Bifați mușcăturile pe câini

Câine și o bifată

Găsirea unei biți pe câinele dvs. vă poate lăsa să vă simțiți dezgustați și îngrijorați. Poate că gândul vă transformă stomacul. Sau poate că sunteți preocupat de riscurile căpușează atât pentru animalele de companie, cât și la familia dvs. Dar un lucru este pentru căpușe cu siguranță sunt un inamic indiscutabil.

Ce este o mușcătură?

Pe lângă factorul evident "icy", o mușcătură de bifați poate transmite boli, provoacă anemie sau infecţie, și poate provoca chiar o condiție rară, dar gravă la câinii numită "paralizie bifați." Ca Proprietarul câinilor, Cunoașteți elementele de bază ale căpușei îndepărtarea și prevenirea și educați-vă pe riscurile bolii. Cu propriu-zis cunoştinţe, Ambele vă puteți proteja câinele de amenințarea cu căpușe și știți cum să manipulați o mușcătură în cazul în care câinele dvs. să primească unul.

Simptomele de mușcături pe câini

Cel mai bifați mușcăturile pot fi detectate prin pur și simplu rularea mâinii prin blana câinelui, observând orice bulgări sau umflături la suprafață. Căpușele se atașează adesea în crevici sau în zone cu părul puțin până la niciun. Acordați o atenție deosebită zonei moi, calde din jurul feței, a urechilor și a gâtului și a verifica, de asemenea, membrele, în special în regiunea de groază a brațului și înghită. Pe câinii de culoare deschisă, poate fi ușor de observat o bomboană maro sau negru care iese din piele. Aceasta poate fi o bicicletă de sărbătoare. Cu toate acestea, pot fi necesare pentru a le inspecta în continuare pentru căpușe atașate sau pentru orice scabs sau răni rănite în urmă de culprinderea mesei. Cu toate acestea, dacă o bifă a fost atașată recent, este posibil să nu fie foarte mare - chiar și pe câinii de culoare deschisă, căpușele mici pot fi uneori greu de găsit.

Nu toate căpușele transmit boala și doar pentru că o bifă a fost găsită pe câinele dvs. nu înseamnă neapărat că este infectat cu ceva. Cu toate acestea, deoarece bolile care suferă de bifină pot pune viața în pericol, amenințarea unei mușcături ar trebui luată în serios. Cele mai multe boli suportate de bifare necesită totuși o bifare pentru a alimenta câteva ore pentru a transmite infecția la o gazdă, astfel încât este localizată mai devreme o bifă și îndepărtată cu atenție, cu atât este mai mică riscul transmiterii bolii. Cele mai frecvente simptome ale multor boli care suferă de bifină în Statele Unite boala Lyme, Rocky Mountain Spotted Fever, și bifați paralizia - în primul rând prezent cu febră și letargie. Unele boli pot provoca, de asemenea, slăbiciune, lamerie, umflături comune sau anemie. Cu paralizia bifați, se poate produce apariția treptată a unui mers clumsic care se dezvoltă în paralizie. Aceste semne încep de obicei să se rezolve imediat după ce căpușele sunt îndepărtate.

Dacă observați semne de boală coroborată cu o mușcătură de căpușe în câinele dvs., contactați medicul veterinar cât mai curând posibil, astfel încât să înceapă testarea adecvată și tratamentul necesar. Și notă că simptomele anumitor boli suportate de bifare pot dura câteva zile, săptămâni sau chiar luni să apară.

Cauze ale mușcăturilor de bijuterii

Căpușele sunt artropode parazitare care se hrănesc cu sângele gazdei lor. Atras de căldură și mișcare, ei caută mamifere - inclusiv oameni, câini și pisici - să se atașeze și să muște. Cele mai multe specii de căpușe trec prin patru etape de viață: ouă, larve, nimfe și adulți. Și, pentru a se maturiza, o căpătă trebuie să sărbătorească sânge în timpul tuturor etapelor sale de creștere. În funcție de specie, durata de viață a unei biți poate fi de câteva luni până la ani.

Cele mai frecvente specii de căpușe din Statele Unite locuiesc în mod obișnuit în iarba înaltă, zone împădurite sau arbuști și așteaptă gazdele potențiale (aceasta se numește "questing"). Atunci când o gazdă trece, bifați urcă la bord și se atașează gurii sale pe piele, începând din masa de sânge. Bifați poate continua să se hrănească timp de câteva ore până la câteva zile și să nu detașeze până când masa este completă.

Tratament

Pentru a elimina o bifă de la câinele dvs., localizați mai întâi o pereche curată de pensete de puncte fine. Apoi, trageți părul departe de regiunea mușcăturii din jur și plasați pensetele cât mai aproape de pielea câinelui posibil, cu strângere cu atenție pe bifare. Trageți direct (fără răsucire) cu o presiune blândă până când simțiți că căpușa se slăbește aderența și îl puteți trage de pe piele.Încercați să nu prindeți că bifarea prea strânsă, astfel încât să vă perforați corpul, să eliberați potențial sângele și agenții patogeni. Și niciodată nu încercați să o ardeți cu un meci luminat, deoarece acest lucru poate cauza bifați să elibereze mai multe saliva (și toxine) în animalul dvs. de companie. Odată ce bifarea este îndepărtată, plasați-o într-o pungă de plastic sigilată sau într-un borcan de alcool și apelați VET pentru inspecție și identificare. În cele din urmă, curățați rana cu alcool și plasați o cantitate mică de antibiotice topice pe rană.

La inspecția bifați, medicul veterinar poate recomanda testarea sângelui pentru a căuta boala bicicletă. Dacă câinele dvs. sporește o febră, acționează letargic sau experimentează orice semn de lamere, un veterinar poate administra antibiotice timp de câteva săptămâni. În cazurile cu debut acut al bolii Lyme, începutul unui curs de antibiotice ar trebui să ajute câinele dvs. să se simtă clinic mai bine în două până la cinci zile, totuși câinele va trebui probabil să rămână pe antibiodii timp de câteva săptămâni pentru a clarifica complet infecția. Câinii care suferă de complicația daunelor renale datorate bolii Lyme necesită o gestionare suplimentară care pot include spitalizare, suport nutrițional și fluide IV. În acest caz, o recuperare completă depinde de severitatea daunelor.

Pentru paralizia bifată, pur și simplu scoaterea căpușilor va rezolva de obicei simptomele în decurs de 24 de ore, deoarece neurotoxinele dintr-o salivă ale căpușei sunt cauza de bază. În câteva cazuri, oxigenul suplimentar poate fi furnizat câinilor care prezintă dificultăți în respirație. Odată ce efectele toxinelor scade, câinele ar trebui să prezinte o recuperare completă.

Cum de a preveni mușcăturile de biți

Dacă locuiți într-o regiune în care se găsesc căpușe, verificați câinele de fiecare dată când veniți de la în aer liber, mai ales după Rompi prin zone împădurite. Există, de asemenea, mai multe tipuri diferite de medicamente lunare preventive pentru câinii care împiedică mușcăturile bifați. Adresați-vă medicului veterinar pentru a recomanda o prevenire a bifați care va funcționa cel mai bine pentru rasa și vârsta câinelui.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: 9 moduri simple de a-ți iubi animalul de companie

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Cum să verificați animalul de companie pentru căpușeCentru, 2020

  2. Prevenirea mușcătelor de bifare pe animalele de companie CDCCentre de control și prevenire a bolilor, 2020

  3. Căpușe la câiniVCA Spitale de animale, 2020

  4. Căpușe de câiniManualul veterinar, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bifați mușcăturile pe câini