Purici pe câini și ciclul lor de viață

Plea, pisică sau câine (Ctenocefalide SP) 10x la 35mm. Ectoparazit, insectă fără aripi, aplatizată lateral. Siphonaptera

Dacă știți despre câini, atunci probabil știți ce Fleas sunteți. Cu siguranță știi că nu vrei să vezi purici în casa ta, pe tine sau câinele tău. Cu toate acestea, acești paraziți sunt mai mult decât o neplăcere.

Placăle reprezintă un risc semnificativ de sănătate pentru câini și alte animale, inclusiv la om. Acești paraziți externi mici se hrănesc cu sângele animalelor, iar mușcăturile lor pot duce la probleme de sănătate.

Ca proprietar de câine, Există câteva elemente de bază pe care trebuie să le cunoașteți despre riscuri, prevenire și Tratamentul puricilor. Cu cunoștințe adecvate, vă puteți ajuta să vă protejați câinele și casa dvs. de la purici.

Despre purici

Plea este o insectă mică fără aripi cu un corp plat și lateral plat, proiectat să navigheze cu ușurință prin părul de companie. Plea are, de asemenea, picioarele concepute pentru a sări pe distanțe mari și guri de gura concepute pentru a suge sânge. Acest parazit se hrănește cu sângele unei gazde, de obicei un mamifer.

Există mai multe specii de purici, dar cel mai frecvent afectează câinii, pisicile și alte animale de companie din America de Nord sunt Cat Flea, de asemenea cunoscut ca si Ctenocefalide Felis. În timp ce acest tip de purici poate și va mușca oamenii, oamenii nu sunt o gazdă ideală. Acest puric preferă pisici, câini, iepuri, rozătoare și mamifere similare mai mici.

Ciclul de viață al puricilor

Ciclul de viață al lui Flea are patru etape.

  • Ou: O purocie de sex feminin adult poate sta la aproximativ 50 de ouă pe zi (20-30 este destul de comună). Ouăle sunt așezate pe gazdă, dar vor cădea repede la acea gazdă în mediul înconjurător. Se aterizează pe așternutul de animale de companie, covorul, podele din lemn, tapițerie etc. În interiorul unei case, ouăle se aprinde în mod obișnuit în aproximativ două până la trei zile.
  • Larvă: Când ieșirea ouălor, larvele apar. Aceste creaturi mici asemănătoare viermei se hrănesc în principal pe fecalele de purici din mediul înconjurător (acest sânge este în esență uscat) și ouă neschimbate. Larva trece prin trei etape de creștere înainte de a se roti un cocon și intră în scena pupică. Stadiul larvelor durează de obicei între 5 și 15 zile în condițiile găsite în majoritatea locuințelor.
  • Pupa: În cadrul coconului său, pupa își începe transformarea într-un purtător adult. Cocoanele sunt aproape indestructibile și atrag murdăria și resturile care le camuflă. Pupae poate rămâne latente în mediul înconjurător timp de mai multe luni. Plăcile din stadiul PUPA nu vor apărea, în general, până când nu simt o gazdă. Ei pot face acest lucru prin detectarea unor factori precum căldura și presiunea.
  • Fluxul adult: Fluxul nou-emergent sare pe gazdă și începe meniul de sânge cât mai repede posibil. O purici feminin va începe de obicei să pună ouă în termen de două zile de la prima ei masă de sânge. Ea defectură sânge din gazda ei, care va cădea de pe gazdă împreună cu ouăle, repornind ciclul de viață. Pururile adulte trăiesc de obicei timp de aproximativ o săptămână sau două pe animalele de companie, dar pot supraviețui mult mai mult în condiții ideale, artificiale.

Acum că știți ciclul de viață al unei purici, puteți înțelege de ce unii Câinii sunt infestați cu purici imediat după mutarea într-o casă nouă sau vizitarea unui nou loc care a fost lipsit de animale de companie pentru câteva luni. Puajele apar de îndată ce simte o gazdă. Un câine poate avea brusc sute de purici care par să iasă din nicăieri! În câteva zile, puricii reproduc ca nebunul și infestarea poate părea sub control.

Pericolele puricilor pe câini

Dincolo de faptul evident că o infestație de purici este dezgustătoare, puricii prezintă, de asemenea, riscuri de sănătate pentru dvs. și animalele de companie.

  • Dermatită alergică de purici: Mâncărime de la purici este cauzată de o reacție alergică localizată la saliva de purici. Unele animale sunt mai sensibile decât altele, astfel încât mușcăturile de purici pot duce la mâncărime severă, iritație, zgârieturi, leziuni ale pielii și infecții majore ale pielii în unele animale de companie. Alte animale de companie nu par să reacționeze deloc la purici, deoarece nu au aceeași reacție alergică.
  • Anemie: Dacă puricii suficiente infestă gazda, animalul gazdă poate pierde suficient sânge pentru a deveni anemic. Puii mici și câinii slabi sau bolnavi sunt în mod special expuși riscului. Dacă nu este prins în curând, un câine poate muri sau suferă complicații medicale ca urmare a anemiei.
  • Infecția cu viermi (Dipylidium Caninum): Acest tip de vierme pot fi contractate după ingestia accidentală a unei purici infectați (în timpul îngrijirea auto-îngrijire, de exemplu). Larvele de purici inges adesea ouăle de vieworm microscopice, provocând purtători adulți să fie purtători.
  • Plasele joacă un rol în răspândirea Typhus, Ciuma și Bartoneloza.

Cea mai bună modalitate de a vă menține câinele în siguranță de la purici este la Preveniți o infestație de purici in primul loc. Este important să verificați periodic câinele pentru purici și să oferiți prevenirea puricii câinelui dvs. pe tot parcursul anului. Păstrați purici să vă distrugă viața și viața animalelor de companie și ale familiei voastre.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Placi de câiniMerck Manual veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Purici pe câini și ciclul lor de viață