Nasul pisicii mele este uscat. Ce pot sa fac?

Întrebare: De ce pisicile mele au pete uscate, maronii pe nasul lor?

Ne-am mutat într-o țară nouă și pisicile noastre au dezvoltat aceste patch-uri uscate pe nasul lor. Ce sunt acestea și există un remediu la domiciliu pentru a scăpa de ea?
Mulțumesc!

- Nana

Răspuns:

Dragă Nana,

Vă mulțumim că ați trimis o întrebare excelentă și fotografia pisicilor dvs. Am văzut alte pisici cu leziuni asemănătoare pe nas, dar nu este întotdeauna ușor să faci un diagnostic. Există mai multe cauze posibile pentru zonele uscate, întunecate pe și în jurul nasului pisicilor.

Alergii

Inhalant, alimente și alergii de contact pot provoca dermatită cu pielea scalabilă, uscată. Dermatita alergică provoacă adesea infecții bacteriene sau drojdii secundare care fac inflamația.

Alergiile sunt provocatoare de diagnosticare, dar medicul veterinar vă poate ghida prin pași. Acestea pot include testarea alergiei și un proces alimentar hipoalergenic.

Infecție fungică

Ringworm (da, este o ciupercă, nu un vierme) și alte ciuperci pot provoca schimbări în interior și / sau în afara nasului unei pisici. Pisicile pot deveni infectate prin contact cu alte animale infectate sau din spori fungici în mediul înconjurător.

Veterinarii diagnosticând infecțiile fungice ale pielii prin incubarea unui eșantion de păr sau piele superficială pe mediul de cultură. Infecțiile fungice pot fi contagioase între pisici și unele sunt chiar contagioase pentru oameni. Medicamentele anti-fungice reprezintă un tratament eficient pentru infecțiile fungice ale pielii în pisici.

Paraziți

Pisicile pot fi infestate de diferite tipuri de acarieni, inclusiv demodex și scabie. Acarieni, mai ales demodex, uneori provoacă inflamații numai pe o anumită parte a corpului.

Medicul veterinar poate căuta acest lucru cu o citologie de bandă, zgârieturi de piele sau poate dori să ia o biopsie a pielii. Vestea bună este că acarienii sunt tratați.

Dermatita solara

Dermatita solară apare atunci când pielea unei pisici este expusă la lumina naturală a soarelui. Expunerea prelungită la lumina UV dăunează celulelor pielii, ceea ce duce la inflamație. Pisicile cu piele nepigmentată sunt mai predispuși la acest sindrom cu leziuni care se dezvoltă pe urechile și nasul lor.

Dermatita solară este diagnosticată prin deconectarea altor cauze ale leziunilor cutanate. Uneori veterinarii trebuie să obțină o biopsie a pielii pentru a face diagnosticul.

Tratamentul constă în antiinflamatori, antibiotice și evitarea la soare. Odată ce o pisică a dezvoltat dermatită solară, riscul viitor pentru cancerul de piele este mai mare, deci este foarte important să faceți un diagnostic.

Pași pe care îi puteți lua

Până când se face un diagnostic, puteți lua unele măsuri de precauție la domiciliu care ar putea ajuta pielea pisicilor.

  1. Utilizați mâncăruri ceramice și mâncăruri de apă (fără metal sau plastic).
  2. Spălați toate mâncărurile și mâncărurile de apă cu apă fierbinte, cu apă cu săpun și clătiți bine zilnic. Bacteriile se pot construi pe mâncăruri alimentare și să afecteze pielea pisicii dvs. atunci când vin în contact cu ea.
  3. Limitați expunerea la soare prin păstrarea pisicilor la umbra când ieșesc afară.

Sper că sunteți în stare să vă luați pisicile pentru a vedea un medic veterinar în curând. Obținerea unui diagnostic specific este cea mai rapidă modalitate de a găsi cel mai bun tratament, astfel încât pisicile dvs. vor fi din nou în formă de top!

Cu sinceritate,
TB Thompson DVM

Disclaimer: Utilizarea dvs. a caracteristica Cerere VET este supusă Cereți termenii de utilizare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Nasul pisicii mele este uscat. Ce pot sa fac?