Grooming de iepure

Periajul iepurelui

Iepurii petrec o mulțime de timp în care se îngrijeau ei înșiși, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să acordăm o mână de ajutor o dată la un moment dat. Iarbienții de obicei nu au nevoie de băi, dar periajul regulat ajută la menținerea hainei în stare bună și ajută la prevenirea bilelor de păr și a unghiilor să vă ajute să vă păstrați picioarele de iepure sănătoase și să se blocheze în covoare. Un pic de îngrijire merge mult.

Periajul iepurilor

Dacă aveți un părul scurt Rasa de iepure, Este o idee bună să le spălați cel puțin o dată pe săptămână. Când sunt vărsate - ele sunt de obicei vărsate la fiecare trei luni - se recomandă o periere mai frecventă. În timpul părții grele a vărsarului lor, periajul zilnic este ideal și veți observa o mare diferență în cantitatea de păr pe care o periați dacă puteți face acest lucru. Rețineți că pielea de iepure este destul de fragilă, deci fiți blândă și folosiți o perie proiectată pentru iepuri, dacă este posibilă (periile de păr sunt preferate ca perii din lemn dințate din metalouri să-și rănească pielea). De asemenea, poate fi folosit un pieptene dințate fine. Urmărindu-se cu un instrument de îngrijire a cauciucului, poate ajuta la curățarea părului liber, sau încercați să rulați o cârpă umedă (nu umedă) peste strat după periaj pentru a prinde orice fire de păr rămase.

Dacă aveți un angora iepure, Îngrijirea trebuie să fie un ritual zilnic. Cu excepția cazului în care vă arătați iepurele cu părul lung, este mai ușor să păstrați haina tăiată la o lungime de aproximativ 1 inch sau altfel haina va fi foarte predispusă la maturi (dar întotdeauna să fie atenți la tăierea părului peste un locuță de iepure sau răni pot rezulta din cauza lipsei de padure). Iepurele dvs. este, de asemenea, foarte predispus la dezvoltarea de bile de păr care poate provoca blocarea în stomac ("Bloc de lână") dacă au ingerat aceste fire de păr lungi. Puteți să vă tăiați părul de iepure sau să obțineți un groomer pentru a face prima tăiere și apoi faceți tampoanele de întreținere la domiciliu. Trebuie să fiți foarte atenți la tăierea părului, de când pielea de iepure este foarte subțire și ușor de tăiat accidental. Ca și în cazul tuturor iepurilor, periajul zilnic ar trebui să devină parte a rutinei de la o vârstă fragedă (este, de asemenea, o bună ocazie de a se lega cu iepurele dvs.).

Îndepărtarea părului mat de la iepuri

Dacă iepurele dvs. dezvoltă covorașe în haina lor, nu încercați să le tăiați cu foarfece, deoarece este foarte ușor să tăiați accidental în piele. Treptat să lucreze la covoraș prin separarea ușoară și pieptarea părului din mat un pic mic la un moment dat în timp ce este grijă să nu trageți pe piele. Poate lua mai multe sesiuni de îngrijire pentru a lucra un covor. Alternativ, puteți să vă luați iepurele la un groomer pentru a avea covorașul tăiat cu mașini de tuns electric, dar acestea pot, de asemenea, să taie pielea, astfel încât îngrijirea trebuie luată indiferent de metoda utilizată.

Trebuie să-ți scoți iepurele?

Iepurii nu au nevoie de băi și, în general, le găsesc foarte stresante. Dacă este necesară o baie, este mai bine să faceți o "curățare spot" a zonei murdare, mai degrabă decât supunerea unui iepure la stresul de scăldat. Țineți minte când trebuie să vă umezi iepure că durează mult timp pentru blana de iepure să se usuce și să se utilizeze un uscător de suflare cu o atenție deosebită pentru a accelera procesul. Iepurii sunt foarte predispuși la supraîncălzirea, astfel încât să utilizați o setare caldă sau rece pe uscator dacă trebuie utilizată.

Garniturile de unghii de iepure

Decuparea regulată a unghiilor ar trebui să facă parte din rutina de îngrijire a iepurelui. Verificați unghiile lor o dată pe săptămână atunci când le spălați și tăiați-le ori de câte ori primesc un pic lung. Frecvențele sunt mai bune decât trebuie să declanșați o cantitate mare, chiar dacă tăiați doar o grămadă. Aveți întotdeauna pudră stipică gata și un prieten care vă ajută să vă țineți iepurele.

Editat de Adrienne Kruzer, RVT

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Grooming de iepure