Shih tzu: profil de rasă de câine

un catelus shih tzu

Shih Tzu este un câine mic, dar robust, cu o haină de păr luxuriantă, lungă și dublă. Această alertă de rasă, încrezătoare, jucăușă și curajoasă, o fac un favorit printre entuziaștii câinilor de jucărie. Shih Tzu este o rasă antică și are o istorie lungă ca un câine de tură la nobili.

Shih Tzu, când este bine pregătit și îngrijit, poate face un partener minunat. Dimensiunea sa mică face ca această rasă să fie ideală pentru apartamente și spații de locuit mai mici. Doar fiți pregătiți pentru un snorting și sforăit - Shih Tzu este considerat o rasă brahycefalică din cauza formei capului și scurt, "Fumoshed". În ansamblu, majoritatea proprietarilor de rasă vă vor spune că Shih Tzu este cu adevărat o rasă de câine iubitoare.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Jucărie

Înălţime: 8 până la 11 inci

Greutate: 9 până la 16 kilograme

Coat și culoare: Haina dublă lungă, în aproape orice culoare, cel mai frecvent în negru, alb, albastru, aur, ficat sau combinații

Speranța de viață: 10 până la 16 ani

Caracteristicile Shih Tzu

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiScăzut
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
TrainitateMediu
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria Shih Tzu

Numele Shih Tzu provine din cuvântul chinez pentru "leu" din cauza aspectului de leu al rasei. Dovada strămoșilor Shih Tzu pot fi urmăriți înapoi la rasele antice, în special în Tibet. Analiza ADN arată Shih Tzu, cum ar fi Lhasa Apso, este o ramură mai directă de la lup decât multe alte rase de câini.

Originile exacte ale lui Shih Tzu ca pe un animal de casă regală chineză este Hazy, cu date diferite oferite în ultimii 1800 de ani. Rasa a devenit cunoscută ca un câine nobil de China, în special ca un animal de casă regală la dinastia Ming din secolul al 14-lea al XVII-lea. Ei au fost favoriți ai împărătesei T`Zu HSI la sfârșitul anilor 1800.

Shih Tzu a fost întotdeauna un câine de companie și un câine de casă, care nu a fost niciodată crescut pentru alte scopuri cunoscute. Acest lucru diferențiază rasa de la Lhasa Apso, care a servit ca niște gardieni templului. Poate că acesta este motivul pentru care Shih Tzu rămâne, până în ziua de azi, una dintre cele mai răsfățate și populare ale raselor de jucărie.

Din punct de vedere istoric, Royalii chinezi nu au permis ca câinele să fie tranzacționat în afara nobilimii. Nu a fost până în 1930 că primul Shih Tzus au fost importate în Europa. Apoi au ajuns în u.S. După cel de-al doilea război mondial. Rasa a fost recunoscută de Clubul American Kennel (AKC) în 1969.

Shih Tzu Care

Haina lui Shih Tzu crește continuu. Mulți proprietari aleg să păstreze părul tăiat scurt, făcând să apară oarecum curl și pufos. Alții preferă să păstreze haina lungă și luxoasă. Din cauza acestui tip de strat, rutină îngrijirea este o necesitate absolută. Shih Tzu ar trebui să fie periat o dată sau de două ori pe săptămână (până la o dată pe zi dacă stratul este menținut lung). Tunsoarele pot fi necesare la fiecare câteva săptămâni. Când părul facial nu este tăiat, poate irita ochii. Acesta este motivul pentru care îl puteți vedea pe Shih Tzus împodobit cu un topknot sau un arc.

Shih Tzu este numit a HypoallerGenic câine rasă Datorită modelului lor scăzut de vărsare. Firele libere sunt mai susceptibile de a fi reținute în haină, mai degrabă decât în ​​aer. Cu toate acestea, fiți conștienți de faptul că alergenele rămân în Dander și Saliva, deci va mai fi unii prezenți în mediul înconjurător în jurul câinelui. Dacă sunteți sensibil, este înțelept să vă petreceți timp cu un shih tzu pentru a vedea dacă această rasă provoacă alergii înainte de a adopta unul.

Unghiile câinelui ar trebui să fie tăiate de o dată pe lună și va trebui să vă ajutați câinele cu igienă orală prin perierea dinților în mod regulat.

În mod corespunzător Instruire și socializare sunt importante pentru a vă menține Shih Tzu fericit și bine ajustat. Nu săriți aceste practici doar pentru că Shih Tzu este un câine mic. Rasa este relativ inteligentă, dar are și un pic de o lovitură încăpățânată.

Shih TZU are un nivel moderat de energie și are nevoie de rutină exercițiu. Zilnic Plimbare și activități distractive cum ar fi Jocuri vă poate ajuta să vă păstrați Shih Tzu stimulată mental și fizic. Se adaptează foarte bine la apartament care trăiește atâta timp cât le dați timp pentru joc activ. Ei nu fac bine în căldură datorită fețelor lor plane și pot obține epuizare de căldură, deci fiți foarte atenți în vreme caldă.

Shih tzus poate fi dificil de îmbrăcăminte și va trebui să fii diligent în formarea acestui câine de la o vârstă fragedă. Ele pot fi instruite să folosească o cutie de gunoi în interior. Fiți conștienți, totuși, că ei tind să mănânce fecalele proprii și alte câine, deci va trebui să vă păstrați zona câinelui curat.

Această rasă se descurcă bine într-o gospodărie cu mai multe animale de companie cu alți câini și pisici prietenoase, mai ales dacă sunt ridicate împreună. Shih Tzus sunt minunate cu copiii atâta timp cât copilul este suficient de mare pentru a se ocupa de un câine ușor și cu respect. Ca un câine mic, Shih Tzu poate fi ușor rănit de jocul dur.

Probleme comune de sănătate

Crediții responsabili se străduiesc să mențină cele mai înalte standarde de rasă stabilite de cluburile de kennel cum ar fi AKC. Câinii crescuți de aceste standarde sunt mai puțin probabil să moștenească condițiile de sănătate. Cu toate acestea, pot apărea unele probleme de sănătate ereditare în rasă. Următoarele sunt câteva condiții pentru a fi conștienți de:

Dieta și nutriția

Ca un câine mic, un shih tzu are nevoie doar de până la 1 ceașcă de hrană uscată pentru câini pe zi. Suma depinde de vârsta, nivelul de activitate, dimensiunea și factorii de sănătate. Este important să monitorizați greutatea câinelui dvs. și să luați măsuri dacă vedeți că câinele devine excesiv. Discutați despre strategia nutrițională adecvată cu medicul veterinar pentru a obține recomandări.

Cei mai buni câini pentru apartamente sau condos
PROS
  • Loial și afectuos

  • Mare cu copiii

  • Iubește să stea în poala ta

Contra
  • Haina de mare întreținere

  • Dificil pentru Housebreak

  • Probleme cu respirația

Unde să adoptați sau să cumpărați un shih tzu

Referințele de crescător și oportunitățile de salvare pot fi găsite la următoarele organizații Shih TZU:

De asemenea, puteți lua legătura cu un adăpost local de animale pentru a afla dacă există shih tzu salvați în zona dvs.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă credeți că Shih Tzu este rasa de câine potrivită pentru dvs., asigurați-vă că faceți o mulțime de cercetări înainte de a adopta unul. Discutați cu alți proprietari Shih Tzu, crescători de renume și grupuri de salvare pentru a afla mai multe.

Dacă sunteți interesat de rase similare, explorați aceste lucruri pentru a compara argumentele pro și contra:

Explorați varietatea de rase de câini acolo. Cu puțină cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Shih tzu: profil de rasă de câine