Cum să mirei un câine acasă: aici sunt 10 sfaturi profesionale de îngrijire a câinelui

Câine de îngrijire a câinelui

Groomingul bun este esențial pentru bunăstarea câinelui dvs. și ar trebui să facă parte din rutina dvs. de îngrijire a animalelor de zi cu zi. Și, chiar dacă folosiți a Ingrijitor de caini, Este întotdeauna o idee bună să cunoașteți elementele de bază, astfel încât să puteți continua să aveți grijă de el acasă.

Dar nu toți câinii se bucură de ideea unei băi, pensulă sau tăietoare de unghii, astfel încât dobândirea abilităților și instrumentelor potrivite pentru locul de muncă vor face mai ușor pentru toți cei vizați. Vă putem ajuta să vă periați tehnicile de îngrijire a câinelui cu ghidul nostru - cum să vă îngrijim un câine acasă: 10 sfaturi profesionale de îngrijire a câinelui.

Femeia zâmbitoare îngrijindu-se un câine rasă pură

Investiți în instrumentele potrivite

Având instrumentele de îngrijire corectă este cel mai bun loc pentru a începe și nu înseamnă a cheltui o avere. Pentru a vă oferi pooch-ul cel mai bun câine de îngrijire a câinelui în confortul casei sale, veți avea nevoie de:

  • O perie sau pieptene de calitate: Tipul de acoperire a câinelui dvs. și lungimea părului vor dicta ce tip de perie ar trebui să optați, de pe perii simple de cauciuc pentru straturi scurte la piepteni metalici care sunt eficienți în a ajunge la blană liberă. De asemenea, este posibil să doriți să adăugați a Placa de purici la colecția dvs., mai ales dacă pooch-ul dvs. socializează cu alți câini.
  • Unghiera: Unghiile lungi nu sunt bune pentru câinele dvs. și pot provoca disconfort. Ca parte a rutinei de îngrijire a câinelui, vor avea nevoie de unghiile lor tăiate în mod regulat, indiferent dacă este cu mașini simple sau tipul care mănâncă cuiul.
  • Foarfece de companie: Groomerul dvs. de câine poate face bine clipul complet de blană, dar o pereche de foarfece cu animale de companie înseamnă, de asemenea, că puteți păstra rasele cu părul mai lung, cum ar fi Shih Tzus NEAT între întâlniri. Chiar și câinii cu părul scurt ar putea avea nevoie de o tăiere, mai ales pe părul piciorului.
  • Șampon de câine: Este esențial să folosiți vreodată șampoane formulate pentru câinele dvs., deoarece șamponul uman nu o va tăia. Cauta Șampon de câine Produsele care sunt potrivite pentru stratul de companie și sunt ușor de clătit. De asemenea, fiți conștienți de orice probleme ale pielii pe care le poate avea câinele dvs., în special cu rasele cum ar fi buldogii și Shar Peis, pentru a se asigura că șamponul de câine este hidrogen peroxid liber și suficient de blând pentru a preveni iritarea.
  • Prosoape de baie: Ziua de baie poate fi o experiență umedă pentru animalele de companie și proprietarii, astfel încât să fie gata cu o cantitate mare de prosoape, o face mult mai ușoară. Prosoapele de baie veche sunt perfect fine, deși puteți cumpăra prosoape făcute special pentru animale de companie și sunt adesea uscați mai repede atunci când vine vorba de hainele câinilor.
  • Bile de bumbac: Un pachet de bile obișnuite de bumbac sunt un plus neprețuit pentru orice proprietar de câini Kit de îngrijire. Și, precum și curățarea ochilor și a urechilor, pot fi, de asemenea, folosite pentru a păstra clapetele urechii interioare ale câinelui dvs. uscate și protejate în timpul băii.

Grooming Yorkshire Terrier Crowordresser profesional

Contrați în siguranță câinele dvs

Nu toți câinii sunt fanii sesiunii de îngrijire și fără manipularea potrivită, totul poate fi puțin murdar! O idee bună înainte ca o sesiune de baie sau de răsfăț să aibă un plan de "câine Groom la domiciliu", începând de a lucra de la orice energie în exces cu o plimbare lungă sau o sesiune de joc distractiv în curte. Câteva tratamente pot fi, de asemenea, la îndemână și pot face o diferență atunci când vine vorba de a avea o pooch de cooperare. Și întotdeauna asigurați-vă mediul pe care intenționați să-l îngrijească câinele este sigur și conținut.

Păstrați-vă periile regulate

În timp ce unele rase au nevoie de periaj mai frecvent decât altele, toți câinii trebuie să fie periat în mod regulat pentru a se asigura că haina lor rămâne strălucitoare, sănătoasă și fără încurcătură. Frecvența reală va depinde de lungimea părului lor, precum și de cât de mult au vărsat.

Deci, înseamnă că rasele de lungă durată, cum ar fi coloranii de frontieră sau Shih Tzus, vor avea nevoie de periajul cel puțin o zi. Chiar și unele rase cu părul scurt, cum ar fi Beagles, pot avea nevoie de periaj zilnic, deoarece acestea sunt cizme de nivel înalt și utilizarea regulată a unei periere de vărsare a câinelui va ajuta la gestionarea excesivă a părului. Pentru alte rase, o dată sau de două ori pe săptămână ar trebui să fie suficientă.

Scopul periajului regulat nu este numai pentru a elimina părul liber, ci și pentru a prinde, de asemenea, orice murdărie sau dander, precum și ajutor, răspândirea uleiurilor naturale găsite în haina și pielea câinelui tău. Pentru cele mai bune rezultate, periați întotdeauna în aceeași direcție a blănurii câinelui dvs., fără a aplica prea multă presiune. Periajul regulat poate împiedica, de asemenea, tangles, care, dacă este lăsat să se dezvolte în maturi și vor avea nevoie în cele din urmă atenție de la un groomer profesional. Și o rutină obișnuită de periere vă poate salva de la a face atât de multe întâlniri cu profesioniști cu profesioniștii!

Programați-vă băile

Este important să nu scăldați câinele prea des ca majoritatea câinilor vor avea nevoie doar de un șampon complet al corpului la fiecare două luni pentru a le menține curat. Over-baie poate fi de fapt dăunătoare, deoarece poate îndepărta uleiurile naturale de pe blană și poate provoca o piele uscată iritantă.

Când vine vorba de cum să se îmbăiească câinele, unul dintre cele mai bune sfaturi de îngrijire a câinelui este să-ți dai o perie plină în prealabil pentru a slăbi orice murdărie și blană, precum și eliminați orice nod în haina lor. Și folosiți vreodată șampon de câine și balsam formulat special pentru câini, deoarece va fi mai blând pe pielea lor. Un altul dintre cele mai importante sfaturi de îngrijire a animalelor de companie pentru câini nu este niciodată tentat să înlocuiască șamponul propriu, deoarece câinii au un ph de piele diferit pentru noi și astfel produsele umane vor fi prea dure și să se usuce un strat de câine și o piele, ceea ce duce la infecții cutanate. Și dacă câinele dvs. devine murdar sau un pic mai puțin între băi, puteți să optați întotdeauna pentru a Șampon de caini uscat.

Pet groomer cu pieptene, câine în salon de îngrijire

Îndepărtarea blană îngroșată

Dacă vă scoateți pupul tăiat, puteți constata că câinele dvs. arată un pic Shaggy in-între întâlniri de tunsoare cu groomerul câinelui. Dacă da, nu vă fie frică să vă îngrijiți de câinele dvs. curată, folosind foarfece de siguranță sau mașini de păr pentru a îndepărta acele biți straine.

În special pe rasele cu părul lung, tăierea părului în jurul ochilor câinelui vă poate asigura că au o viziune clară și împiedică firele de păr să-și iritze ochii între vizitele de îngrijire. Blana dintre tampoanele de labele lor este, de asemenea, o altă parte care poate beneficia de o tunsoare, ca și cum părul piciorului devine prea lung, acesta poate prinde resturile, precum și substanțele chimice nedorite, inclusiv pesticidele și sarea trotuarului.

Nu uitați ochii și urechile lor

Când vă îngrijim câinele acasă, poate fi ușor să treceți cu vederea ochii și urechilor, dar verificând în mod regulat acestea sunt, de asemenea, sfaturi esențiale de îngrijire a câinelui. Deci, făcând parte din rutina lor îngrijire este un lucru înțelept de făcut. Nu numai că ar trebui să ștergeți cu ușurință ochii câțiva folosind o minge curată și umedă de bumbac, dar să utilizați acest timp pentru a le oferi o dată, căutând orice lacrimi în exces, noroi sau iritație care ar putea indica o problemă care trebuie verificată out de un medic veterinar.

Același lucru este valabil și pentru urechile câinelui dvs. Acestea sunt organe delicate care pot suferi de resturi sau de acumulare de ceară, astfel încât să le verifice frecvent va contribui la prevenirea oricăror infecții ale urechii potențiale care altfel ar trebui să fie tratate de un veterinar. De asemenea, puteți curăța ușor canalul urechii exterioare utilizând un formulat special Câine de curățare a câinelui Pentru a elimina orice ceară vizibilă sau murdărie. Doar fiți conștienți de mirosurile care ies din urechi ca un whiff Stinky ar putea indica o infecție a urechii care ar putea avea nevoie de atenția medicului veterinar.

Aveți grijă când tăiați unghiile

În timp ce pe subiectul picioarelor câinelui, ghearele lor au nevoie, de asemenea, o atenție deosebită, dacă nu utilizați servicii profesionale de îngrijire a câinelui pentru a le fixa pentru dvs. Dacă unghiile puilor sunt prea lungi, este în cel mai bun caz, se va simți inconfortabil când lucrează și, în mod mai rău, pot provoca unghiile să se întoarcă înapoi în tampoanele picioarelor, ducând la durere și infecție.

Este o idee bună să verificați unghiile câinelui dvs. săptămânal, chiar dacă acestea sunt exercitate în mod regulat, deoarece unghiile lor ar trebui să fie tăiate în jurul orelor șase săptămâni, mai mult dacă nu sunt foarte active. O modalitate bună de a evalua dacă este nevoie de tăierea unghiilor este să le privim așa cum sunt în picioare; Dacă ghearele lor ating podeaua și sunt împinse înapoi sau fac un clic puternic, faceți clic pe Sunet pe măsură ce mergeți, atunci este timpul pentru o întoarcere înapoi. Folosind o pereche de mașini de tăiat unghii sau un șlefuitor, tăiați cu grijă unghiile. Când tăiați unghiile, ar trebui să evitați tăierea în zona rozică a unghiului - rapid - așa cum va sângera. În caz contrar, pooch-ul tău nu va simți nimic, deși câțiva câini sunt nervoși de trimiri de unghii. Citiți ghidul nostru Cum să taie unghiile unui câine Sau rezervați o întâlnire cu groomerul sau veterinarul, care poate face plăci de unghii pentru tine.

Aveți grijă de igiena lor orală

Pasul final al procesului de îngrijire a câinelui va fi igiena orală a animalului dvs. de companie. Nu contează cât de curat păstrează blana câinelui tău, neglijezi dinții și ai putea avea un câine cu zgârietură. Dar asta respirația câinelui este cel mai mic dintre îngrijorările voastre, deoarece dinții canini neglijați poate duce la infecție gingivală și pierderea dinților. Pe lângă păstrarea câinelui dvs. pe o dietă sănătoasă, verificarea regulată și periajul dinților câinelui este unul dintre sfaturile cheie de îngrijire a câinelui care îi vor menține mirosul dulce. Poți să folosești câini periuțe de dinți și câine pastă de dinți - nu pastă de dinți umană - dacă pooch-ul tău poate tolera acest lucru, altfel adăugați în o mulțime de jucării de mestecat la timpul de joc, care va ajuta la menținerea gingiilor și dinților lor sănătoși.

Îngrijind un câine nervos

O sesiune de îngrijire - fie că este acasă sau la Groomers Salon - poate fi o corvoadă pentru câțiva câini și poate să-și poată îndeplini nivelul de stres și să le pună în afara experienței întregului Pooch Pamper. Dar există multe pe care le puteți face calm un câine nervos, astfel încât ei primesc toate îngrijirea de care trebuie să fie sănătoși și fericiți. Pe lângă mestecul calmant natural pe care îl puteți cumpăra, există câteva alte tehnici de îngrijire a câinelui pentru a obține puii anxioși să coopereze:

  • Luați-l lent și constant - construiți timpul și frecvența sesiunilor de îngrijire pentru a permite animalul dvs. nervos să se adapteze
  • Lăudați-vă și recompensați - discutați cu câinele dvs. într-o voce liniștită, liniștitoare, ca să-l liniștească că totul este în regulă și nimic nu va face rău. Apoi laudă-l pentru comportamentul său bun, cu câteva tratamente pentru a-l răsplăti când se află încă.
  • Groom-l într-un mediu familiar - și păstrați-l consistent și pozitiv, așa că nu vin să o asocieze cu ceva de teamă
  • Stabiliți o rutină îngrijirea cât mai curând posibil - cel mai tânăr câine este familiarizat cu perii și îngrijirea, cu atât mai ușor va fi pentru amândoi. Deci, începeți ca puii și construiți, deci este o parte naturală a rutinei lor.
  • Nu vă forțați niciodată animalul de companie să facă ceva, dar întotdeauna asigurați-vă mediul când îngrijirea puilor dvs. este la fel de sigură și cât mai confortabilă posibil pentru ei, inclusiv covorașii care nu sunt în interiorul și în afara băii și prosoapele ușor.
  • Dacă animalul dvs. de companie este încă excesiv nervos, aveți o discuție cu veterinarul dvs., deoarece acestea pot fi în măsură să consilieze despre formarea ulterioară.

Întotdeauna curățați echipamentul de îngrijire

Vârful nostru final de vârf este să vă curățați întotdeauna kit-ul de îngrijire de fiecare dată când îl utilizați. Poate părea evident, dar conducem vieți ocupate și, în calitate de câine, poate fi ușor să le împachetați. Dar curățarea acestor perii, mașini de tuns și foarfece de fiecare dată când sunt folosite, se vor asigura că haina și pielea câinelui dvs. este păstrată fără infecții potențiale cauzate de echipamentul murdar. Și ca proprietar de animale de companie, îngrijiți după kitul dvs. de îngrijire canină înseamnă că vor dura mai mult, economisind bani pe termen lung.

Câine drăguț la Salonul Groomer

Întrebări frecvente:

Î: Îți scoți un câine înainte sau după îngrijire?

A: Când vine vorba de o sesiune de îngrijire completă, este întotdeauna o idee bună să vă scăldați câinele, pentru a scăpa de orice murdărie de suprafață sau murdărie înainte de a începe să mirelui. Cu toate acestea, dacă dați doar câinelui dvs. o baie "întreținere", atunci o perie bună înainte va elimina orice încurcături și părul liber, făcând baie mai ușoară pentru dvs!

Î: Cum vă grăbiți un câine pentru începători?

A: Ca ghid de bază, există câțiva pași pentru a urmări când începeți să vă îngrijească câinele:

  • Periați mai întâi câinele, apoi verificați dinții și vă clipiți unghiile
  • Șampon, condiție, clătire și prosop uscați câinele dvs., urmând instrucțiunile produsului câinelui
  • În timp ce se usucă, faceți urechea și verificarea ochilor, curățarea ușoară după cum este necesar
  • Odată ce sunt uscați, periați haina
  • Dacă este necesar, ar trebui să clipiți sau să-și tăiați blana

Î: Cum îmi iau câinele să rămână încă pentru îngrijire?

A: În timp ce le puteți asigura cu o lesă, nu este recomandată ca cea mai bună rută este să vă atrageți calmul de companie și mulțumit de experiența îngrijirii. Și acest lucru necesită timp, armătură pozitivă, tratamente și recompense. Scopul dvs. este de a vă face orice frică și de a face îngrijirea unei experiențe plăcute și fără stres.

Î: Ce ar trebui să nu faceți atunci când îngrijiți un câine?

A: Există niște nori simpli atunci când vine vorba de cum să-ți mire câinele. În primul rând, nu ar trebui să vă grăbiți, ci să vă luați timpul și să nu vă opriți câinele cu asprime folosind blana sau lesa. Șampoane umane și toate celelalte produse de scăldat pentru oameni nu ar trebui să fie niciodată folosite, să evite roz rapid când tăiați unghiile și niciodată să vă scăldați câinele în afara când este rece. Și, în cele din urmă, nu încercați nimic nu sunteți sigur că nu aveți sarcina asupra unui groomer profesionist care poate face treaba în siguranță și în mod corespunzător.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să mirei un câine acasă: aici sunt 10 sfaturi profesionale de îngrijire a câinelui