Yorkshire terrier (yorkie): profil de rasă pentru câini

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terriers, numite frecvent Yorkies, sunt câini mici cu personalități tenace. Sunt una dintre ele Cele mai populare rase de câine la nivel mondial. Deși din punct de vedere tehnic clasificate în grupul de jucării, ei iau și multe trăsături terrier.

Yorkies tind să fie foarte vocali, protectoare și loiali. În ciuda dimensiunilor lor mici, fac câini de protecție excelentă. La inimă, Yorkies sunt tovarăși minunați care iubesc să fie răsfățați și s-au confruntat cu cei dragi.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Jucărie

Înălţime: 8 până la 9 inci

Greutate: 5 până la 7 kilograme

Coat și culoare: Combinațiile de culori standard sunt negre și aur, negru și bronz, albastru și aur, albastru și bronz. Puii nu pot afișa culoarea finală a stratului până la vârsta de 3 ani sau mai mult. Yorkshire Terriers au o haină lungă, dreaptă și matasoasă.

Speranța de viață: 13 până la 16 ani

Caracteristicile Terrierului Yorkshire

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenosScăzut
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateMediu
InteligențăMediu
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareScăzut
2:03

Faceți clic pe Redare pentru a afla mai multe despre Yorkie puțin îndrăzneață

Istoria Terrierului Yorkshire

Terrierii Yorkshire pot fi urmăriți înapoi la migrația țesătorilor din Scoția la Yorkshire, Anglia, la mijlocul secolului al XIX-lea. Acestea au fost dezvoltate prin reproducerea terrierului de apă cu diverse alte teritorii. În timp ce sunt folosite ca câini de lucru de către țesători pentru a controla rozătoarele, au devenit destul de la modă în timpul vremurilor victoriene. Tendința acestei rase este încă notabilă astăzi, deoarece Yorkies a devenit una dintre cele mai populare rase de la venirea în Statele Unite în anii 1870. American Kennel Club (AKC) a înregistrat mai întâi un Yorkie în 1885.

Un yorkie nobil numit fumos a fost găsit de un soldat american în junglele Papua Noua Guinee în cel de-al doilea război mondial. Ea a oferit un serviciu eroic prin glisarea cablului de comunicații printr-un canal lung de 60 de picioare, care era de numai 8 centimetri lățime. Mai târziu a lucrat ca un câine de terapie pentru soldații răniți și are mai multe memorii dedicate ei. Proprietarul ei, caporalul William a. Wynne, reamintește povestea fumului în carte, Yorkie doodle Dandy.

Yorkshire terrier îngrijire

Yorkies sunt mai mult decât câini de lapte. Această rasă poate fi de fapt destulă vocal și încăpățânat uneori. Din timp Instruire și socializare cu oamenii și ceilalți câini sunt foarte importanți pentru Yorkie și va ajuta să păstrați acea "personalitate mare" de la a obține out-of-control. Un Yorkie bine pregătit este mult mai atent la proprietarul său. Formarea corectă face, de asemenea, mai ușor să se ocupe de Yorkie în locuri precum medic veterinar.

Este adesea remarcat faptul că este puțin probabil ca un terrier Yorkshire să facă bine într-o gospodărie cu copii mici. Problemele vin atât cu manipularea brută a copiilor, cât și cu reacția câinelui la Nip când este provocată. Yorkies poate intra și în afișarea dominanței în jurul altor câini și sunt neînfricați atunci când provoacă câini mai mari, care uneori le pot pune în pericol.

Un Yorkie nu va face bine într-o gospodărie unde este lăsată singură cea mai mare parte a zilei. Această rasă are nevoie de o mulțime de atenție și face cel mai bine atunci când este păstrată lângă un companion uman. În caz contrar, poate afișa anxietate de separare și poate dezvolta obiceiuri proaste.

Yorkies sunt potrivite pentru apartamentul care trăiește datorită dimensiunilor lor mici. Cu toate acestea, nu sunt cartofi de canapea. Yorkies sunt câini activi care încă mai au nevoie de regulament exercițiu. Plimile zilnice ar trebui să păstreze mediul Yorkie fericit și sănătos, deși mulți Yorkies trebuie să ruleze și să joace în plus față de plimbare cu proprietarii lor. Asigurați-vă că monitorizați sau dezactivați comportamentul câinelui dvs. pe lesa ca Yorkies ca să urmeze lucrurile și să aleagă lupte cu câini mari și mici.

Yorkies nu sunt potrivite pentru temperaturi extreme, calde sau reci, astfel încât acestea fac cel mai bine în climatele temperate și în interior. Luați-vă Yorkie pentru o plimbare în cea mai tare parte a zilei în vreme caldă și oferiți un pulover în timpul vremii reci.

Yorkies au părul matasos, în continuă creștere, care ar trebui să fie periat în mod regulat dacă este păstrat lung. Mulți proprietari de yorkie aleg să-și păstreze părul tăiat scurt (de obicei de un groomer la fiecare câteva săptămâni). Oricum, Yorkies necesită o cantitate moderată de rutină îngrijirea. Dacă este lăsat nemulțumit, un Yorkie poate avea părul atât de mult lung pe față încât are nevoie de o bandă de păr pentru ao împiedica în timp ce mănâncă.

Pentru că ei nu au vărsat la fel de mult ca și alte rase, Yorkies sunt deseori numite hipoalergenic. Cu toate acestea, ceea ce alergii declanșează este dangeul câinelui sau saliva, iar un Yorkie poate provoca încă o reacție alergică la cei sensibili.

Yorkshire Terrierii sunt cunoscuți a fi dificil de gâscă, așa că așteptați un pic de luptă până când aveți succes. Păstrați o mulțime de plăcuțe de catelus la îndemână în timpul acestui proces lung. Câinele dvs. poate refuza să meargă afară în ploaie și puteți avea nevoie de o zonă acoperită pentru pauze de potty.

Probleme comune de sănătate

Crescători responsabili se străduiesc să mențină cel mai înalt Standardele de rasă Așa cum a fost stabilit de cluburile de kennel cum ar fi AKC. Câinii crescuți de aceste standarde sunt mai puțin susceptibili de a dezvolta condiții ereditare. Cu toate acestea, pot apărea unele probleme de sănătate ereditare în rasă. Următoarele sunt câteva condiții pentru a fi conștienți de:

  • Luxarea patellară: Aceasta este slăbiciunea genunchiului care poate duce la dislocare. În timp ce genunchiul va apărea adesea în poziție, chirurgia poate fi necesară în condiții grave.
  • Colaps trahea: Yorkies sunt predispuși la această afecțiune care se poate înrăutăți cu vârsta. Câinele poate afișa o tuse cronică.
  • Shunts portosistemice (PSS): Acesta este un defect al fluxului sanguin între ficat și corp. Este de obicei detectată înainte de vârsta de 2 ani și poate fi gestionată de către intervenția chirurgicală și dietă.
  • Boala discului intervertebral: Discurile herniate în spate pot fi rezultatul unei predispoziții sau a unui prejudiciu.

Dieta și nutriția

Hrăniți-vă Yorkshire Terrier de două ori pe zi pentru un total de aproximativ 1/2 ceasca de hrană pentru câini uscați. Fiți consistenți în refuzul de a împărtăși mâncarea cu câinele dvs. Această rasă este cunoscută pentru a experimenta tulburări digestive, cum ar fi vărsături și diaree atunci când au astfel de tratamente.

Hrănirea liberă sau dând mușcăturile de câine de pe placa dvs. nu este recomandată sau puteți ajunge cu un câine supraponderal. Acest lucru predispune câinele într-o durată de viață mai scurtă și alte condiții de sănătate. Discutați orice creștere în greutate cu medicul veterinar pentru a obține recomandări pentru un program de hrănire, hrană pentru câini de specialitate și nevoi de exerciții.

Cele mai populare rase de câine în acest an
PROS
  • Câine bun de ceas

  • Afectuos și loial

  • Energic și distractiv

Contra
  • Temperamental cu alți câini și copii

  • Dificil pentru Housebreak

  • Poate fi tare

Unde să adoptați sau să cumpărați un terrier Yorkshire

Dacă credeți că doriți să adoptați un terrier Yorkshire, începeți prin contactarea uneia dintre următoarele asociații de renume:

Aceste organizații vor putea oferi îndrumări și opțiuni pentru adoptare. Dacă nu sunteți sigur că rasa este potrivită pentru dvs., încercați să încurajați să testați dacă un Yorkie este o potrivire bună pentru casa dvs.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Ca și în cazul oricărei rase, dacă credeți că Yorkshire Terrier este potrivit pentru dvs., asigurați-vă că faceți o mulțime de cercetări înainte de a obține unul. Discutați cu alți proprietari de terrieri Yorkshire, crescători de reputație și grupuri de salvare pentru a afla mai multe.

Poate doriți să aflați mai multe despre aceste rase de câini similare:

De asemenea, puteți explora multe altele rase de câini pentru a găsi unul potrivit.

Uita-te acum: 12 câini mici care fac ca prietenii de călătorie mare

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Yorkshire terrier (yorkie): profil de rasă pentru câini