnuit Blotat. Această condiție care amenință viața apare atunci când stomacul se răsucește anormal.

Există încă o mulțime de întrebări care înconjoară cauzele și posibilele tratamente, dar, pentru rase la un risc mai mare, hrănirea a două sau trei mese mai mici pe zi, mai degrabă decât una mare. Oferind mese dintr-un alimentator lent sau de a trata jucărie, dacă câinele dvs. este un eater rapid, este de asemenea recomandat.

10 cele mai bune rase de câine pentru alergători
PROS
  • Fun-iubitoare și adaptabil

  • Loial și afectuos cu familia lor

  • Regimul de îngrijire a întreținerii reduse

Contra
  • Poate fi încăpățânat și vrut puternic

  • Are nevoie de o mulțime de exerciții și îmbogățiri

  • Nu va ajunge întotdeauna la bine cu alți câini sau blănuri mici

Unde să adoptați sau să cumpărați un terrier Airedale

Asigurați-vă că selectați un catelus de la a Crescător de reputație va crește foarte mult șansele de a avea un puști sănătoși și bine socializați. De asemenea, înseamnă că nu veți sprijini în mod neașteptat comerțul înfloritor al culorilor crude și neetice.

Verificarea crescătorilor listați prin intermediul Airedale Terrier Club din America ar fi un loc bun pentru a începe.

Dacă intenționați să vă deschideți casa până la un Airedale care are nevoie de o casă pentru totdeauna, ați putea ajunge la o salvare specifică pentru rasă cum ar fi Airedale Terrier de salvare și adoptare, sau Clubul American de Terrier din America are, de asemenea, a Site-ul de salvare.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de câini similare cu terrierul Airedale, puteți lua în considerare și următoarele rase:

Există o mulțime de minunați rase de câini acolo. Făcând cercetarea dvs., veți găsi unul care va fi cel mai potrivit pentru a avea o casă pentru totdeauna cu dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Airedale terrier: profil de rasă de câine