Produse chimice toxice și articole de uz casnic care pot să otrăvească câinii

Curățitorii de uz casnic

Cele mai multe case conțin substanțe chimice periculoase și substanțe caustice care ar putea fi toxic pentru câini. Umanțele adulte știu mai bine decât să vină în contact cu cele mai periculoase substanțe chimice. Cu toate acestea, la fel ca părinții trebuie să-și protejeze copiii de toxinele de uz casnic, astfel încât proprietarii de câini să-și protejeze câinii.

Fiți foarte atenți la produsele pe care le utilizați în curte și acasă. Încercați să treceți la produse care sunt cunoscute ca fiind sigure pentru animale de companie. Unele substanțe chimice pot fi dăunătoare câinilor dacă sunt ingerate, inhalate sau fac contact cu pielea. În unele cazuri, substanțele chimice pot intra în sânge și pot afecta organele majore. Anumite substanțe chimice pot fi considerate sigure pentru oameni, dar pot face rău câinilor.

Dacă vă tratați curtea cu substanțe chimice, asigurați-vă că câinele dvs. nu are acces la curte până când este uscat (și asigurați-vă că substanța chimică este sigură odată uscată). Același lucru este valabil și pentru curățarea covoarelor și a curățătorilor utilizați în cazul în care câinele dvs. poate merge. Fiți conștienți de locația câinelui dvs. la pulverizarea substanțelor chimice în aer sau pe suprafețe.

Substanțele de uz casnic toxice pentru câini

Anumite substanțe frecvent întâlnite în și în jurul casei pot reprezenta un risc de toxicitate ridicat pentru câini.

  • Antigel: Etilen glicol este a Chemical toxic în antigel. Din păcate, aceasta este o otravă comună la câini. Antigelul are un gust bun la câini, dar chiar și cantități foarte mici sunt foarte toxice. Simptomele otrăvirii etilenglicolului apar rapid și pot duce rapid la moarte.
  • Acidul bateriei: Această chimică foarte periculoasă poate irita, ulcerata sau chiar mânca prin piele, membrane mucoase și tractul gastrointestinal.
  • Albire: Această substanță chimică este caustică pielii, membranelor mucoase și tractului gastrointestinal. În plus, fumul sunt potențial dăunătoare, în special în spațiile închise.
  • Cleaner de scurgere: Acest lucru este, de asemenea, caustic pielii, membranelor mucoase și tractului gastrointestinal. Fumurile pot fi dăunătoare, mai ales dacă zona nu este bine ventilată.
  • Droguri și medicamente: Prescripție, sub-tejghea, medicamente ilicite / recreative pot fi foarte dăunătoare câinilor.Efectele toxice depind de tipul de medicament și de cantitate ingerată. În unele cazuri, toxicitatea poate provoca moartea.
  • Îngrăşământ: În funcție de tip, unele îngrășăminte pot irita pielea și picioarele dacă câinele dvs. intră în contact cu acesta, mai ales înainte de a fi uscat. De asemenea, poate fi dăunător dacă este ingerat.
  • Lipici: Multe tipuri de adeziv sunt periculoase, provocând otrăvirea, iritarea membranei cu pielea și mucoasa și obstrucția gastrointestinală. Gorila lipici este probabil una dintre cele mai grave, adesea cauzând obstrucție gastrointestinală.
  • Herbicide: Ca și îngrășămintele, erbicidele pot provoca iritarea picioarelor câinelui și a pielii dacă se plimba prin ea, mai ales dacă este încă umedă. Dacă este ingerat, câinele dvs. ar putea avea efecte toxice.
  • Cleanere de uz casnic și detergenți: În funcție de substanța chimică, acestea pot fi periculoase dacă sunt ingerate, inhalate sau dacă vin în contact cu pielea.
  • Kerosen: Aceasta este caustică pielii, membranelor mucoase și tractului gastrointestinal. Fumurile sunt potențial dăunătoare.
  • Ulei de motor: Unii oameni ar fi auzit de uleiul de motor folosit ca un "remediu acasă" pentru Mange, dar acest lucru este absolut neadevărat! Niciodata Puneți uleiul de motor pe câinele dvs. Este foarte dăunător pentru piele și periculos dacă este ingerat. Uleiul de motor poate ucide cu ușurință un câine.
  • Mulch conținând cochilii de cacao: Acest tip de mulci este o gustare gustoasă, dar periculoasă pentru câini. Efectele toxice sunt aceleași cu otrăvirea cu ciocolată.
  • Unghii poloneze / remover polonez (acetonă): Aceasta este caustică pielii, membranelor mucoase și tractului gastrointestinal. Fumurile sunt potențial dăunătoare. De asemenea, polonezul de unghii poate deveni lipit de păr.
  • Vopsea, lac, lacuri, etanșanți, pete: Toate acestea sunt caustice pentru piele, membrane mucoase și tractul gastrointestinal. Fumurile sunt potențial dăunătoare. Unele dintre acestea pot fi uscate și pe blană și pot fi dificil de îndepărtat.
  • Vopsea de vopsea și curățători de perforare (spirite minerale, terebentină etc.): Toate acestea sunt caustice pentru piele, membrane mucoase și tractul gastrointestinal. Fumurile sunt potențial dăunătoare.
  • Pesticide: Când sunt umede, multe tipuri de pesticide pot irita pielea, membranele mucoase și tractul GI. Unele sunt încă dăunătoare când sunt uscate.
  • Otravă de șobolani: Din păcate, toxicitatea rodenticidului este o otravă comună la câini. Otrava de șobolan este extrem de toxică dacă este ingerată. Nu folosiți niciodată otravă de șobolan în sau în jurul casei dvs.
  • Săruri (sare de sare de sare / trotuar) și alte de-gheață: Acestea pot irita pielea și picioarele câinilor. Ele sunt, de asemenea, potențial dăunătoare dacă sunt ingerate.

Rețineți că aceasta nu este o listă completă a toxinelor gospodării. Amintiți-vă că orice element din sau în jurul casei dvs. poate să pună a Risc pentru câinele dvs.

Păstrați câinele departe de zonele în care substanțele chimice lichide au fost recent pulverizate. Mulți sunt siguri odată uscați, dar aflați care dintre ele sunt în siguranță și folosiți numai pe aceia.

Aflați despre siguranța produselor înainte de a le cumpăra și le utiliza. Încercați să utilizați cât mai multe produse pe bază de companie. Păstrați obiecte periculoase în care câinele dvs. absolut nu le poate găsi și vă amintiți că unii câini vor fi distructivi să ajungă la zone interzise.

Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. este otrăvit

Dacă câinele dvs. este expus la o toxină, Trebuie să acționați imediat. Sunați-vă imediat medicul veterinar. Nu așteptați ca simptomele să apară!

NU Inducerea vărsăturilor dacă nu este îndreptată să facă acest lucru de către un profesionist veterinar. Substanțele caustice pot fi chiar mai nocive care se întorc înapoi decât se duc în jos.

În cazul expunerii la toxină, păstrați o listă de numere de telefon importante într-o locație vizibilă, ușor accesibilă. Asigurați-vă că siturile de companie și alte persoane care ar putea fi în casa dvs. sunt conștienți de locația listei.

  1. Veterinarul dvs. primar
  2. Una sau mai multe clinici de urgență veterinare de 24 de ore din apropiere
  3. Controlul otrăvitorului ASPCA: (888) 426-4435 (taxa se aplică - acasa Abonații din nou pot apela 888-home ca să obțină un sprijin gratuit de la un medic veterinar ASPCA)
  4. Linia fierbinte de otravă PET: 855-764-7661 (se aplică taxa)
  5. Un număr de contact de urgență pentru dvs. și co-proprietarul câinelui (dacă este cazul).
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Top 10 otrăvuri de câine Simptome comune și cauzele lorAspen Grove Vet, 2020

  2. Care sunt cele mai frecvente toxine de uz casnic pentru animalele de companie?American Animal Hospital Association, 2020

  3. Toxine de companie și otrăvire. Centrul Veterinar de urgență și specialitate din Arizona de Nord, 2020

  4. Controlul otrăvitorului animaleASPCA, 2020

  5. Centrul de control al otrăvitorului 24/7 Linia de asistență pentru otravă PETLinia de asistență pentru otravă PET, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Produse chimice toxice și articole de uz casnic care pot să otrăvească câinii