Alaskan malamute: profil de rasă de câine

Adult gri alaskan malamute în picioare pe iarbă

Malamutul din Alaska poate să arate ca un lup, dar acest spitz mare este un câine loial și harnic, prețios pentru puterea și inima ei. Inițial crescute pentru astfel de sarcini atât de diverse ca urși polari de vânătoare sau trăgând sanci grele, malamutul este astăzi o rasă de câine populară cu familii și indivizi activi.

Este un nume greșit comun că malamutele din Alaska sunt rezultatul unei reproduceri hibride de câine de lup. În timp ce rasa pe care o recunoaștem astăzi poate avea strămoșii de lupi, acești câini au fost crescuți pe plan intern și păstrați în tundra americană de la nord de secole. Și, în ciuda dimensiunii și staturii lor imense, sunt prietenoase și orientate spre oameni, făcându-i câini de familie buni, dar câini de protecție săraci.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Lucru

Înălţime: 24-27 inci (bărbați) - 22 până la 24 de centimetri (femele)

Greutate: 75 până la 100 de kilograme

Coat și culoare: Coată dublă groasă - alb solid sau o combinație de alb, gri, etanșare, roșu, negru sau diverse culori.

Speranța de viață: 10 până la 12 ani

Caracteristicile malamutelor din Alaska

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăMediu
Nivel de energieÎnalt
TrainitateMediu
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareÎnalt

Istoria malamutelor din Alaska

Istoria malamutei din Alaska începe în nordul îndepărtat și este un exemplu clasic al sineriei care poate exista între om și animal care încearcă să supraviețuiască în cele mai dure condiții. Rasa pe care o știm astăzi a fost inițial dezvoltată de tribul Mahlemiut Inuit, în nord-vestul Alaska.

În timp ce se crede că rasa ar fi putut fi dezvoltată cu Wolf Linage multe generații înapoi, malamutul este o rasă domestică de câine care a fost crescută de tribul Mahlemiut de secole. Acești câini au fost folosiți de oamenii indigeni din nord-vestul Alaska pentru a trage saniele grele în echipe și în călătorii de expediție de vânătoare pentru sigiliu și urs polar sau ca debioși atunci când vânătoarea de urgență. Ideea este că câinii au fost crescuți pentru a fi muncitori versatili, deși stătatea și forța sunt punctele puternice ale rasei. Acest lucru este în contrast cu husky-ul mai mic, care a fost crescut pentru viteză peste puterea extraordinară a malamute suprasolicitate.

Interesant, puterea malamute din Alaska a fost pusă în folosință în timpul Rusii de aur din Klondike. Perspectivele au recunoscut puterea și rezistența acestor canini hardworking ca un bun real atunci când navigați și miniere Klondike pentru aur.

Diferite tulpini de rasă dealamute dezvoltate în regiunile arctice care se întind de la Alaska în Groenlanda. În anii 1920, un interes în cursul de câine competitiv a condus la creșterea și dezvoltarea în continuare a rasei. Cu toate acestea, doar o singură tulpină a rasei de malamute a primit recunoașterea AKC timpurie în 1935 (tulpina Kotzebue).

În ciuda adecvării rasei pentru o gamă largă de sarcini, rasa a fost în scădere gravă după al doilea război mondial. De fapt, unele surse estimează că rasa a avut o populație de numai 30 în 1947. Pentru a asigura viabilitatea rasei, recunoașterea sporită a AKC pentru a include tulpinile Hinman și M`loot. Câinii polari de astăzi sunt rezultatul reproducerii domesticite și, în timp ce sunt maiestuoase și minunate creaturi, toți sunt câini și nu sunt lupte pe măsură ce mulți oameni cred în mod eronat.

Malamutul din Alaska este expus pe scară largă la evenimentele internaționale de spectacol de câine, inclusiv Clubul de Kennel Westminster și Spectacolul de câine din Anglia. Ele concurează în grupul de lucru și modul lor demn și dimensiunea mare reprezintă o prezență comandantă atunci când intră în inel.

Alaskan Malamute Care

Un câine suprasolicitat necesită o investiție majoră de timp și TLC, dar malamutul din Alaska vă va răsplăti ca un membru loial și iubitor al familiei dvs. Acești câini sunt animale de ambalare și au nevoie de un lider puternic. Având în vedere mărimea și puterea lor, este important să oferiți o conducere clară și fermă pentru un malamute din Alaska. Fără formare adecvată de ascultare, natura dominantă a acestor câini îi poate face să împingă pe alți câini. Ocazional, ei pot fi cunoscuți ca fiind forțați cu copiii, dar marea majoritate a proprietarilor de malamute din Alaska își găsesc câinii să fie răbdători și loiali cu copiii mici. Cel mai bun mod de acțiune este de a face ca ascultarea să pregătească o prioritate de la catelus pentru un câine care vă respectă și vă ascultă pe măsură ce devine mai mare și mai puternic.

Un lucru care vă poate surprinde despre malamutul din Alaska este că nu fac câini de gardă mare. Această rasă are o natură naturală prietenoasă care îi determină să salute majoritatea străinilor ca prieteni, mai degrabă decât dușmanii. Desigur, dimensiunea lor intimidantă ar putea fi suficient de descurajatoare pentru a fi intruși.

După cum vă puteți aștepta, Malamutul din Alaska are nevoie de exerciții semnificative, deoarece acest câine a fost crescat să lucreze. O curte mare cu cameră pentru a cheltui energia asistă în păstrarea acestor câini activi și bine echilibrați. Cu toate acestea, nu vă așteptați ca timpul petrecut în curte pentru a satisface toate nevoile lor de exerciții.

Ca o rasă dezvoltată pentru a lucra alături de tovarășii lor umani, ei încă beneficiază de activități de exerciții structurate. Opțiunile pentru stimularea și activitatea obositoare sunt abundente cu acești câini puternici, harnici. Acestea sunt o alegere excelentă pentru drumeții și backpacking-uri, fac parteneri excelenți (în climă potrivită) și au fost cunoscute pentru a vă bucura de înot. Și dacă sunteți în căutarea unor opțiuni mai avansate, vă puteți instrui malamute pentru agilitate sau concursuri de tragere a greutății sau pentru a vă trage pe o bicicletă sau schiuri, cunoscută sub numele de Bikejoring sau Skijoring.

Una dintre cele mai mari provocări cu această rasă ar putea fi vărsarea extinsă. Outfit cu un strat dublu gros, impermeabil, acești câini au o mulțime de păr. Fiți pregătiți să vă oferiți câinelui o periere amănunțită de cel puțin câteva ori pe săptămână, deși unii oameni recomandă periaj zilnic (și aspirarea) pentru a păstra flururile de blană sub control. De două ori pe an (în primăvară și cădere), malamutele își scot subactul.

În această perioadă de vărsare grea, veți fi cu siguranță că trebuie să fiți pregătiți să Periați câinele în fiecare zi și să folosească o rake sub acoperire pentru a păstra furtuna fuzzului de a prelua casa ta.

Probleme comune de sănătate

Malamutul din Alaska este relativ sănătos, dar are câteva condiții de sănătate genetice pentru a fi în căutarea, precum și unele condiții legate de dimensiunea imensă a acestei rase. Testarea este disponibilă pentru unele preocupări majore de sănătate și este recomandată de clubul național de rasă și include evaluarea pentru șolduri și ochi, precum și un test de ADN polineuropatie. Crediții de reputație ar trebui să poată oferi rezultate de testare clare pentru părinții unei gunoi.

Unele dintre cele mai comune probleme de sănătate ale malamutelor din Alaska includ:

Dieta și nutriția

De ani de sănătate și fericire, hrăniți-vă Alaskan Malamute o dietă de calitate. Acești câini pot fi predispuși la supraîncălzirea sau înflorirea de la gulping-ul în jos pe hrana lor de repede, deci este recomandat să stabiliți anumite mese și sumele raționalizate. În ciuda faptului că este un câine mare, nu le-ați depășit pentru a evita creșterea excesivă a greutății și a obezității.

10 cele mai bune rase de câine energic pentru persoanele active
PROS
  • Prietenos și ieșind cu oamenii

  • Se bucură de activități în aer liber cum ar fi drumeții și ciclism

  • Natura inteligentă și loială

Contra
  • Shipding considerabil

  • Poate deveni dominantă cu alte animale de companie

  • Are nevoie de exerciții semnificative și de stimulare mentală

Unde să adoptați sau să cumpărați un malamute din Alaska

Există o comunitate devotată care se angajează să ridice și să arate malamutele din Alaska și există mulți crescători de reputați. Clubul AKC și Alaskan Malamute din America sunt resurse bune pentru a verifica dacă căutați un catelus dealamal dealaskan.

Cu toate acestea, există, de asemenea, organizații naționale și regionale de salvare dealare din Alaska. Puppies și câinii adulți se termină deopotrivă, au nevoie de o casă iubitoare și o salvare poate fi un loc minunat pentru a-ți găsi prietenul tău nou.

Pentru a ajuta la găsirea unui malamut din Alaska, consultați următoarele:

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Un malamute din Alaska ar putea fi rasa de câine potrivită pentru dvs., doar asigurați-vă că faceți temele mai întâi și asigurați-vă că puteți oferi mediul potrivit. Gândiți-vă serios cu privire la faptul că puteți oferi suficient exercițiu, instruire și îngrijire pentru a vă menține malamutele fericite și sănătoase.

Pentru mai multe canini hardworking, verificați aceste rase legate:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Alaskan malamute: profil de rasă de câine