Scottish terrier: profil de rasă pentru câini

Terrier scoțian negru

Terrierul scoțian este un câine mic iconic cu o personalitate dincolo de statura sa de 10 inch. Cu un cap distinctiv și "barbă", acești câini dau un aer demn și serios - și acest lucru este adesea orientativ pentru dispoziția lor generală.

Scottie este un câine oarecum rezervat, care este întotdeauna alertă și vigilent, așa cum sunt majoritatea terorilor. Dar în spatele naturii grave este un câine loial cu patrimoniul de muncă grea. Inițial crescute să cerceteze Verminul în Highlands scoțian, acești câini sunt capabili de gândire independentă, dar dorința de a fi cu pachetul cât mai mult posibil.

Indiferent dacă recunoașteți Terrierul scoțian din Monopolul jocului clasic sau ca motiv pe obiecte inspirate retro, există o șansă bună că aveți mult mai multe de învățat despre acest câine poreclit "Diehard."Rasa are o personalitate complexă și cu pregătirea corectă și atenția poate înflori într-un partener angajat.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Terrier

Înălţime: 10 inci

Greutate: 19 până la 22 de lire sterline (bărbați) - 18 până la 21 de lire sterline (femele)

Palton: Strat dublu cu blană mai lungă pe față, picioare și corp inferior

Culoarea stratului: Negru, grâu sau brindle

Speranța de viață: 12 până la 14 ani

Caracteristicile Terrierului scoțian

Nivelul de afecțiuneScăzut
PrietenieMediu
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieScăzut
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăScăzut
Nivel de energieMediu
TrainitateMediu
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria Terrierului scoțian

După cum probabil ați fi suspectat, terrierul scoțian vine din Scoția - Highlands scoțian pentru a fi specifice. Terrierii făceau parte din viața înalte de secole, iar insula Skye a fost deosebit de cunoscută pentru terrii lor cu părul scurt, care au servit ca vânători capabili și câini de fermă muncitoare. Ca rezultat, acești câini au fost numiți în mod colectiv ca "terrieri Skye", în ciuda diferențelor dintre haina, statura și dispoziția lor.

În anii 1800, arată câinele câștigate în popularitate și entuziaștii de rasă au considerat necesar să fie necesar diferențiat între tipurile de rasă pentru expoziție. Drept urmare, terrierii Skye au fost în cele din urmă separați în rase distincte - Terrierul scoțian, Skye Terrier, West Highland White Terrier și Cairn Terrier. Ca rezultat, a fost înființat un standard de rasă pentru Scottie și a servit ca bază pentru programele de reproducere timpurie.

În 1881, a fost format un club specific de rasă pentru a sprijini rasa la burgeoning: Clubul Terrier Scoțian din Anglia. În deceniul deceniului, Scottie a fost exportată în Statele Unite. De fapt, Akc a raportat primul său terorr scoțian în 1885. Începutul anilor 1900 au văzut un interes moderat în rasă, dar Scottie izbitoare era pe cale să intre în zilele sale, pe măsură ce anii de război se desfășoară și Marea Depresiune a prins U.S.

Anii 1920, în anii 1940, sunt adesea considerați vârf de popularitate din Scottie în Statele Unite. Nu numai că cifrele publice notabile - cum ar fi președintele Franklin D. Roosevelt, Bette Davis, Humphrey Bogart-dețineți Scotția izbitoare, dar chiar monopolul alegeți rasa ca o piesă cheie a faimoasei joc de bord. Mai târziu, președintele Dwight Eisenhowower și Jackie Kennedy Onassis au fost, de asemenea, numărate printre crescătorii rasei. Scotties a apărut în mod regulat în ochii publicului și au fost considerați în mod vizibil în campaniile publicitare.

A fost natura hardworking sau loialitatea acerbă care a încercat terrierul scoțian în inimile unei țări care se confruntă cu presiuni economice severe sau războaie mondiale din spate? Este greu de spus, dar un lucru este sigur - Scottie a fost clasificată ca una dintre cele mai populare rase din Statele Unite la sfârșitul anilor 1930 și începutul anilor 1940.

De atunci, rasa a fost repartizată de numeroase alte rase, dar astăzi rămâne unul dintre cei mai recunoscuți terori - cu urechile sale erecte, corpul scăzut și barba distinctivă. De asemenea, a reușit să câștige un loc venerabil în istoria spectacolului de câine - Terrierul scoțian a câștigat cel mai bine în spectacolul de la Westminster Kennel Club un record de 9 ori (legat de terrierul de vulpe cu fir).

Scottish terrier îngrijire

Adesea a spus că sunteți deținut de o scottie, mai degrabă decât dețineți unul dintre acești câini mici. Acest lucru ar putea fi cel mai apt mod de a descrie natura independentă, auto-asigurată a acestei rase. Un proprietar de scottie descrie diferența dintre această rasă și alții, spunând că o scottie te face să lucrezi pentru afecțiunea sa, mai degrabă decât să ofere o iubire abundentă și necondiționată ca mulți alți câini. Este adevărat că majoritatea tinerilor sunt oarecum atenți la natură, în ciuda familiilor lor. De multe ori preferă să se așeze în apropierea picioarelor voastre, mai degrabă decât în ​​poala voastră și adesea au spus că sunt ca niște pisici în decizia lor de a veni la dvs. când sunt pregătiți pentru atenție și afecțiune.

Dar nu greșiți această natură independentă pentru indiferență. Scotties iubesc să fie în jurul poporului lor - ei nu au nevoie de o interacțiune constantă pentru a se simți sigură. Ei sunt cunoscuți că au personalități unice și angajate, capabile să-și exprime atât cum, cât și nu-i place. Multe scotties se obligă îndeaproape cu o singură persoană, dar o mulțime de proprietari constată că această rasă este loială familiei și chiar acționează ca un îngrijitor auto-numit pentru copii uneori.

Țineți minte, totuși, că terrierul scoțian tinde să aibă o natură oarecum gravă. Deci, în timp ce ei fac bine cu copiii care au învățat modalitatea corectă de a trata un câine, ei nu sunt neapărat joc pentru jocul dur.

Cand vine vorba de alte animale În casă, prudență este numele jocului. Terrierii scoțiani care sunt bine socializați și introduși în mod corespunzător altor câini pot cobita cu succes. Cu toate acestea, ei sunt cunoscuți că nu se sprijină dintr-o provocare, astfel încât este înțelept să înțelegeți dinamica tuturor câinilor implicați. În plus, acești terrieri mici, dar teiacei au o acționare puternică de pradă. Acest lucru poate fi problematic pentru pisici sau alte animale mici din casă.

Formarea unui terrier scoțian implică faptul că este corect și ferm. Acești câini trebuie să învețe să-și respecte proprietarii de la o vârstă fragedă și au nevoie de un motiv convingător să se supună comenzilor tale. Mulți oameni spun că nu există nici o îndoială că Scottie lor înțelege O comandă dată, este doar o chestiune de a le convinge să coopereze. Ca urmare, această rasă tinde să fie orientată foarte mult, dar este vorba despre găsirea ce vă motivează câinele individual. Scotties sunt cunoscute în special pentru a fi receptiv la tonul vocii dvs. - adesea a spus că știu diferența dintre o reacție pozitivă sau un răspuns negativ de la proprietarul lor. Aveți grijă să nu utilizați tactici dure la instruirea acestor câini. Entuziaștii de rasă spun că acești câini pot fi retrași sau resentimente dacă le tratați nedrept sau pedepsiți excesiv.

Scottie cu picioarele scurte are nevoie de exerciții regulate - doar nu-i așteptăm să meargă la kilometri de mile cu tine. El este mulțumit de o plimbare zilnică și de explozii scurte de activitate mai viguroasă, cum ar fi urmărirea jucăriilor într-o zonă împrejmuită. Din păcate, acest lucru ar putea implica și un mic cardio pentru tine, deoarece Scotties nu sunt deosebit de mare la întoarcerea jucăriilor pe care le recuperează. Acești câini iubesc să alerge și sunt surprinzător de repede pentru mărimea lor, așa că fac bine cu un gard împrejmuit în curte. Țineți minte în mintea lor puternică și nu lăsați-o de pe lesa să fugă și să se plimbe. în plus, Sunt examene entuziaști- Mai mult decât câțiva proprietari de la Scottie raportează că își găsesc curtea plină de găuri și tranșee. Această compulsie provine din instinctul lor pentru a săpa pentru mici vermin. Cât de mult se va manifesta această trăsătură depinde de personalitatea fiecărui câine și de ce puncte de vedere pentru energie sunt disponibile pentru el.

Dacă intenționați să vă aduceți Scottie la un parc de câine pentru a renunța la o anumită energie, fiți precauți. În timp ce unele deșeuri sunt destul de sociabile pentru a vă bucura de un Romp în spațiul comunal canin, această rasă este notorie pentru că nu se sprijină atunci când se confruntă cu o provocare. Acest lucru poate duce la scuffle nedorite și chiar la o situație periculoasă pentru câinele dvs. Mulți proprietari Scottie sări peste parc de câine și, în schimb, optează pentru plimbări și alte activități supravegheate.

Un lucru pe care ar trebui să-l cunoașteți este că terrierul scoțian nu este un înotător capabil și se poate îneca cu ușurință. Picioarele scurte și dimensiunea disproporționată a capului lor le fac dezechilibrate și nepotrivite pentru activități acvatice. Urmăriți îndeaproape Scottie în jurul piscinelor, iazurilor, lacurilor sau a altor corpuri de apă.

Îngrijirea unui Scottie necesită un anumit nivel de angajament. Parul va crește continuu, deci trebuie să investiți într-o excursie la groomer în mod regulat sau să învățați abilitățile necesare pentru a vă îngriji haina de la Scottie acasă. Stratul dublu constă dintr-un strat exterior exterior și un strat mai moale. Modul ideal de a mire a unui Scottie este de a avea haina de mână de mai multe ori pe an. Puteți învăța să faceți acest lucru la domiciliu sau să găsiți un groomer cu experiență în această tehnică - deși acest lucru poate fi uneori o provocare. Cealaltă opțiune este de a fixa haina (de obicei la fiecare șase până la opt săptămâni). Dezavantajul este că acest lucru permite ca stratul subțire să preia și va schimba textura și apariția haoasei în timp.

Între sesiunile de îngrijire, trebuie să periați în mod regulat stratul - de cel puțin câteva ori pe săptămână. Acest lucru vă ajută să păstrați barba și "fusta" de blană pe corpul inferior, fără covoare și resturi.

Probleme comune de sănătate

Terrierul scoțian nu este cunoscut pentru a fi în mod deosebit afectat de preocupările de sănătate, dar, la fel ca mulți câini de rasinozitate, are unele probleme comune de sănătate pentru a fi conștienți de. Clubul național de rasă recomandă să solicitați un test ADN pentru boala lui Von Willebrand și o evaluare a patella.

Problemele de sănătate observate uneori în Scotties includ:

Dieta și nutriția

Este important să vă hrăniți câinelui o dietă bine echilibrată și proporțională, astfel încât el să nu devină o "scottie Squatty."Construirea scăzută, stocată a acestor câini înseamnă că chiar și o creștere marginală a masei corporale poate pune tulpina pe spate.

Este recomandat să vă hrăniți scoția de mâncare moderată-proteină de înaltă calitate, cu două mese pe zi. În timp ce sunt orientate spre tratament și vor aștepta ca mită să fie la Beck-and-sună, este important să nu-ți suprasolicite câinele.

Cele 7 tipuri de rase de câini
PROS
  • Loial și orientat spre familie

  • Numai nevoile de exerciții moderate

  • Expresiv și comunicativ

Contra
  • Independent și poate fi încăpățânat

  • Drive de înaltă pradă

  • Are nevoie de periaj și îngrijire regulată

Unde să adoptați sau să cumpărați un terrier scoțian

Pentru a adopta sau a cumpăra un terrier scoțian, este înțelept să faci unele legare și cercetare. Căutați mai întâi grupurile de salvare din zona dvs., este posibil să puteți oferi un nou început pentru o scottie. Salvarea și adăposturile au adesea câini de toate vârstele care au nevoie de o casă nouă.

Dacă doriți să începeți să vă transformați Scottie de la catelus, găsiți un crescător de reputație care vă poate oferi istoria sănătății, perspectivele de personalitate și alte informații pentru a vă ajuta să alegeți catelul potrivit pentru dvs.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Terrierul scoțian este o rasă de câine unică cu o personalitate pumnică. Mulți proprietari de câini s-au îndrăgostit de această rasă și nu ar avea niciodată alt tip. Fie că este corect pentru tine depinde de ceea ce căutați într-un animal de companie. Faceți-vă cercetările cu atenție pentru a determina dacă Scottie este câinele drept pentru dvs.

Verificați-i pe acești terrieri spunky:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Scottish terrier: profil de rasă pentru câini