Seboreea la câini

Basset Hound Dog Relaxing în scaunul mare placut la domiciliu

Seborrheea este o afecțiune a pielii care apare la oameni și animale, inclusiv câini. Este o cauză comună a pielii fulgi și a stratului uleios la câini.

Ce este seboreea la câini?

Seboreea este o afecțiune a pielii caracterizată prin producerea excesivă a sebumului și keratinizarea defectuoasă (procesul prin care pielea și unghiile regenerează). Provoacă pielea să devină scalabilă sau flacără, producătoare de mătreață.

Poate provoca haina de a avea un aspect gras sau ceracy, iar mirosul pielii este, de asemenea, posibil. Plățile de piele sunt de obicei mai afectate de seboreea și pot avea un miros deosebit de fault.

Semne de seboree la câini

  • Scalarea și slăbirea pielii
  • Aspectul gras al hainei
  • Miros venind din haina
  • Roșeață și / sau pigmentare a pielii
  • Pierderea parului
  • Piele concurentă și / sau infecții ale urechii
  • Mâncărimea nu este obișnuită decât dacă se datorează unei alte probleme ale pielii

Cauzele Seborrheei la câini

Seboreea este clasificată fie ca primară sau secundară. Seborrheea primară este rar - majoritatea cazurilor de seborrhee la câini sunt secundare.

Seborrheea primară este o afecțiune moștenită care afectează în mod obișnuit rasele specifice de câine, cum ar fi următoarele:

Seborrheea primară apare de obicei la câini cu vârsta de doi ani și tinde să devină progresivă în timp.

Seborrul secundar este comun la câini și este cauzat de unul sau mai multe Probleme cutanate, Mai ales următoarele:

  • Alergii
  • Tulburări endocrine sau dezechilibre
  • Infecții cutanate (bacteriene sau fungice)
  • Paraziți externi

Câini cu piele iritată pot fi mai susceptibile la seboreea secundară.

Tratament pentru seboreea la câini

Nu există nici un remediu pentru Seborrheea primară, dar starea poate fi gestionată cu Baie medicinata folosind un șampon anti-seboreic. Vitamina A sau retinoizii pot fi utilizați pentru a susține sănătatea și regenerarea pielii. Câinii cu seboreea primară vor avea nevoie de tratament pentru viață.

Tratamentul pentru seboreea secundar se bazează pe cauza fundamentală. Pentru a determina tratamentele corespunzătoare, VET dvs. va trebui să identifice mai întâi starea (condițiile) care a cauzat seboreea.

Veterinarul dvs. va efectua teste de piele cum ar fi zgârieturi de piele, citologie, biopsie și / sau cultură pentru a determina dacă este prezentă o infecție (bacteriană, fungică / drojdie sau parazitară). Testele de sânge pot fi necesare pentru a căuta probleme endocrine care ar putea provoca seboreea. Planul de tratament al câinelui se va concentra pe tratarea cauzei subiacente a seboreei, pe lângă gestionarea seboreei în sine.

Majoritatea câinilor cu seboreea secundară vor fi tratați cu băi medicamentate și medicamente topice anti-seboreice pentru a îmbunătăți pielea, dar acest lucru nu va rezolva cauza subiacentă a seboreei.

Câinii cu infecții cutanate bacteriene vor avea nevoie de antibiotice pentru infecție. Medicamentele antifungice sunt utilizate pentru infecții de drojdie sau fungice. Paraziți externi sunt tratați cu formule orale sau topice pentru a ucide paraziții. Tratamentul poate dura săptămâni până la luni, în funcție de severitatea stării pielii.

Dacă o condiție endocrină Hipotiroidismul, Boala lui Cushing, sau Diabetul zaharat se găsește, veterinarul dvs. va funcționa pentru a trata condiția cu medicamentele corespunzătoare. Poate dura câteva săptămâni pentru ca aceste condiții să fie controlate și Seborrheea să se îmbunătățească. Majoritatea condițiilor endocrine necesită tratament și management pe tot parcursul vieții, inclusiv medicamente zilnice și vizitele regulate VET pentru screening. Dacă starea endocrină este sub control, seboreea nu trebuie să se întoarcă (cu excepția cazului în care are o cauză diferită).

Câini cu alergii poate avea nevoie de tratament permanent pentru infecțiile secundare și seboreea secundară. Veterinarul dvs. vă poate face referire la un dermatolog veterinar pentru testarea alergiei și managementul. Câinii cu alergii severe pot fi tratate cu injecții alergice pentru o perioadă de luni până la ani. Alergiile și seboreea secundară se pot repeta din când în când, în special cu modificările sezonului.

Cum de a preveni seboreea la câini

Seborrheea primară nu poate fi prevenită decât prin controlul practicilor de reproducere. Ca și în cazul oricărei condiții ereditare, câinii cu seboreea primară nu trebuie utilizate pentru reproducere.

Seboreea secundară poate fi prevenită prin tratarea condițiilor pielii înainte de a persista și duce la seboreea. Asigurați-vă că aduceți câinele dvs. medicului veterinar dacă observați mâncărime / zgâriere sau orice aspect anormal la piele. Ține-ți câinele controlul puricii pe tot parcursul anului pentru a preveni iritarea care poate duce la probleme de piele. Asigurați-vă că urmați recomandările dvs. veterinar pentru tratamentul pe termen lung și urmărirea ulterioară.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Seboreea la câini